Ти кога ще имащ деца?

• 10 693
  • 257
  •   1
Отговори
# 15
  • Paris, France
След втория път, в който ме питаха такова нещо отговарях, че дете ще имам като ми прехвърлят 10 милиона USD. Само дето почваха да ми обясняват как те гледали техните с по-малко, как деца се гледат и с 2, и с минус 2, освен 200 и колко ще съжалявам, че нямам деца, които да ми осмислят живота. Е, сега имам и знам, че нямаше да съжалявам ако нямах.

Няма оправия с такива. Като увеличиш нивото на вербална грубост, тръгват да ти обясняват, че не си прав. Ако им кажеш, че не можеш да имаш деца, ще те залеят с адреси на клиники и доктори. Мани!

Идете да живеете в англо или северна страна с по-индивидуалистично общество и клъцни контакт с питащите досадници!

# 16
Path_finder Интересно, защо и тук, без да има нужда, се обясняваш защо не искаш деца? По -скоро това трябва да си отговориш честно, защо темата те докарва до бяс, и смея да кажа чувство за вина.
Иначе обществения натиск всички тук сме го изпитвали по един или друг начин. Въпросът е, защо ти пука и дали ти пука другите какво мислят.
Направих грешката да мина да видя родителите ми, имаха нужда от помощ за телефона на майка ми. Още като се прибрах започнаха темата и се скарахме. Признавам си, писах поста докато бях все още бясна.

# 17
Аз уважавам хората, които не искат и не създават деца просто защото така им налагат обществото и/или семейството. Заявявате директно на питащите позицията си и приключвате. Ако настояват се дистанцирате и толкоз.

# 18
Може би заради това:

...
4. Имам здравословни проблеми, приятелят ми също.
...

Криворазбрана обич към детето си. Ако е така, изяснете го с тях, прочетете им вашия пост. Може да престанат.

Замислете се и за евентуални финансови рискове - можете ли да си позволите кредита, как с времето биха се развили проблемите и на двамата ви в здравословен аспект - все важни неща.
После им кажете учтиво, че не искате разговор на тази тема, нито намеци.

# 19
Много се обясняваш.
Никой тук не те е питал искаш или не искаш деца, но ти изсипа купища обяснения и оправдания. Не мога да си представя какво ще ни залее, ако някой те попита.
Обяснила си вече и то дори многократно. Спри да се обясняваш. Казваш, че просто не искаш и променяш темата. Или че не искаш да говориш по този въпрос. И променяш темата. Ако продължават да чоплят, прекратяваш разговора. Толкова е просто...
Защо обаче оставам с впечатлението, че се опитваш сама себе си да убедиш? И явно все още не ти се получава...

# 20
Имало е и други подобни теми, нищо ново под слънцето, честно казано не си изключение.
Родителите може да си имат техните мечти да имат внуци, това не е някакво ужасно прегрешение. Те не те разбират теб, но и ти никак не искаш да разбереш тях.
Направи ми впечатление един израз " ако всичко върви по план". Хубаво е, че има план, но не забравяй, че съдбата е това, което ни се случва докато си правим планове.

Ако не се получат нещата с взимане на жилище, майната му, парите се изкарват. Но ако намекваш, че се "появяват" децата въпреки плановете на хората, еми, ще направя всичко, което зависи от мен за да се предотвратя това и да се отърва от него.

Е защо така традиционно се набута да живееш при проекто-свекърите, ако не се виждаше в традиционна роля? Да, напълно е възможно приятелят ти в момента да не иска деца, ако е близо до твоята възраст, но към 40 може да се сети, че иска и да си намери по-млада и здрава за целта.

# 21
Ами да, казваш - не планираме и променяш темата. Ако продължат, казваш директно, че това си е ваше решение и не искаш да го обсъждаш. Ако искат да поддържате нормални отношения, да не повдигат повече въпроса.

Скрит текст:
В обкръжението ни имахме само една двойка, която не искаше деца. От млади бяха заедно, еднакви разбирания, много си пасваха. Ние самите никога не сме ги приемали различно. В един момент обаче изненада - мъжът се оказа с бременна любовница. И изведнъж се сети, че иска деца. Разделиха се. После и тя си промени решението, но вече беше на възраст, в която късно да стане по естествен начин, а и няма човек до себе си, който на тези години да се навие на бебе... 

Накратко - с един човек не ти се искат деца, с друг нещата стоят по различен начин. Годините също имат значение.

Иначе и аз не обичам шума, и здравословни проблем имам, то кой ли няма. Родих на 25 г., Дъщеря ми е вече на 20+ и пак сме си само двамата. Тихо е, имаме време за каквото ни душа иска. Майка ми и баща ми също пак са си сами, както и свекърите, но като се съберем по празници къщите са пълни и топли. Не бих заменила нищо за няколкото по-натоварени и шумни детски години. Емоциите, които носят не могат да се сравнят с никои други от други отношения, а дори не подозирах. Не бих заменила спомените за пакостите, на които се смеем, нито безценните думи на вече порасналия човек - чувствам ви като най-добрите ми приятели...
Животът не свършва с детето. Само става по-хубав.

# 22
  • Paris, France
Е защо така традиционно се набута да живееш при проекто-свекърите, ако не се виждаше в традиционна роля? Да, напълно е възможно приятелят ти в момента да не иска деца, ако е близо до твоята възраст, но към 40 може да се сети, че иска и да си намери по-млада и здрава за целта.

Много си права. Може и по-рано да ги поиска и авторката да сглупи и да се съгласи, а към 40г той да си намери по-млада и по-здрава, а тя да остане болна, без жилище и с шумно и трудно за гледане чаве.

Нека първо си купи жилище! Ако си има собствено жилище, ще има повече удобство и избор.

Тя изначално не обича малки деца (като мене) и няма да се радва на собствено.

# 23
Много хора не обичат (чужди) малки деца, но обожават своите. Simple Smile

# 24
Имало е и други подобни теми, нищо ново под слънцето, честно казано не си изключение.
Родителите може да си имат техните мечти да имат внуци, това не е някакво ужасно прегрешение. Те не те разбират теб, но и ти никак не искаш да разбереш тях.
Направи ми впечатление един израз " ако всичко върви по план". Хубаво е, че има план, но не забравяй, че съдбата е това, което ни се случва докато си правим планове.

Ако не се получат нещата с взимане на жилище, майната му, парите се изкарват. Но ако намекваш, че се "появяват" децата въпреки плановете на хората, еми, ще направя всичко, което зависи от мен за да се предотвратя това и да се отърва от него.

По тази логика утре може да съм милионер и да реша, че искам да пътувам. Отделно каква е тая глупост с традиционните роли?

# 25
И аз не обичах деца, и аз се дразнех от малките досадници, ама времената се менят, променяме се и ние с тях Simple Smile

# 26
Свеки наясно ли е със семейните планове Simple Smile

# 27
Най-важното е мъжът да е наясно с плановете, а не да очаква, че с времето авторката ще си промени мнението. Simple Smile А какво дуднат роднини е все тая. Игнор.

# 28
Много си млада още, вижданията се променят с времето.

# 29
  • София
Кака Сийка е права - много се обясняваш. Отсичаш какво си решила и толкоз.
Занапред може и да си промениш вижданията, може и да не си ги промениш, твое право си е.

Общи условия

Активация на акаунт