Как тренирам -28

• 21 023
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Аз се меря с такъв кантар, но честно казано, е много неточен и не може да се разчита на него. Моят беше много евтин де и съм го купувала преди 4-5 години та не мога да дам препоръки.

За верен, макар че и там е "на кантар" Satisfied приемам този във фитнеса, кото е Inbody scale нещо такова изглежда.

# 571
  • sofia
И моят смарт кантар е евтин - на Xiaomi Body Composition. Не му вярвам на 100% със сигурност, но вярвам е някакъв ориентир. Аз се меря винаги сутрин на гладно, по бельо и кантари извън вкъщи не са ми вариант. Във фитнеса, в който ходя, има един съвсем обикновен само.

# 572
Качила съм 1.600 кг точно. Сега въпросът, който ме вълнува това повече мазнини или мускули ли са? Joy Все пак бяха коледни празници.

1.6кг ММ не е хич малко Simple Smile На един професионален атлет са му нужни месец-два за покачване на такова количество чиста ММ. Най-вероятно си задържала главно вода, направи един фаст за 24 часа и ще я източиш.

# 573
Like Smoke - това с масажите ми го препоръча моята акупунктуристка. Правя масажи, но не съм постоянна. Даже си купих един дървен масажор, трябва да го извадя и да започна отново. Преди 3 години направих cool sculpting процедура, тя маха 25% от мастните клетки. Направих я само веднъж и не мога да определя какъв ефект имаше, защото когато отидох за консултация и снимки два месеца след процедурата бях отслабнала с 2,5 кг и съответно корема поспадна.

За абдоминопластиката сериозно се бях замислила преди 3 години, но ме беше страх и не можах да се реша. Все пак това си е сериозна операция и аз не съм модел и да си изкарвам парите с перфектно тяло, та реших, че ще действам с хранене и упражнения.

И при мен не мисля, че е подут корем. Писах преди, че се подувам само от бял хляб и затова не ям такъв вид хляб.

# 574
Защо не опиташ с HIIT?

# 575
  • София
Хора, не си давайте парите за подобни неща, изхарчете ги с кеф за нещо, което наистина ще ви е в употреба...700лв за кантар Weary

За тези 700лв ще си наемете инструктор или ще си купите добре изготвена програма от някой треньор с богат опит, който знае какво прави. Изобщо можете да ги инвестирате в толкова много неща. Не се занимавайте с глупости, моля ви..

Аз се разписвам леко ядосана, защото не бях правила мръсно хранене от празниците и реших, че е време, защото..защо пък не? Ама някой път съм си за бой. Хем правя такова хранене, когато наистина имам нужда от него и вече няма накъде, хем какво се излигавих вчера. Правихме пица вкъщи, но стана изключително тежка и мазна, не знам защо, най-вероятно от някой млечен продукт и като ми стана едно тежко. Още ми е тежко на следващата сутрин! Та вместо да направя един рестарт и да забързам метаболизма, направо си се задръстих. Та днес вместо крака, направих точно 4 бързи интензивни упражнения, видях, че няма да стане и се качих на стълбите да се изпотя хубаво да изкарам водата, та направих едни 45мин по-интензивно.

Направо ме е яд на себе си. Фал старт на седмицата. Но! Ще ми мине 😃

# 576
Петенце, и аз се присъединявам към теб за кантара. Обаче и за пицата - радвай се на живота и не се фиксирай върху еедно такова хранене. Животът не е само трнировки и калориен дефицит, има и пица, вино, десерти.
Вчера прекалих с просекото, но какво да се прави. Имам мускулна треска на крата от уикенда и идея нямам как си я докарах, рядко ми се случва. Днеска ще направя бърз хиит и стълби.

# 577
Аз започнах да чистя след зимния бълк (10кг), но реших вчера да си угодия със свински врат в много калорична марината. Някой път си трябва междунно зареждане Simple Smile

# 578
3. Клек с дъмбел 4х15 тук трябва да ви покажа клип, ако намеря, но разкрачът е мааалко по-широк от раменете, но не сумо! и стъпалата не са настрани, а си гледат напред, леко сме изгърбени горе и работи само дупето. Упражнението е топ 🤌🏻🤌🏻

Петенце, веднага след като прочетох това описание, пробвах клека без тежест. Наистина е страхотно упражнение. Ще се радвам да покажеш клип, а ако нямаш възможност - пиши, моля те, как държиш дъмбела - като при сумо клек ли?

По отношение на прекаляването от време на време с храна или вино, споделям, че ми се случва и не чувствам никакви угризения. Имаме нужда и от това - защото сме живи хора и не сме съвършени, защото трябва да се радваме на живота и се случва да прекалим с радостта, човешко е Joy
На мен лично такива моменти ми помагат да остана на правилната писта - осъзнавайки колко по-добре се чувствам с моя режим и умереност.
По празниците прекалих с виното, сънят ми беше ужасен, имам чувството, че 2 седмици ходех подута. Сега правя т.нар. "сух януари" и усещането е великолепно. Наспивам се за 5-6 часа, свежа съм през целия ден, коремът и талията се прибраха.... абе, аз съм си Hug
Не че никога повече няма да пия вино (обожавам го!!), но със сигурност в обозримо бъдеще няма да има такива залитания.

Кантарите... имам някакъв умник, OMRON e, някъде около 250 лв. струва. За мен е максимумът, който бих платила за такъв уред. Мерките и визията в огледалото са много по-важни.
Преди месец получих за РД подарък от колегите - ваучер за пълни изследвания с DEXA скенер - смята се, че дава най-точни резултати. Мисля да отида другия месец и след половин или една година отново, за да видя ще има ли промяна.
На моите 52 костната плътност ми е по-важна от % мазнини, но като трениращ човек се изкушавам и тях да знам с приблизителна точност Blush

# 579
  • София
Така е, съгласна съм, но по-скоро проблемът ми с прекаляването е, че просто не беше момента и все още ми е тежко Х часа по-късно.

Ветрена, да, държа го по средата дъмбела. Ей така. Не знам защо на този клип изглежда все едно са ми завъртяни стъпалата, направо си бяха 😃 Както и да е де, просто за пример прикачвам.

Скрит текст:

# 580
Почти не си позволявам залитания в храненето аз. После се чувствам като отровена. Сънят ми се разваля, започват да ме болят кокалите, червата негодуват. Дори по празниците съм стриктна.

За кантарите наистина не си заслужава инвестиране на много пари в такъв.
Стават за проследяване на тенденции, ако се цели голяма промяна в % мазнини, но грешката и отклоненията им са значителни. Дори при Дексата има отклонения според-зависи кога е направен. Гледах едно видео, една мадама се тества един ден и след това на другия ден и разликата беше значителна в мускулната маса и мазнините от порядъка на килограми. И това само заради начина по който се беше хранила преди и между двата теста.

# 581
Петенце, офф топик и затова го слагам като скрит текст
Скрит текст:
Аз обожавам пица и специално ходим редовно до Южна Италия, защото всъщност там е любимата ни тип неаполитанска. Та голяма роля играе тестото. Обикновено в добрите пици то втасва по 72 часа. Първо се прави т.нар. префермент, после се прави цялото тесто и самото то втасва още два пъти. Реално след това не ти става тежко на корема, както при тесто, което е с едно втасване. Ако ще ядем пица вкъщи в събота, тестото го почвам още в сряда. Но понеже не ми се занимава винаги, често си купувам готово от пицария Ла Терра - продават, с добра ферментация е, една топка е за пица от 6/8 парчета 

# 582
  • София
Абсолютно съгласна с Like_Smoke, в Италия нито веднъж мъжа ми не го е заболял корем от пица. А тук - само моите яде. Хех.
Страхотни сте с дисциплината в храненето. Аз такава не мога да постигна. Вчера се подхлъзнах с едни орехи с мед и днес кантарът плаче.
Успешна седмица и много здрави да сте!

# 583
  • sofia
Момичета, реших януарски да започна нещо като детокс и си взех един детокс чай на Slim bear. Истината е, че ми подобри перисталтикта значително (писала съм, че имам проблеми с това). Гледам че е комбинация от билки, правя си само сутрин по един чай 300 мл и това е. Чуденката е дали мога да си го пия постоянно или тези чайове се пият на периоди?
С храната рядко чийтвам аз, определно избягвам продукти с бяло брашно, но мен като цяло не са ми слабост. Понякога залитам с ядките аз, а те си имат мазнинки.

# 584
В описанието на самия чай, пише, че може да се пие целогодишно. Вероятно обаче ще привикнеш и няма да има такъв ефект след някакъв момент.

Както казахме, човешкото тяло има нужда от адаптация към промените. Това означава, че период от около 3 месеца би бил препоръчителен, за да запазите резултатите си. Хубавото на този продукт е, че може да го приемате целогодишно БЕЗ това да доведе до здравословни проблеми или прекомерно отслабване, защото той влияе ЕДИНСТВЕНО на процесите във вашето тяло. Това означава, че той не води до насилствено отслабване, а кара организма ви да функционира правилно, което е предпоставка да поддържате теглото си в норма.
от тук

Общи условия

Активация на акаунт