💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 9 (11.11 - 18.11)

• 66 656
  • 1 268
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Колелото на смъртта ми е сред любимите битки и класически игри за Игри на волята.
Още от сезон 1.

Как пък никой в предаването (Ралица, червени и зелени) нито тук в темата не съзря как и защо победиха червените и да дадат кредит на бързата мисъл и реакция на Мартин. На хартия му дадоха смешно предимство, само един рунд (а не точка), но реално това предимство реши изхода от цялата битка, защото другото предимство за Мартин беше той да избира кое племе да избира първо. Той понеже има акъл каза червените жени да избират първи и така им даде огромното предимство да избират слабите звена в зеленото племе. Ако беше обратното Силвия и Кантарджиева щяха да донесат победата на зелените.

Та да, това беше много хитро, защото така винаги техните жени имаха право на избор и те знаеха кои са слабите звена от зелените на тази игра и акцентираха там, а именно Пелипенко, Вики и Анджи. И това реши мача! Силвия, която впечатли с техниката си върху колелото срещу Маги и Деси, която блесна в 1-ия рунд, така и не играха повече! Това им беше. Една визита, една победа и до там. Пелипенко с 2 загуби, Вики с 2 загуби и Анджи с 2 загуби.
Пелипенко и Вики не ме изненадват, но определено не очаквах Анджи да е толкова слаба в този елемент, където се иска баланс и пъргавост, а тя има и двете. А и е с нисък център на тежестта, странно. Но то не може във всичко да те бива. А понякога просто не е твоя ден. Случва се. Видяхме и Мартин как се изложи. Всъщност най-слабото представяне измежду всички беше на Мартин. Той и в двата си рунда общо не се задържа за повече от 5 секунди.

Малвина е големия герой с 4 от 4 победи?! 2 победи над Вики и 2 победи над Пелипенко. Без повече коментар...
Маги с 2 победи и 2 загуби (двете победи срещу Анджи обаче). Пак без повече коментар...
Стан и Гешев с 2 загуби на нула. Тук съм леко изненадан, защото по принцип повечето килограми тук помагат.
Общо взето Микяй ми се видя най-стабилен на колелото от всички мъже. Добрин също блесна и то срещу Борисенко, който на подобен елемент би трябвало да е най-добрия.

Калоян беше прав този път, така е. Като се обещава нещо то се изпълнява иначе олекваш. То и Раду беше прав преди. Повтаря се този момент. Те са прави за себе си и по принцип. Но има и други принципи и те са на дадената дума в дадена коалиция.
Преди Анджи сглупи емоционално, сега Силвия. Пак обещания в пространството за поемане на отговорност, но не се прави така, когато имаш една крехка коалиция (крехка, защото всяка една от жените е застрашена при елиминационна битка, а Вики и Поли нямат почти никакъв шанс да оцелеят), но иначе силна и запазила се толкова дълбоко в сезона, което е абсолютен прецедент за 6 сезона.
И Вики е права. Може да я хейтите, но Вики беше абсолютно права. Мълчиш си след играта и след това те четирите се събират и го изговарят. И решават дали ще се запази коалицията или било каквото било и край с нея и ще стреляме по слабите (племето е важно, все пак финала не е чак толкова близо, има още 3/4 цикъла).
Докато Силвия с тези думи нямаше печеливш ход, както и коалицията им. Дори и да се запази, ще се дискредитират още повече, а това тежи на ума, на волята, на психиката. Тъпо се получи, яд ме е на Силвия. НО ще я оправдая, защото именно благодарение на нея тази коалиция я има, иначе отдавна щяха да са разгромени. И не мисля, че някой може да оспори това. Да, може и Вики да ги предаде, но тя тогава съзря, че ако го направи, то при двама които отиват на битка, тя ще е втората и е аут и за това остана вярна на жените.
И нека не забравяме, че от четирите жени само Силвия е ходила на номинационна битка и то в седмицата в която блестеше на терен. Тогава отидоха с Калоян и двамата се спасиха още на 1-ия тур.
Пелипенко с много глупав глас. Не протича никаква мисъл в тази красива главица. Жалко. И да, сега се потвърди, че наистина не е знаела какво прави в племето на Гордите, някои хора си мислеха, че е скрима лимонка, руската школа, та руската школа (а това какво невярно клише е, хаха). Бръмбарската школа е това, никаква руска школа.
Силвия гласува правилно на съвета. Това е игра и не е реалния живот. В реалния живот може като даде дума да и е закон, но тук носи отговорност към момичетата и към тази коалиция.
Вики поне това трябва да оцени сега, а не да налива масло в огъня. Никак не и беше лесно на Силвия с това решение което взе, само си представям вътрешно как се разкъсва.

За днес прогнозирам поредна червена победа. Просто Мартин ще си получи чистата идеална капитанска седмица само с победи. Нали с тези думи на Добрин започнахме и седмицата все пак.
Ако все пак Храбрите са на съвет, Гешев е пътник.
Но при зелените ще е много интересно.
Им два варианта:
1) Вики отново е слабо звено в битката, дъни се яко и този път вече на Силвия и прекипява и гласува срещу нея.
2) Женската коалиция отново е силна като юмрук, изживяла е най-слабия си момент, събрани са отново заедно, но въпреки това една от тях пада жертва заради правилата на Игри на волята. Защо? Ами защото Калоян ако се усети (той няма, но има услужливи редактори) си купува 2 гласа и така ще имаме 5 на 5 гласа.
Какво имам предвид: Женската коалиция стреля по Борисенко с 5 гласа (Силвия има 2 гласа като капитан), но Калоян ще има 3 гласа + Борисенко и Кантарджиева. И те зашиват също 5 гласа на Вики, защото според мен, Кантарджиева ще иска нея за съперник.
При 5:5 няма да решава капитана както си мислите, а в този случай вече номинирания в племето си избира с който да отиде на битка.
Та да, един от двата варианта ще стане. Аз лично се надявам на втория вариант, не искам женската коалиция да бъде разбита отвътре. Искам за първи в историята една женска история да остане докрай заедно.
Но така или иначе Вики е пътник  на съвет. А при елиминационна битка между двете, Кантарджиева ще бие на 70, 80%

Но виждате сами колко е сложно да има силна женска коалиция в Игри на волята. За 6 сезона, това е първият такъв случай. И пак през колко много перипети минаха момичетата. Емоционални сривове имаше, страшен психологически натиск от изключително силно агресивен алфа мъжкар (Раду), сега Калоян им пили на главата, ревът на Караолис на лаптопа. Я вие като жени се представете да сте на тяхно място. И всичко това гарнирано с глад, безсъние (там се спи средно от 2 до 4 часа) рани и болежки.
Това което постигнаха тези момичета ще остане в историята колкото и да са плюти и да им се обезценява постижението. Но то си е постижение и ще остане завинаги в историята независимо дали се харесва или не. Дори и днес Силвия да се обърне срещу Вики (което мен лично ще ме огорчи), но дори и да стане, то пак ще остане рекорд. Единствено няма да имаме рекорд за женска коалиция, която не се е самоизяла отвътре.

Така че, браво момичета! Този сезон ще се запомни с това. С женската коалиция, Раду срещу тях и истериите на Кралев. Това е истината.

# 721
Следното наблюдение, нищо ново,  всички сме го виждали, но понеже никога не бях го казвала в прав текст, да го кажа най-сетне:

Ралица абсолютно винаги на съветите започва с печално-злобна физиономия, констатации от сорта "размазаха ви" и въпроси от сорта "къде сбъркахте".  Нула емпатия, нула човещина.
Ще кажете - ма те така ѝ дуднат на слушалката.
Да де ясно. Още едно доказателство, че продукцията има за основополагащ девиз "Сритай падналия". 
Вероятно считат, че това е много забавно за зрителите.

# 722
  • София
Абе и аз си мислих, че не спят там много, но ми попадна клипче от подкаста с Миряна. Та тя каза, че колкото е спала в игрите, не е спала през целия си живот.

# 723
Нямам нищо против женската коалиция. Не са приятни като стил на игра, но успешно се придвижват напред. Обаче да бяха всички като Виктория. А тук имаме Силвия и Анджи, което искат хем да се движат сигурно напред с коалицията, хем да са големите войни победители и всички да ги хвалят. Еми не става така. Вземаш решение и стоиш зад него. Абсолютен резил беше съвета им снощи. Силвия се срина надолу. Сега нито е силен играч на арената, нито социално в очите на зрителите. Писна ми от ревовете им с Анджела. И четирите станаха жалки с обещанията да си понесат последствията

# 724
Днес е Св ап. Филип. И освен да честитя имения ден на Фифо и всички именици, пожелавам на зеленото племе да спази днес традициите за този ден (по агенция Фокус), в ролята на черното пиле -Виктория. А всички останали да се пазят от кокошата зелена болест

"Особено го тачат жените за да предпазят домашните птици от смъртоносната "кокоша болест". Тя се причинявала от демоничен, невидим зъл дух, наричан "мрат", "мратиняк", който в народните представи приличал на черна кокошка със страшни, големи очи. Сутринта на този ден най-старата жена в къщата трябва да заколи черно пиле – "мратинче","

# 725
На мен ми е чудно, как така продукцията не сложи жилетка на Калоян. Как така някой ще има повече качества от императора!?
Не знам как ще отпадне Калоян, но няма да е без намесата на дългата ръка на продукцията.
Не могат да допуснат някой да победи тяхното протеже.

# 726

Да де ясно. Още едно доказателство, че продукцията има за основополагащ девиз "Сритай падналия". 

И то си е така като чета и тука Head Band На това разчитат за рейтинга ,  грозна работа.

От тук нататък всичко е от ясно по-ясно. Без да съм чела спойлерната тема  очаквам сериала да продължи така - от варела на финал ще е Раду след като е отстранил враговете си от от женската коалиция една по една  , охранените ще продължат да мачкат, няма кой да ги спре . На финала Раду , Мартин, Добрин/Гешев и ако има късмет да си я задържат за десерт мъжете - Маги.

# 727
Абе и аз си мислих, че не спят там много, но ми попадна клипче от подкаста с Миряна. Та тя каза, че колкото е спала в игрите, не е спала през целия си живот.
.
Тя изкара бая време на блатото, там освен да спят не знам какво могат да правят, за да мине времето. 😀

# 728
  • Буркина Фасо
в същото време всички се оплакват, че на блатото не може да се спи нормално. било стръмно.
като свърши формата всички ще казват, че са спали по много, чак продукцията не можела да ги разбуди сутрин за да им раздаде закуската. Smiley

# 729
Гледам назад , после ще ви чета. Толкова съм разочарована от Силвия. Защитавах я до последно. Такива са повечето жени, за това и дережето им е такова
Догледах съвета , връщам си думите назад

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 11:56 от AuroraBB

# 730
  • София
Добре, трябва ли с такова презрение да им говори Ралица и да им издава пред всички кой колко гроша има, в случая тези на Калоян. Огромно задоволство изпита, че му е развалила евентуалната изненада да ги извади на женската коалиция в някакъв момент.
По тази причина и предвид пасивността, да не кажа глупостта на повечето участници, този сезон няма да видим никакви истински неочаквани ходове и стратегии.
А най ме дразни, че му викат Императора на Мартин, и то с едно такова възхищение, от къде дойде тази тъпотия изобщо, не се търпи.
Дръжат ги гладни белким се изпокарат да има драма, но някои от тях да говорят сякаш не умеят, камо ли да се развихрят словесно.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 11:54 от Topwall

# 731

И то си е така като чета и тука Head Band На това разчитат за рейтинга ,  грозна работа.

От тук нататък всичко е от ясно по-ясно. Без да съм чела спойлерната тема  очаквам сериала да продължи така - от варела на финал ще е Раду след като е отстранил враговете си от от женската коалиция една по една  , охранените ще продължат да мачкат, няма кой да ги спре . На финала Раду , Мартин, Добрин/Гешев и ако има късмет да си я задържат за десерт мъжете - Маги.
Ами аз съм ОК с “номинираните” по-горе за финалисти. Надявам се да има и други жени във финалната осмица - Анджи, Деси или Силвия, въпреки че последната наистина загуби хъс след “отпадането” на Раду. И ако играта беше за най-добре подготвен физически и “комплексен” състезател и не изискваше стратегии и нямаше намеси на продукцията, там би трябвало да са и Светлин и Крамарска.

# 732
Diavolo, само се включвам да кажа- браво. Много добър анализ на всичко, което се случи. Продължавам да чета темата главно, заради такива смислени, обективни анализи. Има как👏

# 733
Topwall, нали Мартин нареди един пъзел , на който казват ИМПЕРСТОРСКИ, та оттам започнаха да го възхваляват с тази титла.
То ще рече човек, че никой в целия свят не може да го нареди, освен Марто и някой император.

# 734
Как пък никой в предаването (Ралица, червени и зелени) нито тук в темата не съзря как и защо победиха червените и да дадат кредит на бързата мисъл и реакция на Мартин. На хартия му дадоха смешно предимство, само един рунд (а не точка), но реално това предимство реши изхода от цялата битка, защото другото предимство за Мартин беше той да избира кое племе да избира първо. Той понеже има акъл каза червените жени да избират първи и така им даде огромното предимство да избират слабите звена в зеленото племе. Ако беше обратното Силвия и Кантарджиева щяха да донесат победата на зелените.

Та да, това беше много хитро, защото така винаги техните жени имаха право на избор и те знаеха кои са слабите звена от зелените на тази игра и акцентираха там, а именно Пелипенко, Вики и Анджи. И това реши мача! Силвия, която впечатли с техниката си върху колелото срещу Маги и Деси, която блесна в 1-ия рунд, така и не играха повече! Това им беше. Една визита, една победа и до там. Пелипенко с 2 загуби, Вики с 2 загуби и Анджи с 2 загуби.

Много добър анализ, както винаги, но ще си позволя да те поправя тук. Мартин имаше право да избере дали мъже, или жени да започнат първо. Димо в началото каза, че тъй като в червеното племе са повече мъже, мъжете на зелените ще си избират с кого да се бият и обратното - понеже зелените жени са повече, дават право на червените жени да си избират срещу коя да се изправят, като и при двете хипотези нямат право да повтарят, докато не се изредят всички. Това го имаше и в предходни битки с единоборства.

Общи условия

Активация на акаунт