Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 384
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Днес много весели дискусии водите. Обаче за къпането никой не може да ме убеди. Чудя се ,като съм си къпала и двете деца всеки ден как не са имали екземи. Извинявайте, ама бебетата повръщат, памперса може да протече. Как няма да го изкъпеш? Или малко дупето и готово.
Това си е ритуал, който успокоява бебето преди сън. И чак пък противопоказно Grinning Като е противопоказно защо при престоя ни в болницата идват да къпят бебетата всеки ден?

Честото къпане увеличава риска от екземи, не ги гарантира. В България болниците са назад с най-новите препоръки.

# 286
Пробиотикът не е лекарство, че да не може да се дава на "здраво бебе". Написала съм по-горе с негова помощ се населва храносмилателният тракт с полезни бактерии. И аз не съм се втелясвала със стерилизацията, но да се твърди, че трябва да видиш бактериите или едва ли не да се разболее детето, че да започнеш да стерилизираш е абсурдно. За къпането - доста дълго време го къпехме всяка вечер, но само веднъж седмично с бебешки сапун. Просто детето обичаше и беше част от ритуала. Както са написали, много ясно, че ако се ос*ре или подобно ще го изкъпеш, но иначе изобщо не е задължително или препоръчително. За стол - ние си ползвахме обикновения Икейски - идеална работа ни свърши до 2г го ползвахме, после минахме на висок трапезарен стол.

# 287
Хубавата тема нещо е влязла в "бгмами" тон. Хайде да не си броим парите и бюджетите и да се размахват пръсти коя е по-добра и примерна майка. Тук сме, за да разменяме мнения и съвети, кой как ще си гледа детето, сам може да прецени.

Аз предлагам да приключим с дискусията за стерилизаторите, мисля че на "невежите" нови мами ни стана ясно. Аз може би ще взема бюджетен вариант, но преди това ще видя в упътването на съдомиялната какво пише за функцията за бебешки съдове, защото картинката на бутончето е точно бебешко шишенце. Та,.ако е за стерилизация, няма да взимам стерилизатор. Малко си падаме минималисти вкъщи и не обичаме да се затрупаме с излишни предмети, мен ме хваща ОКР Grin

Да знаете, момичета, в Синсей има някаква нова колекция бебешки дрешки и аксесоари. Има гащеризончета, космонавти, аз напълних кошницата и утре ще видя кое ще остане в нея и кое не. Май ще ходим и до Дундьо и от там някакви дребни неща да взимаме. Искам да си избера и комплект за изписване. Реших да си взема и гнездо и ей такова нещо за кошчето https://jukki.bg/category/пътуване/одеяла-за-столчета-за-кола/?utm_source=facebook&utm_medium=paid_social&https%3A%2F%2Fjukki.bg%2Fcategory%2Fпътуване%2Fодеяла-за-столчета-за-кола%2F%3Futm_source=facebook&fbclid=PAZXh0bgNhZW0BMABhZGlkAasVGIICC78Bpt0kHuJLUhU_deli5H3yKPB7f8XWhxadicDk-pXf1BTQrYc_07y9mZucVQ_aem_W2DgRci2640UB5V8hiIGjQ . То в.колата е топло, обаче като тръгнем по прегледи февруари, не мога да го оставя детето само с един космонавт и одеялце отгоре. Планирам да си движа с кошчето от колата до кабинета, няма да вадя колички. Пък в колата ще разкопчавам. Вие в колата разкопчавате ли космонавта?
Търся си и от тези повивалници,.които отдолу са твърди и имат като фиксатори. Ще стои върху леглото нашия, но намирам само меки отдолу.

Май май горе долу поразучих бебешките аксесоари. Общо взето пазарът е залят с излишни боклуци и глупости и се възползват от хормоните на майки с първо бебче Grin Но при мен номерът не минава, аз съм козирог, мъжът дева и всичко.се изчислява, така че да влезе в употреба Grin
Единствено нещата покрай кърменето още са ми малко тъмни. Нали се взимат някакви силиконови неща за зърна, кремчетата ясно, подплънки разни. От всичко това, което наистина е нужно и не може без него? Благодаря много на включилите се Grin

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 03:01 от KPP

# 288
KPP, нищо от тези неща не е задължително за кърмене, казвам го от опита ми с две деца, второто вече месец кърмя. Може би крем за зърна е хубаво да имаш, но мен сега въобще не ми се наложи. Силиконовите протектори се ползват само в определени случаи. Подплънки аз лично не съм ползвала, защото вкъщи ходя без сутиен, а първите месеци си прекарвам главно вкъщи Grinning
Само да се включа и аз за стерилизатора, точно защото и аз си падам минималист - с второто дете си спестих тази покупка. Особено ако ще кърмиш, няма какво толкова да се стерилизира, може просто да се изваряват нещата в тенджера с гореща вода със същия ефект.

# 289
Аз лично също не ползвам силиконови протектори, те са необходими само ако има проблем някакъв. Иначе не. Но без подплънки аз не мога. И без сутиен също не мога, зърната ми ще станат на нищо, ако се търкат в дрехите. Денонощно нося сутиен за кърмене и си слагам подплънки и така ми е добре.

Препоръчвам за кърмещи майки сутиени и блузи за кърмене. Много са удобни, няма нужда да се сваля всичко за кърменето, а е лесно достъпно

# 290
Само да допълня - в седалката за кола бебето НЕ трябва да е с якета, космонавти и прочие връхни дрехи, защото се компрометира сигурността.

# 291
Това и аз го гледах, че е грешно детето да е облечено в колата. Обаче технически ми е толкова трудно. Още не съм взела космонавт, но не си представям да ходим на лекар, да я съблека в колата, после преди да излезем да я облека, защото се чака пред кабинета и не е ок да е леко облечена. После да я съблека в кабинета за консултацията и ваксините. После пак да я облека, в колата да я съблека. Простооооо 😵💫😵💫😵💫 Ако е по-голямо дете - разбирам, ама бебе, което още не може да си стои на дупето. От сега се изпотявам като си помисля. За сега я обличам с едно пухено ромпърче, което не е много дебело и я завивам с одеяло + шапка. Но ако стане по-студено (минусови Т), това няма да е подходящо облекло за излизане. Не знам, ще го мисля. Ако е за дълъг път, ок, обаче за късите разстояния е доста неудобно. Разбирам, че сигурността е на първо място. Просто си мрънкам 😃

# 292
С одеяло е най-добре. Все пак в колата няма да са минусови температури, а ще работи парното и ще е топло, не може с космонавт да стои. Ако сте с преносимо кошче, одеялото е достатъчно, за да го пренесете 50-100м до болницата. Ако не е преносимо, слагате бебето в количката и завивате. Ако трябва да сменяте и памперс, също трябва да събличате космонавта, което не е удобно.

# 293
Аз никога не съм ходила на преглед с количката. Пъхам бебето в слинга/раницата и тръгваме.

# 294
По повод стерилизирането, оставям това тук 😄 тъкмо ми излезе и се сетих да ви го покажа 🤣

# 295
С одеяло е най-добре. Все пак в колата няма да са минусови температури, а ще работи парното и ще е топло, не може с космонавт да стои. Ако сте с преносимо кошче, одеялото е достатъчно, за да го пренесете 50-100м до болницата. Ако не е преносимо, слагате бебето в количката и завивате. Ако трябва да сменяте и памперс, също трябва да събличате космонавта, което не е удобно.

В колата е ясно, че е на топло, но като слезем трябва да я облека. Едно, че излизаме навън, друго че и пред кабинета не е особено топло. А да облечеш бебе в колата с космонавт ми се струва доста изморително 😃 Както и да е. Ще я избутаме тази зима 😃

Хора, говорим за стерилизирането, защото от млякото и слюнката се образуват вредни бактерии за детето. Тези клипчета, направени с цел да са забавни, не знам защо ги пускате като нямат общо с целта на стерилизирането. Като й паднат играчките на пода вкъщи, ги забърсвам, не ги стерилизирам. Но използваните шишета с мляко е нещо съвсем различно. Също и че се включиха майки, които кърмят и не изпозлват шишета, те също не стерилизирали. Ами логично. То няма какво 😃

# 296
Докато детето почне да пълзи и да ближе пода, минават месеци и вече не говорим за новородено. Има международни педиатрични организации - предпочитам да ги ползвам като източник, отколкото тик-ток, инстаграм и всякакви знайни и незнайни Пенки, които се надпреварват да създват съдържание.

Когато ползваме столчето в колата, просто завивам детето в едно одеало и го свалям така до колата. Махаме одеалото и го слагаме в столчето и одеалото отива за завиване.

Смешен е доводът със стиснатостта. Всеки избира как да си харчи парите. Има хора с доста ограничени и под средните доходи, но купуват всичко от топ марки. Особено в началото го виждах това "мерене" на между новите майки - коя е с най-скъпата количка, коя е с най-скъпия стол и т.н. За мен пък това е непонятна форма на валидация, но хората са различни.

За мен най-сполучливата покупка около детето е безжична прахосмукачка. В момента, в който почна да лази, това се превърна в един от най-използваните уреди.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 10:16 от Like_Smoke

# 297
За столче за хранене заложихме отново на бюджетен вариант:
https://www.emag.bg/stolche-za-hranene-4-v-1-kindervibetm-6-mese … tm_medium=android
Не е мръднало.
Не разбирам манията по скъпарски столчета, както и колички.
Детето ми е здраво и щастливо, а това е най-важното.
Ще има време да се показваме с "марковите" вещи.
😂😂😂

# 298
За мен показването с маркови бебешки неща е безумно, но скъпите колички са просто много по-удобни и улесняват живота. Според мен е по-добре скъпа количка втора ръка отколкото нова евтина по това, което съм пробвала в магазините. Но това е единствено от гледна точка на улеснение за родителите, не за перчене кой е по по най и на кого му се свидело

# 299
С одеяло за кошче е достатъчно топло. Обличам с топъл гащеризон, боди, шапка и чорапки и завивам в одеялото. То е с дупки за коланите, така че загръща бебето изцяло, има си и качулка за да покриеш главата.

В колата е ясно, че е на топло, но като слезем трябва да я облека. Едно, че излизаме навън, друго че и пред кабинета не е особено топло. А да облечеш бебе в колата с космонавт ми се струва доста изморително 😃 Както и да е. Ще я избутаме тази зима 😃

Хора, говорим за стерилизирането, защото от млякото и слюнката се образуват вредни бактерии за детето. Тези клипчета, направени с цел да са забавни, не знам защо ги пускате като нямат общо с целта на стерилизирането. Като й паднат играчките на пода вкъщи, ги забърсвам, не ги стерилизирам. Но използваните шишета с мляко е нещо съвсем различно. Също и че се включиха майки, които кърмят и не изпозлват шишета, те също не стерилизирали. Ами логично. То няма какво 😃

Общи условия

Активация на акаунт