Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 393
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Много благодаря, момичета за отговорите и мненията. Всичко ми е много полезно и само снимам и запазвам в една папка Grin

Аз още сега имам капчици коластра и.се надявам това да е добър знак и да мога да си кърмя бебче, без да се налага цедене.

Нас ни заринаха с торби от "бивши" бебета и сега имам да сортирам. Толкова много неща, вкл.и одеялца, добре че се въздържах от покупки. И степилизатор ни дадоха Grin

Аз се чудя сега за две неща- колан за мен и искам и кенгуро/слинг. За коланите много противоположни мнения. Вие от опит какво мислите? А за кенгурото си мисля, да мога да си го нося в.мен в началото, че да си е спокоен.

# 316
Имайте предвид, че може да се наложи цедене, ако бебето не се захване правилно за гърдата в началото. На мен затова ми донесоха помпа в началото, коластра имах много, но бебчето само си въртеше главата навсякъде и после пък ако се хване, засписваше след две глътки. Та затова беше полезна помпата за кърма. Сега вече бебка се е научила да суче от гърда, но в началото си беше битка.

Аз бях със секцио и коланът супер много ми облекчи болката. За мен беше безценен. Иначе всяко кихане беше ад, не смеех д а се засмея, защото болеше. Но не знам дали с естественото раждане е така.

Имайте предвид, че много раници за бебета имат минимално тегло и не са за новородени. Аз лично в слинг така и не се осмелих да нося бебето, но сега като е достатъчно голяма за кенгуру/раница, там и е доста спокойно и си спи. Но трябва да се следват инструкциите за безопасност, особено като бебенцето още не може да си държи главата изправена. Ние сме доволни от Ergobaby

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 08:02 от Zimk02

# 317
Аз съм ги ползвала и студени и топли точно тези. Студените са супер при свръхлактация за намаляване на количеството. Лично аз си го намалих доста и докато се усетя трябваше да ги ползвам топли известно време и също свършиха добра работа. Доста по-удобни са от вариантите с мокри кърпи и т.н.

VaniaK, кое столче на пег перего сте взели? Аз се чудя сега за Prima Pappa Zero 3.
Кукличка и Zimk02, благодаря много за отговорите. Аз кърмех по цяла нощ, защото честно казано ме мързеше да ставам по 2-3 пъти нощем и да разбърквам адаптирано мляко.
Но явно така моите лакоми бебета стимулираха твърде много кърменето и със сигурност съм имала свръх лактация и често напрежение в гърдите.
Явно и каналите са ми по-широко или знам ли какви, но и аз като Кукличка не мога да си представя да съм без някакъв лек сутиен или спортно горнище, които да държат подплънките нон стоп. В противен случай, докато бебето суче или се изцеждам от една страна, то от другата може да извират гейзери ⛲⛲⛲до отсрещната стена. Или да се събудя сутринта в локва с дъх на мандра. 🐄🥛🐮🍼🥛🐄Не е много приятно.
П.П. А тези силиконови компреси само в микровълнова ли могат да се затоплят? За нищо на света не искам да си взимам микровълнова бомба само заради едни компреси. Не става ли чрез обливане с гореща вода от електрическата кана?
КРР, не мога да те посъветвам за коланите, но решението ти за слинг го подкрепям с десет ръце. Току-що задавах въпроси в групата за бебеносесене. Търсех съвет какъв точно слинг ще бъде най-подходящ за моето ежедневие. Като поотрасне бебчо, живот и здраве, задължително минаваме на ергономична раница, но не те съветвам за кенгуру. Доста бели може да докара на бебето.

# 318
Кенгуруто е много лош вариант защото е не ергономично и може да създаде проблеми на неукрепналите стави на бебето!
За малко бебче - слинг, ние бяхме с Кабу и е сравнително лесен за слагане (след 5-6 опита). Има видео инструкции.
За по-голямо бебче, т.е. след 3м, най-добре да се направи консултация по бебеносене, ние сме много доволни от Сгушени. И да тествате различни модели ергономични раници защото има голяма разлика в усещането за носещия.

# 319
Моя приятелка ми беше дала да пробвам нейната раница на ErgoBaby. И добре, че не направих тази покупка. Моето бебе не искаше да стои там. Може би, защото беше топло ли, но не се спогодихме с раницата.

# 320
КПП, колан сложих веднага след секциото и го носех по няколко часа дневно. Чувствах с добре с него, даваше ми допълнителен съпорт. Всеки ще ти каже нещо различно, ще трябва да прецениш за себе си.

Не съм носила бебето в слинг, ергономична раница и т.н. Като цяло имам проблем с гърба и категорично не исках да свиква "на ръце". Детето ми е много гушкано, но не е носено. Навън може и да е практично, макар че пак бих предпочела количка - ползвам багажника за разни неща. Вкъщи не виждам къде да го разнясам толкова. Но отново това е въпрос на предпочитания и лични разбирания на родителите. Има големи фенове на бебеносенето - моя съседка го практикува до доста голяма възраст на детето, аз съм от отбора - Не.

# 321
Понякога бебеносенето е от нужда.
Когато стана на 3м., детето категорично отказа да се вози в количка и ревеше постоянно. Никъде не можехме да идем.
Тогава раницата влезе в употреба и спаси положението, докато стана на 5м и сложихме летния кош.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 09:01 от Pistachio

# 322
Моя приятелка ми беше дала да пробвам нейната раница на ErgoBaby. И добре, че не направих тази покупка. Моето бебе не искаше да стои там. Може би, защото беше топло ли, но не се спогодихме с раницата.

Те имат различни модели, единият е по-топъл, другият прохладен

# 323

Те имат различни модели, единият е по-топъл, другият прохладен

Възможно. Приятелката ми е със зимно бебе. Сигурно е било по-топля модел.

# 324
Аз взех на Ерго тази:

https://www.ozone.bg/product/ergobaby-ergonomichna-ranitsa-omni- … ze-graphite-grey/

Много ми я хвалеха и става и за много малки бебета, това отменя слинга, че таткото едва ли ще се справи...

# 325
Препоръки за колан?
А какво мислите за слагане на торбичка с пясък върху корема след раждане? Какъв е ефектът? Прави ли се в болниците?

# 326
Препоръки за колан?
А какво мислите за слагане на торбичка с пясък върху корема след раждане? Какъв е ефектът? Прави ли се в болниците?
Какво да мислим. Мен никой не ме е питал. Просто и двата пъти, като родих нормално ме оставиха два часа в родилна зала, завита с одеяло и с торбичка на корема. Дават ти телефона и си почиваш два часа. След това ме качиха в стаята. Защо те притеснява пясъка?

# 327
Аз имам ергономична раница Ergobaby Embrace и ми е супер удобна. В периода на коликите големият ми син искаше да е постоянно гушнат и тъй като със слинга не се спогодихме, а тя става за бебета по 3 кг., го носех в нея. Ползвах си я редовно докато не му умаля.

# 328
Особено за зимата раниците/слинговете са страшно удобни. Купих си дебело яке за бебеносене (което още си нося и без бебе) и се родих. Разходки с кучето, набързо до магазина, в много студено време, когато бебето не искаше в количката, когато спеше само гушнато, а аз исках да ям Grinning Може би е най-полезната ни покупка като цяло.

# 329
  • София
Откъде такова яке? И аз искам. 🥹

Общи условия

Активация на акаунт