Как тренирам -28

• 21 826
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Аз гледах по едно време и снимки в нета за различните %, но е по-трудно да се ориентира човек, че много различни тела. Има и калкулатори в нета - вкарваш си обиколките на различни части от тялото и ти изчислява, но пак не е много точно. Реално обаче, ако си доволна от отражението в огледалото или си доволна от показващата промяна е по-важно отколкото точните цифри.

# 286
По-добре шивачки метър вместо кантар - глейте обиколките най-вече. При редовни тренировки, мускулатурата се тонизира и е нормално да има леко увеличение на обема особено след тренировка - все пак има повишен приток на кръв към тренираните зони.

Невърмор, квадрицепс се казва предното бедро.
Какъв е този фаст по 3 дни? Не се храниш или въртиш интервали? 900 грама мазнини ми звучат фантастично за сваляне за няколко дни.

# 287
60-72 часа само на вода е фаста.

Дали са точно 900гр мазнини и дали само мазнини или и някакъв мускул не е много сигурно защото кантарите не са особено точни и ми показват леко различни цифри дори между две поредни измервания. Освен това, при такъв фаст се губи и малко вода, която в дните след приключването се възстановява, макар че аз не губя и не връщам много заради липсата на въглехидрати по принцип в менюто. Та тази вода сигурно и тя дава някакво отражение в измерванията заради начина по който кантарите мерят и т.н.
Единственото сигурно е, че преди да го направя бях 58,9кг а сега съм 57,4 вече една седмица почти ще стане откакто го приключих. Не пропускам и тренировки и не се чувствам по-слаба в силово отношение. Не усещам и някаква разлика в дрехите.
Изобщо е много или малко спекулативно всичко, за това казвам, че ще пробвам да видя в по-дълъг срок как ще са нещата и тогава мога да правя по-генерални заключения.

# 288
Добро утро! Как сте, момичета?

Снощи се разписах с тренировка за горна част и 30 мин. пътека. А след това си изпих новия растителен протеин, чесно не очаквах да е толкова хубав. Има съвсем добър вкус на шоколад, достатъчно сладък, единственно имаше лек пясъчен вкус, но това никак не ме притеснява. Сравнение с боламача на Вики нутс, този в на светлинни години. Днес си поръчах и останалите два вкуса, докато са намалени. Дозичката ми идва малко скъпа в сравнение с това което съм давала досега, но нищо Simple Smile

Замислих се колко пари давам за добавки, храна и т.н, ужас направо Simple Smile

Относно тегленето, ако случайно се сетя се тегля във финтеса, но това се случва доста рядко.
Вчера, обаче се притеглих вкъщи сутринта, след кафето и колагена. Кантара показа 50,9, а аз бях в заблуда , че съм към 52-53 кг, защото във фитнеса се тегля в края на деня.

И аз имам умен кантар, трябва да си засека всички показания, последния път нямаше разлика с предходния.

Хубав ден, момичета Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 09:53 от Nona M.

# 289
Здравейте, намерих друг фитнес, който ми се струва нормален - Fit City на стадион Васил Левски. Някой има ли отзиви от там ? Мерси !

# 290
Нона, коко си висока?

Аз има чуденка. 25-ти и 1-ви се падат в сряда когато ми е ден за тренировка. Въпросът е да ги пропусна тези два дни или да ходя на 26-ти и 2-ри.

# 291
Нона, коко си висока?

Аз има чуденка. 25-ти и 1-ви се падат в сряда когато ми е ден за тренировка. Въпросът е да ги пропусна тези два дни или да ходя на 26-ти и 2-ри.

158 см
Когато ми се пада тренировка, но имам ангажимент или съм на почивка, правя тренировките си в останалите дни.
Ние ще сме на почивка на 24,25 и 26, което е вторник, сряда и четвъртък, връщаме се на 27-ми но не се знае в колко часа.
Ще направя тренировка в понеделник, евентуално в петък и  събота и неделя.

На 1- ви януари нищо не може да ме накара да тренирам, след Нова Година, трудно правя какво и да е, камо ли да тренирам Grinning Така, че първата тренировка за годината ще е на 2-ри Simple Smile

# 292
Нона помня, че е около моята височина - 1.60 и с подобна на моя тип фигура. Обаче нейните кг ще ги гледам през крив макарон само, отделно че не ми и отиват. Аз се боря за 56 кг, бях всъщност, но не успях да ги задържа Sad Може и менопаузата да ми бърка нещата, но най-вече бързите въглехидрати.

# 293
  • sofia
Здравейте, момичета! Честита Коледа!
Тия дни се замислих за протеина. Треньорът ми ми смята макросите като ми слага 2 гр. протеин на желани килограми. Много ми идва, трудно ми е да приемам толкова. Замислих се какво се случва с протеина, ако имам в излишък? Дали не се депонира като мазнина, както всичко останало излишно? Вие по колко гр. на килограм тегло протеин приемате?

# 294
Ако са от храна, а не на прах, ще ти е трудно да преяждаш с протеин, освен ако не се тъпчеш насила, но и тогава е доста трудно, защото има много силна обратна връзка. Не е като преяждане със сладко където винаги има място за още едно парче. 
Ако ястието ми е само протеини и мазнини, идва един момент, в който не мога да сложа и хапка повече - започва да ми се повдига. Мога да спра за час и после да доям, но не и непосредствено след като съм се нахранила с това.

# 295
  • sofia
Рядко прибягвам до протеин на прах и истината е, че ми се повдига от месо и млечни понякога. Има дни, в коити не мога да погледна пилешко или риба… преди да започнада тренирам се хранех полу-вегетариански, просто така ми е ок - 2-3 пъти месо в седмицата ми стигат. На всичкото отгоре откакто тренирам (2 месеца), напълнях с 1,5 кг и честно казано имам чувството че е от това тъпкане с протеин. Мисля да го редуцирам наполовина, пък каквото такова.  
Ако са от храна, а не на прах, ще ти е трудно да преяждаш с протеин, освен ако не се тъпчеш насила, но и тогава е доста трудно, защото има много силна обратна връзка. Не е като преяждане със сладко където винаги има място за още едно парче.  
Ако ястието ми е само протеини и мазнини, идва един момент, в който не мога да сложа и хапка повече - започва да ми се повдига. Мога да спра за час и после да доям, но не и непосредствено след като съм се нахранила с това.

# 296
Според мен е грешка да ограничаваш протеина щом тренираш и целта ти е изграждане на мускули. Ако обаче усещаш, че ти идва в повече, това е друго. Може би ти трябва по-постепено вдигане, не изведнъж като ми се струва че се опитваш.

# 297
Весели празници, момичета! Тренирате ли тези дни? Аз днес трябваше да направя трета тренировка за седмицата, но не можах да спя добре, така че предпочетох да си понаваксам със съня сутринта. Утре ще направя последна тренировка - гръб, бицепс и трицепс.

Относно протеина, излишъка може да се трансформира в мазнини, да, но е наистина трудно човек да прекали до такава степен с него. Също така, не е толкова просто уравнението. Това твърдение е вярно само ако се храните в калориен излишък. При дефицит или поддържаща фаза няма как протеина да се трансформира в мазнини, тъй като липсва енергийния излишък необходим за този процес.

truetrue, това покачване на теглото най-вероятно е мускулна маса и според мен няма какво да те притеснява. Ако целиш да сваляш килограми, то в този случай е още по-важно да се храниш високо протеиново, за да запазиш максимално мускулната си маса докато си в дефицит и гориш мазнините. Благодарение на протеина ще се чувстваш сита и няма да гладуваш, което ще направи дефицитната фаза много по-лека.

# 298
Точно. Протеините първо отиват за възстановяване и изграждане на тъканите и костите и ако са в системен излишък тогава се трансформират в мазнини. Да не говорим, че тялото има компенсаторни механизми за регулиране и при малък излишък на храна, вдига метаболизма, при дефицит, регулацията е в обратна посока. Не случайно постоянно диетуващите се вкарват в порочния кръг на йо-йо.

# 299
Отдавна се каня да питам нещо, но обещайте да не ми се смеете Simple Smile
Има ли място в менюто на трениращата туршията? Тази с естествената ферментация (зеленчуци, вода, сол)?
Аз я консумирам заради пробиотиците, също както пия в малки количества и зелев сок.

Общи условия

Активация на акаунт