BETL

• 35 398
  • 167
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Попаднах на пост във Фейса, който искрено ме развесели и няма начин да не го споделя с Вас.

Цитат
Искам да ви поканя на концерта и да ви разкажа за инвестицията, която ще ви направи богати без грам да работите.👊🤣🤣🤣🤣

# 76
То само като видиш тези образи на плаката и бягай с 300. Отбрани смешници и карикатури.
Иначе и аз тези дни чух за тази измама. Явно все съм назад с материала....

# 77
Явно схемата продължава и под друго име Powerpal - https://www.24chasa.bg/biznes/article/19490197
Дано повече хора са си научили урока и не набутват пак пари в подобни измами.

# 78
  • София
Явно схемата продължава и под друго име Powerpal - https://www.24chasa.bg/biznes/article/19490197
Дано повече хора са си научили урока и не набутват пак пари в подобни измами.

Те са много подобните схеми, не е само една. Има ги от много време, просто не всички оперират и на нашата територия. Искрено се надявам хората да не се връзват, но като се замисля, че има още и такива, които вярват в ало измамниците. Вярно, там са по-друго поколение, но масово се разпространи информация по медиите - в новините, че е лъжа, че е измама и пак...

И тук се действа на този принцип - спешно, бързо, сега е моментът да влезеш, да излезеш после с кеш, кеш.

То само като видиш тези образи на плаката и бягай с 300. Отбрани смешници и карикатури.
Иначе и аз тези дни чух за тази измама. Явно все съм назад с материала....

Плакатът е фотошопнат с тези лица, за да е забавен, реалните бяха Насар.. Устата, като той излезе и заяви, че няма нищо общо с тази пирамида и че са ползвали името му без негово знание.

# 79
Класическа Понци схема. Работи вече над 100 години безотказно и винаги се намират балъци. В България, разбира се, от началото на 90-те само, с типичните представители - Югоагент, Ийст Уест Интернешънал. После Onecoin. Даже познавам хора, които загубиха пари в почти всяка пирамида, която се появи в България и всеки път ми викаха: "Не, това е друго сега".
Ама като 90% от населението не могат да разберат какво им пише в договора, с който си откриват банкова сметка, така ще е.

# 80
Точно така, хората в България  са масово финансово неграмотни и функционално неграмотни. Четенето и развиването спира след като завършат училище, не четат, а и да четат нищо не разбират, та калво се изненадваме, че вярват на подобни измами.

# 81
То май по -лошото е ,че голяма чест от тях си казват ,аз не съм на загуба ,защото съм еди колко си напред и съм ги изтеглил,без никаква съвест ,че са вкарали хора които са загубили. Ако няма такива където са напред с нещата няма да има и загубили,но българина или не го разбира или не му пука за колегата,родата...т.н...

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 12:24 от dik

# 82
  • София
Не е до неграмотност. Голяма част са се включили, знаейки, че това е пирамида и далеч не е задължително да включваш и други под теб, за да печелиш - така или иначе, голяма част от тези пирамиди дават някакъв фиксиран дневен процент печалба, която можеш да получаваш и само от собствената си "инвестиция", без да зарибяваш и други. Но друг е въпросът, че да съществува дълго една пирамида, хората трябва да вярват, че не е понци, а вече повечето хора знаят, че е.

# 83
По-нагоре видях въпрос за минималната инвестиция. Първоначално са могли с по 90$ (стар1) после с 270$ (ако не бъркам, стар 2) , а от август месец минималната е станала Стар 3, което е 540$.
Оригиналното име на Понци схемата е Rob Peter to pay Paul, а Понци схемата по същество е такава с ценни книжа, облигации и подобни неща за купуване и препродаване и уж от горницата се плаща на хората. От време оно обаче е станала нарицателна за всички пирамиди, така че грешката е вярна. Преди близо месец  ми попадна и надуших липсата на логика в бизнес модела, та писах на няколко ютюбъра и двама-трима журналя, ама ютюбърите си работеха по техни неща, журналята са си журналя (специален shout out към Мария Николова (или както там се казва особата от тв1, която активно рекламира тая пародия на бизнес и с нейно активно участие са промотирали и легитимирали въпросната пирамидка), поздрави даже пращам на тази светла личност. Вероятно и пари е взела, след като предаването и било "под патронажа на Бетл", гордея се, че има такива хора. Все така да се изла...продължава. И за финал да споделя мисълта, че ребрандираните Бетл в лицето на други три "компании" за същите банки (машини за зареждане под наем, бел авт.) според мен са създадени за лов на шараните, които си мислят, че щом Бетл е изкарал десетина месеца и "алтернативите" ще изкарат толкова, за да набият парите си в тях. Да ги дооберат, един вид. Надали ще ги има даже до Нова Година.

# 84
Т. нар мениджър Калина се оплаква, че малко е спечелила...? На фона на ограбените хора. Била жертва. Не е ли нормално поне да не говори чак такива глупости, след като хиляди хора са изгорели със спестяванията си?
„По-голямата част от моите печалби накрая отново бяха вложени в компанията. Става въпрос за грубо над 40 хиляди долара. Накрая съм спечелила толкова, колкото да мога да се издържам скромна още 1-2 месеца”
Изумена съм при чак такива измами, че хората, които са въвличали други, могат да са толкова нагли.

# 85
Т. нар мениджър Калина се оплаква, че малко е спечелила...? На фона на ограбените хора. Била жертва. Не е ли нормално поне да не говори чак такива глупости, след като хиляди хора са изгорели със спестяванията си?
„По-голямата част от моите печалби накрая отново бяха вложени в компанията. Става въпрос за грубо над 40 хиляди долара. Накрая съм спечелила толкова, колкото да мога да се издържам скромна още 1-2 месеца”
Изумена съм при чак такива измами, че хората, които са въвличали други, могат да са толкова нагли.

Според мен си послъга. Гушнала е прилична сума. По-добре да се покрие за неопределен период от време, че доста хора я търсят да я питат някакви неща.

# 86
Мхм. Убедена съм, че даже е на загуба.
А парите тихичко си лежат в някой крипто портфейл.

# 87
Всеки път си представям, когато гръмне подобна схема, как уча детето си (8 год.) за тези и други измами. Но още е малка. Преди 3-4 години пак имаше някаква схема, те и не спират де, просто аз бях свидетел как изгоряха колеги. Беше гръмнал цял един голям град, всички седят и цъкат по кафенетата, нещо беше на някакви линкове за популяризиране, на продукти уж. Един даже беше напуснал нелоша платена работа, ел. техник човека, щото няма смисъл да работи естествено, от това печелеше тройно само с цъкане.
То БЕТЛ беше по - организирано де, имаше и физическо измерение. Нещо си приличащо на кафе машина. Схемата е ясна, като МЛМ продуктите, общо взето нискокачествени, колкото да не се осъмни някой но със задължително закупуване, колкото повече - толкова по - голяма печалба и да се превъртат.
Обаче чувам, че повече от половината са били влязли (уж май, за да не изглеждат такива балъци), с ясното съзнание че е пирамида. Да, важното е да влезеш в началото. Но пак няма гаранция че няма да се разкрие и да гръмне пак в началото (ето ви още една идея за схема конкретно за такива тарикати "знаещи" Simple Smile ).
Аз обаче съм учуден, та дори и чисто морално - как изобщо може да си помисли човек, че може да се изкарват "пари" с нищоправене? Какъв е смисълът от многото пари в такъв случай, като хартия ли само?
Само за един миг си представете, света изпълнен с "тарикати", ама като казвам всички - от най - обикновения боклукчия, до собственик на хотел, производител на автомобили ... Цъкат и печелят пари. Ще седим на пейките в парковете или каквото е останало там преди създаването на пирамидата (защото няма кой да ги обслужва, няма  да има и заведения, кой да работи), няма да има кой да произведе автомобилите, които би трябвало да си купим с милионите, жилища палати, да идеш с колело на мечтаната почивка на Малдивите, че и пилотите и в Малдивите няма да са балъци.
Прибираш се в студения тъмен дом, мръсен, защото няма и вода, и отиваш да копаеш и храниш животните, щото нали се сещате - магазини и производители на ел енергия и храни няма.
Колко му е - взимаш един бърз кредит за 10-15 хил. лв. и започваш да "печелиш" по 340$ на ден. Тарикат човек, не балък.
Че и батериите, които са позиционирани в Китай за зареждане на непроизведените телефони?
А пък самата идея, да платиш да си заредиш телефонът някъде си по улицата? Що за смешка, и как може да печелиш от това, и то фиксирано? Точно определен брой китайци (несетили се да си направят тяхни собствени батерии, ами европейски "инвеститори" ги муфтят) всеки ден си зареждат телефоните и ти изплащат фиксираната печалба на ден (ни повече ни по малко).
Самите комуникации в телеграм, плащанията през крипто??
Ама наистина ли има толкова тъпи хора? Без никакво критично мислене?

Иначе чисто морално, поне не се хвалете че сте спечелили от това, с ясното съзнание че сте влезли в пирамида, и спечелили за сметка на останалите - верно наивни хорица, но 90-сетте години имаше много хора, поболяли се, самоубили се ...

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 06:37 от Seiko7075

# 88
Изобщо не ми е жал за измамените, при положение, че са се включили с ясната идея, че е пирамида, но ще успеят да изкарат нещо, мамейки тези след тях.

# 89
Тъжното е, че има хора, които са вярвали, че са "инвеститори" и че тази "фирма" развива някаква дейност.

Общи условия

Активация на акаунт