Как тренирам -28

• 21 760
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
И аз се нареждам за добавката с черен пипер.

# 481
Никога не съм пробвала нещо подобно/бадемов протеин/, къде го използвате ?
А относно куркумата, за предпочитане е винаги да се приема с черен пипер, който ускорява ефекта и.

# 482
  • София
Който поиска - писах на лично. Мамалина, за добавката с куркума ли питаш? Аз лично я пия сутрин и вечер Simple Smile

# 483
Който поиска - писах на лично. Мамалина, за добавката с куркума ли питаш? Аз лично я пия сутрин и вечер Simple Smile

Не, за бадемовия протеин - дайте пример за конкретна рецепта плз?

# 484
  • София
Ааа, пак не съм разбрала Grinning И на мен ще ми е интересно, защото се пробвах с грахов - бля. Сега имам няколко пакета с грахов, които ей така си седят и не знам какво да ги правя. Някой, ако иска, подарявам Satisfied На dragon foods са.

Бадемов бих пробвала в някоя сладка, здравословна рецепта, може би вместо брашно?

# 485
Ааа, пак не съм разбрала Grinning И на мен ще ми е интересно, защото се пробвах с грахов - бля. Сега имам няколко пакета с грахов, които ей така си седят и не знам какво да ги правя. Някой, ако иска, подарявам Satisfied На dragon foods са.

Бадемов бих пробвала в някоя сладка, здравословна рецепта, може би вместо брашно?

От гръцкия Лидъл купувам едни крицини, които са протеинови и в състава им са с пълнозърнесто брашно и с Smileyграхов протеин - пробвай да направиш някаква подобна хлебна рецепта, за да ги употребиш. Аз разстителен протеин за пряк прием мразя.

Ето ги, никак не са лоши: https://www.taste-institute.com/en/awarded-products/product-details/9022129

# 486
Те растителните протеини не са пълноценен източник, така че не виждам какво има да им се харесва Grinning

# 487
  • sofia
В какъв смисъл не са пълноценен източник? Може ли инфо. Аз ползвам грахов от няколко месеца за смутита и в закуската. Търся нещо без лактоза, та затова.
Те растителните протеини не са пълноценен източник, така че не виждам какво има да им се харесва Grinning

# 488
В какъв смисъл не са пълноценен източник? Може ли инфо. Аз ползвам грахов от няколко месеца за смутита и в закуската. Търся нещо без лактоза, та затова.
Нямат всички аминокиселини или са в минимални количества. Затова хора на растителна диета, комбинират различни растителни протеини, за да набавят нужното. Също се смята, че имат по-ниска усвоямост от животинските.
Вече всеки според собствените си причини прави един или друг избор.
Аз обичам зеленчуци, бобови храни и т.н., но никога не бих инвестирала в такъв протеин с идеята за добавка.

# 489
На викинътс бадемовия е много, много вкусен! Рядко има.

Аз търся протеин с добра разтворимост и да не се подува корем от него. Всичко, което съм опитала има този ефект при мен.

# 490
  • София
Like_smoke, всички знаят за премеждията ми с растителния протеин. Бях решила, че трябва да спра животинския, по-точно млечния, заради проблема с кистата и акнето ми. Просто трябваше да изключа всички млечни от режима си, та може би 2 месеца се мъчих. Повдигаше ми се, мислех различни рецепти за овесени ядки, за палачинки, за кексове - тц. Отделно се чудех как да ям повече месо/риба, за да си набавям белтъчините.

Накрая един красив ден един познат ми каза ''защо не ползваш телешки протеин'' и аз бях буквално Dizzy Face Как не се бях сетила досега?! Та въпреки че повечето хора не го харесват, на мен си ми е перфектен, особено след граховия. Та...да. Имах голям проблем с това как да си донабавям качествени белтъчини. А и на мен протеина ми е от ключово значение, защото влиза в първото ми хранене за деня, което е точно след тренировка и не мога да си позволя то да е....грах.

# 491
А и на мен протеина ми е от ключово значение, защото влиза в първото ми хранене за деня, което е точно след тренировка и не мога да си позволя то да е....грах.

Петенце, значи ли това, че тренираш на гладно?
И аз тренирам сутрин, дълги години на гладно, но малко повече от година започнах да хапвам мини закуска около 40 минути преди трен и мисля, че ми се отразява добре. Много ми е интересно твоето мнение за храненето преди ранна тренировка.

За протеините на прах - отдавна спрях суроватъчния. След него приемах бленд от растителни протеини, а от известно време ползвам телешкия на Carnivor - не всеки ден, а само когато не мога да стигна 120 г дневно с храна. Не е толкова вкусен като хубавите суроватъчни изолати, но е мноооого по-добре от растителните. Е, иска повече "джуркане", но... няма пълно щастие Grinning

# 492
  • София
Vetrena, да, тренирам на гладно, но като цяло нямам особено голям избор, тъй като ежедневието ми е много натоварено и съм будна 19 часа от 24. Ставам всяка сутрин в 5ч, а разстоянието от вкъщи до залата е 37км. Та общо взето сутрин имам време само да се измия, да пия един сок от селъри, да се облека и да тръгна. Преди закусвах в 5ч, но времето между закуската и тренировката ми е твърде кратко и често ходех подута и чувствах тежест. Може би е друго, когато имаш храна, енергията като че ли е повече, но аз имам една теория, че това си е чист трик на ума, тъй като ние горим това, което сме изяли предишния ден. Това, което си закусил, ще бъде усвоено след часове, когато тренировката ти отдавна вече е приключила. Не съм забелязала спад в силата ми като става дума.. по-скоро съм склонна да вярвам, че тонуса и силата ''идват'' от повечето сън и възстановяване, не толкова от това дали си закусил или си отишъл на гладно. Съдя по себе си. Уикендите като тренирам закусвам вкъщи и тогава ходя да тренирам и се чувствам като че ли...правилната дума е свежа и не мисля, че е от храната, а от това, че не съм спала 5часа както обикновено, а примерно 7ч.

Та, от няколко месеца като стигна в залата, преди да се преобличам и преобувам, даже някой път още в колата, пия 1 доза аминокиселини (директно изсипвам в устата и с преглъщам с глътка вода) да не е съвсем на гладно и поне да имам някакви аминокиселини в организма, които да ''пазят'' мускула. Преди пробвах с доза протеин преди тренировка, ама и той ме подува, та засега аминото ми е най-добрият приятел.

Моето мнение е, че е до усещане. Което работи за теб. Дълги години съм ставала в 4:50ч, за да правя кардио на гладно, после съм правила силови тренировки, правила съм нули, ротации, закусвала съм сутрин, тренирала съм вечер след 2-3 хранения през деня, затваряла съм даже залите, всякакви вариации съм пробвала - абсолютно всичко е до човек, до навик и усет. Няма някакви точни правила, които да следваш. Ако си ок на гладно - прави го.

# 493
  • София
Бадемовият протеин е просто много вкусен - ароматен и леко сладък, няма нищо общо с другите веган протеини на вкус. Най-често го ям във вода разтворен с много замразени боровинки. Алтернатива на сладкото ми е

# 494
  • sofia
Момичета, препоръчайте тогава безлактозен протеин, без подаладители, от който сте доволни и не се подувате. Може и на ЛС, за ако ще се разводни темата. 🙏🏻

Общи условия

Активация на акаунт