АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 415
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • пак на Рив Гош
Профи, да, при тях еквивалентът на нашите цветя и бутилка вино, е цветя и плодове Joy Аз съм виждала да носят и пъпеши тук-таме, ама май повече в Япония.

Аз няма да казвам колко тазгодишни сериала са ми в списъка за гледане, че се стреснах като ги преброих. Жалко само, че не излизат в комплект със свободно време за тях Joy.

# 676
Профи, аз съм виждала и круши, но от техните азиатските, които са по-закръгленки и (за мен лично) наподобяват повече ябълка като форма. Често се продават по няколко в кутия, направо опаковани като за подарък. По-големите и сладките достигат доста високи цени. Дори на места ги водят "премиум"/"гурме".

А днес по-рано ми излезе клипче на една корейка, която беше дошла на екскурзия в Европа и беше влязла в супермаркет да пазарува. Още като видя нашите круши и започна да се чуди какво са. Joy По едно време дори изцепи: "Това не може да са круши! Сигурно са картофи!". Такъв смях ме напуши...

# 677
  • Варненска клюкарка
В сериал съм виждала да подаряват и диня. Виждала съм кутия с 6 круши като от едната страна бяха червени като ябълки и доста големи, наистина имаха вид на гурме. Такива отглеждаше семейсвото на ГГ в Кралицата на сълзите и всяка круша висеше на дървото пъхната в нещо като чорапче, за да я предпазят от насекоми и атмосфрни влияния. От грозде до грозде същко има космос разлика, това което съм виждала за подарък в Корея и Япония беше много скъпо, някакъв сорт, ако не се лъжа се казваше Японски рубин - беше с огромни пурпурни полупрозрачни зърна и цената му беше около 2000 долара за килорам. Магазинът от който го купиха изглеждаше като бутик на някоя скъпа марка  аксесоари. Чепката я огледаха хубаво после я поставиха в луксозна кутия.

Рядко ми се случва да се самоцитирам, ама се сетих че вече съм виждала Тек  и любимата му преди близо 2 месеца. Тогава заради куция превод от Гугъл не разпознах името му, но минувачи го бяха снимали под ръка в късните часове с момичето и още тогава предположиха че нещата  отиват към сваба. Лицата им не видях, бяха ги снимаи в гпръб, друга причина да не го позная. В статията пишеше че още през 2020 г. агенцията му е съобщила за първата му официална връзка, като е имало предположения още тогава че са заедно от 1-2 години, а и нищой не се втурва да прави съобщения на другия ден след първата среща та с тази дама са заедно от доста отдавна.

Аз пък вчера видях статия за някой от 2РМ, който преди няколко дни са снимали по улиците на Сеул да се разхождат с приятелката му в късните вечерни часове.Тази връзка била огласена официално още преди 4 години, по думите на някои вероятно датираща към 1-2 години преди съобщението, но тези дни за пръв път ги снимали заедно навън. Чудят се щом така смело са излезли дали не се задава сватба. А момичето не е от шоу средите, обикновена служителка в някаква администрация. Нещо много зачестиха новините за снимани тук там двойки.

# 678
Такива круши има и тук. Водят ги азиатски круши. Купувала съм от Лидл. Всяка е опакована в мрежичка. Около 3-4 лв за кг. Чудни са за салата със синьо сирене, защото са сладки, но по-твърдички и хрупкави.

Аз започнах поредната текуща многосерийна семейна драма - For Eagle Brothers. Гледала съм и други сериали на сценаристката, та горе-долу знам как работи и какво да очаквам. Кастът е приятен и за сега съм на клончето.

Вчера започна KickKickKickKick. От това, което видях в първи епизод мисля да пропусна.

Днес очаквам Chunhwa Love Story/The Scandal of Chun Hwa.

# 679
  • пустинен пъпеш
В псевдоисторическите дограми често дават супа от круши на болните освен пилешка.Изглежда според азиатците крушовата супа има лечебно въздействие при простуда и не само.

Оказва се,че в България се прави,но приготовлението е на студена,а не на топла напитка,каквато е по сериалите:Вкусна рецепта за крушена чорба:
Измитите и изчистени плодове се слагат в съд (дървено каче или бидон) и се заливат със студена вода. За около две седмици чорбата е готова. Полезна разхладителна напитка в горещите летни дни. Като се вкисне, става на оцет.

# 680
  • Русе
Нови предложения за февруари:
01.02 Пожалуйста, позаботьтесь о пяти братьях-орлах/For Eagle Brothers/- 50 епизода
05.02 Хи-хи-хи-хи/Kick Kick Kick Kick/Lololololо - 12 еп., сряда и четвъртък
05.02 фильм Сломленный/Nocturnal/ -
06.02 История любви Чунхва/The Scandal of Chun Hwa/- 10 епизода, четвъртък
07.02 Ньютопия/Newtopia/- 8еп, петък
10.02 Дружеское соперничество/Friendly Rivalry/- 16 еп., понеделник
14.02 Остров сокровищ/Buried Hearts/- 16 еп., петък и събота
14.02 Романтический фильм/Melo Movie/- 10 еп., ( предполагам всички наведнъж - Нетфликс)
15.02 Ведьма/The Witch/- 10 еп., събота и неделя
17.02 Этот парень - черный огненный дракон/My Dearest Nemesis/Мой дорогой враг/- 12 еп., понеделник и вторник
21.02 Старшая школа под прикрытием/Undercover High School/- 12 еп., петък и събота
21.02 фильм Ты - самое дорогое, что у меня есть (корейская версия) - You Are the Apple of My Eye (Korea)

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 22:04 от winona

# 681
Нови предложения за февруари:

14.02 Остров сокровищ/Buried Hearts/- 16 еп., петък и събота
14.02 Романтический фильм/Melo Movie/- 14 февруари

А, сериалите на Пакито и Бойка май наистина ще започнат едновременно Thinking

Бини за Ferrari Purosangue

# 682
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Малко зад кадър от Травматологията да ви предложа. Wink

# 683
  • Варненска клюкарка
Страхотен Бинчо в рекламата на Ферари. И филмът му все още върви добре, наближава 5 млн посещения в кината, но в момента водещия боксофис вече е за Черните монахини със Сонг Хьо Кьо. Филмът на Сонг Джунг-ки приключи с показването си по кината с едва 420 000 посещения и с право си поплака човекът, но пък добре набира скорост в Нетфликс. Ох, докато го пиша и се сещам че тези тримата имат нещо общо... имали са.

Много се забавлявах на 4-та серия от травматологията, първите 2 с изключение на Главния не ми харесаха особено, но нататък да.
Таткото на Сон-дже го играе от лошите, ама нещо не му отива тази роля ни на вида, ни на гласа, или аз твърде много съм се смяла в Бегача и сега не мога да го възприема  като голям лош шеф.

# 684
  • Русе
Тъкмо мислех да се възхищавам от Ферари-то ( и Бини Simple Smile ) и Белл ме изпревари?! Наистина страхотна реклама! Ама дъщеря ми пита "Кой е приятелят на Бини с брадата? Артист ли е?" Rolling Eyes Даже не съм се загледала в другите обекти...Joy
Относно филмите и рейтинга им, все се сещам за АС - как не го харесаха в Ю.К., но набра огромна популярност в другите страни. Странна работа е с тези класации?! Чета мнения за филма, че е добър.
"Таткото на Сон-дже" излезе дялан камък - къде ли не го гледах, в различни роли и персонажи, страхотен артист излезе! А като му видях снимката ( в Уики или МДЛ, не помня), с вид на денди - хипи - тарикат, направо ме уби! Старата школа е голяма работа!
https://www.facebook.com/reel/639452215306549
А ето и Джуно как отива да пее в Япония...Не искал да разочарова феновете си.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 15:13 от winona

# 685
Тези дни срещнах във ФБ колаж с малка част от ролите на "таткото на Сон Дже". В Бегача много се забавлявах с него.

Никога не би ми минало през ума, че той пресъздава и онзи шантав образ от Силната ДБС 🤪

# 686
  • пак на Рив Гош
Тъкмо мислех да се възхищавам от Ферари-то ( и Бини Simple Smile ) и Белл ме изпревари?!
И от остров Чеджу, и от остров Чеджу Joy
След всички изгледани травъл влогове и прочетени коментари за острова, си мисля, обаче, че да караш Ферари там, си е като да трепеш муха с базука. Много хора, наемали коли там, се оплакват, че скоростта по голяма част от пътищата на острова е ограничена до 30 км/ч, само на някои участъци позволената скорост е 70 км/ч... ама какво ли не прави рекламата Grinning

Вчера започна KickKickKickKick. От това, което видях в първи епизод мисля да пропусна.
Благодаря, 2в1, спести ми да пускам VPN-а. Сюжетът ми звучеше добре, ама щом не си заслужава, няма да се моря да го търся.

Петъчно - изберете си хубав мъж - има за всички вкусове Joy - https://www.instagram.com/reel/DFlFJQJy0av/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

# 687
  • Русе
От предложенията на 2в1 си избрах  "Скандалът( или любовната история) на Чун Хуа" и, признавам,  много се забавлявам. Stuck Out Tongue Winking Eye Започна  малко странно: застъпена е - темата секс, любов, еротика и "да си изпълняваш дълга", хем комично, хем сериозно и дори нежно. Не видях нищо пошло!  Другата тема  е: правото на жената на избор за съпруг. Много ме съмнява в Епохата Чосон да е било така, но...филм да става! Smirk
Го Ара изпълнява ролята на принцесата. В първия ми корейски сериал "Хуаранг" не я харесах (не знам какво съм очаквала де...), в "До-ре-ми-фа-сол" ми беше някак странна, но усетих, че я бива в комедията. Тук има и сериозни сърдечни изпълнения и се справя добре.
Засега май ще остана на него, докато си чакам и другите текущи.

# 688
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Докато чакам озвучка на излезлия епизод на "Идеалния секретар", най-накрая подхванах "Кучето знае всичко". След изгълтани два епизода съм много доволна Grinning. Това е лека, неангажираща криминална комедия, богата на лафчета и забавни моменти. Има си една много сладка полицайка и един не по-малко сладък барман, между които се очаква да стане нещо на романтичния фронт. Е, не е централна линия, а само странична нишка, колкото да не е без хич. Но можеше изобщо да няма, така че съм доволна и на това. Wink Двете кучета също са големи сладури. Главните герои са от третата възраст, но са по детски смешни. Засега в два епизода разрешиха един криминален случай. Предполагам схемата ще е така и по-нататък.

# 689
  • Русе

"Resident Playbook премиерата на 12 април 2025 г. и ще има 12 епизода.
Внимание, фенове на Hospital Playlist! 😍 Любимите Yoo Yeon Sok и Jung Kyung Ho се завръщат към своите емблематични медицински герои в Resident Playbook."
Aми другите 3-ма?

Как в същност живеят известните артисти в ЮКорея...
https://www.youtube.com/watch?v=YEyyhg_z-fc

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 11:58 от winona

Общи условия

Активация на акаунт