Как тренирам -28

• 21 827
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Я да попитам по-опитните, на Hip Abduction Machine в колко позиции тренирате?
Исках да намеря в гугъл вариациите, но не успях да намеря добра схема, кое за какво е.

# 271
Я да попитам по-опитните, на Hip Abduction Machine в колко позиции тренирате?
Исках да намеря в гугъл вариациите, но не успях да намеря добра схема, кое за какво е.
Аз изпълнявам три вариации, зависи в какво настроение съм.
Ето тези:
Скрит текст:

В събота се разписах с 4-тири упражнения за корем, 30 мин. пътека и 1 час стречинг (който обаче беше с почти същите упражнения като предния път, което не ми допада).

Дойде ми растителния протеин от Iherb, ще дам отзив като го пробвам.
Довечера крака Simple Smile

# 272
Аз от НГ ще започна да ходя 5 пъти - така каза треньора, а аз слушам.
Още 6 месеца ще съм на абонамент при него и ще слушам, после ще видим какво точно ще правя за поддръжка и/или по-нататъшно развитие.
Каза, че ще ми промени програмата на сплит дни.

# 273
Nona M, благодаря ти за бързата реакция Heartpulse

Аз го правя в 2 варианта. 1ви - нормално седнала с опрян гръб за облегалката ( няма наклон назад, по-скоро е 90 градуса) и 2ри - с наклон напред и с хванати ръце за предната част на машината, но без да надигам дупето във въздуха. Прочетох, че първия вариант е "слаба ракия" за дупето и повече оформя страничната част на бедрото ( там където се образуват бричове), а в изпълнението с наклон напред е за стягане на дупе, като най-добре е да има и повдигане, но и без пак има ефект. Някой да ме поправи, ако са ми грешни заключенията.

# 274
  • София
Юху Simple Smile Вече оздравяла се включвам с днешната тренировка за крака, като на всяко движение се опитвам да удрям в глутеуса. Изглежда тежка и дълга тренировка, но истината е, че тренировките за бедра са ми най-интензивни и бързи. С тази се справих за малко над час. Час и 10мин, които ми трябваха за прасеца Simple Smile

1. Ритници на кабел 4х15
2. Дълбок клек на смит машина със събрани крака (пускам ги напред) 4х12/15
3. Български клек 4х12
4. Лег преса 4х15
5. Предна екстензия 4х15
6. Сгъване на задно бедро от седеж 4х12
7. Сгъване на задно бедро от лег 4х15 в суперсерия с хип екстензии
8. Абдуктор + аддуктор машина 4х20
9. Прасец от седеж 4х20

# 275
Патенце, я дай клипче на тези ритници на кабел моля.

# 276
  • София
https://vm.tiktok.com/ZNeTG1dEe/

Това беше най-близкото до това, което правя. Всъщност аз правя първия вариант, който показва мацката, не си кълча крака чак до небесата както го показва после. Просто извъртам посоката на ходилото.

# 277
  • sofia
Момичета, наблюдавам нещо, което не знам колко е нормално. По принцип се тегля всяка сутрин (знам, че не е нужно, но навик). И откакто правя силови тренировки, вече два месеца, забелязвам, че на следващия ден след тренировка имам повишаване на теглото с около 600-700 гр. Това нормално ли е? И като цяло, за два месеца нищо не съм свалила, даже съм +1 кг. По принцип искам да сваля едни последни 2-3 кг, но няма мърдане надолу, даже напротив (писала съм и преди в темата).
Другото което е - по принцип съм човек, който яде малко - лека закуска + обяд. Не вечерям. Такива са ми нуждите, не е нарочно, просто съм такава. И сега откакто тренирам се налага да следвам макроси и да ям повече (попълвам си нещата в My fitness pal). Дали заради това, че ми се налага да ям повече (смилена храна е, не Junk) не мога да мръдна надолу с килограмите и дори качвам?

# 278
При мен, откато тренирам се повиши теглото, но аз нямах почти никакви мускули като започвах и нямах излишни кг, даже към под норма отивах.
Качих 4кг горе-долу за 6м и мускул и мазнини, повече мускул. По-важно ми е как ми стоят дрехите и дали ми стават, не колко показва кантара. За сега си ми става всичко, макар че като че ли на д-то са ми по-опънати дънките което ме притеснява.
Планирам да чистя с фаст, защото колкото по-интензивно тренирам, толкова повече ми се яде, а не смятам да гладувам докато се опитвам да кача мускул. От време на време обаче ще правя 3 дневни фастове, за чистене на мазнини. За сега правих един и свалих около 900гр основно мазнини и свалих малко % като мускулите са се запазили и нямам загуба там за момента. Ще видим в края на месеца рекапитулацията и колко често ще фаствам.

# 279
  • София
Не съм се мерила от месеци. За мен всяко мерене, по-често от веднъж на 3 седмици, е излишно. Не дава никаква реална информация..

Най-точното мерило са дрехите ви ☝️

# 280
  • sofia
Nevermore, и аз се водя под норма, но аз съм дребен кокал, та не знам колко е вярно. В никакъв случай не съм дебела, но имам чувството че леко загрубявам от тренировките (не ми се смейте 😂). Дрехите си ми стават, но ми опъват на дупето и като че ли бедрата са леко по-обемни.
А ти как мериш колко конкретно мазнина/мускул си свалила/качила?

# 281
Едно е да качваш кг от мазнини, друго е да се стягате и мускула да е нараснал. Simple Smile

# 282
Момичета, наблюдавам нещо, което не знам колко е нормално. По принцип се тегля всяка сутрин (знам, че не е нужно, но навик). И откакто правя силови тренировки, вече два месеца, забелязвам, че на следващия ден след тренировка имам повишаване на теглото с около 600-700 гр. Това нормално ли е? И като цяло, за два месеца нищо не съм свалила, даже съм +1 кг. По принцип искам да сваля едни последни 2-3 кг, но няма мърдане надолу, даже напротив (писала съм и преди в темата).
Другото което е - по принцип съм човек, който яде малко - лека закуска + обяд. Не вечерям. Такива са ми нуждите, не е нарочно, просто съм такава. И сега откакто тренирам се налага да следвам макроси и да ям повече (попълвам си нещата в My fitness pal). Дали заради това, че ми се налага да ям повече (смилена храна е, не Junk) не мога да мръдна надолу с килограмите и дори качвам?

Напълно нормално е, все пак помпиш мускулната си маса. И аз много трудно мръдвам кантара, но свалих значително % мазнини в тялото ми, което ме радва много /килограмите са ми -1 -2 кг, и искам още доста!
Ако не сваляш изобщо, пробвай да намалиш калорийния прием с 200 кал, но реално и така зададените макроси трябва да те доведат до желаното тегло, но явно се иска повече време. Сега, Коледно, аз лично не смятам да се мъча с диети и неядене, ще се отпусна малко и ще си хапна от всичко, а после пак ще влизам в релси.

# 283
Nevermore, и аз се водя под норма, но аз съм дребен кокал, та не знам колко е вярно. В никакъв случай не съм дебела, но имам чувството че леко загрубявам от тренировките (не ми се смейте 😂). Дрехите си ми стават, но ми опъват на дупето и като че ли бедрата са леко по-обемни.
А ти как мериш колко конкретно мазнина/мускул си свалила/качила?
И на мен ми опъват на д-то, за това правих тридневния фаст, но от снимките вече виждам значително повдигане и закръгляне в тази област. Също видях мускул на бедрата от външната страна над коленете като приклекта като за дедлифт. Не знам как се казва този мускул. Само не искам да си подменям гардероба изцяло, кантара да показва каквото си иска като тегло.

Меря се на "умен" кантар във фитнеса и вкъщи. Апа на домашния ми дава % мазнини освен всички други показатели. Не е особено точен, но се вижда тенденция. Освен това силата ми нараства и в краката и в ръцете, така че очевидно не губя мускул. Вече мога да направя една набиранка на лоста вкъщи където не са ми опънати напълно ръцете като хвана лоста.

# 284
  • sofia
Ясно, значи с умен кантар си следите мазнините в тялото. Ще търся, че съм любопитна какво ще ми показва. Благодаря ви! Heartbeat

Общи условия

Активация на акаунт