Подготовка за малкия човек - тема 27

• 27 258
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Аз все виждам това за летни и зимни колички, какво значи това? Не живея в България и тук никой не им казва така.

Колко броя шишета са нужни зависи от това колко често ги ползвате. То реално може и с едно, ако го миете след всяко ядене. Мъжът ми основно ползва две, които редува и това е. Аз шише не ползвам, само кърмя, което е доста по-удобно и няма нужда от миене, шишета и тн

Доколкото разбрах летните са сравнително по-леки и не може да им се слага кош за новородено, използват се предимно като поотрасне бебето и натежи.

# 706
  • до най-прекрасния мъж
На количките 3 в 1/2 в 1 им казват "с летен и зимен кош", но всъщност това са си кош за новородено и кош 6+. Отделно има леки колички, които нямат кош за новородено. Някои от тях имат напълно легнало положение, стават напълно равни и при определени условия могат да се ползват и от новородено.
Относно подготовката: Когато ни казаха пола, някъде около 5-ти месец е било грубо, купихме две шапчици и два чифта бебешки чорапки, просто ей така. Към 7-ми месец приятелка ми донесе доста неща - количка, люлка, активна гимнастика, стерилизатор, нови шишета от нейното дете, малко играчки, въртележка, уред за шишета, уред за пюрета и още дреболии. Дефакто, малко след това купихме стола за кола (въпреки че е уж 0+, не ставаше за новородено и си ползвахме кошницата до 6+), кошарата, коритото. След това към началото на 8-ми месец поръчах доста от дрешките и направихме един бърз тур по магазините за чаршафи и други дреболии. Аз раждах 2021 декември и отново имаше Ковид локдаун, та трябваше всичко набързо да взема, преди да затворят магазините.
Когато се прибрахме вкъщи, се оказа, че всички дрехи са й огромни и ММ ходи да купува ромпъри по спешност. Но нищо фатално, изпрах, изсуших в сушилнята и след 2-3 часа детето беше с дрешки по мярка. Ние уж чакахме голямо бебе, а тя се роди 47 см и ни изненада. Скоро след това установихме и че се дави с наличните шишета (Томи Три), дадени от приятелката ми и взехме Филипс Авент, пластмаса, защото детето ги вземаше в ръце към 5-ти месец. А и аз не бях особено адекватна в началото заради безсънието и се притеснявах да не изпусна шишето върху детето. С тях си изкарахме до края. За мен са добър избор. В началото съчетавах успешно с кърмене. Ядеше еднакво добре и от шишето, и от мен.

# 707
Края на декември купихме количка, другата седмица кошара и стол за кола. Дрехи и всичко останало тепърва ще почвам да купувам. Термина ми е началото на Март. Предпочитам всичко да си купя и подготвя.
ММ мога да го похваля, че знам, ако му оставя списък какво да купи ще се справи, без 1 път да ми звънне, и ще купи каквото искам. Не му е чуждо и да пере и глади, и прибира 😆

# 708
Няма никакъв шанс да оставя ММ да пазарува всичко сам 😁 ислам аз да си избера нещата, а и смятам, че е излишен стрес за него и ще му е трудно. Аз започнах от края на 7ми месец, като предварително бяхме набелязали някои неща.

# 709
Прибавете си в списъка и поне 1 залъгалка на Авент. Много е вероятно тази дреболия да спаси живота на някоя от вас, образно казано. Скоро ще разберете Simple Smile

Еднократните подложки са много полезни в началото, когато бебчетата са малки и дори 1ви размер пелени са им широки и пропускат. Естествено, поставят се между матрака и чаршафа.

# 710
  • България
Кои залъгалки на Авент?

Също така, има ли нужда от еднократните подложки, ако под чаршафът има водоустойчив протектор за матрака? Иначе ги взех за повивалника, че също били полезни според някои дами тук.

# 711
  • Пловдив
Ние повивалника го мием кажи-речи всеки ден директно под душа. Едно на ръка, че го минавам и с мокри кърпички, но все някоя бебка решава да се изпишка, докато е гола 😀

# 712
  • София
Ако имате водоустойчив протектор за матрака не виждам защо са ви необходими и еднократни подложки.

И аз миех повивалника почти всеки ден. На повивалника слагах бархетни пелени. Те за пране, той - за миене.

# 713
  • Варна
Ако имате водоустойчив протектор за матрака не виждам защо са ви необходими и еднократни подложки.
За да не пере всеки ден чаршаф и протектор. Аз също така ще процедирам.
На повивалника също ще слагам еднократна подложка.
Бархет ще слагам под главата на бебето в кошарата докато спи, с цел падащата коса да остава на бархета. Всички тези хакове са от колежка с бебе.

# 714
Аз пък ползвам платнени подложки за повивалника - като опикае едната, просто я слагам за пране.

Ако размер единица памперси са големи, има и по-малки, размер 0 мисля, че ги водят. Имайте ги предвид, но не бързайте да ги купувате, не се знае колко ще е голямо бебенцето.

Моето бебе беше в началото за размер за недоносени, та и взехме такива, после мина на размер за новородени, после на единица. В болницата имаха само размер за новородени и ни показаха как да ги сгъваме отпред, за да стават и да не пропускат. Но най-добре си беше с правилния размер. Не са ни пропускали и в началото.

# 715
Калъфа на повивалника ми е от плат. Самият повивалник вътре е непромокаем, обаче без калъф би било хлъзгаво. За това също слагам подложка и като я опикае, сменям. Много по-лесно е. Може да се случи да напикае повивалника и два пъти на ден. Колкото и да имам сушилня, не мога толкова бързо да изпера и изсуша калъфа. Случвало се и да напикае повивалника и тогава пера калъфа, но е било рядко.

# 716
  • до най-прекрасния мъж
При избора на еднократни пелени (памперси) имайте предвид, че различните марки са с различни размери, макар и един номер. На Лупилу, например, 2-ка=1-цата на Памперс. В болницата даваха Падлърс, 2-ка, бяха точни на детето. Вкъщи сложих 1-цата на Лупилу и с тях изкарахме много малко, защото пропускаха. После минахме на Памперс 1-ца, но и те умаляха бързо. И си останахме на Памперс. На Лупилу не успях да ги ползвам всичките, а се бях заредила с 5-6 пакета.
Аз не съм ползвала повивалник, леглото ни е високо, действах на него с еднократни подложки. Имахме и една с чантата, многократна. Детето се спукваше да реве на нея и съм я ползвала единици пъти при пътуване. После си сложих една еднократна и в багажа. Еднократните ги ползвам и при отказ от памперс, ограничават пораженията върху чаршафите и протектора на леглото и рядко се налага да пера цялото легло.

# 717
Аз ще се върна на темата на цените по-горе. Понеже минах през Лили и Дм, реших да сметна колко идват техните на бройка, защото някои казваха, че са по-евтини.
ДМ най-големия пакет - 0.28 лв
Лидл най-големия пакет - 0.26 лв
Аз Памперс от Емаг ги взех 0.26 лв бройката (около 200 бр в кашон). Говорим за размер 3. От по-малките размери е неизгодно в такива количества. Но за 3-ка напълно си заслужава. 2-ка бях взема също голям кашон (около 2 бр), но само един и накрая малко със зор ги изхабих. Ако имате мазе, таван, склад и видите на промоция 3-ка и 4-ка - взимайте смело. Доста време се ползват.

# 718
  • София
Имах повивалник с големия. Много ме дразнеше и не ми беше удобно. Предпочитах все на леглото да го преобличам. Избвърлих го в един момент и с малкия не съм ползвала.
Навън често им сменях пелената на пейка или дори във въздуха. С малкият съм ползваха количка броени пъти, носех го изключително много в слонгове и раници и бях свикнала да сменям пелените по всевъзможни начини.
Еднократни подложки съм ползвала в периода на махане на пелени, носила съм и в ясла/градина. Като бяха бебета имах някаква гумирана от онези чанти, в които си носиш бебешките неща. Не помня да са опикавали чаршафи или повивалника(като го ползвах с големия).

# 719
Може ли да изпратиш линк с тази оферта на 0,26 лв в Емаг, защото най-евтините, които аз намерих на Памперс в Емаг излизат за 0,31 лв на брой? Никога не сме намирали тази марка на толкова ниска цена.
Аз ще се върна на темата на цените по-горе. Понеже минах през Лили и Дм, реших да сметна колко идват техните на бройка, защото някои казваха, че са по-евтини.
ДМ най-големия пакет - 0.28 лв
Лидл най-големия пакет - 0.26 лв
Аз Памперс от Емаг ги взех 0.26 лв бройката (около 200 бр в кашон). Говорим за размер 3. От по-малките размери е неизгодно в такива количества. Но за 3-ка напълно си заслужава. 2-ка бях взема също голям кашон (около 2 бр), но само един и накрая малко със зор ги изхабих. Ако имате мазе, таван, склад и видите на промоция 3-ка и 4-ка - взимайте смело. Доста време се ползват.

Общи условия

Активация на акаунт