КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 28 163
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Засегната съм.

# 691

Извинена ли съм!
Омилостивих ли те Simple Smile

Шъ ни се карат, на мен по- точно, че от свободния го обърнах на чат, ама дето вика моя внук ,,като си нямам гадже да си говорим..
 Simple Smile ''

# 692
Прав е внукът ти, от опит знам.
 Добре почерпи , че иначе не знам , обидена щях да спя.
 Черпя, със старо , но и виното  е старо , а се цени
Всичко е  същото

Всичко е същото. Мислим, че нещо променяме.
Нижат се дните ни. Даваме или пък вземаме.
Учим се как да обичаме и да прощаваме.
Учим се малко да вземем и много да даваме.

Всичко е същото от векове и за в бъдното.
Днес и сега и нататък до края в отвъдното.
Мислим, чувстваме, храним се и с любов и с омраза.
Бог упрекваме само нас че жестоко наказа.

Но бог няма вина. Няма ад и пряк път към рая.
Смешно грешни сме. Всичко носим в душите си, зная.
И е същото - кръстът божи  и тая Голгота
векове след Исус все разделя смъртта от живота.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 22:42 от Бор_яна

# 693
  • София
Хайде и аз да рапортувам. Тръгнах сутринта за Военна болница на преглед за болките в рамото. Не можах да отида с колата, защото, знаете защо. По целия път благославях този, дето измисли тая щуротия. Пътувах с метро, с автобус, с кракомобил. пористигнах навреме и като се закотвих в болницата в 8.10, та откарах до 12. 40 - цели четири и половина часа. Нагледах се на болни млади хора. Пу, да не дава Господ!
Диагнозата - професионално и битово претоварване. Изписа ми 5 вида лекарства, но за момента ще се въздържа. Ще си купя Остео Муув - хранителна добавка, но със сериозно въздействие.
Прибрах се, похапнах, помотах се и полегнах уж за малко. И като съм заспала...А на гаджето му било жал да ме събуди. Като в една народна песен.  И ФЛО-то си спи ли, спи ... Обади се Дядото, да пита, защо вече час масата е резервирана, а все още никой не е дошъл. Пропадна тази вечер купона...До там се докарахме...
 Та това е положението. Да проспя купон...Малееее, срам!!! Надявам се забравянето да е нещо епизодично. Освободена съм от правенето на специални закуски.
Лека нощ, милички. Имате по една целувка от мен.
Благодаря на всички, които поздравиха Радичка Сладичка за празника.

# 694
  • Вила Великула
Клечи, не се притеснявай. Архитекта и проектанта са готови и чакат да им дам знак. Дори и декоратор съм ангажирала...а от тези напитки и бонбони и аз бих опитала.
Борянка, как ти идват думите само....оставяш ме без думи.
Фло, ти наистина ли днес проспа купона? С кой трябваше да се събирате? /ако не е тайна, де/

# 695
Фло, ти спа,  а другите , нали не беше само за теб  ангажирала...
 Ето ви  още от същото

Елементарно

Живях елементарно, просто
и думите ми са такива.
Далеч от Бог и от апостол.
И мисля си, че бях щастлива.

Живях далеч от суетата.
Обичах, мразих и прощавах.
Загърбвах в себе си жената,
но безразлична не минавах

край плачещо дете, край огън
през разлюляна житна нива
Приемах чуждата тревога,
от чужда болка аз отпивах.

Не се срамувам да живея
елементарно, просто, диво.
Да се преструвам не умея
и няма как да ми отива.

# 696
Борянчице ♥️♥️

# 697
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Да пием заедно сутрешното кафе:  
На 14 декември имен ден празнуват всички, които носят прекрасните зимни имена  Снежана, Снежанка, Снежа, Снежка, Снежина, Белослава, Белчо.
Още един прекрасен повод да поздравим всички, които днес празнуват имен ден.
На 14 декември е и професионален празник на ветеринарните специалисти. Поздрави и за тях.
Сега да споделя, че и аз не мога да дойда на срещата. Съжалявам и не ме мислете за капризна, но защо не я планувахте  в центъра при дядото, защото  тези покрайнини не са ми известни, а и са ми далече. За всички, които ще отидат пожелавам да ви бъде много приятно.
Хубав ден и всичко добро.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 07:50 от Nina NN

# 698
Добро утро.
Започнах да пиша, но какво натиснах и се публикуваха два реда по средата, изтрих и започвам от ново.
Да не се чудите, защо съм трила:) .

Снощи ме беше хванала бърборивостта и малко прекалих сигурно.
Да ви разкажа нещо да се посмеете.
Преди години, внукът ми е бил сигурно на 4-5 и обичаше вечер да спим заедно - да се гушкаме и да си разказваме истории. Та той една вечер с голяма въздишка ми казва : ,,Бабооо, много ми е мъчно, че си нямам гадже"". На мен ми стана хем смешно, хем любопитно и го питам ,,  Еее, и защо ти е гадже?"", а той - ''Еми да спим заедно"" - още по смешно ми стана и любопитно. Аз,, и защо ти е да спиш с гадже, като може и сам"", той - с голяма тъга ,, ами да си говорим, като с тебе"".
Та снощи като си нямам гадже, на вас досаждах Simple Smile .Освен да уча Кучо да говори Simple Smile Wink , друго не ми остава Simple Smile . Разбираме се с него много,  но друго си е гадже Simple Smile Wink .

Тъй, до тук с гаджетата.
Най - добрия приятел на човека е кучето, и да не се заричам, но за сега ми стига за общуване.

За срещата в понеделник -
Знам, че на някои моят квартал ви е ,,девет дена път с камили"" , но не бива да се отрича комуникативността на мястото - на няколко минути от метростанция и за шофьорките има удобен голям паркинг зад сградата, а и на около се намират места и не е зона.
Заведението е просторно, уютно, тихо и спокойно, а за пушачките има зала за пушене. За лятото знаете, който е идвал - голяма тераса с чадъри с хубава гледка.
Като рекламен агент се произнесох, но си е така и грам не преувеличавам.
На мен пък не ми е удобен Дядото, макар че не ми е толкова далече, сменям два транспорта, ходя 10 -тина минути, а и повече понякога, зависи от коя посока идвам,  пеш по разбити тротоари, но ,,глас народен, глас божи"".
Аз лично идвам на среща не за удобството на заведението, не за комфорта и храната му, а да изкарам няколко часа с вас, защото ми е приятно.

Дано някой не ми се засегне на думите и да се обиди, но това за мен е едно от най - удобните и комфортни места, където сме се срещали.

Борянка,
пиле шарено Simple Smile  Wink , много благодаря, че удовлетвори молбата ми и не едно, а две стихотворения публикува.
Поклон, респект  Simple Smile  Wink - няма ми ги хубавите емотикони, затова ти се усмихвам с най - чаровната си усмивка Simple Smile Simple Smile Simple Smile - с грозните зъби, но за това е виновна Фло, че не иска да ми ги извади, а все не съветва още да ги крепя докато изкарат . А така си мечтая за хубава усмивка Simple Smile Simple Smile Simple Smile , ще се усмихвам под път и над път, само да дойде това време с новите зъби Simple Smile . Аааа, и да имам повече време  да ги ползвам, че кел файда нови зъби, ама мен да ме няма, да ми не останат неизползвани, че си нямам дядо, който да ги наследи ( адашке, усмивка и намигване към теб Simple Smile Wink ), а на кучето ще са доста големшки, за герданче ще му стават Simple Smile .

Аййй, аййй, почти девет часа стана Simple Smile .
И кафето не съм изпила, и красива не съм се направила Simple Smile , ще ви оставям.
Време е да стартирам деня, че е къс, а плановете ми, да не казвам - задачките Simple Smile , са ми много.
У наше село има наченки на слънце, но прогнозата, която гледам показва дъжд след обяд, но до тогава време много.

Хубав ден, момичета!
И тук може да прескокнете Simple Smile , ако написаното ви е дълго и не ви харесва.
И да знаете - нищо лично!
Просто размишлявам.
А слънцето все повече се показва ...
Да ви е спокойно, слънчево и усмихнато!

П.п. Пууу, аман от този телефон Simple Smile .
Уж внимавам, махнала съм отдавна коректора и пак ме дебне пущината - аз едно пиша, той има собствено мнение и друго излиза накрая Simple Smile
Нямам нерви повече да проверявам.
С грешки, без грешки - т'ва е положението  -  перефразирам  ,,който не пише, той не греши Simple Smile ""

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 09:13 от Важна клечка

# 699
Добро утро 🌹
 БОРЯНКА, благодаря! Знаеш, че те чета с кеф, а така като гледам и не само аз. Пиши, пиши момиче, можеш го! ❤️
Имаме ли именички днес в нашата къщурка 🤔
Честит празник на ветеринарите! БОРЯНКА, дали ме лъже паметта или твоето момче има общо с този празник? Жив и здрав да е и успехи му желая!
КЛЕЧИ, аз те чета с интерес и престани да се извиняваш за това, че споделяш, нали това правим всички тук! ❤️
ФЛО, ти пак изби рибата! Да изтървеш купон, брех брех 😂🤣 Майтапа настрани, имала си нужда, спала си, не се коси! И дано минават болежките! ❤️ Ще прочета и аз за тази добавка.
Днес отново ще се гледаме с малчо. Младежите отиват на Коледен базар в Букурещ. И тук за сега Слънчо се е показал. Дано е така, та спокойно да се разходят. Аз мисля  днес да сготвя една голяма тава мусака за довечера, че да има за всички като си дойдат.
Хайде спокоен и хубав ден ви пожелавам! До после 🤗

# 700
  • София
Пия си кафето и ще си поговоря с вас, милички.
Днес закуска нЕма. Баба е заета.
КАССС, и това ми се случи. Не се ядосвам. Друга среща ще насрочим, но след празниците.
КЛЕЧИЦЕ, пиши на воля-ни хартия хабиш, ни тонер. И не променяй деня на срещата - вече два пъти пишеш, че е в понеделник. В този ден Мола има почивен ден. Срещата с МАМСИ е във ВТОРНИК, 17, от 10.30
Абе шматарока си е шамтарок, ама готин шматарок и ние си го обичаме! Grinning
Е, НИНКА, аз го измислих това място. Мислех, да разнообразим малко интериора. Благодаря за напомнянето, за имения ден и за празника на ветеринарите! Hug
БОРЯНЧИЦЕ, поздрави твоето момче - добро момче и професионалист! Желая му още повече успехи - и в живота, и в работата! Стиховете няма да коментирам. За кой ли път ще кажа - можеш го и докосваш душите. Heart
ПИПИ, трябваше да се срешнем колегите от Университете - Здравните психолози. Помислили, че щом не съм им напомнила, значи няма да се състои. Това е когнитивно изкривяване - на по-разбираем език - мисловна грешка - четене на мисли се казва. Точно това разглеждаме с групата за подкрепа. Трябва не да четем мислите на другите и да се настройваме негативно, а да си говорим.
Трябва да тръгвам. На вас - хубав ден!

# 701
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Благодарение на информацията на Нинка, поздравих три Снежки.
Ще дойда на срещата във вторник, макар и за малко, да се видя и с Мамси. Не знам дали е Тетка няма да се реши да дойде, че с нея май на живо не съм се виждала още. Нинка, и аз не познавам много този район, ходила съм няколко пъти в това заведение и наистина не е лошо. Голямо е и е спокойно. Метрото е съвсем близо. Аз ще дойда с белия кон, и винаги карам с навигация до там да не се загуба, ама нали съм блондинка все пак.
Кассс, радвам се на срещата ти с Малчо. Ще имаш чудесен ден. И аз броя дните до Коледа, когато къщата ще ми е пълна. Само Марти няма да е в БГ, но затова пък приятелката му ще бъде с нас.
Клечи, много ми харесва когато си така бъбрива. Представих си как изглечда Чарли с огърлица от зъбки.
Борянка, честит празник на твоето момче.

# 702
  • София
Добро утро, момичета!
 Приготвям се за планината-заминавам за Боровец на фирмено парти. Хотелът е спа, та се надявам и малко сауна и други глезотии да си причиня.
На вас ви желая да сте здрави, как може да объркат лекарствата на мъжът на Дидия? Ужас! Фло, и ти почивай повече у ще ти мине ръката!
Събирайте се с внуците и се подготвяте за празниците, а във вторник да ви е весело!
Хубав ден!

# 703
Благодаря за подсещането и поздравите към сина ми. Жив и здрав да  е. Наистина е добър специалист, още не бяха развалили образованието като учи. И доучва в големи клиники от световно ниво.
 Снощи си приказвахме малко,  от дума на дума, ми вика,  абе ти защо ме гледаш , че върша тук някакви   работи, аз съм си утвърден специалист,  ако не знаеш.
 Никога не мисля за тях като за доктор и инженер, те са децата ми. Нищо друго не постигнах в живота , но те са добри хора и специалисти в каквото работят. Беше ми важно да градя това.
 Умре дето ме хвалеше.
 Клечорано, съставяш ми комплекси,  аз съм дето пиша по много , нали това ми е цялото общуване със света. На живо  остана една приятелка да ме търпи с монолози, като не чувам, говоря аз ,поне ад си чуя гласа малко. И като се карам на котките викам. Добре ,че няма хора наоколо да се чудят какво става.
 И никога не казвам прескачайте ,на тези години  е опасно , лесно се чупи и бавно зараства.
 Един път  от малкото дето ходих в София при внуци, си тръгнах и обърках пътя. Вървях по посока, от Манастирски ливади не знам какви булеварди пресичах и  излязох до НДК. От там хванах трамвай. Седмица. Закъснях да хвана   обикновено дето хващам автобус на връщане,  следващия късно и  връзката  с наше село  последната. Закъсня и  този наш автобус, като не пътувам се изплаших, че и пари за хотел нямам,  освен вариант такси и да платя като стигнем. Слава богу, имаше още един пътник, та  го хванах се прибрах. Над 12  на път по света и  у вас. То вече няма да се губя, че не пътувам. Нощем не виждам в тъмното , почти.
 Та вие сте си свикнали на трафик, аз представа нямам ни от номера на превози ,ни от нищо  и пак.
 Имам истории, но друг път ,да няма дълъг скок.

# 704
  • София
Боряна, да е честит синът ти и да бъде много успешен в професията!
Аз съм на Боровец вече!

Общи условия

Активация на акаунт