Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 212
  • 744
  •   2
Отговори
# 315
Здравейте!Тези от вас ,които са правили колпоскоп и биопсия във Вита ,след колко време стана готов резултата ви?
Здравейте, колпоскопа веднага, за биопсията мисля, че чаках към 10 дни.
Благодаря  за отговора!Аз на 02.01 бях на колпоскоп ,взехаби биопсия ,но до този момент не е излязъл резултат.Вие по телефона ли се обадихте за резултата или си го проверихте в сайта?
Проверих си го в сайта, но и се обадих по телефона в кабинета за консултация.

# 316
Еритроцитите в урината сами ли са, имат ли си другари - левкоцити, нитрити, бактерии, гъби…? Пуснете нова урина след добър тоалет, както и стерилна за микробиология. Ще се види. Има някакъв нищожен шанс да е някой цистит, прашинка, кой знае, оплаквания има ли при пишкане?
Глюкозата категорично няма общо с гинекологичните неща в случая и 7.5 е диабет. Посетете в спешен порядък ендокринолог.
Останалото са го написали - избирайте къде и действайте.

Преди по малко от месец ,глюкозата беше нормална - 5.20 .

# 317
Момичета,какво пиете за подсилване на имунитета? 6месеца пих AHCC и ми се иска да ги сменя с нещо друго. Ще се радвам,ако препоръчате нещо 💐

# 318
Щом е била нормална, проследете я. Може да е грешка, може да е стрес, недоспиване, висок кортизол. Но няма връзка с биопсията от предния път.

# 319
Не е по темата, но да - от стрес се вдига глюкозата, да. Ако се е хранила по-малко от 8 часа преди изследванията и то с високовъглехидратни и сладки неща - също може да дадат отражение на резултатът. Но все пак 7 и нагоре е притеснителен резултат и трябва задължително да се проследи.

# 320
  • Ланкър, планините Овнерог
Royalty3, а резултат от биопсията отпреди 20 дена има ли?

# 321
Само да кажа, че хистероскопията може да мине по каса (не във Вита), минах през това, не ми струваше абсолютно нищо, но по пътека са две нощувки в болница.

# 322
Здравейте!Тези от вас ,които са правили колпоскоп и биопсия във Вита ,след колко време стана готов резултата ви?
Здравейте, колпоскопа веднага, за биопсията мисля, че чаках към 10 дни.
Благодаря  за отговора!Аз на 02.01 бях на колпоскоп ,взехаби биопсия ,но до този момент не е излязъл резултат.Вие по телефона ли се обадихте за резултата или си го проверихте в сайта?
Проверих си го в сайта, но и се обадих по телефона в кабинета за консултация.
Благодаря!И аз ще следя в сайта и ще звънна и по телефона!

# 323
Royalty3, а резултат от биопсията отпреди 20 дена има ли?
Да има ..като сега третия АГ от Вита  при който бяхме каза ,че лекаря не е трябвало да взима първата биопсия от шийката a от кухината ( където е и проблема ).Първият АГ чието имe ще спомена някой път ,за да знаете всички тук  е касапин ,човек не проявяващ никаква загриженост.
Резултатът е : Умерена дисплазия до CIN 2

# 324
CIN 2 също е за лечение, т.е. биопсията от шийката не е била излишна.

# 325
Здравейте! Добра и полезна тема.  Имам следния въпрос: Възможно ли е при спукана киста на жълто тяло да даде грешен резултат на цитонамазка и микробиология?! Защото пробите бяха взети при констатиране на спуканата киста и имаше жълто течение без неприятна миризма. Благодаря за евентуален отговор.
Иначе в момента съм на лечение с клиндавазин и чакам резултат от HVP. Много стресиращо ми подейства цялата тази картинка.
Бъдете здрави!

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 15:04 от Didis_82

# 326
Благодаря,но виждате какво пък твърдят тези  от Вита ...че не трябвало ...всеки ,,плюе ,, по другия .Той не бил прав ,е ..а кой е прав тогава ?

# 327
  • Ланкър, планините Овнерог
Хващате за ушите този, който най-много ви вдъхва доверие и действате. Не губете повече време да се маете и ядосвате.
Аз, като си видях резултата от биопсията, въобще не се чудех, още на следващия ден бях на лекар, следващата седмица ЯМР, пак лекар и 2 седмици след това операция. Въобще не исках да губя време и се доверих на лекаря. Може и да не е било правилно, може да е имало и по-добри лекари и методи, но вътрешно за мен си избрах и не съм го мислела. Щях само да губя ценно време и да се объркам, ако бях започнала да обикалям.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 20:16 от Гита Ог

# 328
Хей, Гита, как си? Как са нещата при теб?

Благодаря,но виждате какво пък твърдят тези  от Вита ...че не трябвало ...всеки ,,плюе ,, по другия .Той не бил прав ,е ..а кой е прав тогава ?
На колко години сте? Кой казва да не третирате? Някой във Вита? Карагьозов, Крумов?

Дидис82, няма да даде отражение на изследванията.

# 329
  • София

Аз пак ще се повторя - жената е на 63 г., това е най-важното. Вкарвай я в болница, махайте всичко и ще си живее спокойно живота години напред. Какво я влачите по доктори, защо я ровят толкова? След изчистването ще се успокои и тя, и вие близките. Не е страшна операцията, възстановяването е бързо.
Изкарах я на 47 г. след само 1 кръвоизлив. Ами подмладих се, успокоих се.

Общи условия

Активация на акаунт