🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 9 (10.11 - 17.11)

• 39 968
  • 1 156
  •   1
Отговори
# 750
Аз ще взема отношение по някои мнения, които прочетох, ще е дълъг коментар, за което си извинявам:

1. Защо търсят Бистра за коалиции? Поради две прости причини: Първата, защото има много гривни (с противоречиво мнение съм относно спечелването им) и защото Миро им наду главите колко е лоялен към нея.

2. Синхронът на Алекс: според мен се правят някакви проекции с реалния живот, което не ми се струва коректно. Той си каза, че коментарът му се отнася САМО за играта. За мен е прав, че те (най-вече Мая) поставят комфорта си над всичко. Неговата теза беше, че за него е по-важно да се осигурят базови неща и след това да се строят сепарета. А не да не се строи нищо по принцип. Това тяхно отношение, по-скоро тази нагласа на Мая, ни я илюстрираха нагледно и с балсама за коса. Абсурдната замяна на балсам срещу ценна храна, егоистичното и дори бих казала егоцентрично отношение за осигуряване на собствен комфорт на гърба на останалите, арогантноста им, която прикриват къде успешно, къде не...

В Алекс ми харесва и това, че не е подвластен на котешки чар и си гони своята цел на острова. Независимо дали се харесва на зрителя или не. Не вярвам да се е трогнал особено.

Някой беше написал, че Мая е нетипичен персонаж, но аз не съм съгласна. Мая е много типичен персонаж не само за формати като този, но и за живота, като цяло. Единственото нетипично е, че нейната маша е жена, а не мъж. Ако трябва да избера коя от двете да продължи - категорично бих избрала Мая. Тя притежава прекрасни женски качества: мекота, създава уют, грациозна е, умее да флиртува леко и неангажиращо, набляга на сексуалноста си (малко по-вулгарно за моя вкус), владее се. Това са характеристики на женствеността, които са прекрасни. НО много е важно с каква цел се използват. А и играе играта по-добре за мен от Бистра. Вчера имаше показно в тази посока.

Странни са ми коментарите, че едва ли не ако Алекс спечели довечера ще е подарено...Ами не мисля така. Той е умен, аналитичен, бърз, пъргав. Да, не е силов играч, но това не е и нужно за всяка игра. Има си всичко, за да победи, и му стискам палци - зависи много какви игри му се падат. За мен е  интересен персонаж и бях убедена, че ще е от късно разкритите такива (а и от продукцията ни го намекваха с избора му на синхрони - малко на брой, но съдържателни). Надявам се да стигне колкото се може по-напред в играта. И да, наистина не само визуално, но и като характер, напомня за баща си.

Ще завърша с едно революционно мнение: повечето участници този сезон са пълни аматьори! Дори и главните действащи лица. И става все по-нелепо...Никой няма да ми липсва, ако си тръгне. И Влади не ми липсва, намирам го за прикрит и колеблив играч. Само Гогов да стои ако може, че е глътка свеж въздух понякога.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 12:02 от slastna

# 751
  • Враца
Много лесно от диванчетата съдим , но аз ако съм на мястото на Бистра примерно, ходя на битки, ходя да донасям огън, а ти ми лежиш в една кутия , начумерен и ми философстваш, вместо да събереш съчки или да организираш построяването на заслон, не съм сигурна че не барчета , ама всичко ще си държа за мен.

# 752
  • Другата България
Аз ще взема отношение по някои мнения, които прочетох, ще е дълъг коментар, за което си извинявам:

Скрит текст:
[/b]1. Защо търсят Бистра за коалиции? Поради две прости причини: Първата, защото има много гривни (с противоречиво мнение съм относно спечелването им) и защото Миро им наду главите колко е лоялен към нея.

2. Синхронът на Алекс: според мен се правят някакви проекции с реалния живот, което не ми се струва коректно. Той си каза, че коментарът му се отнася САМО за играта. За мен е прав, че те (най-вече Мая) поставят комфорта си над всичко. Неговата теза беше, че за него е по-важно да се осигурят базови неща и след това да се строят сепарета. А не да не се строи нищо по принцип. Това тяхно отношение, по-скоро тази нагласа на Мая, ни я илюстрираха нагледно и с балсама за коса. Абсурдната замяна на балсам срещу ценна храна, егоистичното и дори бих казала егоцентрично отношение за осигуряване на собствен комфорт на гърба на останалите, арогантноста им, която прикриват къде успешно, къде не...

В Алекс ми харесва и това, че не е подвластен на котешки чар и си гони своята цел на острова. Независимо дали се харесва на зрителя или не. Не вярвам да се е трогнал особено.

Някой беше написал, че Мая е нетипичен персонаж, но аз не съм съгласна. Мая е много типичен персонаж не само за формати като този, но и за живота, като цяло. Единственото нетипично е, че нейната маша е жена, а не мъж. Ако трябва да избера коя от двете да продължи - категорично бих избрала Мая. Тя притежава прекрасни женски качества: мекота, създава уют, грациозна е, умее да флиртува леко и неангажиращо, набляга на сексуалноста си (малко по-вулгарно за моя вкус), владее се. Това са характеристики на женствеността, които са прекрасни. НО много е важно с каква цел се използват. А и играе играта по-добре за мен от Бистра. Вчера имаше показно в тази посока.

Странни са ми коментарите, че едва ли не ако Алекс спечели довечера ще е подарено...Ами не мисля така. Той е умен, аналитичен, бърз, пъргав. Да, не е силов играч, но това не е и нужно за всяка игра. Има си всичко, за да победи, и му стискам палци - зависи много какви игри му се падат. За мен е  интересен персонаж и бях убедена, че ще е от късно разкритите такива (а и от продукцията ни го намекваха с избора му на синхрони - малко на брой, но съдържателни). Надявам се да стигне колкото се може по-напред в играта. И да, наистина не само визуално, но и като характер, напомня за баща си.
Ще завърша с едно революционно мнение: повечето участници този сезон са пълни аматьори! Дори и главните действащи лица. И става все по-нелепо...Никой няма да ми липсва, ако си тръгне. И Влади не ми липсва, намирам го за прикрит и колеблив играч. Само Гогов да стои ако може, че е глътка свеж въздух понякога.
Скрила съм по-голямата част от мнението, но съм напълно съгласна и със скритото.
Иначе 100% се подписвам под написаното.
С уговорката, че изобщо не харесвам Алекс, но ако поведението му до момента е било с цел, и я запълни/изпълни, то има моите адмирации. Особено ако сам постигне това, което ще постигне, колкото и да е то, а не с подкрепата на Миро, Киро, Спиро и цялото, или половината островно войнство.
Относно Бистра и Мая - също съм съгласна, отново с уговорката, че не харесвам Мая. И Бибето може само да си вземе урок от кака Мая как се играе тази игра, защото именно опита  на Мая ѝ помага да се справя доста по-добре по начина, по който се справя. Но, както си казала - именно този начин на справяне не ми допада, изобщо не ми допада.
Благодаря за споделеното от Гогов, получих отговор на въпроса си относно Петя, така казано го разбирам, на 99%, но не мога да го оправдая докрай. Остава си ми фаворит, продължавам да му симпатизирам, явно и много неща не сме видели и разбрали, но.....поне за казаното за “късмета“ на Петя да ѝ се извини, защото хич не беше прав, тази жена се раздаде повече от повечето жени на острова, когато ставаше въпрос за игри.
Провали я социалната ѝ игра, факт.

# 753
А Гогов къде го е писал това, че не мога да се ориентирам?

# 754
# 755
  • Другата България
Май е от фейса цитатът.

Да допиша относно Миро.
Сигурно се изтърка това, което си повтарям регулярно - че ме е яд, и ме е яд, и още повече ме е яд на поведението му “играя за Бистра“ /разбирам го, но ме е яд/. Но!
С оглед снощното промо, с оглед споделеното тук стори на Гошо и Бистра /оня подарък от нея за него с преплетените имена/...та много ми се иска някакъв такъв развой :
Бистра се коалира И с Гошо, за което Миро разбира. И не е ок с този избор.
Предвид това, че вече е заявил желанието си да играе за друг и той да е от “семейството“ /та дори това да е и третия братовчед в това семейство/, пренасочва потенциала, който има, към Алекс.
Вероятно е доста непопулярно, но някак ми се иска такъв развой.
Хем ще раздвижи статуквото, хем ще приземи Бистра.

Разбира се, най-много ми се иска Миро да се осъзнае, или това неговото да е било стратегия, и да е финалист самия той.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 12:27 от Merri_An

# 756
  • Враца
Айййй, добре че ме подсетихте, та видях че не ми е приел поканата!
Значи, е по-невъзпитан от Петя ! Simple Smile
Ще го номинирам!

# 757
Ма той Алек по-тънък от мен..как да ми е секси тоз щиглец Joy

# 758
Не е симпатяга Алекс, държи се като бастун. И с тия 40 кила изглежда като бастун. Баща му беше секссимвол визуално, ама и той по нрав е бастун.

# 759
  • София
И аз искам Миро да играе за себе си. Наистина не разбирам това бутане на друг участник, освен ако не ти е приятелче от преди Острова.

И като казах Острова, нещо не ми се връзват показаните локации с кадрите от екрана. Освен ако тайфуните не променят коренно бреговата ивица, няма как Островът на избрания да е този срещу плажа. Но дори и така, няма как едни планини да са там на кадър, а да ги няма на карта. Или плажът не е този, или Островът на избрания не е този, или дори изобщо не е остров, а заливче от големия Остров.
Ето например ей тоя кадър. След скалата на Лагер 1 се вижда още един висок хълм, издаден навътре във водата, а за фон много по-масивна суша.

Ми гледам, гледам, там, дето гледахме до сега на картата, няма такова нещо.

А до Лагер 3, или поне там, където мислим че трябва да е, има река (или лиман), за която и дума не стана нито веднъж. А при тия дъждове, тя щеше да е преляла със сигурност.

Не че е важно, но ми е по-интересно от заплетените договорки едва ли не всеки с всеки.

# 760
Синхронът на Алекс как видиш ли жените искали подслон и топло, а той нямал нужда от тези неща и се пазел за игрите е номинацията ми за абсурд на епизода. Напълно разбирам Мая и Бистра защо не го харесват. Ако в началото е бил плазмодий и сега си продължава да е плазмодий, защо точно да му правят мили очи. И понеже двете моми обръщат внимание на Венци, Миро и Влади (преди да си тръгне), видиш ли били лицемерни. Те са от жените, които обичат да бъдат обгрижвани, а често казано не знам коя жена не обича, че и не само жена. Бистра е всичко друго, но не и лицемерна, тя е от хората, на които им личи, когато не харесват нещо. Не е особено чувствителна и емпатична, като всеки спортист гледа сама към победата и това дразни. Тя е доста слаба в коалицията и затова Мая я подпира.

В синхрона си Алекс каза, че за него е важно да се осигурят базовите неща като да си на топло и да има храна, а останалото е лукс. Той явно няма проблем с останалото и иска да си приключенства. Ако не се лъжа, той участва в поне 4-5 експедиции в джунглата да търси храна (първо с Кънчо, после поне 2 пъти с Миро и Йочколовски, 1-2 пъти с Миро, Влади и Венци). Според мен той говореше за допълнителното обгрижване и помощ, които Бистра и Мая търсят. Може и да греша, но аз така интерпретирам думите му. На мен ми изглежда, че Бистра се пробва да има подкрепа от мъже, които определя за силни. Участниците бяха казали, че ги пускат да ходят до други кемпове само с причина и то предимно стратегия. Мая и Бистра не случайно си ходят при Киро на гости. Това им е част от стратегията, да се въртят около мъже, които после да използват. Йочколовски даже спаси Мая от отпадане. Просто не ми харесва как Бистра и Мая нямат никакви стратегически разговори с жени, напротив даже изгониха всички жени от техния лагер, а Миро иска на нея да си оставя гривните...
Алекс, ти ли си Simple Smile

Кои жени са изгонили Мая и Бистра? Нина си тръгна заради Влади, а после приятелката й Вера я сготви. Оказа се, че Вера била преразпределила храната, ама се е скатала и не е защитила Нина, а за по-лесно мъдро реши, че трябва да си ходи, за да се намали напрежението. Другите 2 жени бяха трагични. Надали някой им помни имената дори.

И защо им е на 2 жени да правят коалиция с други жени, това е против всяка логика, разбира се, че им трябва мъж. Реално Мая и Бистра са единствените жени, които са направили коалиция с друга жена. Другите дори и коалиционни разговори не провеждат.

# 761
  • Другата България
Аз явно нещо съм изпуснала, уж четох всичко, но хем го четох докато гледах, хем по нощите.
Та, това, че Вера е “сготвила“ Нина откъде дойде?
Извинявам се, ако е писано.

# 762
  • софия
Аз го разбирам Миро. Той си е надвил на масрафа с много работа и ум. Семейството му е обезпечено. Не е отишъл на острова за голямата печалба, а за приключението и да го изживее на макс.
 Писнало му е, че във всяко риалити жените са използвани и изпидурквани почти преди финала и е решил това да е неговата кауза. Харесал е Бистра, като типаж на когото може да помогне и си действа открито. Дефакто, ако и помогне да стигне до финала, той е превъртял играта за себе си и се оттегля в края, едно избиране на кутийки. Победител ще си е отвсякъде.
 Да не говорим, че избягвайки да се вторачва в парите се освобождава много повече от всеки един играч. И това му е огромно предимство.

# 763
Аз явно нещо съм изпуснала, уж четох всичко, но хем го четох докато гледах, хем по нощите.
Мери, в пост 705 на Princess е преразказано интервюто с Нина. Може би това имат предвид.

Алекс има миловидно личице,  но нищо мъжко не виждам в него.

# 764
В преразказа на Надкаст потребителят е написал, че Нина намеква, че са я сготвили и че всъщност Вера е била разпределила храната на Ванеса. Ако помниш в излъчения епизод Нина казва на Вера, че тя знае, че. е невинна и Вера се съгласява, че Нина не е изяла храната.

Ако наистина е така, ще се радвам Вера да се включи и да каже дали е разяснила на лагера си, че Нина е невинна.

Общи условия

Активация на акаунт