Как тренирам -28

• 21 801
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Да питам bone broth пробвали ли сте и ако да, харесва ли ви?

Да, редовно си приготвям. Пия го обилно подправен с лимон, ползвам го и за супи.

# 376
Да, любима напитка в студените месеци. Понеже не пия чай, защото не мога без захар, а захарта отказах преди 6 години, костният бульон ми е номер 2 след кафето.

truetrue, направи си изследвания за инсулинова резистентност щом не можеш да махнеш килограмите. Ако се храниш по общия начин като повечето хора и не си на 20г, твърде вероятно е да имаш.

Аз да се отчета - днес добра тренировка като за старт на новата година. При набиранията на лост имам прогрес, както и при хип тръста. Килограмите 57 кръгло, мазнините 25,3% а мускулната маса 23кг. Преди 6 месеца стартирах на 54,7кг, 29,4% мазнини и 20,4кг мускулна маса. Доволна съм и вече има видимост в огледалото. Не съм нацепена батка, но се виждат тук-таме мускули които преди ги нямаше Satisfied
Бавничък ми е прогреса, но нямам бърза работа. Не съм първа младост вече и предполагам начина ми на хранене допринася, защото поддържам нисък инсулин. Определено имам намаляване на обиколките, защото дънките са ми хлабави, но ме мързи да се меря пак.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 00:27 от Nevermoresleep

# 377
  • sofia
Ох, притесних се. Толкова често срещана ли е инсулиновата резистентност…не знаех 🥲 Дано не е това, но ще проверя със сигурност.
Да, любима напитка в студените месеци. Понеже не пия чай, защото не мога без захар, а захарта отказах преди 6 години, костният бульон ми е номер 2 след кафето.

truetrue, направи си изследвания за инсулинова резистентност щом не можеш да махнеш килограмите. Ако се храниш по общия начин като повечето хора и не си на 20г, твърде вероятно е да имаш.

# 378
За съжаление е масово.
Не се притеснявай, важното е да установиш проблема и да работиш за отстраняването му. Хубавото е, че ИР е напълно обратима и вече има много информация.  Ако кажа, че е лесно, ще излъжа, но не е и нещо с което някой не може да се справи стига да има желание.

Понеже съм леко откачена и обичам да разцъквам google sheets, а не е още време за показване на снимки, си направих една графика на прогреса. По-светлите части от линиите, за които няма данни все още, са линии на тренда - на къде вървят нещата. Ако успея до лятото да докарам 30кг мускули, тренерът ми ще е много щастлив. Точно това ми каза, че ще се опитаме да постигнем та да видим дали няма да се окаже прекалено амбициозен. Като тренирам с него ми вади душата. Satisfied

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 01:01 от Nevermoresleep

# 379
Костен бульон и аз консумирам, ползвам го като готвя различни неща за допълнително овкусяване. Така да си го сипя в чашка и да си пийвам, не мерси. Това си го причинявах само докато бях бременна.😅 Не ми се занимава да си го приготвям сама и си купувам фермерски такъв от eBag.

Тази седмица тренировките са ми в три поредни дни и днес се чувствам уморена. Вчера тренирах рамо и гърди, днес е ден за гръб, бицепс и трицепс (много не ми се ходи, но отивам 😅) и приключвам с тренировъчната седмица.

Приятен уикенд!

# 380
Костен бульон ползвам за супи, иначе не мога да го пия просто така. Чудесн източник на колаген е, но тъй като не мога да го консумирам в достатъчни количества, просто пия всеки ден хидролизиран колаген и туй то - надявам се, че ставите ми са благодарни на тази грижа.

Невърмор, браво за постоянството! До лятото има достатъчно време, за да затвърдиш положената основа и да надградиш.

Аз отчитам мускулна треска на аддукторите Grinning Откъде дойде - нямам обяснение, но днес ще трябва да разтегна малко с йога позички, че стъпвам като патица. Извадих и вендузите - възобновявам антицелулитните масажи в домашни условия.

# 381
  • София
Някой има ли бягаща пътека вкъщи? Колко ток харчи това нещо?

# 382
Някой има ли бягаща пътека вкъщи? Колко ток харчи това нещо?

Ние имаме и я ползваме няколко пъти в седмицата. Никога не съм се замисляла колко ток харчи, но не мисля че е много. Не съм забелязала, да е утежнила сметката за ток.

# 383
Аз на това попаднах на първо четене. Ние имаме велоаргометър вкъщи, ама познайте дали някой го пуска въобще т.е. нашия харчи 0 ток.
Затова със сина ми сме с карти за фитнес, там поне правим нещо като идем.

# 384
  • София
Госипс, честно казано и аз това си помислих, че са голям консуматор. Това е огромен уред. И аз залагах на велоергометър, който всъщност никак не е лош. Там само трябва да хванеш темпо и да го държиш, за да има хубаво изпотяване. Имаше едни пътеки, които май не са на ток, ама те кой знае колко струват...

# 385
Аз за пътека и друго съм си мислила, ние сме в апартамент и на съседите отдолу едва ли ще им е приятно да им тичаме на главите.
Ама за вкъщи не е вариант, ако не идем до залата никой няма да се качи като с велоаргометъра. Имаме сумати ластици, дъмбели, гирички, купища ластици и въжета, разни разнообразни, освен по Ковид карантините никой не ги ползва.
При нас решението е залата. Пусти мързел се казва това.

# 386
Добро утро, момичета Heart Как сте?

Вчера се разписах с долна част:
1.Клек с лост
2.Задно бедро на машина от седеж
3.Вариация на клек пак с лост едностранно, таргетира се повече единия крак и глутеуса, другия е поддържащ
4.Румънска тяга с дъмбели
5.Сумо клек
6.Ритници на скрипец
7.Повдигане на прасец на машина от седеж

Снощи във финтнеса имах чуството, че има нашествие от хора, които ще се "променят" от Нова година Grinning
Как е при Вас? Има ли ентусиасти?

# 387
При мен има по една две дами, но това е добре, дано да продължат хората, че иначе лошо, болести и т.н. То в крайна сметка преди 3 месеца и аз така се появих. Аз вчера за пръв път направих Хийт тренировка (ако така се казва). Супер ми се отрази, а някой ако ми беше казал преди време за такова трениране щях да си помисля ...ИНФАРКТ 😉🙂 След това тренирах крака.  Отделно през деня имам 18000 крачки, бая се поразходих. Ама това с разходката ще си е за вчера. Днес няма да ходя толкова.
Иначе аз си се храня по моя режим, пия си лекарствата и се надявам да мога след 4 месеца да ги спра....

# 388
В моя фитнес е голяма лудница - направиха доста атрактивни цени от блек фрайдей насам и куцо и сакато се записа, пълно е с деца и баби, които само заемат органите и местата в залите. Но ок, всеки има право на фитнес. Мен ме мъчи един гаден грип от началото на годината, главоболие вечер, запушен нос и кашлица, та не съм много в ред, от днес почвам с пилатес.Вие когато сте настинали ходите ли на финтес?

# 389
  • София
И в нашия е натоварено. Вчера запълвах време, докато чаках детето с кардио, нищо че и по обед тичах в парка. Пътеките бяха заети, нямаше постелки за земята, едвам се добрах до един от крос-тренажорите. Но пък нека има хора, които имат своето ново начало - ако дори и 25% от тях разберат колко хубаво нещо е спортът, би било страхотно!

Общи условия

Активация на акаунт