Шофьорски и пешеходни истории

• 4 891
  • 97
  •   1
Отговори
  • Г. О.
Здравейте.
Ежедневно изпадаме в ситуации на пътя(с движещи се или с паркирали коли), било като шофьори или като пешеходци. Нека споделим и обсъдим - сигурна съм, че ще има интересна и полезна информация за всеки.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 19:36 от НефертитиЯ

# 1
Може би това не е подходящата тема, но все пак ще пиша тук. Аз искам да питам, защо хората без бебета в колички спирате на местата в паркингите, които са за семейства с колички? Ако се разходите в паркират в мола ще забележите, че в нито една кола няма бебешко столче. Много често засичам там да спират семейства с първокласник, примерно. За хората с колички е много неприятно да спират на обикновенно място. Първо не можем да си сложим количката в багажника и второ ако някой е спрял близо до нас не можем да си сложим бебето. В този случай, запушваме "шосето" в мола. Тогава става задръстване и скандал. Защо аджеба си прибирате количката, а зад вас 10 коли?

# 2
  • Най-красивата страна
Синя зона-ок.
Ама защо не направиха поне един достатъчно голям паркинг?
Скоро ще има и зелена зона в нашия град.
И чувам още от сега работещите в района мислят къде ще си паркират колите..

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 21:21 от Veronikaaa

# 3
Те и  на местата за инвалиди спират масово, без да са с нужният стикер.

# 4
  • Наблизо
Те и  на местата за инвалиди спират масово, без да са с нужният стикер.
И обикновено са едни мощни скъпи коли.

# 5
  • Далечният изток
Отдавна няма стикери. Има карти.

# 6
Може би това не е подходящата тема, но все пак ще пиша тук. Аз искам да питам, защо хората без бебета в колички спирате на местата в паркингите, които са за семейства с колички? Ако се разходите в паркират в мола ще забележите, че в нито една кола няма бебешко столче. Много често засичам там да спират семейства с първокласник, примерно. За хората с колички е много неприятно да спират на обикновенно място. Първо не можем да си сложим количката в багажника и второ ако някой е спрял близо до нас не можем да си сложим бебето. В този случай, запушваме "шосето" в мола. Тогава става задръстване и скандал. Защо аджеба си прибирате количката, а зад вас 10 коли?
То е като спирането на инвалидни места, без да си инвалид. Байганьовщина. И като спирането на раираните зони в края на паркингите (не СА клетки за паркиране!), и любомито ми - спиране на аварийни в края на лентата за движение на паркинга, че да трябва да си прибера огледалата, за да мина. А тия спрелите на аварийни често не спират така, защото изчакват/качват някого с торби да кажем, а просто оставят колата и си влизат в магазина - "ама аз за малко!"

# 7
  • София
И аз много се дразнех, когато местата за родители с деца се заемат ей-така. Добре че отраснаха децата и приключихме с тази "привилегия".
Веднъж един такъв екземпляр сам млад мъж, обаче се наместил на мястото за деца, и си идва с торбичката точно докато оправях детето от количката в столчето и се наложи да ме изчака. Толкова бавно и старателно не знаех че мога изобщо, и само "Съжалявам, те затова тези места са отделно от другите". Дано се е светнал, че не винаги е "печалба" да си там.
Случвало ни се е и да се намести някой между две паркоместа за родители с колички. В икеа са така едно до друго доста широки, и може и да остане място като за кола. Едва си влязох, наложи се да понатисна вратата в неговата. Това след като и по уредбата го викаха и не се появи, не съм вандал за кеф.

# 8
  • Г. О.
Мен също ме дразни спирането на места за инвалиди и за семейства с малки деца, като често виждам сами жени, без деца, но със скъпи коли, да се качват с пълните торби в колите си - изобщо не се съобразяват с табелата, а и нямат самосъзнанието, че има хора, които се нуждаят от това място. Тъпо.
   Иначе, по темата - имах случка:) Движа се в града по главен път и наближавам светофари. Малко преди това, отдясно идва джип от път без предимство, който ми сече пътя.  Аз му свирнах, за да му се скарам за наглостта. Светофарът светна червено ( за около 60 секунди). Онзи с ряз отвори вратата и се затича към мен, псувайки ме. Беше застаряваща мутра, от онези с ланците. По едно време видя, че съм жена и се спря на място, може би 20 секунди, като отправяше хвалебствия по мой адрес ... и се върна в колата си. Та, така - не стига, че е виновен, ами и нагъл.

# 9
Аз съм забранила на мъжа ми да използва клаксона. Не, че не го прави, все още мисли, че може да превъзпита маймуните в дрехи, обаче не го знаеш този на какво е, дали е психично здрав и изобщо адекватен.
Бях трети курс, когато отивах на една лятна практика с моето си Пежо 206. На магистралата, изпреварвайки някакъв камион, за няколкото секунди между поглеждането ми в огледалото, ми се беше лепнала до задницата някаква спортна кола. Ускорих, колкото са възможностите на количката и щом можех, започнах да се прибирам. И този... направо не намирам думи... реши да ме "накаже" като ме засече и отпраши напред. Колата ми обаче при кривването на дясно заради тази маневра, започна да криволичи и до ден днешен не знам как я овладях. В някоя паралелна реалност моят живот е свършил точно там. Сума ти време не можех да се отпусна и сега просто гледам да нямам никакво съприкосновение с такива коли и съответните им шофьори.

# 10
  • София
До един момент ми правеше впечатление, че при всяко излизане с колата, все ще има поне по един кретен по шосетата, дори да карам на малко разстояние. Явно вече съм претръпнала и ги изтривам от мислите си почти веднага. Но те са си там. Днес една мацка съвсем спокойно ни отне предимство. Излиза от пътя без, че и с ляв завой. Не изглеждаше много адекватна.

# 11
Местата за майки с деца включват не само тези с количка, но и тези с деца (деца са до 12 годишна възраст), но съм съгласна, че тези с колички имат по-голяма нужда да спират там. На паркинга на Лидл веднъж се карах с един дядо, който реши да паркира там. Направо излязох от колата и отидох пред неговата да го попитам къде точно са му децата. А той най-нагло се премести и спря пред входа на магазина, където няма паркомясто.
Аз се дразня на пешеходците, онези безсмъртни същества, живеещи с идеята, че всеки шофьор управлява автомобила си с кристална топка в джоба и предугажда всеки пешеходен порив, повлякъл съществото им в посока на пътното платно.
И за тротинеткаджиите и велосипедистите мога да кажа много, и все ще е нецензурно. Уважавам екологичният им призив да се придвижват със скорост на автомобил без да замърсяват околната среда, но на пешеходна пътека се пресича вървейки, заради скоростта, с която изскачаш на пътя, която дава възможност за реакция на шофьора да те предпази. И пак стигаме до кристалното кълбо.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 09:54 от brumm

# 12
  • Mars Hotel
  Иначе, по темата - имах случка:) Движа се в града по главен път и наближавам светофари. Малко преди това, отдясно идва джип от път без предимство, който ми сече пътя.  Аз му свирнах, за да му се скарам за наглостта. Светофарът светна червено ( за около 60 секунди). Онзи с ряз отвори вратата и се затича към мен, псувайки ме. Беше застаряваща мутра, от онези с ланците. По едно време видя, че съм жена и се спря на място, може би 20 секунди, като отправяше хвалебствия по мой адрес ... и се върна в колата си. Та, така - не стига, че е виновен, ами и нагъл.
Много подобно нещо ми се случи и на мен. Колона коли чакаме спокойно в дясна лента за завой надясно на светофар. Някакъв нещастник спокойно подминава всички коли зад мен, спира точно до мен и започва да ме натиска да влезе пред мен. Първоначално се възмутих от наглостта му и не го пуснах  - продължих да се придвижвам лекичко напред към светофара с колите пред мен. Този полудя - започна да свири, да се опитва да ме изблъска от пътя, буквално се навря пред мен с предницата си. Спря ме там и започна да жестикулира, сякаш ми реже главата. Ами пуснах го пред мен, какво да направя. Явно някои са много отворени като видят сама жена с малка кола.

# 13
Този полудя - започна да свири, да се опитва да ме изблъска от пътя, буквално се навря пред мен с предницата си.
Следващият път му подпри дясната врата и не подписвай двустаен. Да дойде кат да му изтрещи акт за причиняване на ПТП ( 9 КТ + 5 КТ за неспазване на предимство ).
Не разбрах, какви точно истории? Опасни,  комични, поучителни...?

# 14
Мен ме дразнят шофьорите, които извън града при добра видимост и условия, на прав път карат със 70 км/ч и правят колона след себе си.

Изтръпвам като видя тротинеткаждия, защото в повечето случаи са непредсказуеми.

Общи условия

Активация на акаунт