Как тренирам -28

• 21 616
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Аз ходя събота към 11 часа. Обикновено е доста спокойно. През останалите дни ходя вечер. В понеделник винаги е фраш. Петък вечер е също като цяло доста релакс. Това са ми любимите дни. За съжаление, няма как да реорганизирам, за да избегна понеделника.

Започнах с разтягащите упражнения. За сега правя четири - по 2 за всяка мускулна група + самия шпагат до колкото мога за по 1 минута всяко. Смятам да увелича броя и да ги правя всеки ден докато успея да направя пълен.
С набиранията на лост също имам лек прогрес, от което съм много доволна. Все още съм далече от целта. Нещо не ми се струва постижимо да е до НГ, но когато тогава.
Другото което забелязах, освен, че д-то ми се е повдигнало леко е като си вдигна ръцете да си вържа косата, не изглеждат толкова меки и безформени. Sweat Smile

# 91
Петенце, топ си - пу-пу!

Веган протеинът е много гаден, наистина, но да ти кажа, че и телешкият не пада по-долу. Аз поне не мога да го пия и това е. Дано на теб да ти допадне.

Аз тренирам уикенда. Понякога веднъж, понякога и двата дни. Просто тогава ММ си е вкъщи и гледа бебето, така че сутрин заминавам директно към залата.

# 92
А трениращите уикенда тренирате ли и петте дни през седмицата? Аз даже се чудех дали и пет дни не са много.

# 93
Аз ходя 4 пъти седмично - понеделник, сряда, петък и събота. Пет ще ми дойде много. Почивката и възстановяването също имат важна роля колкото и тренирането, поне така слушам и има логика.
Първия месец ходех 2 пъти, втория 3 и от третия съм на 4 пъти и така смятам да карам за сега. Така ми е и най-добре. Имам достатъчно време да се възстановя и да имам желание да отида за следващата тренировка, не да се чувствам като пребита с недостатъчно енергия да си изпълня качествено (според възможностите ми) упражненията.

# 94
Тренировка за здраве може и 2 пъти седмично, но за резултати поне 3 пъти, най-добре 4. Аз ако тренирам 3 пъти правя цяло тяло защото няма смисъл от сплит. Вече ако съм 4+ разделям мускулните групи. Иначе съм имала доста години, в които съм тренирала 6 дни седмично.

Честно казано в момента тренирам всеки път като ми се отдаде възможност, защото гледаме малката сами и е много сложно с ходенето в зала и за двамата, трябва да се редуваме, не става като преди да ходим заедно. Та гледам 2 пъти седмично и 2 пъти през уикенда. Вкъщи правя малко йога, чат-пат вадя тежестите и тренирам докато малката спи.

# 95
На мен неделя задължително ми е ден за почивка от залата, а събота ми е ден за наваксване, ако поради някаква причина през седмицата съм пропуснала тренировка. Затова и много често тя също ми е почивен ден. Обикновено в понеделник тренировката ми е най-тежка и когато имам два почивни дни преди нея успявам по-добре да се възстановя. Иначе в момента тренирам 3 - 4 пъти седмично. Миналата година бях стигнала до 5 тренировки (4 силови и 1 йога) и също се чувствах много добре.

Вчерашната тренировка:
- Лицеви опори (3 х до отказ стандартни и бонус серия с ластик пак до отказ);
- Раменна преса с дъмбели от седеж (3 х 12);
- Изтласкване на дъмбели от лег с наклон (3 х 12);
- Повдигане на дъмбели встрани (3 х 15);
- Флайс на горен скрипец (3 х 10);
- Придърпване на въже към лицето на горен скрипец (3 х 15);

# 96
А трениращите уикенда тренирате ли и петте дни през седмицата? Аз даже се чудех дали и пет дни не са много.

Обикновено тренирам 4 от петте работни дни и 1-2 дни през уикенда. Много или малко са 5 тренировки зависи от това какво, колко и как тренираме. И какво правим през останалото време.
Аз тренирам 5 пъти и въобще не са ми много, даже при възможност ги правя 6. Тренировките ми са сплит, не повече от 75 минути с времето за загряване и финално разтягане, и се състоят от 45-60 минути силова част, а останалото е или интензивен стречинг (след трен за крака), или 15-20 минути високоинтензивно кардио (след трен за горна част). Работният ми ден с много малки изключения преминава на бюро, т.е. имам достатъчно време за почивка и възстановяване. В почивните дни правя йога или просто се разхождам.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 10:58 от Vetrena

# 97
  • в пералнята
6 пъти по 75 минути са си доста сериозни тренировки.

Аз тренирам през ден - тоест една  седмица 3 пъти, другата се падат 4. Силовите са ми за цяло тяло, ефективно са 50 минути, 10 минути стречинг, а кардиото е по 45 минути и 5 минути стречинг.

# 98
Как беше... ''една салата няма да ви направи слаби, така че защо мислите, че едно мръсно хранене ще ви направи дебели'' Trollface

Name1, няма такъв фитнес мисля никъде. Абстрахираш се и правиш това, за което си там - да тренираш.
Хахаах, тайно се надявах, че има. Имам си екипировка вкъщи, явно така ще си продължавам за сега.

# 99
  • sofia
Момичета, колко % са ви мазнините от общия калориен прием?

# 100
80% някъде, но аз съм на НВВМХ карнивор.

# 101
Здравейте, да се запиша и аз при вас Blush
Тренирам от 5 години, първоначално Пилатес, йога и тренировките на Карълайн Джирван. Последните 2 години се занимавам с пол фитнес/пол денс и това се превърна в абсолютна страст за мен.
Изключително труден спорт е, защото се изисква сила в горната част на тялото и коремните мускули, а на мен това са ми най-слабите части на тялото. Прогресът ми е бавен, но го има. Тренирам 1-2 пъти в седмицата на пилона, и отделно 1-2 пъти тренировки за гъвкавост и сила. Знам със сигурност, че ако бях по-млада, щях да съм се отказала досега Blush
Радвам се, че най-накрая намерих моя спорт - нещо, което наистина ми доставя удоволствие, не е скучно и не го правя по задължение, а всъщност нямам търпение за всяка тренировка.

Хубава седмица на всички!

# 102
  • Beyond the stars
Как беше... ''една салата няма да ви направи слаби, така че защо мислите, че едно мръсно хранене ще ви направи дебели'' Trollface

Name1, няма такъв фитнес мисля никъде. Абстрахираш се и правиш това, за което си там - да тренираш.
Хахаах, тайно се надявах, че има. Имам си екипировка вкъщи, явно така ще си продължавам за сега.

Има - малките квартални, където са оцелели. Аз ходя в такъв, защото ми е най-удобно като локация и за без кола. Второто предимство - такива, които идват, за да си покажат екипа и да си правят селфита - няма. Bowtie

# 103

Има - малките квартални, където са оцелели. Аз ходя в такъв, защото ми е най-удобно като локация и за без кола. Второто предимство - такива, които идват, за да си покажат екипа и да си правят селфита - няма. Bowtie
ОФФ, да. Това с екипа е скандално. И аз обичам да имам хубав екип и си го обличам и вкъщи, но някои идват за 20 Мин само да си покажат “екипа”, не мога просто 😄

# 104
Като обсъждахме кой носи спортни сутиени/бюстиета не коментирах, но сега реших да защия себе си защо тренирам само със спортен сутиен, а именно, че на мен ми излизат пъпки по гърба, ако нося тениска или някакъв кроп топ примерно. Отне ми доста време да разбера, че тези материи ми спарват и за мен е ключово да тренирам само по бюстие, да си използвам кърпата, дезинфенктант и тн., но никакви други материи да не ме докосват по време на тренировка, а и след ня. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт