АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 501
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
https://www.facebook.com/share/r/1B7yNn15CR/
така се рекламира Grinning не като при нас , върви по радиото една реклама за чистене, и като се чуят напъните на изпълнителя да имитира и той не знае какво, ми се отчиства поне за година у дома.

# 571
  • пак на Рив Гош
Мислех да ви донеса Ча за сесията на Elle, ама Профи вече го е метнала. Нищо, слагам го за Skechers: https://www.instagram.com/reel/DE1DRq7SOI6/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Това го пуснах в другата тема, но и на вас може да ви е интересно.
Сутринта ми попадна тази статия със заглавие "Телевизионно предаване на KBS твърди, че гледането на хубави мъже стимулира мозъчната функция и паметта при жените". Предаването е Discoveries in Life и в него са говорили за изследвания, показващи, че гледането на хубави мъже подобрявало паметта и водело до добри училищни резултати.
Според статията в Koreaboo, имало изследване върху жени на средна възраст (аджуми, един вид), където е трябвало да запомнят определен брой имена докато гледат или не снимки на хубави мъжа. Оказало се, че тези, които гледали снимките, дали 2 до 4 пъти повече правилни отговори. Едновременно с това, са изследвали и мозъчните им вълни, които са били по-активни при гледането на снимките.

Тъй като не смятам Koreaboo (или пък телевизионно шоу) за особено достоверен източник, реших да се поразровя по въпроса. И се оказа, че наистина е имало още няколко изследвания по въпроса, които са показали, че гледането на красиви представители на противоположния пол може временно да подобри паметта (краткосрочната памет) и когнитивните функции при мъже и жени.
Ето накратко едно обобщение на изследванията - тук, ако на някой му е интересно.

# 572
  • Варненска клюкарка
Крис нищо не разбрах за почистването, ама ако това трябваше да ми се отвори във ФБ май виждам Бинчо и Дони.

Роце посмях се Joy При мен май не действа за подобряване на паметта чак се отчайвам каква забравана съм станала, но пък корейските красавци радват очите ми, даже  ако не ми харесва главния, нещо не ми се поглежда и останалото без значение каква извисена история е. Ако ми харесва главния, това ми стига  да мога да изтърпя  някоя лигава главна до него.

Шики (сигурно така ще го наричам, че повече ми харесва) другия месец в нов сериал, но и любимата му колежка Парк Бо Йънг на 14.02 ще се появи на НФ с нов сериал със заглавие "Романтичен филм".Ако правилно интерпретирам името на колегата, на български е Че (Choi) У Шик. Режисьорът е известен с работата си от Хотел Дел луна, Стартъп, Дива и други популярни заглавия.

От вчера нов скадал набира скорост в ЮК, на мен ми прозвуча почти като сюжет за сериал. Режисьор и актриса които имат извънбрачна връзка ще стават родители, до тук е достатъчно скандално за нравити  на онова място, ама не стига това, ами бъдещия татко на 64, а бъдещата майка на 42 живеят заедно от 10 години, а той няма развод с жена си. Той естествено се подготвя да става баща, дори се записал отново на шофьорски курсове за да освежи знанията/уменията си, за да е готов за момента когато тя няма да е в състояние да шофира, но запознати коментират че ако запишел детето в т.н. семен регистър, какъвто имало всяко семейство в ЮК, за негова майка можело да претендира съпругата му, с която може да не живеят заедно, но нямат и официален развод. Претенции, въпреки,  че отдавна е прехвърлила фертилната възраст, а къде остава волята на биологичната майка не разбрах Flushed Имената на замесените в скандала са тя Ким Мин Хи, той Хонг Санг-су - запознали се на снимачната площадка на филм който той режисирал преди 10г а тя в главната роля и от тогава живеят заедно. Понеже не са от най известните и горещи звезди, т.е. са по-встрани от блясъка и красотата на актуалните, досега не са им обръщали голямо внимание, въпреки че се е знаело  за семейната ситуация, брояли го за част от режисьорската ексцентричност, но бременността и подробностите доста са променили нещата. Вече оплакват каква ще е съдбата на това дете че ше има не баща а дядо, че в училище ще бъде отхвърлено от останалите деца и няма да има приятели и т.н.......

# 573
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано.
--------------------------------------------------
Белл, те тези двамата не са се крили. В публичното пространство е известно, че живеят заедно, при това още от преди близо 10-те години. Известно е, и че през 2019 г. режисьорът губи заведеното от него бракоразводно дело и остава принудително женен. Да се чуди човек на жена му за какво ѝ е такъв брак. Дори и финансово няма оправдание.

Звездолин за Прада - https://www.instagram.com/hikari_ksh/reel/DE9kaH7y4PD/
П.П. И да допълня, че вчера излетя за седмицата на модата в Милано.

Чакайте и тука да се изфукам с постиженията на к-поп групите в САЩ.
K-Pop отново демонстрира нарастващото си влияние в Съединените щати, заемайки седем от първите 10 места в списъка на най-продаваните компактдискове в края на годината за 2024 г. Класацията е съставена от американския инструмент за проследяване на музикални данни Luminate (бивш Nielsen Music ), покриват продажбите на компактдискове между 29 декември 2023 г. и 2 януари 2025 г.

-------------------------------------------------------
Тази вечер случайно попаднах на епизод на тв шоу от преди 4 и малко години. Нацелих го заради участието в него на моичките. (Оплакнах око с Куки с тесни дънки. Stuck Out Tongue Winking Eye) След интрото с тях, почнаха да излизат едни младички, да не кажа малки, момченца и някак познати ми се струваха някои физиономии. Викам си, "Профче, стегни се! Това ще да е шоуто за оцеляване, от което е формирана някоя група, дето я следиш." Колко му е да ги проверя! Все пак не огрявам на целия к-поп небосклон. Mr. Green Бърза бях. bowuu ENHYPEN.
Ама не ги бях виждала досега как са изглеждали преди началото. Определено сега са далеч по-лустросани, а и възмъжали са по-готини, даже и да не са толкова лустросани.
Ето епизода, като нито е начален, нито краен. https://www.youtube.com/watch?v=Ud_i4rniuFk
В него трима от сегашните членове на групата - Джейк, Ники и Джунгуон (настоящият лидер на ENHYPEN) са оцелели и продължават участие, но не са в челната седмица.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 00:26 от profi_1

# 574
Крис нищо не разбрах за почистването, ама ако това трябваше да ми се отвори във ФБ май виждам Бинчо и Дони.
Joy
Скрит текст:
Вчера бях дежурна и радиото свирии , и ми се падна една реклама да я пускат прекалено много няколко пъти. Фирма за почистване и главният изразява радостта си от фирмата екзалтирано повтаряйки името и , като се опитва май да изимитира определена физиологична функция. /която корейцете уж не познават, докато не навършат поне 30/
И се прибирам, правя едноседмичното ми съботно посещение на фейса и попадам на корейската с Бинчо за Харбин . Няма пъъшкане и викане, само двама стоят и си говорят, а ти се приисква да погледнеш филма.
ако бях 40год по млада , и аз бих се качила
https://youtube.com/shorts/O_OY113cr_Y?si=z49U1sqJusV0pdAP
JoyJoy 40 серии, как да запомни човек сценарият
https://youtube.com/shorts/EKifkEKBxHU?si=BoLY3E4GgBMYo0CZ

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 11:47 от Krissttinna

# 575
  • Варненска клюкарка
Много хубав Звездю, още на наградите ААА много ми хареса с бялото сако на Прадата, всъщност за пръв път да харесам бяло сако с черен панталон, папионка и т.н. и да не ми изглежда като стила на някой оберкелнер. Много елегантен Звездю.

Проф, е нали и аз това казвам- 10 години откак са се намерили на снимачната площадка са живели  без някой да се занимава с тях, макар че се е знаелоза връзката им, те не са се и крили, особено и с тоя опит за развод. Скандалът се случва тези дни когато Диспача в продължение на няколко дни проследява ежедневието им, споменаването на имената е едно,  но щом се разбира че тя чака дете и възрастта на таткото, корейците за пореден път пощуряват на тема морал. Още не е изстинал скандалът с бебето на моделката и актьорът, който лъсна през ноември и те периодично се появяват в медиите. Тя гвърди едно, той казва че не са имали връзка и че решението за раждането на детето е нейно....В разни токшоута отново текат обсъждания относно  редно ли е да се създават извънбрачни деца, също и за разликата във възрастта на родителите и самата им възраст по прицип. Критикуват го че когато е бил зрял мъж на 40, тя е била в гимназията. Виждат че той е в почти безпомощно състояние около нея,  и освен да и носи чантата не прави друго, тя в напреднала бременнот шофира, защото той е забравил как става това, отделно че според сегашните закони и  все още натоящата съпруга може да претендира за майчинство.....И аз не разбрах за какво и е на тази съпруга въпросния брак, но пък се сетих за абсолютно същия казус в Болничния плейлист- съпруга отказваща от години да даде развот на неверния си полонвин, въпреки че той от години живееше със секретарката си и дори на подобна възраст като разказания случай беше и направи бебе, което щеше да е брат на около 40 годишния му син роден от брака му....

# 576
Бел, той скандалът си тече от години, ама на тези двамата не им пука много-много. Режисьорът е известно име в средите и има много награди, както местни, така и международни. През всичките тези години периодично ги "дъвчат", но сега покрай тази бременност, избухнаха малко повече.

Две песни от ост-а на Мотел Калифорния.

Първите два епизода много ми харесаха. Мацката е страхотна за момента. Хич не си поплюва и е доста различна като държание и поведение от типичните корейски кифли. Но, аз харесвам актрисата, та може и да съм малко пристрастна.

# 577
  • пак на Рив Гош
2в1, и на мен засега "Мотел Калифорния" много ми допада, даже може би повече от Love Scout и Check In Hanyang (които съм оставила малко настрана, заради "Мотела" и едни китайски божури).

но и любимата му колежка Парк Бо Йънг на 14.02 ще се появи на НФ с нов сериал със заглавие "Романтичен филм".Ако правилно интерпретирам името на колегата, на български е Че (Choi) У Шик. Режисьорът е известен с работата си от Хотел Дел луна, Стартъп, Дива и други популярни заглавия.

Да допълня, че сценаристката на този сериал е написала и един от любимите ми сериали, също с Че У Шик в главната роля, Our Beloved Summer. Та затова залагам големи надежди и на идващия.
Това му е тийзъра:

# 578
Joy тук "ще метна един душ" не важи
не знам как от фейса да го направя, така че да се вижда от всички
https://www.facebook.com/share/r/18F5wUCHZX/
всъщност тръгва, като се махне съобщението за вход

# 579
Крисс, пуснах клипа, влязох в банята, изкъпах се, излязох, изсуших се, реших да хвърля един поглед в компа ... мацката още не е готова Mr. GreenJoy
Завидях за размера на апартамента, обзавеждането и органайзерите. Рутинната ѝ козметика мисля да я пропусна. Joy

# 580
  • пак на Рив Гош
Joy тук "ще метна един душ" не важи
Както гледам, мацката е там не за да се къпе, а да продава - как само небрежно размята Шанел след Шанел Joy

# 581
Те и другите нещица ѝ бяха за продан. Laughing
Честно, представих си как бухвам един белтък, с кулинарна цел Stuck Out Tongue Winking Eye, в онова бурканче, вместо да бъхтам да го разбивам на ръка. Joy

Роце, Че У-Шик отлетя за седмицата на модата в Париж.

Аз изгледах и 6-те преведени серии на Лав скаут, пак така на скорост 1,25. След трета серия почна да ми харесва, а сега 5-та и 6-та ми бяха съвсем таман. Общо взето на серия премятат един бизнес казус, да отчетат офисния елемент от сценария. Малко квартално-семейни отношения, да знаем базата на героите. Децата и приятелите заплитат ситуации, които да сближат главните. И главните полека се сближават, като главната вече забелязва мъжа, а не само секретаря до нея. На главния май щерка му ще се окаже по-виждаща. Joy
Бих казала, че след първоначалната ми липса на ентусиазъм, сега вече ми се гледа нататък какво ще стане. Но пак да напомня, на нормална скорост е малко вяло.

# 582
  • Русе
Крисс, аз все едно посетих магазин...Не, че е лошо да се запозная с нововъведенията. Simple Smile

# 583
Почнах Check in Hanyan с озвучката на AniDub, че другата много ме дразнеше. Гледам на нормална скорост.
https://11.doramalive.news/dorama/gostevoy_dom_v_khanyane/series1/
Още нямам впечатления за споделяне. Излезли са 10 серии, та ще има какво да гледам, докато пуснат следващи епизоди на Лав скаут.

# 584
Тц, тц, тц, толкова сте сладкодумни, че едвам успях да се вредя да пиша. Mr. Green

Погълнах за два дни 10-те излезли серии на Check in Hanyang. Понеже съм добро прасе, поглъщам всичко лесносмилаемо, без много претенции Joy. Не съм преситена от сериали, особено от развиващи се в някакъв исторически момент. Не ми дреме пълно ли е с клишета, щото не съм запозната с тях Laughing. Върви ли ми разказът на екрана увлекателно, гледам. Да добавим и наличието на симпатични актьори ... и плочници Stuck Out Tongue Winking Eye . Та мога да кажа, че съм много доволна от изгледаното. И нямам търпение за оставащите, неизлезли още, 6 епизода.

Да знаете, че дори и нищо да не гледате, в момента, освен седмицата на модата в Париж, върви и тази в Милано. Звездолин(Prada), Джи(Brunello Cucinelli) и Джунг Хе-Ин(дебют в D&G) са там. Винаги можете да примъкнете някой шортс от събитията. Аз примъквам една статия - https://www.mens-folio.com/style/win-metawin-kim-soohyun-jung-ha … ashion-week-fw25/

Мога и да помрънкам малко по адрес на Фарел Уилямс, който пропусна да поздрави на шоуто на Луи Витон, някой, когото трябваше да поздрави. И това, че авторът на конкретната колекция, дизайнерът на Кензо, Нига, го направи, не може да ми оправи кривия поглед. Възприех поведението му, и на шоуто, и на афтърпартито, като расистко. smile3516 

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 01:50 от profi_1

Общи условия

Активация на акаунт