Аз ли нещо не към на ред!?

• 5 938
  • 127
  •   1
Отговори
# 15
Евала на жената!

# 16
Интересна тема, до един момент смятах, че бракът няма значение, но откакто ми споделиха за позната да кажем, която няма брак с бащата на нероденото им дете, ми се промени мнението. Жената е неприета от семейството на партньора, живеят в неговото жилище, тя бременна почти на финала и един ден в катастрофа човекът си отива без време. Големи циркове са последвали, майката и сестрата са я изгонили от жилището... много грозна история. Нямам представа какво е станало след раждането на детето, не знам, дали може да се докаже, че то е на починалия човек чрез ДНК експертиза, но ако имаха брак, тя щеше да си спести много негативни емоции в и без тях ужасяващата ситуация.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 16:50 от Паганне

# 17
  • Melmak
Бракът щеше да помогне, защото детето автоматично щеше да е признато за родено в брак. Щеше да е с имената на баща си, да е наследник, както и майката на това дете щеше да е наследник на имущество, ако бащата е имал собственост. Също така детето щеше да може да ползва пенсия за сирак и други облекчения за дете с един родител.

Сега е ходене по мъките да доказва майката. Имаше репортаж наскоро за такъв случай, майката на детето се бори четири години, правили са екскумация, днк и води дела. Мъка страшна.

Моя позната е такова дете, баща й умира при инцидент, докато майка й е бременна с нея. Имали са брак и това е спестило много негативи.

# 18
  • София
В някои от посочените примери е въпрос не толкова на брак, а на завещание като че ли.

# 19
Завещанието в България няма такава тежест и по-лесно може да се оспорва.
Брака си пази. И е отговорност и грижа към другия.

# 20
  • Melmak
Завещанието не върши такава работа. И може да се оспори. Ако има запазени части и тн. Не е като в САЩ.

# 21
metal.vixen, само с каква пълното и съдържание е написаното от теб: Брака е отговорност и  грижа за другия.

# 22
В някои от посочените примери е въпрос не толкова на брак, а на завещание като че ли.
В България въпроса със завещанията не стои като по американските филми. Говорила съм с нотариус по този въпрос и обяснението, което ми даде той е, че тук завещанието не е особено тежък документ, тъй като ако роднините, които законът предвижда като наследници на починалия не са съгласни с волята му могат да заведат дела, да носят вода от 9 кладенеца, за да докажат, че починалия е бил принуден, заплашван, бит и изнудван, за да напише такова завещание, че не е бил с всичкия си и пр. Та повечето завещания падали в съда. Да не говорим, че завещание може да се промени във всеки един момент и ако днес някой е спокоен, че в нечие завещание е посочен като единствен наследник, то може да се окаже, че вчера това завещание е било променено и единственият наследник е комшията например.

# 23
От първоначалните примери не бих заключила че жената е материалист. Само не разбрах какви са тези златни пари, които купува. За България ли говорим?

# 24
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
От първоначалните примери не бих заключила че жената е материалист. Само не разбрах какви са тези златни пари, които купува. За България ли говорим?
Инвестиционно злато,  един познат е купил няколко монети...

# 25
Не е материалист жената, просто животът е непредвидим и иска един ден (евентуално) да спести куп главоболия. Това с дрехите ми идва малко прекалено, но за останалото, с оглед съвсем скорошни събития в обкръжението ми, е права.

# 26
Инвестиционно злато,  един познат е купил няколко монети...
може...
Аз си помислих за тези парички от турските филми.

# 27
Не е с висока възвръщаемост тази инвестиция, инвестиционното злато, купено от банка, но за хора без финансови познания си е напълно ок и проява на грижа към децата.
Акциите и дяловете във фондове също се наследяват.

# 28
Абсолютно е в час жената. Знаейки какви са разликите в наследяването например в Канада и България- завещания, съвместни сметки итн. Нека всеки се замисли и направи каквото мисли за необходимо.
За първия пост.
Ако мъжът е едноличен собственик и няма други други деца, единственото общо дете е наследник

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 19:15 от Dimana12

# 29
Бракът си е юридически документ, който има много предимства. Но това хората го установяват чак кано стане късно.
Унаследяването с деца и без деца на закупени имоти и коли е различно при брак и без брак.
Вземането на решения когато единят е в болница или в друго тежко състояние е различно.
Има достатъчно теми на тази тема  с конкретни примери. При наличието на деца е най-недалновидно да се живее без брак.
Любовта не е като подпис на хартия и може и да топли докато я има, но обърне ли се съдбата е последното нещо, което има значение.

Общи условия

Активация на акаунт