Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 394
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Откъде такова яке? И аз искам. 🥹

Моето беше от C&A (Германия), но и в България има доста голямо предлагане на якета за бебеносене.

# 331
  • София

Аз се чудя сега за две неща- колан за мен и искам и кенгуро/слинг.
Слинг -супер, кенгуру категорично не, виж ергономичните раници, има хибридни, които се ползват от втория месец на бебето приблизително.

Препоръки за колан?
А какво мислите за слагане на торбичка с пясък върху корема след раждане? Какъв е ефектът? Прави ли се в болниците?
Моят доктор не препоръча колан.
Слагаха ми тежест иначе на корема след второто секцио в Шейново, в Майчин дом след първото не са.

# 332
В Сгушени съм виждала хубави якета за бебеносене.

Моето яке за бременни, от H&M. Обаче се оказа, че моделите им са толкова уголемени, че S-ката е достатъчно голяма да я облека, носейки бебето в раницата.

# 333

Моето взех от шейн, че не ми се даваха 250 лева:

https://eur.shein.com/pdsearch/maternity%20jacket/?ici=s1`EditSearch`maternity%20jacket`_fb`d0`PageHome&search_source=1&search_type=all&source=search&src_identifier=st%3D2%60sc%3Dmaternity%20jacket%60sr%3D0%60ps%3D1&src_identifier_pre_search=&src_module=search&src_tab_page_id=page_home1733827794613

# 334

Аз си поръчах от ОЛХ, от този профил. Жената беше мн любезна, предложи ми дори да се видим и да пробвам няколко модела. В крайна сметка ми го прати с опция преглед по куриер. Якето ми е на Bonprix и е много готино Relaxed

https://www.olx.bg/ads/user/1OYr/

# 335
  • София

Аз си поръчах от ОЛХ, от този профил. Жената беше мн любезна, предложи ми дори да се видим и да пробвам няколко модела. В крайна сметка ми го прати с опция преглед по куриер. Якето ми е на Bonprix и е много готино Relaxed

https://www.olx.bg/ads/user/1OYr/

Много ти благодаря! Ще разгледам. Имаме ерго бейби раница и ми се иска да си излизаме така.

# 336
Тази раница ми звучи добре. Ще видим, засега няма да купувам и ако се наложи, значи ще сме с такава.

И.аз за препоръка за колан за след раждане. Simple Smile

# 337
За раница/слинг най-добре е, ако има как да се тества от друг назаем. Май Сгушени предлагаха такава опция. Както се вижда, на едни им харесва, на други не.
Зависи и на кой как му протича ежедневието. Аз предпочитам количката, защото ходя до Спиди/Еконт за някоя пратка, до Лидл, до ДМ, до мола и не си представям да се натоваря и с покупки на гърба. За това всеки според нуждите и заниманията му.

# 338
В нашия случай таткото я носи в раницата, като сме навън семейно. И вкъщи също

# 339
И при нас таткото го носи повече, особено вечер когато нервничи. Тоест всяка вечер 😅 Но и навън ползваме раницата, за бързи излизания или гости. Аз също обичам да го нося но ми тежи (7кг е).

# 340
  • София
Аз съм ползвала количка изключително малко. А съм си купувала доста, продавах ги после. Така и не намерих удобната за мен, накрая просто прозрях, че мразя колички. Използвах ги да си превозя пратките и пазара, но ако исках просто да изляза с бебето или да си свърша работа-винаги избирах слинга и раницата. Малкото ми дете легна в количка за пръв път на 5-6 месеца, до тогава въобще не ми хрумваше да я ползвам.
Навремето Екатрин правеха най-топлещите бебеносещи якета, ако има от къде да си намерите ползвано, препоръчвам. Аз имам на Fun2BeMom. Купих си го, когато вече нямах бебе Satisfied Но много ми хареса парката им и си я взех, никога не съм носила приставките. Нося си я на планина, в мокро време-има воден стълб, топлеща подплата. Но е по-скоро за умерено студено, ако нямаш бебе. С бебе е топло и ще е достатъчна, но като няма с кой да си обменяш топлина  епо-скоро като за сегашните софийски температури, не за -10.

Както са писали нагоре- носилката е добре да се пробва. За бебето има някои неща, които трябва да се съобразят(на каква възраст е и колко е високо), но също толкова важно е да пасва на фигурата на носещия. Ако не е вашата раница ще ви ръби, ще ви тежи...и няма да носите. Аз съм имала различни слингове и раници, навремето си колекционирахме. Някои ги взимах, защото са красиви и ги обичах много, но не ми бяха оптимални. Една-две марки и модели ми бяха най-удобни, другите ми бяха за разнообразие и да се фръцкам на бебеносещите срещи.

Пиша и да подсетя за най-важната подготовка-за кърменето. Ще има днес Бебешкото кафе на Ла лече Лига София https://fb.me/e/2IulNbEjv  Днес от 15:30 ч в Малки приказки. Има време да се организирате, ако си нямате работа. Или да пратите друга бременна приятелка
На 14.12 от 13:00ч пък ще има среща на ЛЛЛ Варна в Социалната чайна. темата е избягване на най-честите трудности https://fb.me/e/60QQtsMyc
За тези, които не са ходили-срещите на ЛЛЛ са безплатни, няма вход и такси. Не се рекламират и продукти-няма безброен хартиен спам и мострички.

# 341
Подарявам бебешки шезлонг. Ако някой се интересува пращам повече информация на ЛС.

# 342
Здравейте, момичета! Имам въпрос относно мамите, които имат или са се насочили към чувалче за сън за бебето. Понеже съм харесала от ейджъл бейби, искам да попитам какво смятате за чувалчетата им за повиване.
Тъй като смятам в началото да го държа с прибрани ръчички, за да не се стряска докато спи (рефлекс на Моро).

# 343
Привет, търся препоръка за нощна бебешка/детска лампа, което хем да е с нежна светлина, хем да става да се сменят памперси на нея. Взимала съм преди едно зайче от ДМ - твърде слабо свети, една коала от Практикер - пак свети слабо и не става да сменя памперс.

# 344
Привет, търся препоръка за нощна бебешка/детска лампа, което хем да е с нежна светлина, хем да става да се сменят памперси на нея. Взимала съм преди едно зайче от ДМ - твърде слабо свети, една коала от Практикер - пак свети слабо и не става да сменя памперс.

Аз имам такива дървета и смятам да ползвам едното за тази цел:

Имат вариант на адаптери/батерии. Светлината е мека и приятна, но достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт