BETL

• 35 363
  • 167
  •   1
Отговори
# 135
Видеото със тоя смачканак е покъртително. Безумен диалог...

Каквато рекламата, такива и инвеститорите, чалгаджии без гънки в мозъка, без капчица критично мислене.
Такъв е бил и таргета на пирамидата, плюс минус някой забъркал се по заблуда.

# 136
  • София
Шумя се.. шумя се малко време покрай тази измама и сега всичко заглъхна. Според мен наказани няма да има, парите на измамените няма да се върнат.. като цяло освен да чакат друга "схема", за да си ги "избият" и да нахендрят други лица, друго не виждам какво може да се направи.

За мен връзването е напълно осъзната печалба на чужд гръб. Но не всички са имали инфо къде са в пирамидата и откога функционира.

Разбрах за пирамидата от една приятелка, на която са ѝ предлагали да вземе батерии - било модерно, иновативно, да бъде от първите, тъй като в нейната сфера подобно нещо, ако беше реално, би било плюс - да могат хората да си зареждат телефоните докато чакат. Бяха изопачили доста нещата. Когато ми каза за това, веднага направих едно проучване и червените лампи светнаха, че е измама. В случая са се опитали да я заблудят, че инвестира в иновация, в технология, в нещо различно - дори толкова не са наблегнали на това, че ще "печели".  Явно е имало няколко начина на зарибяване.

# 137
То и сега си зареждат телефоните, докато чакат. Ако имат контакт - със зарядно, ако са в кола - зарядно за кола, ако пък са навън - има си външни батерии, които са си нормални и нескъпи, дори някъде ги подаряват като рекламни материали.

Не знам като каква извънземна технология са им го представили, но какви пари трябва да вложиш, за да смяташ, че ще печелиш хиляди левове от батерийки?

# 138
  • София
Такъв тип устройства имаше в Ница, има ги и в Китай.. и в много други държави. Е и в рекламата го казват.. бъдеще, промяна.

Не знам, за мен подобен тип измами се правят на принципа на "спешно", "сега", давай.. има си със сигурност скриптове и таргет хора, които целят пирамидите.

# 139
  • София
Копирано от Блиц, може да са жълта медия, но сигурно за това не лъжат:
80 млн. долара са общо парите от депозити на около 30 000 нашенци към пирамидата BETL, показа справка в IT специалиста Мартин Ненов, който следи зорко компанията от януари тази година.
От тази сума на първите участници в схемата са възвърнати около 50 млн. по сметките им с цел зарибявка на бъдещите наивници. Вече всичко е потулено, службите няма как да ги хванат. Приблизително 10 млн. са предвидили за разходи по лъскави тържества, откриване на офиси, работа с рекламни агенции, наемане на скъпи зали и хонорари за публични лица, които да ги хвалят. Останалите 20 милиона изчезнаха в петъчния ден и потънаха незнайно къде - пренасочени към непроследими криптопортфейли.

# 140
80 милиоонна долара....ужас, ами имали-дали..иначе и според мен няма да има наказани. Каквото било-било, жалко за хората дали парите  си, ей така за пълна глупост. Дано поне седнат мъъъничко и прочетат нещо, да си увеличат финансовата грамотност  поне 00000,1%.

# 141
Няма кой да бъде наказан, освен човешката алчност.
Схемата е една и съща откакто свят светува.
Балъците и тарикатите - също. Мен това ме угнетява - липсата на промяна и прогрес.

# 142
Копирано от Блиц, може да са жълта медия, но сигурно за това не лъжат:
80 млн. долара са общо парите от депозити на около 30 000 нашенци към пирамидата BETL, показа справка в IT специалиста Мартин Ненов, който следи зорко компанията от януари тази година.
От тази сума на първите участници в схемата са възвърнати около 50 млн. по сметките им с цел зарибявка на бъдещите наивници. Вече всичко е потулено, службите няма как да ги хванат. Приблизително 10 млн. са предвидили за разходи по лъскави тържества, откриване на офиси, работа с рекламни агенции, наемане на скъпи зали и хонорари за публични лица, които да ги хвалят. Останалите 20 милиона изчезнаха в петъчния ден и потънаха незнайно къде - пренасочени към непроследими криптопортфейли.

Аз пък бях останала впечатление, че сайтът им все едно е правен от осмокласник в час по ИТ, лъскавите офиси бяха сиви будки по автобусните спирки, в каквито има Изипей (даваха един от наемателите на офиси, дребна риба, измамен и той, каза, че са го задължили да отвори офис и да му плаща наема от собствения си джоб). Работата с реклами агенции - рекламите им плакати бяха сътворени от някой, който тепърва се учи на Фотошоп. Даже подозирам, че Калин и Калина, така ли се казваха?,  са си правили сайта и рекламните акции сами, и са подготвяли "лъскавите партита". 10 милиона да са отишли за това, абсурд.

# 143
  • Mediterraneo
На мен цялата спрягана сума от 80 МИЛИОНА ДОЛАРА ми се струва повече от абсурдна. Това са по близо 3 хиляди долара на вложител.

# 144
Пропуснала съм, че са долари. Още по-невероятно е да са похарчили тия пари за изброеното.

# 145
Някои са вложили по много повече даже, не знам с кой акъл.

# 146
От тях са върнали обратно към 60 млн., така че чистата им печалба е 'само' 20 млн..Дано хората са си научили урока и да не се подлъгват по други подобни схеми.

# 147
  • Mediterraneo
"Само" двайсе милиона, ама долара.

# 148
Върнали, върнали, ама в няколко човека. Нали затова е пирамида....

# 149
  • София
Пропуснала съм, че са долари. Още по-невероятно е да са похарчили тия пари за изброеното.
Вярно, че гледах един офис, беше от клетките по пазарчетата. Не зная какви са наемите на рекламисти, зали и на известни личности, които сега до един обясняват как пари не са взели

В Уикенд (ММ го купува инцидетно и както презирам собственика му, така го чета, за да си начеша клюкарската жилка) някакъв анонимен вложител, банков служител, казва, че често изкарал 5-цифрена сума (не беше 10 хил., нито 99 хил.), но още отначало бил наясно със схемата.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 15:59 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт