КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 28 762
  • 735
  •   1
Отговори
# 45

Добро утро, при нас вода има, направих се, ще излизам малко за пенсия и хляб, три пъти седмично карат един с квас от далеч. Прилича повече на хляб, та да взема. И не изсъхва. Нито пък се слепва. Нов продукт е и се стараят да пробият, ще го развалят и  него сигурно, но сега е ок.
 И интернет и телефони излязоха. То нямат движение и  домашния издъхна, ама такси да платя, докато отида и го закрия, трябва лично. Виж без интернет не ми се мисли, последно средство за общуване ми  е.
 Сетих се защо - при редакция  вече си видях и не ти дава сигнал за нов отговор. За това съм ви загубила.
 Фло, шемети сме вече, но сватята ти  е объркала  сутринта и деня на всички ви. И аз не трая, но син 2 по КАГ тръгва в последните минути  и зор да гледах и се притесняваш, за това се крия докато тръгне , да не преча на приготовлението, че ще отнеса мрънкане.
 Днес трябва да докара печката, че и свършва промоцията, стотина лева е отгоре цената. Имаше друго да прави до сега. И да извика човек да я върже ,че се продава без кабела.
 Хубаво си е да има сняг, топи се бавно и попива, не се плъзга само отгоре и да съхне, пшеницата съхне разказват. Трябва и  за това да се мисли, за труда на хората.

Да ви е хубав денят, аз кафето съм помъкнала да ви зареждам с кафе и настроение,  колкото повече ,толкова повече...

# 46
Абе, дружки, забравих да се похваля Simple Smile
То не мисля, че е за кой знае какво хвалене, ама да споделя. Вчера си подадох документите за пенсия Grin  Нямаше хора, много любезни бяха дамите които ги приеха и ми казаха - след четири месеца да очаквам хабер Laughing  И честно да ви кажа, не ми се работи ...... Макар, че  ММ по този повод каза - абе само един месец като мине и ще приревеш, ама ще те видим ...  Не знам, може би, ако не излезе нещо, поне да изкарам учебната година и лятото вече край, каквото било било. Дано само да е живот и здраве!
Хайде изчезвам, донесоха ми  подписано нареждането и отивам да обирам банката Joy

# 47
Касс, по закон трябва да ти кажат в следващите 30 дни дали отговаряш на условията за пенсиониране. Ако всичко е ОК,ще получиш минималната пенсия до излизането на решението за реалната. Аз вече 4 месеца получавам минимума, защото се бавят с другата.

# 48
  • на чист въздух
Лелее, колко съм пропуснала.
Първо да честитя на патерица на всички празнуващи, да са живи, да са здравички и да имат много поводи за усмивки.
Прочетох отгоре отгоре и да наистина ме разсмяхте / не ми се беше случвало отдавна/.
Касс, честито пенсиониране. Много години да взимаш пенсия и със здраве да си я харчи.ш
Виждам вече си имате и сняг, надявам се да дойде и при нас, но вече все по малко го виждаме, оставям ви до после, че големия син писа, че ще се обади след 10 мин, а не съм го чувала от месец

# 49
Цитат
"Баба е като мама, но поръсена с пудра захар."
Тя разказва приказки, купува шоколад, дава сладолед през зимата, скача на дама, играе на жмичка и пази всяка тайна... с една дума - баба
Това било баба...
 Касс, вземи пенсията, пък за работа ще мислиш, като е животи  здраве, се намира , а  и пенсионерите са най-заетите хора.

# 50
Касс, при мен изреваха на умряло като им казах, че се пенсионирам. Сега съм шапка на тояга, продължих да работя, но си вземам и пенсия. Като ми писне, просто им казвам ,,чаф,, - нали така беше? Blush

# 51
Касс, аз работих 12 години след пенсиониране! Бях много спокойна,  защото както казва Ениса във всеки момент можех да им кажа "чаф"! Yum

# 52
  • София
Такаааа. радвам се, че съм ви разсмяла рано, рано. Ще се закича с присъдения ми приз - тиквен медал. Много ще ми отива. Като на прасе звънче. Stuck Out Tongue Winking Eye
Съвсем честно ви казвам - изобщо не се изнервих сутринта. Не забравяйте, че освен Психология на здравето, изкарах и базовото ниво на Позитивната психотерапия. Такива случки като таз сутрешната с топ не могат да ме разбият. В миналото бих подскачала, все едно играя казачок, или щях да танцувам танц със саби по музика на Хачатурян. Сутринта, 10 мин. преди уреченото за тръгване време бях готова, седях си в кухнята, пиех си кафето и цъках на телефона. Когато тогава и колкото толкова. Тръгнахме 30 мин. по-късно. Е, побългарихме ги чужденците. Едно време, след като се ожениха, зетко даваше зор 2 часа преди полета да е на летището. Действаше по правилата. Постепенно започна да забавя тръгването и така се стигна до днешната ситуация - тръгнахме 55 мин. преди да излети самолеДа. И да бях летяла, пак не бих стигнала. Надявам се следващия път да си спомни за времето, когато беше дисциплиниран пътник! Stuck Out Tongue Winking Eye
До тук добре - изпуснаха полета. Прибрах ги и ги оставих да си търсят нов полет. Зетко задължително трябваше да се прибере, защото има неотложни ангажименти. Намериха решение - лети тази вечер.
Ако си мислите, че историята приключва, много се лъжете. Следва продължение... Joy

# 53
  • София
Чакаме продължението...
Само не ми казвай, че в събота ще дундуркаш сватята и няма да си свършим заплануваното да свършим.

# 54
  • София
Привет!
И аз да се намеся по въпроса с пенсионирането. По мое време родените жени до 1945 г се пенсионираха на 55 години. След това започнаха да увеличават възрастта с 6 месеца. Аз се пенсионирах на 56 г. и 6 м., Тогава се роди внучката ми и аз заминах в Германия. След няколко месеца се изтрепаха да ме търсят, имаха проблеми и аз се върнах отново на работа.  И да работих близо 7 години, като вземах пенсия и заплата. След това настъпи ограничение и  трябваше да избирам или пенсия или заплата. Шефа ми беше чудесен човек и предложи да работя не по щат, а по граждански договор с доста прилична сума. Продължих още 4 години, но след това прецених, че всичко има край, както и работата и се "уволних", като я замених с повече пътувания.
Касии, не зная как е сега и  може ли да се взема заплата и пенсия?  Ти сама ще прецениш до кога ще работиш  и с какво ще замениш работата.
Всичко добро.

# 55
Фло, виенската филхармония си харесва престоя при вас и  нарочно изпуска полети.

# 56
Ето ме и мен.
Днес е някакъв много особен ден - от сутринта ми е хем смешно с историите на адашката, хем ядовито с моите битови проблем чета Simple Smile .Все едно баба ми все с парно от Топлофикация се е топлила и се е къпала с неограничено топла вода. Ама ха, бързо се свиква с лесното и хубавото.

Адашке, не знам какво още може да се обърка при твоите хора?
Дано при втория опит за пътуване всичко да е наред, та да си идат по живо по здраво, щом не разполагат с неограничено време.

За пенсии говорите -
аз си се пенсионират точно когато трябва 61,5 г. и като си подадох документите такъв рев му ударих, че вече съм в последния етап от живота ...
Иначе не работя от 2011г., от когато се роди внучката ми. Имах някакви приравнявания от категории ( нощен труд), та имам почти 40 г. трудов стаж, но не ми стигаше да се пенсионирам по - рано.
Както и да е, хич не е лошо да си пенсионер, поне за сега.

Моите неволи -
От вчера ни топло, ни топла вода.
Щеше да идва на обяд, отложиха за  вечерта, сега са писали, че пускането се отлага за утре в 10.00, но дали ще го бъде не се знае...
Та баба Клечка се стегна, стопли вода в каната и си изми всички натрупани в кухнята чашки и чинийки, но докато миех ми хрумна да използвам Ноу Хау -то на Айша да опека нещо във фурната и да ми се стопли и кухнята.
Речено- сторено.
Набързо си намерих рецепта и забърках един кекс, та даже и го дегустирах- чуден е Simple Smile .
.
Сетих се, че някъде имам и духалки, не една, а две, ама кой да ги търси.Може и в мазето да са, а аз там денем не обичам да ходя та камо ли по вечерно време.

С моя другар сме готови за спане - рано не рано, тва е положението, а утре. ,,нов ден- нов късмет"".
Ще поразгледам из Нета и ще гася ламБата.
На вас хубава вечер и спокойна нощ!

# 57
Днес пИятелят ме информира, че щом има сняг, значи дядо Колед ще дойде. Казах му, че и джуджетата сигурно вече надничат през прозореца, за да видят дали децата са послушни. След кратко мислене, отговори:
Нали са ниски тия джуджета, изобщо не стигат до прозореца. Дядо Колед ги кара само да опаковат подаръци, за друго не стават.
Та проблем с дисциплина нямаме ние, започва писането на писмото скоро.

# 58
Тези ниски джуджета ли ще надникват да  доносничат, я настрани.

# 59
  • София
И сега подължението...
КЛЕЧИЦЕ, винаги има какво да се обърка. Да не ни е скучно и веселба да стане.
Сватята пие по една шепа лЮкарства. Изчислила си ги до днес сътринта. Е да, ама не! Вместо да се прибере у дома си, тя артиса у нас. И сега драма. Личнич й лекар изпрати по И нет всичко което пие -  разфасовки, и дозировки.  А аз имах пациенти почти до обяд. "Излекувах" ги  и започнх издирването на илачите. Е добре, че разчитам на познати и приятели, та се поровиха в Нета, да видят кои са аналозите на тамошните  и започнах да ги събирам. Успях с всичко.
По между търсенето на илачите тичах до Университета, да си занеса Дипломата, за да ми я връчат официално в Петък. Навреме успях да взема и внучката от училище. Прибрах се, рапортувах и настана спокойствие. Зетко вече си е у дома. И той доволен и спокоен.
След обяд заслужена почивка. Добре си поспах. За вечеря нагостихме тази балканска душа с кебапчета и кюфтета, та е от доволна, по-доволна. Сега милите ни съседи са си у тях, а аз се боядисах и съм на приказка с вас/
Еми рапорт даден. Приет ли е? Stuck Out Tongue Winking Eye
МЕРИАН, сватята няма да ни обърка плана, само дето аз в събота съм на изпит. Не знам кога ще свършим. Да се уговорим за неделя? Стига да можеш.
ЕНИСА, е голям умник е пИателя! Не се дава. Ти виждала ли си големи джуджета??? Аз не съм. Joy
БОРЯНЧИЦЕ, сватята и без това иска да дойде да живее в България. Германчето си замина, мястото е овакантено. Joy
Време ми е да си измия боята. Хайде чаф и до следващото писане.
Гушкам ви! И да слушате, че джуджетата гледат.
И оня бабка, от първа страница, дето ПИПИ я е сложила, и тя гледа. Ама много е любопитна, бе! Нищо няма да й убегне...Joy Мислете му какви ги вършите!

Общи условия

Активация на акаунт