Как тренирам -28

• 21 019
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Xiaomi Body Composition S400 го намерих само за 43 лева и има страхотни ревюта, ще си го взема Grinning Засега няма да инвестирам в по-скъп кантар.

Само да попитам, защото изобщо не съм запозната с тези неща - truetrue, не е необходимо да се свързва с телефон това нещо, за да се изчетат всички стойности, нали? Защото прочетох, че този кантар само с телефоните на Xiaomi можел да се свърже.

Петенце, добре си оформила гърба, браво Grinning

Относно храненето - никога не съм била на диети, никога не съм подбирала какво ям и никога не съм се ограничавала в нищо.

Но има няколко "но" при мен - на едно ядене наведнъж просто не мога да изям толкова много, колкото някои съм виждала да изяждат, дори и да се храня бързо. Това, което иначе изяждам не бих казала, че е малко, нормално си е за мен. Просто по естествен начин преяждането не ми се получава. Освен това мазни храни не обичам, от всякакви тлъсти меса направо ми се гади. Изобщо храната, която ям, май не е свръх висококалорична.

# 586
  • sofia
Telesilla, да, този е кантарът, добър е. Аз съм с айфон, прости си слагам приложението, свързвам с блутута и след всяко измерване, като отворя апа и ми се зареждат новите данни. Иначе на самия кантар на дисплея показва килограми, процент мазнини и пулс. Simple Smile
Nevermiresleep, благодаря 🌹

# 587
Супер, мерси, truetrue, и аз съм с Айфон Flowers Blossom

# 588
На снимката на Петето коментирахте само визуалните промени, никой не си направи труда я измерва. Затова смятам, че всякакви статистики и мережи са утежняващи тренировъчния план дейности, които могат да затормозят/демотивират допълнително трениращия. Да, може да се следи прогрес, но в крайна сметка който не е професионалист може да се задоволили с резултатите пред огледалото. Просто трябва да се доверявате на тренировките, да си следите яденето, да спите достатъчно и да сте търпеливи/консистентни.

# 589
Някои обаче, имат нужда от допълнителна информация и потвърждение, дали това което правят работи.
Едно заради липсата на опит, второ, че не винаги огледалото отразява толкова точно и бързо промените, които се случват. Когато засичаш по повече показатели дали това което правиш има желания ефект, можеш да промениш стратегията си и да не губиш месеци в неща, които няма да доведат до желания ефект.

Когато си натпурал опит кое как ти влияе, е много лесно да не се налага да разчиташ на потвърждение, защото просто знаеш кое как и колко работи.

# 590
То е ясно какво работи и какво не. Установените практики, даващи резултат са известни вече и само трябва да се напаснат с индивидуалните специфики на трениращия. Все пак зад тази наука има един век проучвания и хиляди учени и състезатели, които са минали през всичко. В този ред на мисли стратегията е ясна, а ако не се постига желания ефект, значи трябва да се преразгледа изпълнението. Аз например, тази зима много се отклоних от оптималната доза на протеин за моята възраст и тегло, която бях заложил за последното тримесичие. Ефектът беше по-малко ММ, особено в малките мускулни групи, отколкото очаквах, въпреки стабилния бълк.

# 591
Аз съм установила едно нещо - че големината на мускулите не съотвества на силата, нито пък на издръжливостта.

Защото идват разни тийнейджърки с доста по-солидни ръце от моите, държат се понякога арогантно и демонстративно, докато не си почна упражненията и не почнат да мигат като бозави къде съм аз и къде са те. И е имало наистина случаи, когато е било добре, че са уредите, че някои хлапетийки толкова шум да вдигат и такива пози да правят, че ми е идвало да ги понаритам демонстративно, както си се снимат с телефоните. Едно време краката ми все в синини бяха, сега обикновено се въздържам Joy

# 592
То е ясно какво работи и какво не. Установените практики, даващи резултат са известни вече и само трябва да се напаснат с индивидуалните специфики на трениращия. Все пак зад тази наука има един век проучвания и хиляди учени и състезатели, които са минали през всичко. В този ред на мисли стратегията е ясна, а ако не се постига желания ефект, значи трябва да се преразгледа изпълнението. Аз например, тази зима много се отклоних от оптималната доза на протеин за моята възраст и тегло, която бях заложил за последното тримесичие. Ефектът беше по-малко ММ, особено в малките мускулни групи, отколкото очаквах, въпреки стабилния бълк.
На теб може да ти е ясно, на мен не.

Ти може да знаеш колко ти е оптималната доза протеин за Х количество мускул и при девиация от нея да предположиш, че там може да е причината за различен резултат. Аз не знам какъв ми е оптималния протеин и представи си че правя всичко друго правилно, а това точно ми се губи като информация. Е как точно ще преценя, че там може да ми е проблема? А те не са 1 и 2 неща които да се вземат под внимание и едновременно няколко и до различна степен може да не са съвсем наред. Това не е математика, ще ме прощаваш.

Когато си наясно с нещата е много лесно да видиш къде може да куца, но за новаци не стои така въпроса, така че не виждам за какво е спора.

# 593
  • sofia
Абсолютно подкрепям Nevermoresleep!
А какво e "бълк"?

# 594
Чета ви и си мисля какъв непрофесионалист съм. Никакви протеини не пресмятам и не добавям. Мускулите си растат, както си решат, без да имат определен график.

Аз повече се радвам, че се усещам по-силна и по-стабилна, приятно ми е онова уморено чувство след тренировка.

И всъщност за мен ми е важно да си имам някакъв процент мазнини, защото те са част от женствеността, не искам да падат под 20% затова.

# 595
Telesilla, Xiaomi е супер, вземи си го Simple Smile една приятелка го има и нямам търпение да си събувам чорапите като отида у тях 😄 тя пък се нерви, че имам повече муск. маса от нея и иска да ни сравнява, нека си го следи😁  тя има Самсунг телефон, така че сигурно става с всеки.

Петенце, чудна си, както винаги Simple Smile пицата ще си я забравила до утре.

Както Ви бях казала в предния ми пост, от понеделник почнах едно предизвикателство с хранене и тренировки, има малко повече кардио също, отколкото съм свикнала, но се справям. Храненето е много разнообразно и въобще не чувствам глад, имам и резултати кг и мерки, имам по 4 хранения на ден, което ми е напълно достатъчно.

Днес правих тренировка за гръб:

1) Горен скрипец с широк хват - 2х15, 2х12
2) Машина за гръб с тесен хват 3х15
3) Машина за гръб с широк хват 3х15
4) Долен скрипец с тесен хват 3х15
5) Гребане с една ръка на долен скрипец 3х12р
6) Пулоувър 3х15,12,10
7) Задно рамо на скрипец с въже 3х15
Sunglasses Бицепс с гирички 3х15
+ 20 мин. стълби

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 16:09 от SelfcareaddictZ

# 596
Здравейте, един страничен въпрос, баницата със сирене, извара и кисело мляко не е ли добър източник на протеини според вас 🤔?

# 597
Пускам Ви се за малко, не ме цитирайте, моля, по-късно ще я махна. Simple Smile
И ти си супер. Аз ей такава визия гоня. Крачетата ми са все още тънки и ми липсват извивките от вън и отвътре на бедрото, ама се боря Smiley

# 598
Nevermoresleep, няма спор тук. Който е новак търси, чете и се информира преди да прави експерименти с организма си. Сериозните фитнес източници никога няма да подведат, а когато има конфликт между два материала, се издирват проучвания или мнения на експерти по темата.

Здравейте, един страничен въпрос, баницата със сирене, извара и кисело мляко не е ли добър източник на протеини според вас 🤔?

Pur_joy, има калорийни калкулатори в нета, ако знаеш точните съставки и грамажа, може да ти сметнат ориентировъчно макронутриентите като протеин, въглехидрат и мазнини. Има разлика от баница до баница и от сирене до сирене Simple Smile

SelfcareaddictZ, отличен 6 от мен. Може ли височина/тегло?

# 599
Nevermoresleep, и ти ще постигнеш исканото в някакъв момент, но при мен е от 6 г. тренирането във фитнеса, търпение Simple Smile даже не съм си следяла храната в повечето време, дай му вафли, но просто много обичам сладко Grinning

truetrue, най-общо казано Bulk "бълк" е увеличаване на мускулната маса и мазнините в тялото чрез калориен излишък, за да се подпомогне растежа на мускулите, трябва обаче да се стремиш в покачването на чиста мускулна маса и да се минимизира натрупването на мазнини, защото някои доста прекаляват с 'мръсната' храна в този период.

tigodzila1, 174 см, 65 кг Simple Smile обаче тръгвам надолу сега Grinning

Забравих да попитам, някакви трикове за колената при правене на стълби? След 35-40 мин доста ми се сковават и има лека тъпа болка, ако мога да я нарека, а добре загрявам преди това ставите. Ще мажа и някой гел за 3-4 дни.

Общи условия

Активация на акаунт