Как тренирам -28

• 21 051
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Е ...те тука не казват ,че вреди точно ,а че би могла евентуално да навреди ,ако имаш проблеми с кръстата ,товариш много и отлепяш дупето напред при изпълнение ...

# 511
Е ...те тука не казват ,че вреди точно ,а че би могла евентуално да навреди ,ако имаш проблеми с кръстата ,товариш много и отлепяш дупето напред при изпълнение ...
Би могло да навреди не само при налични проблеми с кръста, а и изобщо.

Във видеото някакъв учен казва, че не трябва краката да се свиват напълно, защото има риск от увреждане на еди си кой гръбначен диск. Правилно било да се изпълнява с минимално свиване на колената, един вид си пружинираш с тежестта горе, което е малко странно и поставя под въпрос ползата на самото упражнение. Това ми е все едно упражненията за бицепс да ги правиш с минамални сгъвания най-горе, без да разтягаш и свиваш ръката докрай.

Предлага по-ефективни и безопасни алтернативи на това упражнение обаче.

# 512
  • София
При комбинация гръб и гърди, първи са гърдите 🙈 Като цяло каквато и комбинацията горна част ИЛИ тренировка цяло тяло, гърдите са първи.

# 513
Много съм доволна от днешната сесия. Тренера ми извади душата с вилица Sweat Smile
Днес беше цяло тяло.

1. Тредмил - 5мин.         
2. Belt Squad Machine   3 х 12-15 х 40кг не мога да клекна до долу, тоест мога, но после не мога да се изправя хаха
3. Набиране на лост   4 х 8 с лилави ластици
4. Step Ups 3 х 10 х 17.5кг без да докосвам пода, суперсет с
5. Bent Ove Row с бар    3 х 10 х 25кг
6. Гръдна преса с дъмбели 3 х 10-12 х 7.5кг супер сет с
7. Раменна преса с дъмбели  3 х 10-12 х 5кг - тук лявата ми ръка ме предава преди да довърша и трябва да почина няколко секунди за да довърша сета.
8. Коремни преси на пейка с наклон 3 х 10 х 10кг

# 514
При комбинация гръб и гърди, първи са гърдите 🙈 Като цяло каквато и комбинацията горна част ИЛИ тренировка цяло тяло, гърдите са първи.

Ужас, в моята фитнес група първо се прави гърбът, после гърдите.

# 515
Четох, изчислявах, четох, изчислявах и стигнах до извода, че качвам мускул с нормална скорост. От доста време се чудех дали имам нереални очаквания и дали съм някакво чудо (в негативния смисъл) и прогресът ми е по-бавен, отколкото е нормално.
Оказва се, че съм средно-статистическа и прогресът ми си е съвсем ок. Нямам още 7 месеца пълни, но от тренировките за това време, съм качила само мускул със скорост средно малко над 400гр на месец. Ще видим какво ще покажат замерванията в края на месеца и ще преизчислявам, но за сега се успокоих и ако успея да докарам около +5-5,5кг до края на тренировъчната ми година, ще съм много доволна.
Четох, че втората година, обикновено количеството мускул, което се качва е на половината на това първата и третата е на половината на втората, та ще трябва да дам всичко от себе си през тази първа, че после забавянето е значително.

# 516

А, ужасът е когато си жена и ти казват, че гърди няма нужда да тренираш Grinning Масово е.

# 517
  • София
Е, не е чак толкова фатално, просто се започва с най-големите мускулни групи, преминавайки към по-малките.

Те и масово като тренират ръце, първо започват с бицепса 🫠

Аз днес петъчно правих гръб със задно рамо и корем. Мисля, че тази тренировка не съм ви я споделяла:

1. Придърпване на горен скрипец пред гърди 4х12
2. Мечка 4х10
3. Набиране 4х12 правя го на уред, почти със собствено тегло, като тук фокусът не е да се уча да се набирам или нещо подобно, а изцяло движението и напомпването
4. Пуловър на скрипец 4х15
5. Хоризонтален скрипец 4х10
6. Задно рамо на обратен пек-дек 4х12
7. Задно рамо с дъмбели на пейка 4х12
8. Бицепсово сгъване с дъмбели 3х12
9. Бицепсово сгъване с дъмбели чуково 3х12
10. Повдигане на краката от вис в суперсерия молитва 4х15

15мин. стълби, 10мин. пътека

Утре сме на дупе 😎 И в неделя пълен релакс.

# 518

А, ужасът е когато си жена и ти казват, че гърди няма нужда да тренираш Grinning Масово е.

И каква е логиката на това? Satisfied На мен гърдите до Коледа ми бяха най-трудната част, но вече мисля, че направих завиден прогрес и сега остават ръцете

# 519
  • Варна / UK
Явно някаква мъжка логика ще да е Grinning.
През най-големия локдаун 2020та тъкмо бях почнала да се образовам по отношение на тренировки и хранене, и ровейки из нета попадам на едно интервю на Любомир Иванов, предаването е "Така го правят жените" с водеща Симона Пейчева.
Бях запазила линкове към двете части на интервюто, обаче след време изчезнаха и впоследствие ги намерих (но в по-съкратен вариант) на сайта на Любомир. Там намерих и ето тази негова статия:
https://lubomirivanov.com/872/
в която може да видите точните му думи в интервюто (в съкратения вариант ги няма):
"Жените нямат нужда от много трениране на гръдната мускулатура, тъй като са „ощетени“ откъм този мускул (ясно защо 🙂 ). В зависимост от стажа и целите, едно (максимум две) упражнения в повечето случаи са достатъчни. Ако вашата програма започва с 3-4-5 упражнения за гърди в понеделник, то може би трябва да се огледате за друг треньор."
Такаа, седя си значи (2020та) и си мисля - "Надьооо, смотана треньорка такава, как може да тренираш в понеделник гърди (аз точно гърди бях почнала да тренирам в понеделник). Къде в тоя локдаун сега ще ти търся друг треньор!" И мислих, мислих, и реших въпроса генерално...
Скрит текст:
... преместих гърдите от понеделник в сряда Joy. Аз и досега не тренирам гърди в понеделник, почивен ден от фитнес ми е - понеже е първи работен ден и ми е достатъчно натоварено. Гърди тренирам във вторник, Grinning, в сряда - гръб, четвъртък - крака и т.н.
От тренировките за гърди има много голям смисъл - тренира ли се гръб - тренират се и гърди, за да не се получи диспропорция в мускулатурата. И освен това силата в горна част се покачва значително.

# 520
Ох, мен ме мързеше да пиша толкова много колкото Надето, признавам. Ами не малка част от треньорите мъже смятат, че при жените пекторалисът няма нужда от редовни тренировки и че те водят до абсорбация на мастна тъкан от гърдите и оттам намаляване на обем. Обаче то всяка жена знае, че като отслабне, сутиенът почва да става хлабав също.
Сегашният ми треньор също не ми препоръчва много упражнения за гърди, но понеже аз имам повече стаж в залата от доста други трениращи и не се притеснявам да споря с него, си държа на упражнения за гърди и толкова. Правя си с лег преса, флайсове, лицеви опори и т.н.

# 521
По-добре обяснено - бутащите упражнения е желателно да са преди дърпащите, ако не се прави сплит.

Бих искал да попитам - има ли жени, които тренират повече от година по мъжка сплит програма и какви са резултатите?

# 522
Относно гърдите треньор ми е казвал, че за жени са ок упражненията с ефект встрани, към подмишниците и не са ок тези, които развиват гърдите в съвсем горната им част, там където за мъжете е желателно. Извинявам се за лаишкото обяснение, надявам се ме разбрахте 🙈

# 523
Относно гърдите треньор ми е казвал, че за жени са ок упражненията с ефект встрани, към подмишниците и не са ок тези, които развиват гърдите в съвсем горната им част, там където за мъжете е желателно. Извинявам се за лаишкото обяснение, надявам се ме разбрахте 🙈
Ами зависи от развитите пропорции. Не виждам нищо лошо да се тренират горни гърди при жени, въпреки, че акцентът наистина трябва да пада на долна част. Въпреки това, никога през живота си не съм виждал жена да прави "кофички".

# 524
Ами аз лично в началото правих гърди, и лично при мен гърдите се стопиха.  Една от тренировките ми беше гърди, рамо и трицепс. Не, че съм имала големи, но от чашка b, станах празна а.
Но няма връщане назад, сега вече не правя, може би само веднъж месечно едно упражнение.

Общи условия

Активация на акаунт