КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 29 856
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря, Мериан.
Преди да дойде старостта
и с избелялата `и дреха
да тръгна мълком през света
с една надежда за утеха
ще дойдеш ти. Ще дойдеш, знам
преди да дойде старостта.
Ще стъпваш тихо, като в храм.
Една отворена врата
ще чака до последен час -
преди да дойде старостта
да чуя тебе, твоя глас!
 Стара работа.
 Кат се почне ,нямам спиране,  а дано повлече музата с нещо ново.

# 706
  • Вила Великула
Борянка, може да е старо, но ме докосна. Чакаме музата.
Мериан, забавлявай се.
Аз си изпълних заплануваното за деня и сега смятам малко да си почина. Да видим дали ще ми дойде музата да порисувам малко. И аз като Борянка.

# 707
  • в сърцата на любимите ми хора
Борянка ❤️. Честито професионален празник на твоето момче. Все така с любов да си върши работата!
Вчера, след като се прибрах след возенето до коледното парти във фирмата (не присъствах, защото беше само за служители и техните
деца), полека-лека започнаха болки в коленете и днес сутринта се събудих с "одървени" крака - нито мога да ги свивам в коленете, нито
да ги изправям. А и всичкото това с болка. Имах планове за днес, но всичко пропадна. Добре, че е щерката, та за едното ходене ме отмени. За утре имахме билети за Мариус Куркински и тъкмо се ядосвах, че няма да мога да отида, пристигна мейл, че представлението се отменя по здравословни причини. Дано Куркински да е добре. Ще има нова дата.
За вторник се надявам да "проходя" поне колкото да стигна до заведението. Ще помоля щерката отново за помощ - да ме закара до там, пък после ще го мисля. В "Надежда" надеждата умира последна 🙂

# 708
  • София
Привет, красавици.
Е днес много работих! Само дето медалите се свършили. Stuck Out Tongue Winking Eye
Четох, четох, ама без коментар не ми харесва. Сега няма да е. Подхапнах, сега да се преоблека и отиваме с малката внучка на концерт, Нейна приятелка ходи на школа по пиано, та изнасят Коледен концерт.
Като се върна, ще си поговоря по-надълго и нашироко с вас. Сега прегръдки и до скоро!

# 709
  • Кубрат/ Пишурка
Борянке, честит празник на момчето ти! Има благородна професия - да е жив и здрав да я практикува!
На мен днес не ми е хубав ден - 12 години! Кога минаха?!

# 710
Лелее, и този ден се изниза ...
И к'во свърших - едно голямо нищо, но все пак човек и от това се изморява, та сега си почивам с куче на коленете и чаша горещ шоколад в ръка и говоря/ пиша същевременно с вас.

Писах преди няколко часа, когато се прибирах от фитнес, но к'во се случи, нещо мръдна и ,,финито " - всичко изчезна.

Сега отново.
По ред.
Мамси,
съжалявам за болките ти.
Съчувствам ти, знам какво е. Миналата зима едното ми коляно месеци ми беше ,,одървено" и подуто, но не ме боляло. Беше като дървено,  но на равно, когато ходех нямах проблеми, километри изминавах, само слизането по стълби и сядането ме мореше, не можеше да се сгъне. Много притеснения, нерви и пари ми струваше, но от март насам всичко е под контрол .
Във втора част рехабилитационен център Мотус и собственика му Миро познат ли ти е? От там ми тръгна подобрението на мен.

Борянка,
нещо много си ми на мушка Simple Smile за разговор от снощи Simple Smile  - все имам нещо важно да ти казвам Simple Smile
Виж, сега съм сериозна,
мисля, че разбираш шегите ми, макар и малко дебелашки, че като съзодийнички имаме сходно чувство за хумор.
Не бих си позволила да фриволнича в изказа, ако мисля, че няма да разбереш шеговития ми тон, та макар и в писмена реч.
Тъй -
благодаря и за това стихотворение, и за другите, които скоро ще ни напишеш, нали Simple Smile ?
Абе жена,  знаеш ли колко имаме нужда понякога от малко поезия, да излезем от статуквото, да се почувстваме над нещата в ежедневието?
Защо се инатиш, дай ни малкото, което искаме, можеш, имаш го в себе си, не се стискай Simple Smile Wink .
Сега пак съм сериозна -
да предадеш моите и на Чарли поздрави за професионалния празник на д-р Г. и да му предадеш, че не съм забравила, съветите му, когато това моето диване се инатеше и не искаше никаква храна да яде.
Сега е заприличало на мен, все му се яде, а не бива - след разходка още от асансьора се облизва и ще ми изкочи от ръцете, докато му мия краката , да отиде да се подреди пред чинията и да чака яденето. Но и не само след разходка, понякога и като преспи 2-3 часа отива и се изправя на задни крака пред шкафа с кутията с храна, скимти и се облизва.

Ти да видиш Simple Smile , а на ден трябва да яде на два пъти разделени 75 гр. гранули. Докторката, която ни е лична му отпусна още 5-6 гр, но това са още само няколко гранулчета, а апетита  и лакомията са му големи.

Адашке, весело да ви е.

Мериан, Ениса, К.А.Г , и на вас
Пък се сетете да щракнете някое фото на природа, на трапеза, музикално изпълнение да оплакнем и ние очи.

Сега ставам малко слугинаж да отметна, че се стъмни и трудовия ми ден Simple Smile е на привършване.

Пипи, пък и за теб се отнася, можеш да ни покажеш нещо твое или на Вики да се принесем в друго измерение, на изкуството.

Янче, мислих те.
Не си спомнях само днес ли беше деня или утре.
Прегръщам те!
Ако имаш нужда да поговориш с някого, звънкай когато видиш, че съм писала. Зарязвам и работа и всичко...
Светлина на момичето ти в отвъдното!

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 17:45 от Важна клечка

# 711
Янче, светла да е паметта на Мелчето! 🙏 Прегръщам те 😘

# 712
  • София
И от мен прегръдки, Янче!
Мамси, какви са тия работи, нали поръчах да сте здрави всички! Нямам снимки, утре евентуално.
Хубава вечер!

# 713
  • София
Боряна, да е жив и здрав ветеринаря!
Марияна, весело изкарване на тържеството.
Използвай всички възможности на хотела и заради мене.
Аз така и не се научих.
Фло, оправяй рамото с почивки. Съседите по етаж да те отменят в готвенето - сигурна съм, че им се получава вкусно. И аз планирам да си подаря 1 опаковка Остеомув за Коледа, че да не ме предаде коляното.
Мамси, да се оправяш и ти. Съжалявам, че няма да се видим. Нищо - другия път.
Янке, времето минава, мъката остава. Но пък какво хубаво и оправно момиче си отгледала. Сигурна съм, че майка и гледа и я пази от небето.

# 714
А, има си хас да не разбирам от хумор, нали отвръщам със същото, малко куца, но който разбира. Като не дават емотиконите,  аз на тези не им разбирам какво искат да кажат.
 Ще предам на доктора, като го видя.
 Яне, днес е отминало, знам, че има хубав празник скоро, към него се обърни.
 Фло,  излязла ми е голяма подутина на един зъб встрани на венеца, търпи си, понеделник ще  я заведа на доктор, дано се трае до тогава. Като си далеч. И като не те свърта на едно място също.  Казах ли ти , че си станала метла, по нашенски, дето минава наред  човек , трябва да е чисто, ошетано.

# 715
  • в сърцата на любимите ми хора
КЛЕЧИЦЕ, Миро ми е приятел. Покрай щерката, която пък е приятелка с неговата съпруга 🙂. Доста ми помага и на мен, но след като мине "острата" ФАЗА.
ЯНЕ, гушкам те. Светла да е паметта на Мел.
АИША, и аз съжалявам, но здравето е важно. Обръщай внимание навреме.
БОРЯНКА, дано да не е нещо сериозно. Оф, чак ми е неудобно да си призная колко не ги долюбвам зъболекарите само като си помисля за нашата ФЛО 🥰

Допълвам се, че след мен никой не е писал. Моля за изпробвани и сполучливи рецепти за коледни сладки. Да разнообразя менюто Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 19:13 от Мамси

# 716
  • Вила Великула
Янче, прегръдки от мен.
Клечи, като дойдете в къщи ще видиш голяма част от нещата, които съм правила. Днес малко рисувах, но съм оставила настрана, за да усетя дали трябва още нещо да допълвам. Ето в момента как е, не е велико, но все пак съм любител. Предполагам, че като серамкира ще изглежда по-добре. Имам доста направени рисунки, които така и не са стигнали до рамкиране, защото все нещо им липсва и не ми се довършват.

# 717
Борянке, честит професионален празник на сина ти!

И за стихотворенията!
Янче, прегръщам те!
Днес и мен БГмама ме изключи. Влязох през фейса, но докато си търсех нова профилна снимка, реших да вляза с друга парола, че и без това старата не я помнех. А то точно в това бил чалъма. Та съм си пак аз.
Има голяма вероятност да дойда на срещата във вторник. Изловила съм всички котки в махалата, вързала съм здраво чувала па ще видим
За сега плета шушони. Но съм харесала един шал, за който трябва да купя подходяща прежда. Ако  в този МОЛ се продават прежди ще е супер. И без това ще пристигна по-рано и ще разгледам.

# 718
  • Вила Великула
Тану, любими са ми твоите плетени зелени чорапки.

# 719
  • София
Ето ме пак при вас.
ЯНЕ, силно те прегръщам, миличка. Благословена да е Анжелка - отгледа я, възпита я, обичате се, радва те с успехите си. А Мелчето сигурно ви пази от висините...
МАМСИ, да знаеш само колко много искам да не те боли... Де да имах вълшебна пръчица, да докосна твоите колене, моето рамо, на БОРЯНА зъбчето и всякъде където има болка, по тялото или в душата,  да я излекувам.
БОРЯНЧИЦЕ, отрежи си половината или 1/3 от едно локумче и го сложи върху подутината. Изтегля набралото. Можеш да тушираш с йод. Натопяваш клечка за уши в шишенце йод и намазваш подутината. Поне час не ядеш и пиеш. Подутина се изтегля и със синя слива - изсушена и накисната в гореща вода до омекване. Разполовяваш я и с вътрешната страна налагаш отока. Кажи в понеделник какво е казал ( а) колегата. Е как сега след тази проза да си говорим за стихове? Дано до понеделник да не те боли. Stuck Out Tongue Winking Eye
ПИПИ и теб ще те уговарям да направите изложба с внучката. Такива таланти имаме в нашата къщурка, а толкова скромни...
ТАНУ, много ще се радвам, да дойдеш. Ще има и изненада, но не я издавам. Жива, реална, истинска! Grinning
МЕРИАН, разпускайте на макс. Полудувай и заради нас.
ЕНИСА не я мисля - и тя кърши снага из Монтанските кръчми. Изпий едно питие за тази, дето си проспа купона. Joy
АЙША, здрави да сме, купони ще има. Аз и днес се назландисвам и не си купих илачите. Ще си взема Остео муув. а ЯЖКА ми даде една рецепта за почистване на стави. Ще пробвам тези неща, че предписаните много разбутвали стомаха, а аз до сега не съм имала проблеми с този орган.
ЯЖКА няма И-нет. Очаква в понеделник да й кажат, кога ще й изпратят техници. С работата напредва доста добре.
КАССС, как е момчето ти, успя ли да се справи с нападението на вирусите?
КЛЕЧИЦЕ, хубаво си изкарахме с внучката. Много съм доволна от концерта. Много добри бяха децата - от най-малките - 7 - 8 годишни, които събудиха умиление в душата ми, до най-големите 18 - 19 годишни, които събудиха възхищение. Участва и един от първите ученици на преподавателката,  някъде около 34 - 35, който изпълни няколко авторски произведения.
ТАНИТА ми се губи. Къде си, момиче?
И КРАСИВА БЕЛЛА се покри. Покажи се, маце.
Прегръдки за - ГЪБКАТА, КАГ, ДИДИА, МАЯ, НИНКА, ТЕТКА, ЯН.
Лека и спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт