WIZZAIR - 49

• 38 944
  • 780
  •   1
Отговори
# 255
Трябва ли да ме притеснява многото свободни места и ниската цена на билета за 1 януари. Дали има вероятност да отменят полета?
Ама липсата на резервирани места не означава липса на купени билети за този полет? Просто малко хора си купуват места.
easyJet, които също вероятно са били там, изглежда са спрели всички полети от / до София към момента.
За април са заредили София-Лондон Гетуик, а от края на март тръгват и полети София-Париж Орли.
Отделно ЕasyJet пускат Варна-Берлин лятото.

# 256

Трябва ли да ме притеснява многото свободни места и ниската цена на билета за 1 януари. Дали има вероятност да отменят полета?

Мисля точно на 1.1 е нормално да не е много пълен.
Иначе единични полети не махат, по-скоро ако не вървят продажбите да махнат всички четвъртъци напр.

# 257
  • малкия йеросалим
Здравейте. Преди два месеца купих билети за 04.2025 за Болоня. Преди седмица Wizz ми изпратиха имейл, че променят датите за полетите,който не ме устройват. Поисках възстановяване на сумата и тя ми беше възстановена в кредити в профила ми.Сега искам тази сума да ми бъде възстановена по банков път, но не намирам начина в приложението. Има ли тази възможност и какви са стъпките?

# 258
  • София
В съобщението, което сте получили на мейл за промяна на разписание имате И опция възстановяване на сума. Следвайте стъпките. За 1 седмица я възстановяват.

# 259
За тези, които ще летят с Уизеър до Лутън:

От 2 април 2025 г. гражданите на Европейския съюз, включително българските , които пътуват до Обединеното кралство, ще трябва да подадат предварително заявление за електронно разрешение за пътуване (Electronic Travel Authorisation, ETA).
Това не е виза и е подобно на системата за разрешение за пътуване, която ЕС също въвежда за граждани на трети страни, уточнява посолството.
Подаването на заявление се прави бързо и лесно онлайн. Заявлението струва 10 паунда. Всички пътуващи трябва да имат електронно разрешение за пътуване, включително бебета и деца.
Електронното разрешение за пътуване е цифрово свързано с паспорта на пътника и гарантира извършването на по-стабилни проверки за сигурност, преди хората да започнат пътуването си до Обединеното кралство, което ще помогне за предотвратяване на злоупотреби с британската имиграционна система.
Електронното разрешение позволява многократни пътувания до Обединеното кралство за престой до 6 месеца наведнъж в продължение на 2 години или до изтичане на паспорта на притежателя - която от двете настъпи по-рано.
Българите, които имат статут на уседналост или временен статут на уседналост съгласно Схемата за уседналост на ЕС, или друга форма на имиграционен статут в Обединеното кралство, не са задължени да имат електронно разрешение за пътуване.

# 260
Купих билети за Салерно, но сега видях в резервацията в профила, че пише Sofia -Neapol...а Неапол е на 70-80 км от Салерно.Къде по-дяволите кацат самолетите  -в Салерно или Неапол?

# 261
Сигурно зависи от датите, щом пише Неапол, значи там.

# 262
  • sf
Салерно и Неапол не са ли съвсем различни летища?

# 263
Да, но Уиз понякога го правят тоя номер да пише едно, пък се оказва друго, предния път беше Дубай и Абу Даби, преди да се спрат на едно конкретно.
Уиз, какво да ги правиш

# 264
Същия номер правят с Фиумичино и Чампино, купуваш за Рим, но до края на март е на едното летище, след това на другото.
Така правиха и с Гетуик и Лутън, излизаха на едно и също търсене. Сега поне са само на Лутън.

@Мики, а къде ти е целта, в крайна сметка? Къде ще са ти нощувките? Това летище край Салерно е с 1 полет на ден и няма редовен транспорт, минава уж някакъв автобус, който се съобразява с полетите, но много хора се оплакват, че чакат и има разминаване. Такситата са с фиксирана цена от 50 евро от летището до град Салерно (жп гарата или фериботния терминал). Има отделна тема за Неапол и амалфийското крайбрежие.
Ако кацаш на летище Неапол, излизаш и отпред те чака Alibus Wink Има си редовна връзка с града.

# 265
Ами целта ми беше Салерно и смятам там да са ми нощувките . И от там планирам всеки ден до различно място -Амалфи, Позитано, Равело ,за 4 дни май това ми е достатъчно.  До последно се чудех дали да не е Бари, виках си само не Неапол 😃 за края на януари става въпрос.

# 266
А вече си купила билет, така ли? Сега проверих, няма полети през януари до Салерно

Скрит текст:
Аз съм ходил в Неапол (и после с влак до Помпей и Соренто) исках да видя и други места в района, затова си отложих за следващо пътуване посещения до Позитано, Амалфи и много се блазних като пуснаха полет до Салерно, защото е доста по-близо, а и с ниските цени на билетите. Но като прочетох в конкретната тема че летището е доста отдалечено от Салерно и е тотално откъснато, с един автобус на ден... това ме отказа.
Ако вече си резервирала хотел, вариант е ... просто с бус (Alibus) летище Неапол - жп гара Неапол (Наполи Чентрале), после влак до Салерно, има директни и редовни влакове. Виж в сайта на Trenitalia;
34 мин. пътува ФречаРосса, 9.90 евро
1ч35 мин. пътуват спиращите на повече гари, 5.50 евро

# 267
  • Beyond the stars
Купих билети за Салерно, но сега видях в резервацията в профила, че пише Sofia -Neapol...а Неапол е на 70-80 км от Салерно.Къде по-дяволите кацат самолетите  -в Салерно или Неапол?

В Неапол, мисля че след декември нямат полет до Салерно, нищо че фигурира като дестинация, пренасочва търсенето към Неапол.

# 268
Като отворих търсачката си зададох Салерно, имаше си отделно за Неапол..и въобще не обърнах внимание, че пише Salerno и в скоби Неапол..благодаря на всички за отговорите , сега ще ходя да чета как се стига от летището до Салерно или може би ще е Соренто 😃

# 269
Здравейте, мога ли втори път да презаверя билети на отменен полет?

Общи условия

Активация на акаунт