Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 155
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Тази ваксина, (както и други) май не се препоръва при Хашимото, нали?

# 301
Благодаря много! Имахте ли някакви странични реакции след всксината?

Мисля и аз да отида на консултация и ако всичко е ок ще си поставя.

На мен първия път във Вита ми казаха, че няма смисъл, но и аз, и мъжа ми се ваксинирахме. На почти 45 съм. В англоезичната литература ваксината се препоръчва и в такива случаи, а имунолога, който ни ги постави, също препоръча именно заради високорискови щамове, с които все още не сме сблъскали. Има и някакви данни за потенциален терапевтичен ефект върху конкретния щам, с който си заразен, но са по-скоро изолирани. Реално от всичко, което съм чела по въпроса, има само ползи. Дори се препоръчва преди или след LLETZ (наличните данни сочат, че до месец след процедурата ваксината има най-добър ефект ако не е поставена преди това).

След това, когато във Вита споменах, че съм се ваксинирала, изразиха одобрение и специално го записаха в досието ми.

# 302
Нямах никакви странични реакции след ваксината, дори и болка на мястото на поставяне. Само имайте предвид, че след определена възраст се поставят три дози на определени интервали.

# 303
Здравейте!Тези от вас ,които са правили колпоскоп и биопсия във Вита ,след колко време стана готов резултата ви?

# 304
Здравейте!Тези от вас ,които са правили колпоскоп и биопсия във Вита ,след колко време стана готов резултата ви?
Здравейте, колпоскопа веднага, за биопсията мисля, че чаках към 10 дни.

# 305
Здравейте, колпоскопа веднага, за биопсията мисля, че чаках към 10 дни.
Благодаря  за отговора!Аз на 02.01 бях на колпоскоп ,взехаби биопсия ,но до този момент не е излязъл резултат.Вие по телефона ли се обадихте за резултата или си го проверихте в сайта?

# 306
  • Ланкър, планините Овнерог
В друг МЦ ми взеха материал за биопсия, не Вита. Другите изследвания си ги видях в сайта им, но специално за биопсията звънях по телефона. Но пък те не работеха с техен патолог, а с външна лаборатория, докато Вита имат патолог. Звъннете най-добре.
За хистологичния резултат след операцията (Вита) малко повече от 10 дни минаха, докато излезе. Зависи колко е натоварен патологът им, само един е.

# 307
Биопсиите (поне преди) не ги качваха онлайн. Само на място. Може да звъннете да питате дали е готова и идете да я вземете и да я тълкува лекаря все пак.
В Токуда например и цитонамазките не излизат онлайн. Цитологии, патологии и прочие не се качват онлайн.

# 308
Цитонамазките във Вита ги качват. И в другия МЦ, в който ходих, също ги качват.

# 309
Здравейте,
Искам да  разкажа какво се случи с нас.
Бяхме във Вита на преглед ( при трети гинеколог ) .Прегледаха ни цялата документация,направиха ехограф отново. .На ехографа ,казаха че няма полипи ,но имало нещо навътре ,в кухината на матката  ,което те виждат ,но не могат да кажат какво е . Абсолютно същите думи ,които ни бяха казани и  при вторият гинеколог.Трябвало да се вземе биопсия,чрез хистероскопия.Приемат ни в един ден ,правят го и още същият ден следобед ,ни изписват срещу 1200 лв..Питахме няколко пъти ,какво може да бъде ..не знаели .Няма как един гинеколог,който преглежда по 10 пациента на ден ,в продължение на години ,да не може поне да предположи какво може да е .Това не е нормално.Отделно при кръвните ни изследвания,ни е завишена гликозата - стигнала е до 7.5,и имаме завишени еритроцити в урината .Имаме съмнение,че се е получило нещо ,при първата биопсия,която ни взеха преди 20 дни...Просто думи нямаме..

# 310
Пореден лекар ви казва, че няма как да каже на фантазия какво е, а вие още не вярвате? Може да са много неща, без изследване няма да си сложат главата в торбата с предположения.

# 311
Royalty, съвсем възможно е да не могат да кажат само гледайки с ехо какво е. Щом и там имате потвърждение на казаното от втория лекар, няма какво да се бавите повече.
Аз съм махала полип на матката във Вита при Карагьозов и беше 800лв преди години, преди ковид, така че цената, която сега са ви казали, е долу-горе подобна предвид повишението на всичко.
Повишената глюкоза не мисля, че има връзка с биопсията на раничката. Най-вероятно е била повишена и преди това и са нужни допълнителни изследвания.
Избирайте лекар и действате по стъпките.

# 312
Ми. нормално е да не могат да определят какво е, вече го каза, защото и при мен имаше подобен случай.Не мисля, че е странно.Виждат нещо в кухината,не трябва да е там и само биопсия от мястото може да каже след огледа.

# 313
Еритроцитите в урината сами ли са, имат ли си другари - левкоцити, нитрити, бактерии, гъби…? Пуснете нова урина след добър тоалет, както и стерилна за микробиология. Ще се види. Има някакъв нищожен шанс да е някой цистит, прашинка, кой знае, оплаквания има ли при пишкане?
Глюкозата категорично няма общо с гинекологичните неща в случая и 7.5 е диабет. Посетете в спешен порядък ендокринолог.
Останалото са го написали - избирайте къде и действайте.

# 314
Той лекаря може да предполага много неща,но вероятно не ви е казал,първо защото не е сигурен и второ,за да не ви стресира. Сега от биопсия ще са сигурни какво и ще ви лекуват. Успокойте се,знам че е трудно да го направите,но наистина изчакайте резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт