Как тренирам -28

• 21 805
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Не. И аз съм доста гладна след. Понякога още като приключа в залата, понякога след половин час колкото ми отнема да се прибера.

# 346
Помислих си, ето лакомията си казва думата...
Аз тази седмиица мисля да ги направя 5 тренировки 30ти, 31ви, 2ри,  3ти и 4ти.   
Аз тренирам повече кардио, а  между кардиото и малко силови, по 3-4 серии  на 3 уреда за крака и 3 уреда за ръце. Хич не им знам имената обаче. Общо взето правя пътека 20ммин в началото, след това уредите и накрая 20мин пътека, като на пътеката тичам по 10мин и 10мин ходя бързо. За сега това мога, немога да издържа да тичам 20мин. 😉🤣 зорааа е голям.

# 347
Е не мисля, че е нужно да се пресилваш и да рискуваш да се контузиш. Постепено увеличавай според възможностите си. Трябва да има предизвикателство, но не и да е непосилно все пак. Аз съм на тази философия.

А за яденето е съвсем нормално. Като си се бъхтила, после тялото има нужда от хранителни вещества за възстановяване и поправка. Тези слогани за яж по-малко и се движи повече е от хора, които никога не са го прилагали или ако са, надали са издържали дълго.

Малко да се посмеете Sweat Smile
https://x.com/VladTheInflator/status/1874500082483232923

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 21:06 от Nevermoresleep

# 348
Аз не се пресилвам карам я така, защото и да искам на този етап повече немога, пък и няма и да издържа на повече. Аз не съм много спортна натура, макар че последните месеци се мъча да променя това. За сега общо взето се уча от хората във фитнеса, но съм решила като си подновявам картата другия месец да си взема и индивидуален режим. Поне да знам, че правя нещата както трябва.

# 349
И аз не съм за това съм с треньор. Sweat Smile

# 350
  • София
Помислих си, ето лакомията си казва думата...
Аз тази седмиица мисля да ги направя 5 тренировки 30ти, 31ви, 2ри,  3ти и 4ти.   
Аз тренирам повече кардио, а  между кардиото и малко силови, по 3-4 серии  на 3 уреда за крака и 3 уреда за ръце. Хич не им знам имената обаче. Общо взето правя пътека 20ммин в началото, след това уредите и накрая 20мин пътека, като на пътеката тичам по 10мин и 10мин ходя бързо. За сега това мога, немога да издържа да тичам 20мин. 😉🤣 зорааа е голям.

Защо не погледнете някакви ''готови'' тренировки в интернет, ако не ви се дават средства за треньор? Това с кардиото преди и след тренировка го има, но бих променила минутите и като цяло типа кардио. И това със силовите много хаотично ми се вижда - крака, ръце... Thinking Не е нужно да е сложно, просто да е правилно и ефективно за вас. Иначе си губите времето.

# 351
100% е хаотично. Търся такива тренировки, от няколко дена. Фитнеса, в който ходя няма услуга треньор за съжаление. Но рзбрах, че предлагат програма и ще се възползвам, поне да знам кое след кое и по колко време. Нямам време да ходя другаде, понеже този е до вкъщи. Та все е нещо, но определено ще си взема такава програма.

# 352
  • София
Аз съм сигурна, че и тук в темата никой няма да ти откаже помощ да сглобим нещо прилично.

Мами, как се справяте с баланса между бебе и тренировки и евентуално на по-късен етап работа? Общо взето как балансирате живота 😃 Стресирам се от няма нищо, не знам как ще бъде прочетено, но за мен спорта е на първо място здраве и на последно визия и мисълта, че може да дойде момент, в който няма да мога да го практикувам, направо ме плаши. В близкото бъдеще, дай боже, правим планове за бебче и явно се впускам в прекалено много мисли за какво ли не и се плаша сама себе си. Сигурно при появата на бебче това ще е последното, което ще ми е в главата, но.. как беше - нероден Петко 😃

И все пак ще ми е интересно да споделите. Тренирате вкъщи, или чакате татковците да се приберат, или пък преди да отидат на работа? А пък как се случват нещата, ако и вие самите работите и си гледате децата сами и няма на кого да ги оставите?

# 353
Петенце, и аз имах разни чуденки около бременност и бебе, защото съм тренирала дълги години преди това. Общо взето краткият ми отговор е "Зависи от вас двамата".

Аз тренирах до края на 6ти месец от бременността, бях физически активна, пътувах. После се наложи да пазя леглото известно време, но пък бях доста отговорна в храненето и качих много малко килограми. Раждах секцио и още към края на първия месец от операцията започнах да тренирам със собствено тегло вкъщи, а на третия месец вече и с повече тежести - само внимавах с директното натоварване на коремната стена. Така избутах до 5-6 месец и се върнах в залата. Ние нямаме помощ от баби и други близки, затова с мъжа ми се редуваме за тренировъчните дни включително събота и неделя. Липсва ми да ходим заедно в залата, но няма как към момента. Бебето е сравнително спокойно, но наистина останалото е въпрос на лична организация, няма магическа пръчка.

# 354
Пете, много хубаво, че отсега обмисляш как да си организираш нещата когато се появи бебче, но нека тези планове ти бъдат просто като ориентир, за да не останеш разочарована когато настъпи момента, че нещата не се случват както си ги мислила. И да, приоритетите и начина на мислене определено се променят когато забременееш и след това се роди бебчо. Колкото и да е клиширано, наистина го разбираш на 100% едва след като ти се случи и го изживееш самата ти, просто е несравнимо като усещане. 

Сигурна съм, че ще намериш начин да ги съчетаеш нещата след като тренировките са толкова важна част от живота ти толкова дълго време.

Моята бременност беше доста лека, с изключение на един месец от първия триместър, в който се бях сраснала с леглото заради гадене и повръщане. Беше ми тежко, че не можех да съм физически активна тъй като си бях обещала, че до края на бременността си ще тренирам ако всичко е наред с бебето. В крайна сметка си изпълних обещанието към себе си и последната ми тренировка беше 5 дни преди раждането. Месец след раждането бях започнала да правя дихателни упражнения, а след още две седмици започнах да правя упражнения със собствено тегло и постепенно включих ластици и леки дъмбели. Във фитнеса мисля, че се върнах 4 месеца след раждането просто, защото ми беше трудно да се организирам преди това.

Споделяла съм и преди, че ходя да тренирам сутрин между 07:00 и 08:00 тъй като тогава таткото все още си е вкъщи и може да наглежда бебчо. Постарах се да изградя такъв режим на бебето със съня, че да се събужда сутрин около 08:00 часа. Така се случват по-лесно нещата и много често точно се прибирам и той тепърва се събужда. В момента нямам стриктен график за тренировките, защото все още се случва понякога да изоставам със съня, а той ми е по-важен, за да мога да съм адекватна през деня. Като минимум съм си заложила 3 тренировки седмично.

Детето си го гледаме само двамата с мъжа ми (през повечето време аз по обясними причини). Относно връщането на работа, плана ми е да продължаваме пак основно сами да си го гледаме. Аз работя от вкъщи и работното ми време е много гъвкаво, така че се надявам, че ще успея да се справям и с гледането на малчо. При необходимост пък ще звъня на някоя от бабите да идва на помощ.

Стискам палци нещата да ви се получат максимално близо до това, което си представяте. 😊

# 355
  • sofia
Относно бебчетата/децата - аз лично, откакто имам деца, съм много по-организиран и гъвкав човек. Баби нямаме на помощ. Малкият ми е почти на 3г. И двамата с мъжа ми работим от вкъщи. Моята работа е по-гъвкава и когато е на ясла, успявам да отделя време през деня между работата и да ида до фитнеса. Редуваме се с мъжа ми и ние, общо взето. Когато беше бебе, не съм ходила в зала, но с количката правех по 15-20000 крачки на ден, което си беше много движение. Но да, силови вкъщи когато намеря време, от видеа в тубата или другаде. Намира се начин, ще видиш 🤗🤗

# 356
Честита Нова Година на всички!

Днес се отчитам с първата тренировка за годината - 30 минутно кардио, но не ми хареса и едва ли ще го повторя. Дългата ми тренировка ще е през уикенда и нямам търпение. Аз също не съм прекалявала с яденето по празниците.

Целта ми за тази година е да работя за inversion. За това трябват силни коремни мускули и силна горна част на тялото, а на мен това са ми най-слабите зони, мисля че бях писала и преди. Другата седмица започвам тренировки за постигане на тази цел специално.

Относно баланса - преди да се родят децата никога не съм тренирала. Започнах да тренирам случайно чак когато малката ми дъщеря стана на три. За човек, който тренира редовно преди да има деца, сигурна съм че ще се организира и ще намери време без проблеми. Не бих го мислила от сега изобщо.

# 357
  • Бургас/Пз
1-2-3 деца , последните 2 момчета с 2 г и половина разлика. Винаги има начин да се организира човек. Дали вкъщи, дали в залата. Нямаме баби и съм разчитала само на мъжа ми, както и той на мен, защото също тренира. Като тръгна на детска градина и третия , а аз се върнах на работа на нормално работно време от 8 до 17ч нещата станаха по-лесни. Вече са големи и изобщо не съобразявам тренировките си с тях, единствено гледам до 19.30ч да съм се прибрала, защото имаме традиция да вечеряме заедно, а по това време все някой вече е озверял от глад Simple Smile
Вчера отчитат първа тренировка за 2025г. Цяло тяло с 2×6кг гири и повече упражнения със собствено тегло.

# 358
Честита Нова Година, момичета!

Надявам се да съм по-редовна в темата/темите тази година.
Видях прекрасна Нона! Адмирации за труда, постоянството и постигнатото! Trophy

Не съм имала нито едно секцио, след всяко едно от децата започвах след 6 месец (йога след 6та седмица) по една или друга причина, но и при трите не бях започвала работа с тежести (без да броя експерименти в зала с приятелки, дори с треньор по едно време, то беше несериозна работа, по-скоро терапия след поредни проблеми с гърба). Тежестите при мен дойдоха на по-късен етап.
Опус 2 всъщност беше на 5 месеца когато започнах Boot Camp 3 пъти седмично. Ставах в 5, кърмех, и заминавах.
Тренировките бяха от 6:45. ММ после караше баткото на училище заедно с бебето, а аз го  пресрещах там и карах обратно, той заминаваше на работа.
С опус 3 вече се наложи да идва бавачка. Опус 2 и 3 са с 18 месеца разлика, породени Справя се човек, но според ситуацията, работата, и всичко останало.
Когато бебето е едно, е лесно. Hug Ще се справите.

# 359
Аз съм сигурна, че и тук в темата никой няма да ти откаже помощ да сглобим нещо прилично.

Мами, как се справяте с баланса между бебе и тренировки и евентуално на по-късен етап работа? Общо взето как балансирате живота 😃 Стресирам се от няма нищо, не знам как ще бъде прочетено, но за мен спорта е на първо място здраве и на последно визия и мисълта, че може да дойде момент, в който няма да мога да го практикувам, направо ме плаши. В близкото бъдеще, дай боже, правим планове за бебче и явно се впускам в прекалено много мисли за какво ли не и се плаша сама себе си. Сигурно при появата на бебче това ще е последното, което ще ми е в главата, но.. как беше - нероден Петко 😃

И все пак ще ми е интересно да споделите. Тренирате вкъщи, или чакате татковците да се приберат, или пък преди да отидат на работа? А пък как се случват нещата, ако и вие самите работите и си гледате децата сами и няма на кого да ги оставите?
Да си жива и здрава, не го мисли. Няма как да знаеш, как би преминало раждане и възстановяване след това.  Има време.и.да тичаш с количкака, и всъщи да си правиш упражнения. При моят фитнес, виждам семейни двойки, събота.и неделя идват, оставят детето.в стаята.за игра съм заведението, може и с бабата, и си тренират,.след това си слизат за обяд  направо. Моето дете е вече на 13, и аз нямам извинение да си стоя вкъщи. Веднъж и тя дойде с мен във фитнеса, а тя е спортистка, но си ходи с приятелчета на фитнес лятото само,  и ми беше много хубаво да я гледам до мен....някакси гордо ми беше....много семейни двойки идват след работа, тренират си, и се прибират.....значи намират начин...

Общи условия

Активация на акаунт