BETL

• 35 392
  • 167
  •   1
Отговори
# 90
Ами не знам. Има и такива с ясна цел, но има и такива наистина наивни хорица, които хал хабер не са си имали и по - скоро от алчност и немотия. Защото ако пирамидата е още отначало ясна, нямаше да си правят труда да измислят тези "инвестиционни глупости" Давайте парите и кой когато изгори. А тук хората наистина са вярвали че създават нещо, дори били наричани не инвеститори, а партньори.

# 91
Как се казват тия пирамиди от 90те?

# 92
Най-лошото е, че имаме 30 000 човека със съмнителен морал. А колко още има, не участвали, които крадът по други начини... Мила родна картинка.
И поне още толкова, които им съчувстват, което означава, че не виждат нещо нередно.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 08:50 от amonqk

# 93
Наивните хорица, които тънат в немотия, едва ли имат няколко хиляди налични, че да ги вложат в схемата.

# 94
  • София
Наивните хорица, които тънат в немотия, едва ли имат няколко хиляди налични, че да ги вложат в схемата.
И тук идва ред и на бързите кредити, със сигурност има и такива, които са взели кредити, за да влязат в тази схема, като някои са вярвали, че инвестират, че ще се развива.

И аз гледах интервюто с въпросната Калина и според мен доста послъгва.

Интересно ми е, коя ще е следващата подобна схема и предвид за тази колко се разпространи информация, дали ще има пак хора, които ще се повлияят.

# 95

Тогава колко пък лесно се ловяха шарани. Тогава всичко което летеше се ядеше, хората невиждали, наивни. Никъде никаква информация. ... Но и сега си има пропуквания.

ЦЪК

Имаше някакви игри с някакви талончета, напечатани на пишеща машина. Цели торби с пари се даваха за тях. 17 век - холандските лалета пасти да ядат. Една луковица струвала колко цяла къща. Ето прекрасен пример за нещо безсмислено евтино, но да има физическо измерение, да кажеш, че не даваш пари на вятъра.

КУКУ - ами те и бабите дето хвърлят пари от балкона изглеждат бедни, но 50-60 хил лв, нямат проблем да хвърлят. Схемата е същата, поспестиш някой лев, но нямаш доверие на банка, да я сложиш че я ще фалира или пък лихвите са ѝ такива, че инфлацията ги изяжда и ето - хоп - 340$ на ден ... кой ти ги дава.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 09:03 от Seiko7075

# 96
  • София
Хайде да не се правим, че това е нещо нечувано и невиждано от поне 30 години и затова горките хорица са се подвели.
Ружа Игнатова, Исторически парк, пастор Петров с няколкото му схеми, текат си нещата и балъци винаги ще има.
Общият знаменател са глупост и алчност. Лесни пари, без да работиш, няма. Никак не ме е жал за хората, които вярват в обратното, сами са си виновни.
Дали ще е облечено в патриотизъм, сложни думи за нови технологии, математиката като не излезе - далеч.

# 97

Писах ги вече по-нагоре - Югоагент, Лайф чойс, Иист Уест интернешънъл и още много други.

# 98
Стига де, толкова е ясно, че това не са честни хора, нямат оправдание. Всички участници имат компрометирано чувство за справедливост и не заслужават съчувствие, а сочене с пръст - какво не представлява добрият човек.

# 99
За пирамидите през 90-те знам, че много хора вярваха. Ама първо, че те бяха с нетолкова измислени и лесноразбираеми от обикновения човек истории, за пръв път се сблъскваха хората с такова нещо. Аз бях дете тогава и си спомням, че редовно пускаха реклами за "Лайф чойс" по националните телевизии, а щом го дават по телевизията, не може да е измама. Дали нямаше и някакви игри, защо ми е останало в съзнанието разкриването на някакви букви от наименованието Life Choice. Не на последно място, мисля, че включването ставаше и с доста ниски суми.

# 100
За пирамидите през 90-те знам, че много хора вярваха. Ама първо, че те бяха с нетолкова измислени и лесноразбираеми от обикновения човек истории, за пръв път се сблъскваха хората с такова нещо. Аз бях дете тогава и си спомням, че редовно пускаха реклами за "Лайф чойс" по националните телевизии, а щом го дават по телевизията, не може да е измама. Дали нямаше и някакви игри, защо ми е останало в съзнанието разкриването на някакви букви от наименованието Life Choice. Не на последно място, мисля, че включването ставаше и с доста ниски суми.

Е точно това казвам, че някога хората нямаха никаква информация (повечето). Живяли бяхме в буркан. И аз си спомням рекламите по телевизията.
Аз точно това си мисля и засега става в Куба. Следващата, (ако падне режима на Ким) ще бъде същото. Затворени с десетилетия, повечето са като деца.

# 101
Една от ребрандираните пирамиди (пауърпал или нещо такова беше) ми се мерна, че реват хора от нея, вероятно са събрали парите на хиляда неразбрали си урока от другата.

Горе ми се мерна израза "мила родна картинка" - навсякъде има един немалък процент хора, които на драго сърце биха пре..цакали (другата дума е по-подходяща, но от уважение към читателя ще запазя добър тон) близък дори. Не биха продали майка си, но поне биха я дали под наем.

# 102
Не се ли научиха тези хора, че няма безплатен обяд? НИщо не се прави, за да печели някой друг, това е ясно....

Явно тези, които изгоряха преди 30ина години, вече са забравили какво е било и колелото се завърта.

Като гледам началото на темата, как някакви новорегистрирани идват да агитират за пирамидата, просто ми става ясно.
Как пък никой не се замисли, че от "батерийки" няма как да се правят огромни печалби.

Няма да забравя пред далечната 2000 г. една фирма във Велико Търново уж наемаше жени за шиене на гобленчета, но им вземаше по 100 лв. капаро за материалите (на днешни пари 1000 лв). Даваха им някакви комплектчета, които не струват и 5 лв да ги шият с обещание за големи пари. И като дойде момента жените да си получат заплащането, си останаха с гобленче и минус сто лева.

# 103
В момента върви и една измама с фактури за по 250 лв, които се изпращат от някаква "фирма" на всички възможни фирми по куриер с наложен платеж. За "услуги на Гугъл". Ако някой се излъже да плати, световно неизвестната фирма извършва нежеланата услуга да те включи в търсчаката на сайта си Simple Smile
На нас ни пращат вече няколко пъти, като единият път дори имат наглостта да звънят защо не сме си платили Simple Smile Simple Smile
В друг случай някаква служителка ми звъни: "Нали знаете, че дължите 250 лв по фактурата си за Гугъл, веднага заплатете - фактурата пристига към вас със Спиди". Като я попитах какво и на кого дължим, за какво и нека ми обясни, така добре се оплете, че сама не знаеше какво да излъже.
Проблемът е, че са се насочили към юридически лица и ако платиш, няма на кого да се оплачеш. Пиеш една студена вода за 250 лв и това е. Ако е голяма фирма, като нищо може да се обърка някой служител да плати със служебни пари и край.

# 104
  • София
В момента върви и една измама с фактури за по 250 лв, които се изпращат от някаква "фирма" на всички възможни фирми по куриер с наложен платеж. За "услуги на Гугъл". Ако някой се излъже да плати, световно неизвестната фирма извършва нежеланата услуга да те включи в търсчаката на сайта си Simple Smile
На нас ни пращат вече няколко пъти, като единият път дори имат наглостта да звънят защо не сме си платили Simple Smile Simple Smile
В друг случай някаква служителка ми звъни: "Нали знаете, че дължите 250 лв по фактурата си за Гугъл, веднага заплатете - фактурата пристига към вас със Спиди". Като я попитах какво и на кого дължим, за какво и нека ми обясни, така добре се оплете, че сама не знаеше какво да излъже.
Проблемът е, че са се насочили към юридически лица и ако платиш, няма на кого да се оплачеш. Пиеш една студена вода за 250 лв и това е. Ако е голяма фирма, като нищо може да се обърка някой служител да плати със служебни пари и край.

Знам ги тези, много са нагли. И като първия път им се откаже, те не се отказват и продължават. В телефона ми са записани като не вдигай - ето ги - https://online bulgaria. bg/  - да не им направя някоя реклама, вместо антиреклама..

Единият път една позната се излъга да им даде пари, при което аз им казах дайте ми подробна информация какво сте свършили за тази сума и те почнаха да увъртат. Викам дайте един маркетингов рапорт де и те мрън, мрън, мрън ..и нищо. Научили са няколко изречения с които да те тормозят като скрипт и това е.

Общи условия

Активация на акаунт