Закъснение на менструален цикъл

• 413
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте.
От 2 месеца имам проблем с менструалния цикъл. Трябваше да ми дойде около началото на месеца, но дефакто ми идваше след 20 дни на закъснение. Отидох на преглед и ми казаха че всичко е наред, обаче на мен все още ми е притеснено тъй като отново ми закъснява вече 2 ден. Не съм водила полов живот през тези месеци в които ми е закъснявало.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще се радвам да сподели нещо по темата.
Благодаря предварително!

# 1
  • София
Потърси второ и, ако трябва трето мнение.
На колко си?

# 2
Пусни си изследвания
И аз съм в момента с подобен проблем, и се оказа,че ми е нисък естрогена - хормон който е много важен при жените. Сега се мъча да го вдигна с определени храни

# 3
Пусни си изследвания
И аз съм в момента с подобен проблем, и се оказа,че ми е нисък естрогена - хормон който е много важен при жените. Сега се мъча да го вдигна с определени храни

Как пък някой разбра, че ти е нисък естрогена?
Храната ни е бъкана с кесеноестрогени, фитоестрогени. Сланинките ни отделят естроген и матката и яйчниците също, че е почти неврзможно жена в детеродна възраст да има нисък естроген.

Ако действително ти трябва естроген - пий вечерна иглика. Яж бадеми, семки, авокадо, лен, соя и повече млечни продукти - те са главния виновник за високия естроген.

# 4
Здравейте. Имам нужда от съвет, че вече не знам какво да правя. Декември започнахме лечение с Дуфастон, защото имах нисък прогестерон. Декември и януари имах цикъл след дуфастона, като го пиех 10 дни - от 14 до 24 ден. Януари обаче последният ми менструален цикъл беше между 02-07. Последно пих Дуфастон на 25.01. След това нямах цикъл. На ултразвуковите снимки се вижда убеделяване на лигавица, образувам фоликули. Уж, всичко в точно. Пия Еутирокс, за да държим ниски нивата на ТСХ, установи се, че имам начален стадий на Хашимото. Сега пак ми предписаха Дуфастон, пих го 5 дни от 7 до 11 април, но все още нямам цикъл. Имам болезнени гърди, на моменти - предменструални болки, но кървене все още не се появява. Вече съм силно притеснена и не знам какво да правя. В момента съм и с настинка (гърло и температура 37 градуса, отпадналост). Не знам дали забавянето не се дължи и на това… моля, дайте ми съвет какво да правя Sad

# 5
Ами като начало си направете тест.
След Дуфастон цикъла идва до 15 дни. Чакате, докато минат 15 дни и отивате на лекар. Но при удебелена лигавица и 9 ден от спирането очаквам скоро да ви дойде.

Ако сте бременна и желаете тази бременост тичайте на лекар, че трябва още прогестерон и т.н.

Колко ви е базалната Т вечер и сутрин? /мери се в дупето/

Общи условия

Активация на акаунт