АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 549
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Не е фалшива новина, Уин. Истина е - клик 1, клик 2.

Парламентът настоява за отмяна решението на Президента.

Компаниите от развлекателната индустрия са уведомили артистите си да не посещават планираните предстоящи събития, а има и голяма вероятност те да бъдат отменени.

# 226
  • Варненска клюкарка
Не е фалшива новина, Уин. Истина е - клик 1, клик 2.

Скрит текст:

Парламентът настоява за отмяна решението на Президента.

Компаниите от развлекателната индустрия са уведомили артистите си да не посещават планираните предстоящи събития, а има и голяма вероятност те да бъдат отменени.
Shocked Shocked Shocked

Точно за последното си помислих като прочетох Уин, че сега ще отменят всичко. 2в1 знаеш ли защо са въвели военно положение, това е много страшно и е много крайна мярка!

Ох, прочетох, тоя свят полудя ooooh!

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 20:30 от Беллора

# 227
  • Русе
"Часове след като президента на Южна Корея обяви военно положение в Южна Корея, трите големи телевизионни оператора спряха своите церемонии по награждаване в края на годината (2024 MBC Drama Awards, 2024 SBS Drama Awards и 2024 KBS Drama Awards).
 Всички артисти, които са потвърдили присъствието си, са уведомени.  Развлекателните компании отменят събития и съветват служителите да работят от вкъщи."

Какво означава това? Ще ги обявяват и награждават дистанционно? Развлекателно как става  от вкъщи?

# 228
Отменено е вече военното положение, но хората са бесни от неадекватното поведение на президента си.

Целият свят е полудял. Вече не знаеш какво ще ти сервират всичките тези "умни" глави, които уж трябва да управляват света. От ден на ден става все по-зле.

# 229
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, това им е най-малкият проблем. По ковидово време BTS направиха цял концерт пред публика на ... монитори, излъчван поточно в Уивърс. Високотехнологична нация са, ще намерят технологично решение.
Вероятността парламентът им да отмени това президентско решение е огромна, предвид разпределението на силите в парламентарната зала и вече изразените становища. Проблемът е, че сградата им е блокирана и на практика не могат да влязат за да се проведе заседание, в което да отменят безумщината на президента.
А на мен още по-големият ми проблем е, че не просто "моите" са в армията в момента, а ВИ е даже точно в частта на пряко подчинение на президента и по начало с функции да участват в операции, свързани със струпване на хора. Настръхвам при мисълта, че някое от момчетата хвърлени там на първа линия е той.

Докато изнижа тоз ферман 2в1 написа, че вече е отменено. А дано!

Влязох принципно да донеса нещо любопитно, на чист български език, и да се ядосам що го откриваме чак сега, като е от преди десетина дена - Кратко за Бусан и И по-дългичко за Сеул и Корея, ама изгледайте и видео материалите. За свое оправдание ще кажа, че Нова не е моята телевизия и няма как да знам какво дават там.

# 230
  • Варненска клюкарка
А знае ли се какво е направило онова откачено нещо от Севера че да се вземе такова страшно решение в ЮК? На нашите корейци една огромна част от живота им е нощем, практически семейния и средния бизнес с които се издържа едтна огромна част от населението са на печалба до късните нощни часове -  магазини, спортни комплекси, всичко което е в услуга на хората, които през деня са на работа...

Уин надявам се да не отменят международните ААА на 27.12 в Тайланд, защото и там повечето присъстващи и наградени ще са корейци, но не знам при военно положение как стои въпроса с полетите, летищата са обекти свързани с националната сигурност....
Проф и аз за твоите момчета се сетих! Отивам да видя линковете които донесе.

А, отменили го, но то вече успяха да изплашат хората и сега всяко бъдещо решение ще е свързано вероятно с евентуално връщане на военното положение, аман от глупости по тоя свят!

# 231
Белл, нищо общо няма със Севера, а в действителност президентът им се опитва да си реши вътрешни проблеми, опитвайки се по този начин да пребори опозицията в парламента.
Роци в другата тема е пуснала линк с подробно инфо от БТА. - https://news.bg/int-politics/prezidentat-na-yuzhna-koreya-obyavi … o-polozhenie.html
Точно както предположих, спецчастите са хвърлени в сградата. И дано ме лъжат очите, ама тоя най-вдясно много ми прилича баш на ВИ.

Айшш ... това на корейски  Mr. Green . На български, ай... ша им се невидяло и на изкукуригалите политици навсякъде по света  #Cussing out   !
А мислех да се посмея с Уайкики-то, че в средната третина на сериала и романтични нишки някакви се подръпват по-сериозно.

# 232
  • пак на Рив Гош
Между другото, преди около месец и половина отношенията между Северна и Южна Корея пак бяха натегнати, поради обвинения от страна на Севера, че южни дронове били проникнали на тяхна територия и бомбардираха около пограничната зона.
Абе, луда работа Scream.

Профи, мерси за клипчетата, изгледах ги с интерес. Бях виждала по-подробно процеса на приготвяне на "кралския сладкиш", много е забавно.

# 233
Ех, накъде отива този свят... 😔

Бел, познаваш вкуса ми:) Телефона си е сериал баш като за мен - динамична история, която държи под напрежение, буди недоумение и оставя ред въпросителни. Най-напред се питам в какво се състои заболяването на главната, действително има ли такова или просто я устройва да се преструва, че не може да говори... Май сме я гледали в Не съм робот, тук е доста различна обаче. Главния сега го откривам, определено хваща окото

Първите два епизода с превод
Когато телефонът звънне, бг суб
https://playtube.tv/watch/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-% … t/IYrYSgOm9fF42xZ

Тръгнах след видеото с песента, което Уин сложи преди няколко дни и сега съм залята от шортчета, но не се оплаквам...

# 234
  • Русе
Марги, благодаря ти за линка на "Телефона". Ох, жадувам си вече за бг-превод! Simple Smile
2в1, отдавна се знае, че точно "умните" глави НЕ управляват света. Тях от хилядолетия ги избиват - Сократ, Джордано Бруно и т.н.
Снимките по "Телефона" са приключили май миналата седмица, може наистина ВКЪЩИ да го дооформят и да ни го пуснат. Сега с тази политическа криза и у тях дали няма да се променят и излъчванията на сериалите?
Забравих: ще има още една песен за "Телефона"- OST.

# 235
  • пак на Рив Гош
Снимките приключиха тези дни, попаднаха ми кадри от афтърпартито в Ютуб (понеже и на мен в момента "Телефонът" ми излиза в разни клипове).
Обикновено Ю Йон Сок пуска и по нещо в Инстаграма си като приключи с някой от проектите си (нали си го следя предано Joy), ама засега няма нищо.

Марги, състоянието на Главната е истинско, нарича се "селективен мутизъм" и е вид паническо разтройство, при което даден фактор или ситуция отключва невъзможност за говор (ако си гледала "Теория на Големия взрив", там Радж имаше подобно състояние, при среща с жена, се стягаше и не можеше да говори директно с нея).
При Главната, то е заради майка й, която навремето, за да си затвърди позицията в семейството на новия й мъж, забрани на дъщеря си да говори, за да предизвика съжаление. Но и там опредено си има за задълбаване.
Иначе и с двамата главни актьори от "Телефона" има какво да се види, стига човек да има време Grinning

# 236
Уин, аз по тази причина сложих кавички на умните. Визирах точно тези, които управляват. Ирония Wink.

Още удържам и не съм почнала Телефона, но и в Императрица Ки императорчето Джи загуби говора си след като разбра, че Ки Нян е мъртва. Там го бяха обяснили, че е получил афазия от шока, което може би не е точния термин, но мина. После, когато я видя жива си възвърна възможността да говори.

# 237
Пишете като разберете как е в момента ситуацията в Ю.К.! Нормализира ли се? Довечера ще ви чета, че през деня сигурно няма да имам време.
Ей го, един клип, в който момчето също прилича на ВИ. Висок, красив и не дава да го снимат. Wink
https://x.com/i/status/1863965007991521318

На 4 декември withmuu, агенцията на Звездолин обяви, че актьорът ще издаде 2025 Season’s Greetings („Поздравления за сезона 2025“). The Season’s Greetings ще бъдат достъпни от 27 декември 2024 г. до 6 януари 2025 г. Да кажат по-запознатите какво точно е това, че аз не съм сигурна за каква стока/стоки става въпрос. Във всеки случай наскоро Season’s Greetings на различни K-Pop групи получиха критики за липсата на качество, така че мнозина са любопитни да видят какви ще се окажат тези на Kim Soo Hyun.

# 238
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/3117553611720251
Не мога да повярвам на очите си...?! Flushed
Профи, доколко е нормализирана ситуацията, само те си знаят. Засега казват, че военното положение е отменено от Президента, спец.службите са изтеглени ( слава, Богу, за Ви). Ще се разбере скоро как е. Ама и те си подготвиха една Коледа...?!

# 239
  • пак на Рив Гош
Страшна мадама е, нали? Joy И ходи на токчета по-добре от мен Joy
Това е от участието му в мюзикъла Hedwig and the Angry Itch в началото на годината.
Ето още от трансформацията му:
https://youtu.be/WeZ2I48RQGc?si=y14xTLm-ED9vkLOM
https://youtu.be/4A2ka0XAmgY?si=RiEPsSntCKNgVUrK

Профи, по тукашните новини сутринта бегло споменаха, че въпреки че военното положение е отменено и войските са изтеглени, все още има напрежение в Сеул и така ще е поне още известно време. Дано до Коледа нещата да се пооправят.
Ще потърся повече през деня, ако имам време.

Season's greetings съм срещала да правят някои актьори. Виждала съм календари, канцеларски материали (примерно хартия и пликове за писма, лепящи бележки и подобни), тениски, чаши... разни такива. Ама никога не съм купувала. Досега съм се изкушавала единствено от един tote-bag с името 유연석 , ама го нямаше в наличност и това ме спаси да стана за смях на дрЪти години Joy

Общи условия

Активация на акаунт