Как тренирам -28

• 21 048
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Това е малко странно. Да не била дълго на калориен дефицит или да си прекалила с кардиото?

# 526
  • София
Това с намалянето на бюста е мит според мен. Или трябва да имаш голям бюст и да свалиш доста кг, за да има такава видима разлика.

Тренировките за гърди са абсолютно задължителни при жените, това е мускулна група като всяка друга и не бива да бъде пропускана.

# 527
Бих искал да попитам - има ли жени, които тренират повече от година по мъжка сплит програма и какви са резултатите?
Bro split ли имаш предвид? Аз съм тренирала с такъв сплит около година и половина, не станах нацепена батка, но успях доста добре да оформя гърба и раменете за това време.

# 528
Относно гърдите треньор ми е казвал, че за жени са ок упражненията с ефект встрани, към подмишниците и не са ок тези, които развиват гърдите в съвсем горната им част, там където за мъжете е желателно. Извинявам се за лаишкото обяснение, надявам се ме разбрахте 🙈
Ами зависи от развитите пропорции. Не виждам нищо лошо да се тренират горни гърди при жени, въпреки, че акцентът наистина трябва да пада на долна част. Въпреки това, никога през живота си не съм виждал жена да прави "кофички".
Лошото било, че щяло да се създаде обем там където при жените естествено липсва.
Не съм се заглеждала по снимки/видеа на бодибилдърки как им се е получило Thinking

# 529
Bro split ли имаш предвид? Аз съм тренирала с такъв сплит около година и половина, не станах нацепена батка, но успях доста добре да оформя гърба и раменете за това време.
Да, точно това имам превид, благодаря за включването. Само там ли покачи мускулна маса или цялостно? 

Елиф, няма лошо да се налее малко и отгоре. https://youtu.be/OAdY7tHY4sM?t=183

# 530
  • София
Честно казано това с натренираните гърди стои различно при всеки. Аз като жена, която целогодишно е с преса и нисък процент подкожни мазнини, по едно време имах вена на едната гърда и си бях нацепена. В този момент намалих тежестите рязко за гърдите и към днешна дата си правя 2 упражнения - горна част под наклон с дъмбели и флайс с дъмбели по 3 серии всяко колкото да вкарвам кръв и да поддържам. Та при мен не беше така като на клипа, тази мацка е доста мускулеста и налята.

# 531
Да, всеки е индивидуален. Но ако си скини, играта ти точно е да помпаш ММ на гърдите.
Исках да покажа на клипа, че жената въпреки че е с прилична цялостна ММ, горната част не е кой знае колко развита, че да предполага диспропорция.

# 532
  • София
Не съм скини, но държа нисък процент подкожни мазнини, съответно горната част ми е на фибри и развити гърди не стоят добре на такъв тип визия.. жената, която ти показваш, е по-софт луук. Да, мускулеста е, но не е толкова ''остра''.

# 533
Да, точно това имам превид, благодаря за включването. Само там ли покачи мускулна маса или цялостно? 

И по-нацепени дами от мацката съм виждала във фитнеса, но тя ми е туу мъч като мускули.

Гърди изобщо не тренирам сега. По едно време се бях зарибила, защото реших, че искам да поповдигна естествения си C бюст и да го направя по-щръкнал. Ама нъц, такъв ефект изобщо нямаше, след няколко тренировки бюстът не беше мръднал и мм нито като обем, нито като стегнатост и като се поосведомих малко, че гръдните мускули и бюстът са две структури, които нямат нищо общо, се отказах.

Между другото, има един момент, в който жените според мен започват да са по-мускулести от един средостатистически мъж. Независимо какви са им пропорциите тогава, вече са изгубили от женствеността си и е антисекси.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 22:05 от Telesilla

# 534

Цялостно качих, но в тези зони прогреса беше най-забележим, защото преди това тях конкретно не ги бях тренирала с такъв обем.

# 535
Ама нъц, такъв ефект изобщо нямаше, след няколко тренировки бюстът не беше мръднал и мм нито като обем, нито като стегнатост и като се поосведомих малко, че гръдните мускули и бюстът са две структури, които нямат нищо общо, се отказах.

Между другото, има един момент, в който жените според мен започват да са по-мускулести от един средостатистически мъж. Независимо какви са им пропорциите тогава, вече са изгубили от женствеността си и е антисекси.

Не знам какво си очаквала да постигнеш с няколко тренировки, май трябва да се постараеш повече.
Жените на местата където аз тренирам единствено разтягат, тренират 90% долна част и 10% корем. Някои са заприличали на кентаври. Като изключим мутиралите състезателки по културизъм, не мисля, че жена с добре развита горна част губи женственост - напротив, сланини по трицепсите или ръце като клечки за суши не са ми естетични.

# 536
tigodzila1, аз точно краката тренирам минимално. Откакто съм стъпила във фитнеса, съм на едни и същи килограми и не мисля да мърдам, защото дупето и бедрата по природа са ми най-силни, достатъчно.

Сланини по трицепсите или ръце като клечки за суши и на мен не са ми естетични, съответно и повечето от тренировките ми са за ръце, рамене, гръб и съм доволна, че съм постигнала известен обем и релеф там. Но залитането в другата крайност, където ръцете стават по мъжки обемисти и вместо тънко женствено кръстче се очертава прав мъжки мускулест кръст, като на мацката в клипа, който ни сподели, съвсем не е моето.

И мисля, че повечето мъже също не харесват такъв тип фигура като нейната, дори мъже, които са доста якички и тренирани, защото е премината някаква граница.

# 537

Жените на местата където аз тренирам единствено разтягат, тренират 90% долна част и 10% корем. Някои са заприличали на кентаври. Като изключим мутиралите състезателки по културизъм, не мисля, че жена с добре развита горна част губи женственост - напротив, сланини по трицепсите или ръце като клечки за суши не са ми естетични.
Аз пък в моя фитнес забелязвам, че много от мъжете (поне тези които са по къси панталони) имат много тънки крачета, неотговарящи на горната част на тялото. Днес го установих. И в двата случая не е готино. За мен лично, естетично е добре балансирано тяло, било то за жени или мъже.

Не съм виждала толкова яки в горната част жени, освен онлайн. Повечето мадами са или мекички или имат хубаво оформени женски ръце и нищо общо с релефни мускули дори като на тази мацка от клипа по-горе, която аз не смятам че е преминала границата на женската естетика.

# 538
О, не знам къде тренираш и няма да питам, защото аз самата не бих споделила къде тренирам, но в моя фитнес идват якички дами. Една на упражнение за бицепс съм я виждала на 35 килограма и бицепсът ѝ е наистина впечатляващ, има една друга - нисичка и набита като биче, която съм я виждала да носи като перца във всяка ръка по 20кг за щанга, която пък след това вдигна с лекота. И всичко това го правеше толкова леко, чисто и непринудено, че след това се чудех дали пък професионално не се занимава с вдигане на тежести.

Някои от мацките във фитнеса използват такива  тежести и са с така развита мускулатура, че правят повечето мъже там да изглеждат дилетанти.

Аз без химия, че и с, едва ли бих ги стигнала, но и не искам.

# 539
Тези са някакви изключения при теб явно. Такива мускули без зобене, при жени, трудно.

Общи условия

Активация на акаунт