🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 9 (10.11 - 17.11)

• 39 995
  • 1 156
  •   1
Отговори
# 810
  • España
Венци не се обажда на Влади?! Нали бяха голямата "мъжка любов"?!
Венци може да се е стреснал , защото веднъж Влади каза , че ще го , цитирам :”целува по устата” !!! 😂😂😂

# 811
  • България
Нали бяха пуснали обща снимка как са на дискотека на Хелоуин. Не се връзвайте на всичко.

# 812
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Чак сега успях да изгледам епизода, че нещо се разболявам и снощи не бях в кондиция за телевизия.
Ами какво да кажа - умното си е умно. Миро и Митов бяха единствените с правилна стратегия на играта и логично Миро спечели. Яд ме е обаче за Митов, не знам кое го е объркало, за да върти обратно колелото. Ако не беше тази му грешка, щеше да е пръв.
А на Миро страшно ме е яд, че такъв потенциал е подчинен на това да бута друг играч напред, вместо да си играе собствената игра. Тайно се надявам да се разочарова от бъдещия съюз на Бистра с Георги и да се отдръпне от нея.

Много, ама много жалка игра от страна на чичо Скрудж. Да, преписването е позволено, но беше много грозно отстрани. Жоре, къде остана прословутият морал, брат? Или той е налице само когато ти отърва?
Не е истина просто как само се изнервя като го изберат за игра и има опасност да си изгуби скъпоценните гривни. Много забавно! Искаше ми се той да остане последен, ама Кирето и той въртеше наобратно диска. И как се автосугестираше после в лагера колко му е олекнало след загубата, за малко някой да му повярва.

Дзамито и той запя в същия хор, голямо пазене да не обеднее.

Връщам се да ви чета, че ме чакат над 250 коментара.

# 813
Верче, какво му е на Миро на ръцете? От доста време е с бинтове.
Не помня за съжаление, май от някаква игра се беше разранил...а там нищо не зараства.

# 814
Венци не се обажда на Влади?! Нали бяха голямата "мъжка любов"?!
Венци може да се е стреснал , защото веднъж Влади каза , че ще го , цитирам :”целува по устата” !!! 😂😂😂
JoyJoyJoy

# 815
Да похваля Дзами с негото "Не ми се играе, не я усещам тази игра" Ами прав беше, никакъв шанс нямаше на пъзела Joy Усеща ги той нещата. Можеше сега да падне и от Петя. Joy

# 816

И като казах Острова, нещо не ми се връзват показаните локации с кадрите от екрана. Освен ако тайфуните не променят коренно бреговата ивица, няма как Островът на избрания да е този срещу плажа. Но дори и така, няма как едни планини да са там на кадър, а да ги няма на карта. Или плажът не е този, или Островът на избрания не е този, или дори изобщо не е остров, а заливче от големия Остров.
Ето например ей тоя кадър. След скалата на Лагер 1 се вижда още един висок хълм, издаден навътре във водата, а за фон много по-масивна суша.

Ми гледам, гледам, там, дето гледахме до сега на картата, няма такова нещо.

А до Лагер 3, или поне там, където мислим че трябва да е, има река (или лиман), за която и дума не стана нито веднъж. А при тия дъждове, тя щеше да е преляла със сигурност.

Не че е важно, но ми е по-интересно от заплетените договорки едва ли не всеки с всеки.

На мен също ми е много интересно къде точно се играе на този остров Лахуй.
Затова и в другата тема бях качил линк на кой плаж според мен се играе. Колебаех се между два плажа.
Мая обаче показва друг плаж в профила си в instagram.:

Днес пак ги прегледах тези плажове защото на мен също някак си не ми пасва Острова на избрания отсреща. А аз го бях взел като отправна точка тогава да търся плажа. Според мен ето това място
 от другата страна на носа който показва Мая  най-много паства да е лагера Мимо -Гарсия:

https://maps.app.goo.gl/PTgPs6vpnqWrBqBM9

Боднал съм кабърчето буквално там където смятам, че е бил лагера
Острова срещу него най-много пасва по релеф на Острова на избрания.

В също време самият лагер Мимо Гарсия е много малък плаж от лявата му страна гледайки към водата има скали.
Тъй като  сателита е снимал по време на отлив скалите изглеждат, че са много далече от водата. Ето ги гледайки от лагера Мимо- Гарсия в снощния епизод при прилив:

В далечината се вижда този висок хълм който е веднага зад лагер Нумерлозите
И Гогов който си тръгва след разговора в снощния епизод с лагер Мимо- Гарсия:

В далечината се вижда Тренера който влезе във водата с една синя кофа.

Всъщност на линка който съм качил се виждат тези скали които в момента са във водата. А на снимката върха на скалите на които има дървета.

Лагер Глория в момента в който точно застават и поглеждат към таблото. Пейзажа зад тях е важен. Вижда се носът. И дървената конструкция до лагер Мимо -Гарсия:

Ето го в по-близък план от самия лагер Мимо- Гарсия:

Не се вижда река или лиман. Предполагам че тази конструкция е направен от продукцията за пейзажни снимки. Не помня кой от участниците но беше казал, че самият лагер Мимо- Гарсия е много малък плаж.

А това  най-много да пасва на лагера на Нумеролозите. Помня, че в лагер Глория нещо го бъзикаха Гогов, че се е изморил докато дойде до тях

https://maps.app.goo.gl/poBqW9gosmQYxdF87

П.П. Не знам Мая случайно или нарочно е показала оня плаж. А може наистина на него да се развива действието.

А тук се вижда колко неподготвен или не знам коя дума да използвам е всеки на този остров и основно продукцията:

Това са навесите на нумеролозите които са буквално на границата на прибоя на вълните.
Логично е, че при прилив след като се очаква да дойде дъждовният сезон водата може да се качи до там. А имат още пет - шест метра нагоре където могат да ги направят.

Трябва да вземем в предвид, че google maps понякога  не обновява снимките с години.
А самите снимки са правени на няколко стотинки километра над Земята

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 18:26 от Лорд Шаш

# 817
Скрит текст:

И като казах Острова, нещо не ми се връзват показаните локации с кадрите от екрана. Освен ако тайфуните не променят коренно бреговата ивица, няма как Островът на избрания да е този срещу плажа. Но дори и така, няма как едни планини да са там на кадър, а да ги няма на карта. Или плажът не е този, или Островът на избрания не е този, или дори изобщо не е остров, а заливче от големия Остров.
Ето например ей тоя кадър. След скалата на Лагер 1 се вижда още един висок хълм, издаден навътре във водата, а за фон много по-масивна суша.

Ми гледам, гледам, там, дето гледахме до сега на картата, няма такова нещо.

А до Лагер 3, или поне там, където мислим че трябва да е, има река (или лиман), за която и дума не стана нито веднъж. А при тия дъждове, тя щеше да е преляла със сигурност.

Не че е важно, но ми е по-интересно от заплетените договорки едва ли не всеки с всеки.

На мен също ми е много интересно къде точно се играе на този остров Лахуй.
Затова и в другата тема бях качил линк на кой плаж според мен се играе. Колебаех се между два плажа.
Мая обаче показва друг плаж в профила си в instagram.:

Днес пак ги прегледах тези плажове защото на мен също някак си не ми пасва Острова на избрания отсреща. А аз го бях взел като отправна точка тогава да търся плажа. Според мен ето това място
 от другата страна на носа който показва Мая  най-много паства да е лагера Мимо -Гарсия:

https://maps.app.goo.gl/PTgPs6vpnqWrBqBM9

Боднал съм кабърчето буквално там където смятам, че е бил лагера
Острова срещу него най-много пасва по релеф на Острова на избрания.

В също време самият лагер Мимо Гарсия е много малък плаж от лявата му страна има скали.
Тука тъй като я снимано по време на отлив скалите изглеждат, че са много далече от водата. Ето ги гледане от лагера Мимо- Гарсия:

В далечината се вижда този висок хълм който е веднага зад лагер Нумерлозите
И Гогов който си тръгва след разговора в снощния епизод с лагер Мимо- Гарсия:

В далечината се вижда Тренера който влезе във водата с една синя кофа.

Всъщност на линка който съм качил се виждат тези скали които в момента са във водата.

Лагер Глория в момента в който точно застават и поглеждат към таблото. Пейзажа зад тях е важен. Вижда се носът. И дървената конструкция до лагер Мимо -Гарсия:

Ето го в по-близък план от самия лагер Мимо- Гарсия:

Не се вижда река или лиман. Предполагам че тази конструкция е направен от продукцията за пейзажни снимки. Не помня кой от участниците но беше казал, че самият лагер Мимо- Гарсия е много малък плаж.

А това  най-много да пасва на лагера на Нумеролозите. Помня, че в лагер Глория нещо го бъзикаха Гогов, че се е изморил докато дойде до тях
https://maps.app.goo.gl/poBqW9gosmQYxdF87
Аз когато разбрах името на острова и влезнах да го разгледам, също помислих, че този най-много се доближава. Нелогично е от снимката на Мая скалите да са в средата на плажната ивица, те са в края.

# 818
Абсолютно еднакви са това от снимката на Мая и островът от поста на Илит. Смятам, че Мая по добре от нас знае къде точно са били. 😃

# 819
Може ли някоя добра душа да ми обясни как се върти това колело, че аз явно съм много глупава и не мога да разбера как се разшифрова ключа?

# 820
Снимката на Мая е завъртяна на 90о по посока на часовниковата стрелка. Според нейната снимка, плажовете гледат почти на изток, докато на картата - на север. Насреща им е остров Ocata, потърсете го на картата.
Скрит текст:

# 821
Тоя остров, да не е кръщаван в чест на Кирил Joy

# 822
Може ли някоя добра душа да ми обясни как се върти това колело, че аз явно съм много глупава и не мога да разбера как се разшифрова ключа?
Под всеки символ имаше стрелка, която показва в каква посока да въртиш - наляво или надясно, а от понтона във водата виждаш срещу този символ коя цифра е и толкова пъти трябва да завъртиш.

# 823
Под всеки символ имаше стрелка, която показва в каква посока да въртиш - наляво или надясно, а от понтона във водата виждаш срещу този символ коя цифра е и толкова пъти трябва да завъртиш.

Леле, аз колко пъти го изгледах и тези стрелки ги пропуснах ама тотално 🤣Аз тук някакви други схеми, калкулатора извадих да смятам "зодиите", а то какво било.
Ужас , голяма излагация 😁

# 824
Може би е коментирано в предишни теми, но не успях да намеря 😅 Знае ли се колко епизода остават до финала?

Общи условия

Активация на акаунт