Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 387
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Ваня, няма смисъл да обясняваме на всяка страница…който както иска да си гледа детето. Те хората в България масово не правят разлика м/у вирусна и бактериална инфекция, м/у грип и лека вирусна инфекция, антибиотиците се пият като бонбонки…такова нивото за съжаление.

# 301
Тъжно 😥

# 302
  • София
Включвам се относно пособията за кърмене:
подплънките за мен са задължителни, понеже първите 1-2-3 месеца гърдите просто текът Sweat Ако не искате да се преобличате по 5 пъти на ден, защото сте подгизнали в кърма, по-добре си вземете. Има многократни, които се перат, много са удобни.
Сутиени за кърмене - такива, които не стягат, защото доста лесно образуват бучки и проблеми. (аз ползвам сутиените на soonmama).
Тениски и блузи за кърмене - изключително удобни също, особено за навън, в парка, в колата и т.н. Ползвам на H&M.
Силиконови зърна на мен не са ми били нужни. По-добре изчакайте и ако имате нужда тогава вземете. Продават ги по аптеките.
Кремче за зърна - на лансинох върши чудеса и е без отмиване при кърмене.

# 303
Здравейте! Имам въпрос за количките - трябва ли да се изперат по някакъв начин текстилните части на количката, или мога само със спрей за почистване за бебета да мина и със влажна кърпа?

# 304
  • Варна
Като купувахме количката, продавачката каза, че е достатъчно да се забърше просто, колкото ако има прах да се обере. Аз не смятам нова количка да пера. Ако беше втора употреба, да щях да я изпера.

# 305
Много благодаря за включилите се за кърменето момичета. Изключително полезно ми беше и направих скрийншоти Grin

А всъщност на силиконовите зърна каква им е функцията?

На мен ми дадоха две помпи и помпа няма да купувам, обаче сега трябва да видя откъде да взема консумативи. Предполагам има всяка марка?

Ние днес взехме шише -стъклено на Dr Browns, за.колики. Много ни я препоръчаха от Рая тойс. Дали някой има впечатление?

# 306
  • София
KPP,да не разранява зърното бебето ,това им е идеята.Особено в началото често се случва,докато зърната свикнат и бебето се научи да захапва правилно. Аз благодарение на лекциите за кърменето на Елена Василева от училище за родители "МА-МА" (има ги онлайн абсолютно безплатно) успявах някак да наглася позата и се разминах почти без щети.Като тръгнаха да ми се разраняват зърната първа стъпка ми беше да се налага с кремчето на Лансинох, до силиконови зърна не стигнах, но си носех .
 Ако все пак смяташ да кърмиш, е добре шишето да е с такъв тип бибка:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 07:01 от *Bubble*

# 307
КРР кърмила съм две деца и силиконови зърна не съм ползвала. Те се ползват, ако зърната на гърдите ти са с форма, която е неудобна за бебето и не може да засуче. Понякога обаче няма нужда от тях, аз не съм ги ползвала, нито помпа, нито крем.

# 308
Аз да споделя за шишета на Dr Browns. Това беше първото, което купих. Биберона е мек и е подходящо за новородено, но за по-голямо не е. Моята бебка най-редовно го сгъва навътре и е недоволна. Бибероните на Philips Avent чудесно пасват с шишето и те са твърди и не се деформират. Антиколик системата работи, но след това моето бебе не се оригваше, а след известно време направо си повръщаше. Сега използвам шишето без зелената системата.

# 309
За шишетата и бибероните - според мен е до това какво ще си хареса детето. Имах на няколко марки, но тя си предпочиташе Авент. Останалите ги прибрах в шкафа след няколко опита и преливания. Ползвах активно антиколик системата, колко е помагала - не знам.
Стъклени бутилки и аз мислех да взимам, но се отказах - по-тежки, случва се да ги изпуснеш, удариш в нещо, на детето му е по-тежко да си ги държи самостоятелно - това за по-голямата възраст.

# 310
И аз първоначално мислех за стъклени, но сега (на 5 месеца) постоянно иска да си държи шишето и пластмасовото й е тежи + млякото в него. Стъкленото щеше да й дойде още по-тежко. И накрая заложих все пак на пластмасови. Взех на Томи Типи, но нещо не ми харесват съвсем и за второ бих заложила на друга марка.

Вчера изкарахме столчето ни за хранене. Някой питаше за препоръки. Взехме на Пег Перего. Да, малко по-скъпо е от повечето, но смятам че си заслужава. Има няколко позиции на седалката и височината, с колеца, които имат стопери. Мъжа ми забеляза, че колелцата са гумени и няма да надраскат паркета, че той държи на тези неща. Седалката е гумена, детето не се изхлузва от нея. Две приятелки си взеха по-евтини столчета и двете се оплакваха, че са супер неудобни за малки бебета. Като са по-големи стават, но за бебенца са неудобни. Едната смени 3 столчета и накрая излиза пак същото. Ние нашето го взехме на промоция от Айко преди няколко месеца. Държахме на цвета, но има и по-евтини от модела в някои цветове. Бях гледала във фейсбук групите, че се намират продавачи на това столче втора употреба, та и това е вариант. Препоръчвам с две ръце.

# 311
КРР, зависи за каква помпа ти трябват. Видях, че има и в Пакостник, и във Висвиталис. Аз си взех силиконови части за старата ми ръчна помпа Авент от МагазиНАмама. Ако не ги намериш онлайн, то мога да ти снимам адреса от товарителницата от Еконт.
И тъкмо сме се отворили на тема кърмене да питам за едни многократни компреси:
някой ползвал ли е такива компреси при кърмене и доволни ли сте?
Вършат ли работа?
Аз предните деца ги кърмих доста време 1.6 и 2 години, но тогава нямам спомен за подобни компреси. А понякога се случват неразположения с гърдите??
Много благодаря за включилите се за кърменето момичета. Изключително полезно ми беше и направих скрийншоти Grin

А всъщност на силиконовите зърна каква им е функцията?

На мен ми дадоха две помпи и помпа няма да купувам, обаче сега трябва да видя откъде да взема консумативи. Предполагам има всяка марка?

Ние днес взехме шише -стъклено на Dr Browns, за.колики. Много ни я препоръчаха от Рая тойс. Дали някой има впечатление?

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 13:45 от mamelitka

# 312
Аз ползвах подобни компреси, друга марка де, като имах свръхлактация и болезнени бучки в гърдите. Тогава много ми помогнаха, но ако вие нямате такъв проблем, няма да ви трябват. Аз само студената функция съм ползвала

# 313
  • София
Аз съм ги ползвала и студени и топли точно тези. Студените са супер при свръхлактация за намаляване на количеството. Лично аз си го намалих доста и докато се усетя трябваше да ги ползвам топли известно време и също свършиха добра работа. Доста по-удобни са от вариантите с мокри кърпи и т.н.

VaniaK, кое столче на пег перего сте взели? Аз се чудя сега за Prima Pappa Zero 3.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 16:17 от kuklichka_

# 314
Prima Pappa follow me

Общи условия

Активация на акаунт