Отказ от комуникация

• 5 328
  • 144
  •   1
Отговори
# 135
Янтра, ти прочете ли всичко?

# 136
Скрит текст:
Е разбира се всеки, който реши може да пише по принцип, другите го четат и решават, че съм го казала 😉. Като това, че съм фаворитизирано дете. Нито съм го написала, нито е вярно. Друг потребител даде негов пример и хоп и за мен също се каза.
Напротив, сестра ми винаги е била онеправдана, защото е по - малка и така си въври отпреди.

отговарям основно на мненията подкрепящи сестра ми
Да, коментарите в нейна полза получават отговор и този отговор в общи линии е...несъгласие. Изглежда, че различното мнение е неприемливо.

# 137
Бел, аз давам информация.
Няма как да знаете нещо, вие питате или предполагате и аз се включвам.
Ако държите ще спра да се включвам с информация...

# 138
Ако си прочетеш само своите мнения и се позамислиш, ще разбереш защо тя отказва комуникация. Стига да можеш да погледнеш критично на себе си.
Ако с мен, някой се опитва да се държи по този начин, да ми вменява вина, да ми  се меси в решенията, които взимам за детето си, определено бих ограничила контактите.

# 139
Смятам да затворя темата.
Очевидно това, че отговарям се тълкува недобре.

Определено ми изникнаха доста въпроси, по които съм впечатлена как мислят някои хора.
Като за начало, че родът вече не е ценност, и че личното удобство е преди всичко. Че непостоянството е всъщност стратегия и прочие.
За грижата за родителите казах, че не ми се говори но така или иначе темата се засегна.
Ще прочета отново всички мнения, благодаря, че се включихте.

# 140
Затвори темата, но хората могат да имат различни ценности и мнения без нито едно от тях да е изначално грешно.
Като пуснеш тема е нормално, да чуеш много мнения, които не само не съвпадат, но и противоречат на твоя мироглед и това е нормално. Имаме различен background и в определени ситуации и перспектива противоположни гледни точки могат да са верни.
И не, родът не е абсолютна ценност. Дисфункционалното семейство не е ценност. Даже за някой, прекратяването на всякакви връзки е оцеляване и самосъхранение. Но това не значи, че говоря за твоето семейство. Говоря по принцип.

Прави нещата в хармония със своите ценности и остави другите да правят същото Simple Smile

# 141
Естествено, че за себе си говоря. Затова написах, че съм впечатлена.

# 142
'Родът е ценност' и 'семейството е най-важно' - това го казват само хора, които имат хубаво семейство.
Или и мазохисти може би, знам ли. 😅

# 143
Родът е ценност, но не на всяка цена. Уважението, грижата и обичта трябва да са двустранни. Ако родител/брат/сестра ме нараняват, обиждат и в тяхно присъствие се чувствам зле, не съм длъжна да ги уважавам и да се държа добре с тях. И съм в пълното право да не контактувам с тях.
Споменаваш за тежко детство, но "не ти се говори за грижите на родителите ти". Щом си "им простила" и се е наложило да посещаваш психолог, представям си какви са били грижите. Сестра ти явно не може да прости. Като те дразни безразличието и отчуждението й, спри да й вдигаш и ти. Просто е. Сама пишеш, че не си близка с нея, но държиш да общувате като обичащи се сестри. Приеми, че не сте такива и не се опитвай да й вмениш "роднински дълг". Няма да се получи. Не мисля, че сестрата е егоист, както я нападнахте повечето. Със сигурност има причина поведението й и то се корени в детството.

# 144

Общи условия

Активация на акаунт