Как тренирам -28

• 21 819
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • sofia
Момичета, благодаря ви! Не знам колко е мускул при мен наддаването - в талията ми стават дрехите, но дупе и бедра са наедрели 🥲

# 301
Аз не съм фен на туршиите, но не виждам причина да не стават.

Днес пропуснах тренировката. Ходих вчера вместо сряда и утре съм също, а от НГ започвам 5 пъти седмично. Малко ми е гузно - откакто започнах, нямам пропуск, но и не се чувствам възстановена от вреча, че съм още със старата програма, която е доста обемна вече и някои от упражненията за петък се повтарят с тези от сряда.
Вароятно ще се случи същото и идната седмица. Надявам се да не ми дръпне назад прогреса това.

truetrue, аз поради същата причина направих един 3 дневен фаст преди няколко седмици. Ще вдим другата седмица на меренето какво е положението и имам ли загуба и на какво точно, защото съм с -2кг от преди фаста. Първото кило загубих след него, а второто изведнъж падна 2 седмици след като го приключих. Не съм пропускала тренировка нито по време, нито след.

# 302
  • sofia
Nevermoresleep, как успяваш фаст 3 дни? Невероятно ми се струва. Нищо ли не ядеш, само течности?

# 303
Само вода пия и малко кафе, защото не мога да го пия чисто и отпивам няколко пъти докато е топло, после не става и карам на вода.
Ами не е много лесно, но не е и нещо непосилно. Гладът не е постоянно. През по-голямата част от времето се чувствам съвсем нормално. Има моменти, в които огладнявам, тогава пия повече вода и минава. Помага също ако си заета с някакви занимания, които ти поглъщат вниманието и не мислиш за храна и няма много изкушения като готвено нещо което обичаш.

# 304
  • София
Проблемът на туршията е солта. Иначе това за мен е супер храна - суровата туршия. Много е полезна за червата заради ферментацията. Можете да си правите вкъщи с по-малко сол и е напълно ок да я консумирате в умерени количества. Точно това се смеех, че ядат някакви ким чи и не знам си какви ястия, в което няма лошо, но това реално е туршията на друг народ Grinning

Да се оплача - с мъжа ми бяхме на спа уикенд и след него се изпонатръшкахме почти едновременно. Няколко дни бях с 38.3 температура, та даже съм на антибиотик. Последно бях болна болна през 2019. Чудни празници си изкарваме.

Вече съм по-добре де. Даже правя планове в понеделник да се раздвижа малко.

А, да, за протеина. По принцип моето скромно мнение е, че 2гр на телесно тегло не е много. Ако трябва да смятам за себе си, това са 120гр на ден (60кг съм) , а това са точно 2 дози протеин на ден и две основни хранения с по 150гр месо. Примерно. Което не ми се вижда много. По-скоро трябва да се внимава с количеството на една порция. А именно, че не съм убедена, че от 150гр порция с месо го усвоявате. Аз затова не ям повече от 120гр на порция.

Но вижте, всеки е различен и ако трябва да съм напълно искрена, аз от години се храня три пъти на ден като нормален човек с едно междинно хранене между обяда и вечерята, тъй като паузата е голяма и огладнявам. Нито съм свалила мускул, нито силата ми е паднала, даже напротив. Пък и не смятам нищо, на усет ми е всичко. Мисълта ми е не се втелясвайте чак толкова много. По-важно е да гледате какво слагате в чинията и дали се храните пълноценно.

# 305
Весели празници, момичета 🎄❤
След почивката на хотел се чувствам задръстена. Менюто първата вечер беше безместно, от всичките въглехидрати на другия ден бях с огромни торбички, също и ми дойде цикъла.
За първи път от 4 години си позволих толкова неща и след това естествено се чувствах много гузна. Малка питка хляб, чийзкейк, брюле и няколко хапки тиквеник и сирене. Пих и вино.
Добре, че на закуска имаше кукинг и винаги си поръчвах бъркани яйца. За втори път ходим там и знам , че закуската е по вкуса ми.
Горе долу това беше за трите дни.
Търпение нямах да се прибера и да си готвя.
Вчера като се прибрахме отидох на фитнес и след това се чувствах прекрасно.
Туршия не съм яла от доста години заради солта.

# 306
Какъв е проблемът със солта?
Аз си соля доста щедро всичко.

Днес се премерих на кантара във фитнеса, защото не можах да издържа до другата седмица Flushed
В сравнение с от преди 2 седмици измерването съм с кило надолу както си знаех от меренето вкъщи, качила съм малко мускул (около 200гр) и съм свалила 1% мазнини.
Забелязвам аз че нещо са ми хлабави като че ли дънките на дупето и талията, не опъват така както преди фаста, точно обратното. Мерих и обиколки, ханша ми се е смалил с 2см а обиколката през пъпа с 1,5см. Не е някакъв уау прогрес, но си има което е обнадеждаващо. Също и кг на всички упражнения полека-лека вървят нагоре.

# 307
Задържа се повече вода от прекалената консумация на сол, предполагам заради това не се препоръчва. Аз обичам да си похапвам туршия и го правя често през зимните месеци. Не обичам да изпадам в крайности, всякаква храна си позволявам в умерени количества.

# 308
  • София
Със солта има доста последващи проблеми, но да, едно от нещата е задържането на вода и съответната подпухналост след това.

Нона, на мен мъжа ми се караше през цялата почивка, че ям прекалено здравословно, но честно казано ол инклузива беше на ниво и почти нямаше нездравословни храни. Отядох се на телешки език и всякакви риби. Ако ми се ядеше сладко пък, имаше малки кутийки с кисело мляко (а може и да е било скир) с протеин и чиа. Добавях си някакви сушени плодове и ставаха нещата. Единия ден се изкуших и хапнах паста, че беше сложена в пита от пармезан и не издържах Grinning

Момичета, имате ли някакви нови замислени цели за новата година в областта на тренировките? Аз си обещавам да съм по-постоянна. Тази година по-лежерно беше.

# 309
Аз имам за цел
1. Лятото да си личи, че полагам усилия в залата, особено в областта на ръцете и раменете. Там никога не съм виждала мускули за разлика от краката преди мноого години.
2. Да съм мазнини под 24%, оптимално около 22% но да не съм по-ниско тегло от сегашното.
3. Да правя набирания на лост без помощ поне 3-6 броя
4. Напълно плосък корем, че все още има една изпъкналост, която се вижда в профил и ме дразни.

Постоянството се подразбира, иначе няма начин да постигна горното Smiley

Нали не ям въглехидрати и не задържам вода та солта не ми пречи. Не се сещам какви други проблеми би могло да има.

# 310
  • sofia
Моите цели за НГ са да намаля мазнините - до 18-19% макс 20%. Сега според кантара са 22%, не знам колко да му вярвам…. И да стегна добре ръцете, но без обем, ако е възможно.

# 311
Да запазя досегашното постоянство и нисък % мазнини, и да малко да увелича тежестите за ръцете. Заради контузия последното няма да е лесно, но колкото, толкова.

# 312
Моята една цел също е да чистя мазнините. До април месец смятам да приключвам с кърменето, съответно ще мога да вляза в дефицит тогава. Последния месец съм качила 2кг и повечето със сигурност са мазнини, защото не се чувствам толкова добре в тялото си.

Другите ми (по-важни) цели са да си увелича силата, както и мобилността. Искам до края на годината да мога да правя поне 5 набирания без асистенция, както и да мога да правя шпагат.

# 313
  • sofia
Ох, аз по време на кърменията и на двете ми деца бях изкльощавяла както никога. Такъв дефицит няма как да постигна вече 😂

# 314
И аз по едно време след раждането бях станала тапициран скелет. Ама е грозно като няма ни мазнини ни мускул. Не ми трябва такова изпосталяване, още повече, че с възрастта, кльощавото лице изглежда и по-старо.

Общи условия

Активация на акаунт