АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 420
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • Варненска клюкарка
starzy, мерси за линка, запазвам го.

На български сериалът е със заглавие "Травматологичен център: Герои на повикване" Hug
Има го в канала на Kdrama Fever в Playtube https://playtube.tv/v/bVhFYH

Роце, Уин, мерси и на вас за бързия отговор. Аз преди много си падах по жанра, любими са ми Спешно отделение и Хаус, но след като ме тресна емболията преди година и нещо се напрягам, примерно в Болничния плейлист всяка серия имаше по една, още ми беше много прясно. Този е с отлични отзиви и искам да го видя.

# 661
В момента Травматологията изпревари по популярност в НФ втория сезон на Калмарите, така че може да се направи съответния извод. Сега, аз Калмарите нито съм го гледала, нито имам такова намерение, но всички знаем какъв фурор направи.
Чу Джи Хун и преди е играл лекар в Medical Top Team (2013), та не му е сефте.

От "медицинските" мой любим е Romantic Doctor, Teacher Kim, но са ми харесали също Болничния плейлист, Obstetrics and Gynecology Doctors (2010), D-Day (2015), New Heart (2007), Good Doctor (2013), The 3rd Hospital (2012), Brain (2011-2012), Sign (2011), Partners for Justice, Doctor Stranger (2014), Emergency Man and Woman (2014), филмът The Flu (2013).
И японските - Code Blue (2008), A LIFE~Itoshiki Hito (2017), Mr. Brain (2009).
Е, някои са повече романтика, а в други се набляга на крими-разследвания, но по един или друг начин медицината присъства.

The Queen Who Crowns и на мен ми харесва за сега.

# 662
Рудуду, благодаря Hug

От сериалите с У До Хуан си бях набелязала Great Seducer. Уж не се влияя предварително от коментарите, но за този са разнопосочни и се чудя дали въобще да го започвам 🤪

# 663
  • пак на Рив Гош
Белл, аз пък точно докато бях в болницата с моите емболия и флебит преди година и половина си "преговорих" Болничния плейлист и Романтичния Доктор Joy - и без това нямах право да ставам от леглото, не можех да спя и нямах право на посещения... имах време бол и нищо за правене, та се разведрявах с доктор Андреа Joy Ама аз съм си малко ненормална, де Joy.

Марги, аз харесах The Great Seducer/Tempted, най-вече заради Woo Do Hwan. Но сериалът не е сладка романтика, а забива доста в мелодрамата. На моменти си е направо тежък откъм семейни проблеми и житейски травми. Та, имай го предвид, ако не харесваш този тип сюжети.

# 664
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано. 2 пъти!!
-----------------------------------------------------
Травматологията може и аз да я загледам.
Отметнах вече излезлите епизоди на Хана и Идеалния секретар.
В първия има заплитаща се интрига, че даже се появи и нова героиня, за която явно предстои да разберем коя е и какво минало с кой от героите има свързано. Искам да видя и в какво ще се превърне вторият главен. Дали в егоистичен звяр или в яростен защитник готов на саможертва. В момента ми е на кантар и определено не мога да преценя накъде ще го лашнат сценаристите.
Във втория сценаристите много ме разочароваха с изтърканото Той е жив, защото бащата на Тя го е спасил в пожар, жертвайки се заради него. Все едно гледам Тайната градина, само дето Той не е богаташко синче, а тя е бизнесдама. Нощес последната му излязла серия ме приспиваше на няколко пъти. Но пък бях съвсем будна, докато разтурваха библиотеката с награбването си. Mr. Green Joy

Мятам вчера пусната в к-попската тема от Дани песен, която мисля ще ви хареса. Това е кавър на песен на Kim Chang-hyun от 2003 г. Прясното изпълнение е на Junheon, лидер на групата Jamgol Bus.

------------------------------------------------------------
Да видим през очите на британско-руска двойка един типичен китайски апартамент в Пекин.

Роца ще потвърди, ако е изгледала последното видео на Усуи, че в Токио, в ягодова ферма, се предлага да ядеш на корем ягоди, колкото можеш да изядеш за 30 минути, срещу около 17 евро такса.

--------------------------------------------------------------

Тек (2РМ) се оказа сгоден от почти 10 месеца. Дори Диспатч не са успели да надушат това, макар че е имало информация, че Тек е забелязван да ходи на срещи. Потребители са открили снимките от предложението на Тек, направено в Париж, в инстаграм акаунта на фотостудиото, направило снимките.
Честито на двойката!
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 08:38 от profi_1

# 665
  • Варненска клюкарка
Ехаа, какви мили снимки на годениците! Как са ги проспали цели 10 месеца, язък им за славата, която им се носи, че нищо не може да им се изплъзне Joy

Плейлиста на Травмаологичния център в Плейтюб, засега са качени 2 серии.
https://playtube.tv/search?keyword=%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B5

Аз обаче го гледах тук, защото на някои сериали Плейтюба ми скъсва нервите. Когато се цъкне на серия, подобно долу в дясно на знака на ОК има надпис videa когато се кликне на него се отваря на другото място от линка по-долу.
https://videa.hu/videok/film-animacio/01-akcio-bg-sub-ipM6VqfJ0T … ?start=474.272313

Не знам защо променят заглавията да се чуди човек как да ги търси, особено в сайт в който някак трябва да го отгатне побългареното заглавие. Оригиналното си е много на място -  Trauma Center: Golden Hour (Травматологичен център: Златният час) Как им е хрумнало да го заменят с Герои на повикване не знам.
Засега нямам какво да кажа по съдържанието, не е точно мой тип, ще видим нататък.

Другото - сериалът на Сузи и Ким У Бин "Всичко ще се сбъдне" остава чак за четвъртото тримесечие на тази година, сериалът на Джуно "Kashero"  също остава за четвъртото тримесечие, явно тези които искам да видя, начело със Сокчовия Принцът от 21 век ще са по едно и също време...

Другия месец на НФ е премиерата на "You Did Well" на Бо и АйЮ  като премиерата ще продължи почти месец от 7.03.до 28.03. защото всеки петък ще пускат по 4 нови серии.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 13:07 от Беллора

# 666
Дотолкова свикнах да се крият, че като срещнах тази сутрин снимка на Ок Тек Йон с половинката му я подминах с безразличие. Помислих да не би да е фенско творчество и хич не се вгледах 😳

Излезе инфо, че сериалът с Ким У Бин и Сузи Genie, Make A Wish (с работно заглавие All The Love You Wish For) ще бъде пуснат на Нетфликс през четвъртото тримесечие на 2025.

# 667

Не знам защо променят заглавията да се чуди човек как да ги търси, особено в сайт в който някак трябва да го отгатне побългареното заглавие. Оригиналното си е много на място -  Trauma Center: Golden Hour (Травматологичен център: Златният час) Как им е хрумнало да го заменят с Герои на повикване не знам.

Вероятно е така, защото навсякъде оригиналното английско заглавие на сериала е  "The Trauma Code: Heroes on Call", включително и в Netflix. Според мен това е причината да изберат това заглавие на български, а и защото лекарите наистина са герои, които винаги се втурват да помагат, когато им се обадят и ги повикат. Даже не си спомням да ми е попадал някъде със заглавие " Trauma Center: Golden Hour", но може и да не съм обърнала внимание. Мисля, че това е само заглавието на уебтууна. Иначе на мен винаги ми е по-лесно да търся сериалите с английските им заглавия и забелязах, че този например излиза в Playtube, дори да го търсиш като "The Trauma Code: Heroes on Call".

Вчера и аз попаднах на новите сериали, планирани по Netflix за тази година. Повечето не ми се сториха нещо интересно, но и на мен ми направи впечатление този с Ким У Бин и Сузи. Доколкото разбрах, ще се излъчва някъде към октомври, така че няма да е скоро, но пък ми изглежда обещаващо. Ким У Бин с дълга коса определено не е моето, така че се надявам да не е с тази прическа през повечето време Joy Ще го видим как ще е, като му дойде времето.

За момента най-много се вълнувам за Undercover High School със Со Канг Джун, който излиза след около 2 седмици.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 14:37 от starzy

# 668
  • пак на Рив Гош
Trauma Cеnter: Golden Hour е заглавието на уеб-новелата/уеб-тууна, на които е базиран сериалът. The Trauma Code: Heroes on Call е името на сериала в Нетфликс. След излизането на сериала, добавиха и The Trauma Code в името на уеб-тууна Grinning.
Скрит текст:

Да, вчера или онзи ден Нетфликс обявиха сериалите за втората половина на годината. Аз съм си набелязала поне няколко за гледане, сакън да не остана без сериал Joy Не че няма да има и във Вики, и в Дисни+, и китайски Joy

Айгууууу, на какви фотосесии може да попадне човек ако се разхожда към Айфеловата кула! Ще трябва да наминавам по-често натам Grinning
Между другото, преди няколко години, сутринта на отиване към работа (тогава още работех в "истински" офис), попаднах точно на предложение за женитба на любимия ми парижки мост.

Профи, изгледах последния епизод от канала на Усуи и потвърждавам - отиде накрая във ферма за ягоди, където срещу 17 евро можеш да ядеш ягоди на корем. Апартаментът не ми хареса, ама ягодите, да Joy Но фермата беще в по-далечните части на мегаполиса на Токио, не баш в центъра.
Днес пък в Ютуб попаднах на влог за кафене в Сеул, където цялото меню се върти около ягодите.
Явно са доста вървежни като плодове в онази част от света.

П.П. Сериалите и някои риалитита тази година в Нетфликс по тримесечие (имената за всеки са в описанието):
Първо - https://www.instagram.com/p/DFojQwePAg7/?igsh=bWRvcmpmYTVnM2li
Второ - https://www.instagram.com/p/DFotZYlyF40/?igsh=bHVscjZhMGk1ajQx
Трето - https://www.instagram.com/p/DFoiUzqBI6d/?igsh=dXNuaGxrYzBwNjhv
Четвърто - https://www.instagram.com/p/DFoiHhDOBra/?igsh=YWl2MXl1MDRpc2Vq

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 15:38 от Роца

# 669
От всичките изброени в постовете, си добавих в списъка за гледане: "Everything Will Come True", "Love Untangled", "Can This Love Be Translated?" и "Weak Hero Class 2" (него от доста време го чаках, за да мога да гледам и сезон 1). Мисля, че се очертават доста хубави и различни екранни двойки тази година.

# 670
  • Русе
https://www.youtube.com/watch?v=ky8esKgy1Vc
Пускам ви една песен от текущия китайски сериал "Бяло маслиново дърво", която ми хареса и се връщам да ви чета.
А, за Ок Текьон четох, че това "не било годежен пръстен" , ами койзнайкакво...бла-бла...( от фенове ли, от менаджери ли) Unamused.   Предложение се прави точно така - на коляно, с кутийка и цветя, и ако приеме (както виждаме) по усмивките им, с прегръдка и целувка! Heart Eyes Че иначе каква блондинка съм, ако не разбирам от това?! Rolling Eyes

# 671
starzy, една част от предишния ти пост все едно съм я написала аз 🤪 Сериалът със Сузи и Ким У Бин изглежда обещаващо, но дано той през цялото време не е с дългата коса, че не знам как ще го понеса.
Искам да ги видя в нещо различно след Uncontrollably Fond, че там доста си поплаках за него и се ядосвах на нея.

Сериал, който очаквам е Човек от днес с Ким Хе Юн и Парк Соломон. Не знам защо съм се заблудила, че и той ще е по Нетфликс, та поразцъках линковете от Роца и се сетих, че явно няма да е...

# 672
  • пак на Рив Гош
Аз пък У Бин го харесах с дълга коса (ама аз си го харесвам всякак, а и харесвам дългокоси младежи Joy).

Марги, засега няма обявена глобална платформа за сериала на Хе Юн. Може да кацне и в Нетфликс. Понякога обявяват платформите в последния момент, когато става въпрос за сериали на телевизионни канали (както е този, който е на телевизия SBS).

# 673
  • Варненска клюкарка
Явно съм видяла заглавието на уебтуна, но за мен то е по правилното - в медицината има такова понятие "златен час" когато стават най много спасявания на животи, после процентите рязко спадат. Герои на повикване може да са и от гражданска защита и пожарна. Както и да е....

Марги, със сигурност на Хе Юн и Ломон ще го има на някоя от платформите, като чета доста хора го очакват, сега е момента да му вдигат цената. Тя  освен Бегача, след това няколко месеца доста поработи за името си -  реклами,  награди, водеща на предавания, тези дни май на 1.02 пак е била водеща. Преди 2 седмици видях че колегата и водещ от шоуто и е изпратил на СП камионче с кафе и изявление че е щастлив за бъдещото им сътрудничество, а тя се беше снимала до камиончето и беше благодарила. Бяха я критикували (закъде без критика) че е допуснала и Ломон да влезе в кадъра с благодарностите. Сериалът все още е в производство, тези дни станаха 3 месеца, следва пост продакшъна, има време, четох нещо за юни.

За Ким У Бин  и Сузи сценарият е на онази топ сценаристка дето няма празно, забравих и името, помня няколко нейни заглавия сред които Наследниците, Потомци на слънцето, Тайната градина....Като гледам снимките, мисля че видът му с дългата коса няма да е през цялото време.

# 674
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Роци, забелязала съм, че когато носят плодове за подарък, основно са грозде и ягоди. Поне разните айдъли като ходят тук-там по шоута на приятели, ако няма друг гифт-код, носят това. Не съм видяла ябълки, круши, череши, сливи. Всъщност сливи и праскови съм виждала, макар и рядко. А мандарините май са им за носене в по-големи количества и като за по-близки хора. Аз така разнасям домати... направо с кофа. Joy
На един от BTS чичо му има ягодова плантация/оранжерия.

Да доизклюкаря, че от агенцията на Тек са пуснали следното изявление -
 "Слуховете за брак не са верни. Те се снимаха, за да отпразнуват рождения ден на приятелката му. Тъй като лицето не е знаменитост, ние също сме шокирани от изтеклите снимки."  — 51K Entertainment
В нета цари дружен смях. Joy
Едно, че снимките се свързват с годеж, а не с брак. Второ, разгледано по-отблизо изглежда, че Тек й подарява един от най-емблематичните годежни пръстени в света: Годежният пръстен Tiffany Setting, както личи от дизайна на пръстена, и от ментово синята кутийка. Трето, кой подарява годежен пръстен просто като пръстен за рожден ден, че и застанал на коляно, пред Айфеловата кула?!
Четейки между редовете изявлението на агенцията едно е ясно, да, Тек си има приятелка и вече всички я видяха коя е. За другото почваме да си мислим. Дали, след като негодежа Mr. Green е бил преди 10 месеца, лапсусът на агенцията с брака е наистина лапсус? Или Тек и приятелката му вече са съпруг и съпруга?
В защита на Диспатч ще кажа само, че те заради самолетната катастрофа не разкриха двойката на 2024 г. Де да знаем, може точно Тек и това момиче да са били на фокуса им.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 21:20 от profi_1

Общи условия

Активация на акаунт