Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 366
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Въпросът беше към семействата със съдомиялни,.разбира се Simple Smile

# 256
Ако имате съдомиялната, може да ползвате нея за стерилизиране, просто не винаги е удобно и не винаги се побират там правилно. Има и специални кутийки за бебешки прибори за съдомиялна, понеже те са малки и може да не е лесно да им се намери място. Но ако искате да спестите от нещо и имате съдомиялна - отделен стерилизатор не е нужен

# 257
  • Пловдив
Ние имаме голяма съдомиялна и не е удобно да я пускаме всеки ден за няколко чинии. Взех си стерилизатор и него ще ползвам. Отделно по-силните препарати не знам дали са подходящи за бебешките прибори.

# 258
За мен е безумно, съжалявам. В болниците стерилизират шишетата също. И не е защото се ползват от различни бебета. Прочетете малко, моля ви.
Съдомиялните няма как да стерилизират нещо, защото това става на температура 121+ градуса…

# 259
Против съм да се живее в стерилна среда, но стерилизиране на бутилките е важно в първите месеци. Иначе бутилките ги мия в миалната със стандартен препарат - нищо специално. Но после ги мятах в стерилизатора.
Ползвах най-най-обикновен на Кангару, който на промоция сигурно беше 35 лв. Никога не бих дала сума като за Филипс авент, при положение, че се ползва няколко месеца. Лично аз до 6ти месец го правех.
Не е имал функция за сушене и това няма никакво значение освен за предпочитанията на родителите. Просто отхлупвах капака леко и толкова - бутилките си стояха вътре. Бях купила два комплекта на Авент от по 4 бутилки и така винаги имах на разположение чисти за ползване.

# 260
# 261
Против съм да се живее в стерилна среда, но стерилизиране на бутилките е важно в първите месеци. Иначе бутилките ги мия в миалната със стандартен препарат - нищо специално. Но после ги мятах в стерилизатора.
Ползвах най-най-обикновен на Кангару, който на промоция сигурно беше 35 лв. Никога не бих дала сума като за Филипс авент, при положение, че се ползва няколко месеца. Лично аз до 6ти месец го правех.
Не е имал функция за сушене и това няма никакво значение освен за предпочитанията на родителите. Просто отхлупвах капака леко и толкова - бутилките си стояха вътре. Бях купила два комплекта на Авент от по 4 бутилки и така винаги имах на разположение чисти за ползване.

Май четох за някои биберони, че не можело в миялна... или не помня и съм сънувала нещо.

Иначе миялната вдига до 70 градуса, не 100+, факт. Аз ще ползвам този стерилизатор за микровълнова, против съм излишни вещи/уреди.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 19:32 от The_Black_Hole

# 262
Според мен таблетките за съдомиялна не са подходящи за бебета. Аз имам съдомиялна, но си купих стерилизатор с функция сушени на Авент. Взех го за 70 евро от амазон де

# 263
Аз с първото дете ползвах стерилизатор на Авент, но тогава нямах съдомиялна. Също и гладих до 4-5 месеца.
Някой да знае някакви активни кампании за бременни 😍

# 264
Нищо детско не мия в съдомиялна. Таблетките вмирисват пластмасата и силиконовите прибори и чинийки. Храната след това има вкус на препарат.Отделно, че един комплект шишета отиде в кофата, защото се боядиса от някаква манджа с домат и чушка. Първият и последният път, в който използвах съдомиялната за тази цел.
Както хората преди мен написаха - стерилизаторът се използва за убиването на определени бактерии, които са опасни за бебето, а не за да е стерилно шишето
Мия шишетата с четка и бебешко веро без аромат.

# 265
Съдомиялната ни е голяма и я пускам веднъж на няколко дни. Ако бебето се храни от бутилка, това значи бутилка на всеки 2-3-4ч. Ако има шишета и биберони ги слагам, но това го правя от както навърши 2м, преди не, защото я пускаме на 50 градуса. А след това не ги стерилизирам.

# 266
Аз някак си представям, че ако се ползва съдомиялна за стерилизиране на шишета, тя се пуска без препарат и без мръсни съдове в нея, а шишетата първо си се мият както и при стерилизатора.

# 267
Има много евтини и компактни стерилизатори, изберете. Няма смисъл в съдомиялната - не е за бебешки неща тя. А и има препарат много.

# 268
Понеже измивам с бебешки препарат и по шишетата няма остатъци от мляко след това, разбира се, мисля да се придържам към този начин. Ако някога видя признаци, че има останали вредни бактерии и това се отразява на детето по какъвто и да е начин, и т.н., ще стерилизирам сигурно. Засега така е добре.

Интересно ми е как се виждат признаци на останали бактерии? Звучи толкова абсурдно. Бактерията не е рана или пъпка, за да я видите. Когато то развие някаква инфекция, ще е късно да стерилизирате.

Изваряването с вода е старият начин да се стерилизират шишетата. И това е опция. Напълно стерилни шишета няма как да имаме, това е ясно. Говорим за друг вид бактерии.
До одеве обяснявахме защо се е налагало едно време гладенето на бебешки дрешки. Заради липсата на пералня и сушилня. Прането на ръка не е достатъчно, за да убие бактерии от напишкани или наакани дрехи. Същото е и при шишетата. Миенето на ръка не е достатъчно.

Тогава каква е логиката да се гладят новите дрешки, по които няма наакано? Никаква

Отживелици. Аз също изгладих първите дрешки, за да ми е под конец всичко. Сега не гладя. Нямам време за това задължение.

Добре де, защото тогава трябват стелиризатори, като има съдомиялни. Далече съм от мисълта, че от темата и през 2024 само ние имаме съдомиялна. Защо не използвате нея в случая?

Съдомиялната не може да стерилизира. Не работи на толкова високи градуси. Освен това аз не пускам пластмаса в съдомиялната. Да, има стъклени шишета, но за мен първо те са тежки и могат да се счупят, ако детето го бутне или изтърве като започне да иска да го държи само. Отделно, че бибите са гумени, а и тях не намирам за удачно да се пускат в миялната с другата останала мръсна посуда. Тук говорим за бебешки препарат за съдове, за отделна четка/гъба за миене на шишетата и после бааам в съдомиялната. Нелогично.
Също така на ден по веднъж стерилизирам шишета, но съдомиялна не пускам всеки ден, защото нашата е от големите и не винаги я пълним. Зависи и колко сме готвили, де.

И аз мислех този да взема, но четох лоши отзиви за него и се отказах. Накрая евтиното излиза скъпо.

Аз някак си представям, че ако се ползва съдомиялна за стерилизиране на шишета, тя се пуска без препарат и без мръсни съдове в нея, а шишетата първо си се мият както и при стерилизатора.

Аз не си представям да вадя нещата от миялната, за да пускам шишетата. Съдомиялна пускам да два дни, според използваната посуда, но шишета и стерилизация - всеки ден.

# 269
Кангару, но ето такъв модел https://www.ozone.bg/product/sterilizator-kikkaboo-clyde/
То няма особено значение, всички са на принципа да загряват и изпаряват вода.
Ползвах го много активно - първите месеци вървят доста бутилки, ако детето е само на АМ, защото се храни на кратки интервали.
ОЛХ е пълен със стерилизатори, просто животът им наистина е кратък и няма какво да го правиш след това. Има хора, които стерилизират бурканчетата за пюрета за захранване. Направих го два пъти и спрях, няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт