Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 347
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Столче за кола, ние сме се насочили към Be safe и Britax - специализирани в столчета за кола. Cybex изобщо не гледаме, макар, че са най-разпространени като гледам.

Разпространени са, защото масово се ползват такива колички (независимо кой модел) и хората просто залагат на марката и за столчето 😅 поне така си го обяснявам аз 😃

# 211
За съжаление в БГ са популярни точно 5 марки и това е. С големи надценки, които стигат до няколко стотин лева. Търговия по нашенски.

Поръчвахме предимно от Амазон - и стол за колата, и стол за хранене, и лятна количка.

# 212
Изобщо не съм го избирала по марка, а по критерий цена-сигурност. От Амазон го поръчах - за цената от около 650лв тогава, това беше най-доброто според моето проучване. За съжаление Be safe stretch излезе в последствие, затова уточних, че преди 3г. сме го купували, ако го имаше щях да го предпочета, т.к. удълженото използване би оправдало доста по-високата цена.

# 213
Здравейте! Не знаех в коя тема е най-добре да пиша и реших в тази.
Искам да чуя вашите препоръки за бебешка везна. Виждам, че в някои сайтове има сравнително по-евтини, отколкото в бебешките магазини - за по 20-30лв вместо близо 100. 😂
Важно ми е да е много точна, защото искам да следя по колко мл мляко успява да суче бебка на хранене. За това ако има разминаване от повече от десетина грама, няма да ми върши работа.

# 214
Нашата беше Nuvita, доволни сме. На Beurer също не са лоши. Наистина, хубавите везни са към 150-200 лв, но от някой от сайтовете за втора употреба или бебешките групи можете да си намерите за към 50-60 лв. Лично според мен не си струва инвестицията в нова, тъй като се ползва за сравнително малко време.

Здравейте! Не знаех в коя тема е най-добре да пиша и реших в тази.
Искам да чуя вашите препоръки за бебешка везна. Виждам, че в някои сайтове има сравнително по-евтини, отколкото в бебешките магазини - за по 20-30лв вместо близо 100. 😂
Важно ми е да е много точна, защото искам да следя по колко мл мляко успява да суче бебка на хранене. За това ако има разминаване от повече от десетина грама, няма да ми върши работа.

# 215
Здравейте, мами!
Тези от Вас, които използват сушилня, бихте ли ми казали на коя програма пускате дрехите? Аз съм с Whirlpool, пуснах я на програма Деликатни, но не ми изсуши хубаво дрешките😒
Ако може и също така да ми кажете на пералнята коя програма използвате? Пуснах я на Синтетични, но или не съм свикнала да гледам толкова малки дрехи, или просто са се смалили😃

# 216
  • София
Пускам на памук сушилнята, а пералнята на интензивно, като преди това редуцирам центрофугата.

# 217
Аз давам на програма за памук. Моята е комбинирана и само това избирам като опция, давам + сушене и това е. Добавям и някаква функция уж за гладене (нещо като издухване на дрехите да не са толкова смачкани). Винаги излизат сухи. По принцип ми излизат леко влажни, когато пусна нашите дрехи и пералнята е попрепълнена. Но при бебешките дрехи няма как да я напълня цялата и винаги са сухи.

# 218
  • Варна
Аз скоро започвам с прането на бебешките неща. Мисля да ги пусна на микс и за пране и за сушене. На памук за сушене е много агресивна сушилнята и ще ги пресуши и свие. На микс са ми ок повечето пъти като гледам.

# 219
  • Банско
Страхотна тема, благодаря. Скоро ще стаавам за втори път майка и такава тема ще ми е изключително полезна, защото имам дете вече на 5 години и доста неща не си спомням.

# 220
Записвам се и аз в тази тема.

Аз аз ужаса на майка ми смятам да не гладя и да се възползвам от сушилнята Grinning

# 221

Аз аз ужаса на майка ми смятам да не гладя и да се възползвам от сушилнята Grinning

Едно време гладенето е било задължително защото не е имало памперси, а многократни пелени. Които при късмет са се прали в пералня, но при много семейства на ръка. При това положение е било задължително гладенето на пелените и дрехите от хигиенна гледна точка.
Аз не гладя, гладила съм лигавник 2-3 пъти само.

# 222
Изгладих ги само първия път, още преди да се роди. Следващите перални, бяха вече само със сушилня. Казват, че сушилнята дезинфекцира и няма нужда от гладене. Ако трябваше и това да включа в задълженията си… 😵💫 Сега гладя, когато нещо е много измачкано. Но с цел дезинфекция - не.

# 223
Гладя само някои дрешки - рокля, буза, дънки, които обличам за излизане. Нищо друго.

Особено като почна със захранването и тъй като аз й давам възможност сама да се храни, може да си представите количеството дрехи, които заминават за пране ежедневно. Никакъв шанс да отделя после 1 час за гладенето им, при положение, че се носят няколко часа вкъщи.

# 224

Едно време гладенето е било задължително защото не е имало памперси, а многократни пелени. Които при късмет са се прали в пералня, но при много семейства на ръка. При това положение е било задължително гладенето на пелените и дрехите от хигиенна гледна точка.
Аз не гладя, гладила съм лигавник 2-3 пъти само.

Има хора и в днешно време ползват многократни пелени, има си специални такива. Гладенето пак е напълно излишно. Живея в чужбина и никой тук не говори за гладене (даже и тези с многократните пелени, познавам няколко), просто не е нещо, което е нужно за бебето.

И моята майка ми говореше за гладене преди раждането. Аз и казах как пък не. Както и бях с подути крака и ме боляха, ако стоях права на едно място, само гладене ми трябваше по време на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт