💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 9 (11.11 - 18.11)

• 66 776
  • 1 268
  •   1
Отговори
# 915
Тогава още по-малко смисъл да участваш, за 40К....

Ми те не се измъчиха много. За разлика от Борисенко са нахранени, за разлика от Раду са отпочинали и не ходят на битки през ден. Няма кой да им се опре на финала. Защо да не вземат едни лесни 40 бонки

# 916
Маги е най-чистата и невинна душа в предаването и същевременно най-силната жена на терен.
Сред жените ми е фаворит.
Магито беше още в началото запалена поддръжничка на женската коалиция на Рени и Иванина + Светлин. Laughing Ако Рени и Иванина не бяха излезли контузени и Маги не остана само с мъже, не се знае какво щеше да стане и там.

# 917
На 6 или 7 декември ще е финала .

# 918
  • София
На 6 или 7 декември ще е финала .
От къде го разбра това, защото аз чувам за друга дата (13-и)

# 919
Общо епизодите са 73.Сега сме  54.

# 920
Не е казано да не играеш за победата, но и не мисля, че може да си позволяваш абсолютно всичко, за да стигнеш до нея и после да очакваш хората да те харесват. Не става така. Ето примерно един Павел като теглим чертата е един от най-популярните образи през този сезон, а си играеше в коалиция. Знаеше къде е границата м/д това да играеш играта и същевременно да не си подмолен и все пак да показваш някакви хубави човешки качества, които да са за пример. Доблест, лоялност, съпричастие, самоирония, скромност, принципи  и т.н. Такива образи винаги се радват на най-много популярност, защото на хората им е писнало от негативизъм. Негативизъм, схеми и лошотия има навсякъде по телевизията и в животите ни, нямаме нужда от повече.

Единственото, което спира Павел от това да е топ фаворит на хората е това, че не е от най-добрите на арената. Иначе като държание е от фаворитите от това, което аз виждам.

Ето този баланс го имаше и при Филип. Той също не е бил някой, който просто се е хвърлил по течението. Той също опитваше да отвръща на жените, когато го номинираха. Да, не беше успешно в началото, но не е бездействал и това не му попречи на образа, защото не беше основата на образа му и не беше най-важното за него. Не е нужно да си стратег и да мислиш за социалната игра постоянно според мен, важното е да не си балък.

Според мен 90% от ходовете на Мартин и Добрин бяха абсолютно ненужни и те щяха да са на този етап от играта и без тях, особено що се касае до прецакването на съюзници.

Иначе, да играеш образ пред камерата и да си проучил формата на хартия звучи много добре, но ето примерно мен Мартин и Добрин не ми се открояват като образи и не са ми особено интересни, защото си личи, че са попили всичко от някой друг. Те играят по начина и идеала на някой друг, няма кой знае каква индивидуалност. Няма нещо ново, което не сме виждали. Не се открояват с нищо кой знае какво. Дори на синхрони звучат монотонни и скучни. Не се виждат толкова като характери, те имат стратегия за абсолютно всичко, дори за това как да говорят на синхрони.

С какво Момчил се открои от останалите? С това, че той си играеше играта по негов начин без да се влияе от хората, които да му казват, че има само един начин да се играе и ако не играеш по този начин, значи си някакъв идиот. Момчил се открои с всичките си странности от това да крещи ненужно "Сит Лъв" или като се тупаше по челото, за да помни на играта с цветовете. Според мен, понеже хората сме много различни и всеки си е индивидуално уникален, именно да бъдеш себе си и да ползваш характера си като основа на образа ти е най-лесния начин да се откроиш и да бъдеш запомнен с твоето име, а не просто "следващия Гого, Фифо, Туджаров" или когото и да било от предишни сезони.

Напоследък всички гледат да са стратези, защото така се счита за правилно. Според мен продукцията си избира много добри злодеи и не е необходимо всеки да се опитва да е такъв. Ето, Кралев беше топ злодей без да изглежда фалшив, той може би до голяма степен си е такъв за добро или за лошо. Факт е, че има и нужда от такива образи, за да може хора като Фифо и Момчил да изпъкват, но когато всички се опитват да са скандални и да играят играта по един и същи начин, образите им стават безлични и скучни и изглеждат фалшиво напомпани. Поради същата причина и Гатьо се превърна в култов образ.

# 921
  • София
Общо епизодите са 73.Сега сме  54.
Аки имаш предвид в Wikipedia, там и миналата година го бяха написали по същия начин и объркаха маса хора (мен включая), но после се оказа че истинската бройка е друга.
Аз по скоро си гледам записките от лятото (и снимките от арените които намерих): днешната битка е снимана на 05.Август, а финалът е чак на 26 август. Просто има прекалено много снимачни дни които да вкарат само във рамките на три седмици, колкото биха оставали ако финалът е на 6-ти.
Също така предварителната програма на Нова за месец напред е вече излязла, там ако не се лъжа епизодът на 6-ти беше само 2 часа (което значи няма как да е финалът). За последното, ако някой има повече инфо (или има как да провери), моля да потвърди или дс го отрече.

# 922
Не, вие сте в грешка, хубаво ще е да сверявате преди да правите такива лъжливи изявления, ако не помните. Един пример е на брега на отчаянието, когато точно Калоян извика Виктория да й търси сметка защо играе със Силвия, след като не се разбирали, и да й предлага да играе с мъжете за пореден път.
Ами, не съм аз в грешка. Моля върнете си епизода и ми кажете как по-точно разбрахте, че Калоян е извикал Виктория? Първите думи в монтажа са "Кала, много извинявай" което навежда на мисълта, че точно Виктория е привикала Калоян, за да обясни защо го е номинирала. Това беше по-скоро приятелски разговор, а не разговор за коалиции. Това е ако тръгнем да гадаем разбира се, но няма смисъл, защото не знаем на 100%. Така, че аз съм сигурен като пиша нещо, иначе мерси за съвета.

Видяхме го Калоян какъв стратег е когато бяха двамата с Гешев, не знам защо се опитвате да кажете на черното бяло, но не сте прав/а. Калоян далеч не го привличат стратегиите и изобщо не му се отдават. Той си каза още от началото, че за него е важно мъжете да бъдат запазени, за да са конкурентоспособни и точно така гласува всеки път.

Това дали той я е извикал няма никакво значение за това, което говорех, а именно че него го интересуват именно коалициите, а не конкурентноспособност.
Във въпросния разговор не са първите думи от монтажа ключовите, а неговото "набиване" на канчето на Виктория и как на синхрон казва, че е разговарял с нея няколко пъти, в които да я убеди да играе с мъжете, а не със Силвия, която за него е главата на коалицията. Не знам дали пак има нужда да повтарям, че всички знаят, че Силвия се справя по-добре на арената от Виктория, но това не беше проблем за Калоян тогава. Плюс, той беше тотално неконкурентоспособен на женското царство с Раду и за една седмица Караолис, които смазваха всеки път на арената синьото му племе, пълно с мъже.

Това дали има мозък за коалиции и стратегии няма нищо общо с факта, че играе с такива и се пръска от яд, че е надигран от жени. Ако ценеше справедливостта, а не коалициите, нямаше да се киска на всеки кадър как жените си го "набили" сами и са си прецакали играта; нещо друго щеше да направи впечатление на неговото изтънчено чувство за справедливост и конкурентноспособност. Аман от лицемери като него.

# 923
Иване,
гледам много си писал. То винаги има кой да те разбере грешно. Както тебе, така мене, а  така и ние помежду си.

Малко уточнения, понеже си нов и не си ме чел в предни години.

-- Разбира се, че не е само играта, и че може да не спечелиш награда, но да излезеш с позитиви в морално и дори финансово изражение.  Примери с инфлуенсъри колкото искаш. (също и пишман инфлуенсъри и кандидат инфлуенсъри).  Или рекламиращи собствен или на родители бизнес.
И обратно - може да си навредиш на имиджа, независимо от напредването в шоуто.

-- Разбира се че всеки може да харесва когото си иска. Аз НИКОГА не споря защо някой тука е харесал някого. Впрочем и не споря когато НЕ харесва някого. Само си казвам аз кого не харесвам и кого харесвам. А харесването или нехаресването може да има, но може и да няма връзка с това дали участникът е стигнал напред, дали е излязъл доволен за себе си и т.н. Тайните на харесването  толкова дълбоки, че понякога самият субект не ги разбира.

В това че понякога харесвам хора които отпадат, понякога хора които напредват или не харесвам хора които отпадат или които напредват - няма никакво противоречие.   
Единственото  което може да се спори е дали някой е постъпил добре за себе си от гледна точка да напредне в предаването. Но и тези спорове са до голяма степен безмислени, заради наглите намеси на продукцията.  Щяха да са смислени ако нямаше намеси.

# 924
  • Sofia
Номинирането на Малвина от страна на МиД е въпрос на време и те самите си го заявиха в прав текст. От показаното до момента тези двамцата са си самодостатъчни, те са на върха на хранителната верига. Всички останали, били те коалиционни партньори или опозиция са само средство за постигане на крайната цел. И някъде там, по пътя към победата ще изтръскат ненужните, като досадни и гадни бълхи. Манталитет, какво да го правиш!

# 925
Заради Хари Потърчо и другото предаването трябва да върви с надпис - "Предаването не се препоръчва за гледане от лица над 12 години."

Не са чак толкова лоши тези двамата, ама наистина трябва да се гледа на тях като на палави весели дечковци, отишли там да се позабавляват, за да не им се дразни толкова човек.

Къде са мъжете от предишните сезони? Rolling Eyes

# 926
  • София
Поредна скучна игра, но пък беше красиво да се гледа кой как се справя.
Най-много ми хареса Борисенко при мъжете и Вики при жените заради плуването.
Калоян големи приказки ама единствен от мъжете мина по дупе на гредата, защото падаше като талпа. Никакъв баланс няма момчето. Типичен силовак без нищо друго в арсенала си, ама иначе голямо самочувствие да се ежи на жените.
На хвърлянето на пояса, впечатляващ мерник от Добрин и Клаоян.
Тази игра нямаше как да се спечели от Силните. Мисия невъзможна.
Ще се запомни обаче трагичното представяне и падане в мрежата на Пелипенко и секс модното дефиле на капитан Стан под жежкия поглед на Силвия. 😉

Този път след разговора на масата не вярвам Вики да се измъкне и официално ще се сложи край на женската коалиция, т.е. пак с крах. Но поне ще останат в историята и ще се запомнят. Но уви, явно няколко жени сложени заедно на едно място е само въпрос на време да се скарат и разделят...

Очаквам Вики да е номинирана. Двете ще извикат Калоян и Борисенко за аватари, би трябвало Борисенко да спечели ама не знам играта все пак.
Иначе Кантарджиева ще бие Вики и Вики заминава при Раду и Павката на изолатора.

# 927
  • Sofia
Именно! Че не са толкова добри, го видяхме и сами. Справка - колелото на смъртта, колко точно точки взе Мартинчо? Като някакви играчки на пружинки са ми двамата, навиваш механизма и започва едно въртене и тракане, и след няколко секунди всичко спира! Не знам как е Дробчо на пъзели и логически задачи, но че и на двамата им липсват чиста сила, е факт. Един Раду, Гешев, а дори и Калоян са много по-присобими от двамата анимационни герои. Да не споменавам, че първите двама имат и силата. Изобщо не са толкова добри и универсални, колкото им се иска. Просто извадиха късмет да им се падат подходящи за техните качества игри. А дали е случайно, не знам. 😊

# 928
  • София
Стан дефилира! 😂

# 929
Поредна скучна игра, но пък беше красиво да се гледа кой как се справя.
Най-много ми хареса Борисенко при мъжете и Вики при жените заради плуването.
Калоян големи приказки ама единствен от мъжете мина по дупе на гредата, защото падаше като талпа. Никакъв баланс няма момчето. Типичен силовак без нищо друго в арсенала си, ама иначе голямо самочувствие да се ежи на жените.
На хвърлянето на пояса, впечатляващ мерник от Добрин и Клаоян.

Toчно ти,който многократно си заявявал,че водните битки са ти любими,но казваш,че снощната битка била поредната скучна игра при факт,че беше 95% водна с много плуване? Rolling Eyes
Уж Калоян бил силовак без нищо друго,но в следващото ти изречение адмирираш колко добър е на точност.

Общи условия

Активация на акаунт