Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 347
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
То гладене преди да родиш е еднократно. Може да го свърши и бащата. Вече за ежедневно гладене е лудост, а и е излишно.

# 226
Една дрешка не съм изгладила и нямам намерение. Пера на 30 градуса и суша на сушилник. В този ред на мисли да добавя, че не стерилизирам нищо, никакви шишета, бибки (даже не ги мия след всяко падане на земята). От ден 1.
Да чукна на дърво, нямаме колики (на 6 седмици е), няма безпричинен рев. Плаче само, когато е гладна. Хората около нас с бебета не са спали от раждането им, а ние си спим, че и до късно.
Казвам само за да знае който се чуди дали ще навреди, ако пропусне гладене, стерилизиране и други такива мерки.

Добре, че първото ни бебе е такова, че смятаме да правим второ и не искахме първото да ни откаже от идеята Joy

# 227
Е, за разлика от гладенето стерилизирането е лесно. И не съм чула нито гладенето, нито стерилизирането да се правят като превенция на коликите и плача като цяло, те са с цел да се предотвратят инфекции и заразни болести. За което стерилизацията наистина помага, ама не съм видяла досега убедителен довод, че гладенето предпазва от каквото и да било.

# 228
  • София
Коликите пък какво общо имат със стерилизирането?

Не съм гладила абсолютно нищо, не виждам смисъл.

# 229
За стерилизацията (освен евентуални инфекции) съм чувала, че от слюнката на бебето и АМ могат да се появят бактерии, които са опасни за бебето. За това се налага стерилизация. Също така съветват, ако бебето е яло от бурканче с пюре, но не си го е изяло, то това пюре да не се притопля и да не му се предлага отново (на другия ден, например), заради възможността от развиете на бактерии. За това, че стерилизацията за мен е задължителна. Или поне за първите няколко месеца. Нямам източници да потвърдя за стерилизацията, но това с пюретата снощи го четох в книгата на Маги Пашова за захранването. Има резон това да се отнася и за бебешкото мляко и налагането на стерилизация. На мен стерилизацията не ми тежи. Имам няколко шишета, мия всичките наведнъж и заедно ги стерилизирам. Тя яде по 4-5 на ден. Не се буди през нощта, за това че едно измиване на ден и една стерилизация не е чак толкова много. И аз гледам да си облекчавам ежедневието, но с бебе няма как съвсем да е лесно и безгрижно. Някои неща са задължителни.

# 230
Стерилизирането е за да се убият бактериите, които се развъждат от комбинацията мляко + слюнка.

Днешните модерни многократни пелени според мен нямат почти нищо общо с едновремешните, които са били буквално тензухени кърпи. Освен това прането в модерна пералня на високи градуси може и да е достатъчно, но прането на ръка (както масово е било преди 40-50 години) категорично не е достатъчно за да се убият потенциални патогени от изпражненията. Затова са гладели. И така си е останало като правило / навик.

# 231
Как стерилизирате? Има ли такива уред

# 232
  • София
Препоръчвам стерилизатор със сушене на Филипс, много съм доволна.

# 233
  • София
Ползвам стерилизатора на филипс авент с включената функция сушене. Веднъж го пуснах без сушене, за да пробвам (понеже отнема 20мин) и всичко беше мокро, направо течеше, а сушенето на сушилка ще компрометира стерилността според мен.

Бебка стана вече на 4 месеца и все още гладя, дори след сушилня.

Столчето ни за кола е BeSafe iZi Turn B i-Size, не се вади от колата и не сме взимали кошница за изписването (август), не са ни и изисквали такова от болницата (Вита). Повиха бебето, дадоха го на таткото, снимаха ни и по живо, по здраво. Grinning

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 12:58 от kuklichka_

# 234
  • Sofia
Ако не ви се дават пари за стерилизатора на Филипс, Лорели имат стерилизатор със сушене - аз го ползвам и върши чудесна работа.

# 235
Аз поръчах стерилизатор за микровълнова на NUK. Имаше много положителни мнения в Амазон и се надявам да е добър.
Иначе за гладенето - ако човек има и сушилня, според мен наистина няма смисъл, защото сушилнята работи на много висока температура. Но ако пера на 30 градуса и след това суша само на сушилник на балкона или в стаята например, аз лично бих гладила дрехите.

В тази връзка ние сме решили да купим комбинирана пералня със сушилня. Момичетата, които писахте, че ползвате такава, бихте ли споделили марка и модел и дали сте доволни.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 13:19 от esmeralda23

# 236
  • Sofia
Аз поръчах стерилизатор за микровълнова на NUK. Имаше много положителни мнения в Амазон и се надявам да е добър.
Иначе за гладенето - ако човек има и сушилня, според мен наистина няма смисъл, защото сушилнята работи на много висока температура. Но ако пера на 30 градуса и след това суша само на сушилник на балкона или с стаята например, аз лично бих гладила дрехите.

В тази връзка ние сме решили да купим комбинирана пералня със сушилня. Момичетата, които писахте, че ползвате такава, бихте ли споделили марка и модел и дали сте доволни.

Ако имате място за два отделни уреда не купувайте комбиниран уред. Трябва да чакате 4-5 часа докато пуснете втора пералня и всички мъхове остават в пералнята.

# 237
Как стерилизирате? Има ли такива уред

Еее… ти ме убиваш 😃

Моя няма сушене, изтръсквам водата от шишетата и ги приготвям с вода за следващите хранения. Не знам да има проблем, това че са мокри. То не изискваме от стерилизацията да не падне и прашинка в шишето. Както някои потвърдиха - стерилизацията се прави заради бактериите от млякото и слюнката. Бибата, ако падне на земята я стерилизирам. Но се е случвало, ако нямам стерилизирани, да я изплакна само. Така или иначе почва всичко да пипа и да лапа. Аз не мога да стерилизирам цялата къща.

# 238
Ако имате място за два отделни уреда не купувайте комбиниран уред. Трябва да чакате 4-5 часа докато пуснете втора пералня и всички мъхове остават в пералнята.
Нямаме място за 2 уреда за жалост, затова търся препоръка за комбиниран.

# 239
Нашата сушилня е Miele. Доволни сме, но пак свива. Нямам намерение да гладя. Даже и за стерилизацията съм под въпрос. Аз съм много против детето да живее в стерилна среда - постоянно миене, чистене, пречистватели за въздух и т.н. Нали трябва да се изгради имунитет.
Може би само първите два месеца да степилизирам и то ако намеря някакъв по-бюджетен уред. Ако не - съдомиялната има функция за бебешки съдове, пускам там и това е

Общи условия

Активация на акаунт