Ти кога ще имащ деца?

• 10 719
  • 257
  •   1
Отговори
# 90
Винаги съм се чудила, в точно тези теми защо почти всички се втурват да убеждават автора, че видиш ли някога ще поиска деца и да чертаят евентуално черни сценарии. Така е и на живо, и е много дразнещо.
Толкова ли е трудно да приемеш чуждия избор?

# 91
  • София
Скрит текст:
Винаги съм се чудила, в точно тези теми защо почти всички се втурват да убеждават автора, че видиш ли някога ще поиска деца и да чертаят евентуално черни сценарии. Така е и на живо, и е много дразнещо.
Толкова ли е трудно да приемеш чуждия избор?

И аз това се чудех...

# 92
  • На изток от Ада
А тя защо се обяснява защо не иска?
Нас не ни интересува!
Аз не я убеждавам , казвам как беше при мен .

# 93
Не, единствено дете гледано в семейство без пари, където бащата заплашва да убие майката и я малтретира редовно. И после тея същите хора ми обяснят как трябва да имам деца.
Връщам си думите назад... най-вероятно би било тотално безсмислено да обясняваш каквото и да било на такъв човек. Не искам да спекулирам, ти си знаеш най-добре, но може би и начинът, по-който се чувстваш относно деца, семейство, обвързване, до голяма степен се дължи именно на тези взаимоотношения, на които си била свидетел самата ти като дете.
Според мен ако майка ми не е решила да прави деца е можела да си стъпи на краката и да се махне. За 25 години все още е зависима от него и продължава да ми обяснява как не може сама да се оправи. Предлагах и да и плащам квартирата стига да се изнесе - отказва "Ама какво ще кажат хората, съседите ще ни коментират". Според мен е можела да си води нормален живот ако просто се е изнесла вмето да се обвързва финансово допълнително. Родителите на приятелят ми по същият начин - направили го на по 18-19, майка му отпаднала от университета, а баща му си хванал шапката да ходи да изневерява. Еми извинявайте, но всеки човек, който познавам (роднини и приятели) семейството им е по един или друг начин разбито и често стоят заедно по 20-30 години и си изневеряват или се карат постоянно. Единствено "заради децата" не се разделят.

Тя майка ти толкова ти вярва, като казваш, че ще ѝ плащаш квартирата, при положение, че на двама души смяташ, че ви е много 700 лева наем, а си се навряла при хора, които не харесваш и не уважаваш, и то с идеята с години да живеете с тях. Доколкото разбирам, при тази 5-годишна връзка ти си живяла с твоите родители, които също не харесваш той с неговите си, и от известно време си се преместила да живееш при него. За родителите ти това е някакъв ъпгрейд на връзката, че се развива, затова питат за деца. Те много добре знаят, че 10-годишни връзки, в които не се случва нищо, не са по-сериозни от 5-годишни.

Противно на мненията, за мен изобщо не си млада на 25, мисленето ти е страшно инфантилно. Естествено, че изобщо не е добра идея да имаш деца, поне за момента. Нямаше да те подпитват, ако просто им беше казала, че като си купите собствено жилище, тогава ще мислите за деца. Ама може и да те познават и да не очакват това да стане скоро или изобщо. Не знам как е приятелят ти, но ти категорично си много-много далеч от сериозни планове, ама наистина планове, а не мечти, за купуване на жилище. Живеете при родителите, сигурно консумативи не плащате, храна също вероятно не купувате, и при това положение не можеш да си позволиш екскурзия веднъж на няколко години. Нещо и с квартирите си на "Вие", а предполагам жилище изобщо не знаеш в действителност колко излиза, още повече, щом искаш и свободна стая за рисуване, не ще да е малко жилище. В същото време едно спокойно и лежерно си държиш да си губиш времето и парите за многобройни хобита, което далеч по-напред финансово от теб хора, събиращи за жилище, не си позволяват, а ти спокойно си решаваш да си пръскаш недостатъчните финанси и времето си удължавайки безкрайно съжителството с хора, които не понасяш, и на фона на пазар на имотите, при който цените сякаш има накъде още да растат. Лично аз мисля, че и до 35 г. още ще се правиш, че събираш за жилище, ако не си се върнала обратно при вашите, или не си намерила някой с жилище.
Много от нещата горе, да не казвам всичките, не са така. Да наем не плащаме тук. Но всички консумативи,  храна и нашата половина от сметките си ги плащаме. Не знам от къде разбра, че не харесвам семейството му? Разбирам се супер добре с майка му, честно казано я чуствам повече като родител отколкото собствената ми майка. Когато има нужда/мога гледам да и помагам за допълнителни неща свързани с транспорта, защото нямат семеен автомобил. Относно подръжката на апартамента е 50/50,  всеки си отговоря за своята стая, а общите помещения са разделени като отговорности. Налагало се е до се прави освежителен ремонт и в него участвах. Да не ходим на екскурзии е обща решение, което взехме с цел да се изнесем по-лесно, а не защото в момента нямаме пари. Баща му не живее и не поддържа контакт с тях, така че няма какво да се коментира за него.
Колкото до ипотеката, към момента сме на 1/3 от сумата нужна за първоначална вноска, така че няма да се застояваме повече от 2 години тук. Да, говорих с майка ми за квартира и предложих да и я плащам. Не знам защо на някой му се струва странно да искаш да помогнеш на родителите си. Не ги харесвам, но човек не си ги избира и като цяло главният проблем е баща ми.

# 94
  • в очите на дъщеря ми
Всъщност авторке какво искаш от нас в темата? Даваш някаква информация на парчета, караш ни се, налагаш си мнението, не приемаш чуждите възгледи, бунтуваш се…ама какво очакваш от нас? Нещо не схващам защо ни се обясняваш толкова много.
+ 100% ......ми никой не я кара насила да има деца (не смятам задаването на въпроси по темата за вид принуда) не искаш, нямаш толкоз........ то обяснения, но тропане с крак, то тон...... (да не кажа липса на възпитание)

# 95
Авторката звучи толкова наивно, съвсем по детски. Вярно съвременният модерен свят стана много инфантилен. Не искаш деца, ми нямаш. Да живееш обаче в чуждо жилище съвсем не е зряло. Дано не ми се довлече някоя такава мома пу..пу...не че аз ще го допусна, де.

# 96
Нещо я тормози авторката, пуснала тема да сподели.
Дано пък някой се замисли и в следващия път, в такава ситуация с познат, каже просто ок, това е твое решение. А не, да започне да го убеждава, че не е прав и т. н. Ще ми се да доживея, хората да спрат да настояват за неща, които ще бъдат доживотен ангажимент за друг. Това е абсолютно лично решение и дори родителите нямат думата.

# 97
Двама пълнолетни, дето се сексят редовно, къпят се често и пр., да плащат половината от сметките при сама жена. Добреее.

# 98
Живееш в чуждо жилище, в детската стая. Иначе ще плащаш на майка си наема. Детска история, ама на 25 години отдавна не си дете. Този мъж, при който си се примъкнала няма да иска деца до следващата жена. Кариера да направиш не е нужно да нямаш деца, а да имаш други качества. И накрая самота... и две котки.

# 99
Живееш в чуждо жилище, в детската стая. Иначе ще плащаш на майка си наема. Детска история, ама на 25 години отдавна не си дете. Този мъж, при който си се примъкнала няма да иска деца до следващата жена. Кариера да направиш не е нужно да нямаш деца, а да имаш други качества. И накрая самота... и две котки.
Добре де, да приемем, че стане всичко това. Не виждам нищо лошо в това човек да е сам, а пък домашните любимци са нещо прекрасно. Като почнете с тея глупости звучи супер смешно сякаш това ви е най големият страх

# 100
  • София
Добре де, дай пак да те питаме. Що я пусна темата? Какво искаш да валидираш? Какво искаш да ти кажем? Че сме сбъркали като имаме деца, че сме си провалили кариерата, че разчитаме само на финансите на мъжете си, че нямаме собствен живот и време за нас си ли?

Ами няма да ти го кажат повечето. И двете деца родих преди да навърша 30 (на 25 и на 28). По-прекрасно нещо не съм правила в живота си. Образование (няколко даже), работа, финанси, спестявания имам. Време за спорт, хоби, разкрасяване, излизания имам. Пътуваме няколко пъти годишно.

Ето, малкото дете в момента се е гушнало до мен. До преди малко ме е целувала и ми се е усмихвала лъчезарно. Голямото ми разказа как е минал денят му в градината и ми изпя песничка, а на връщане по пътя се замяркахме със снежни топки. За теб това е депресиращо и съсипващо, за мен най-важното в живота. Няма да ти кажа колко е отвратително, защото не е. Но пък chichi ти написа колко е изтормозена от деня и гледането на дете. Като не е твоето, не раждаш и толкова.

# 101
Извинявай, но това че твоето дете се е гушнало до теб и ти си щастлива от това, не значи че друг има същата потребност. Не разбирате ли, че точно това дразни? И точно такива приказки са провокирали темата. Дори на мен ми става неприятно от подобни обяснения, при все че имам деца.
Авторката да спре да се обяснява и да отговаря. Все едно не се отнася за нея и толкова. Знам, че на 25 е малко трудно, но има време да се научи. Полезно е.

# 102
  • София
Ама никой не я кара да се обяснява. Тя започва с ферман обяснения още в първия пост, а тук никой не го интересува иска ли тя да има деца или не. Проблемът й е съвсем различен. Аз лично спирам да пиша в темата, защото изгубих прекалено много време с тия тийн глупости на уж зряла жена, на която всичко и всички са криви и живота е вечно ужасен и така и не се разбра какво всъщност я афектира толкова много. Ситуацията е елементарна. Питат я кога, тя може просто да каже “не искам”, “не сега”, “не му е времето” и толкова, а не да обяснява какви са хората с деца и колко са съсипани.

# 103
  • София
Авторката пусна темата, за да пита как да се справи с роднините, които я тормозят кога ще има деца. Повечето коментиращи дадохме и ценни съвети, включително и за повече самостоятелност и еманципация от родителските тела (суперценно).
Жената е на 25, нормално е да е склонна към крайности, крайни изказвания, излишни обяснения. Ще ошлайфа езика, ще ошлайфа поведението, ще се научи да е по-категорична или по-дипломатична, когато се налага. Може би пък просто иска да си излее душата, да сподели нещо, което явно не смее да каже на приятелки, камо ли на майка си, както става ясно.
И аз като alex_jp намирам, че темата изпадна в обяснения колко прекрасно е да имаш деца (което не отричам), както и как мнението на авторката задължително ще се промени (отново напълно възможно, никой не знае).

# 104
Добре де, дай пак да те питаме. Що я пусна темата? Какво искаш да валидираш? Какво искаш да ти кажем? Че сме сбъркали като имаме деца, че сме си провалили кариерата, че разчитаме само на финансите на мъжете си, че нямаме собствен живот и време за нас си ли?

Ами няма да ти го кажат повечето. И двете деца родих преди да навърша 30 (на 25 и на 28). По-прекрасно нещо не съм правила в живота си. Образование (няколко даже), работа, финанси, спестявания имам. Време за спорт, хоби, разкрасяване, излизания имам. Пътуваме няколко пъти годишно.

Ето, малкото дете в момента се е гушнало до мен. До преди малко ме е целувала и ми се е усмихвала лъчезарно. Голямото ми разказа как е минал денят му в градината и ми изпя песничка, а на връщане по пътя се замяркахме със снежни топки. За теб това е депресиращо и съсипващо, за мен най-важното в живота. Няма да ти кажа колко е отвратително, защото не е. Но пък chichi ти написа колко е изтормозена от деня и гледането на дете. Като не е твоето, не раждаш и толкова.
Пуснах темата защото ми омръзна при всяка среща с родители/познати да се караме за тази тема и се надявах,че не се случва само при мен. Един от познатите ми минава през подобно нещо - прибере се в България да си види родителите, в рамките на седмица се почва с това "ама виж съседа Ванко се ожени, ти кога?". Не е да те питат един път, два пъти. Чист тормоз, а после те упрекват как не си като тях. В поста си го написах - който иска, нека да си прави деца, но защо трябва за се налага, че ако не си като тях значи:
1. Ще си промениш мнението
2. Ще съжаляваш, че не си го променил
3. Ненормален си ако не си съгласен
4. Задължително ще си провалиш живота и ще останеш сам

Това е същото като аз да очаквам всеки да живее с моите разбирания. Тази тема се превърна в някаква тирада как аз съм ненормална, побъркана, лош човек, навлек.  По горе някой пишеше романи как съм била живеела на гърба на семейството на приятеля ми, а никъде не съм твърдяла че това така. Всичко това изкарано от едното нищо. Имам чувството, че като не са съгласни с някой почват да си градят в главата образ на отвратителен човек за да може после да оправдаят собствените си предразсъдъци в коментарите

Общи условия

Активация на акаунт