Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 888
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Не се тревожете! Моята биопсия беше с упойка, тя трае няколко минути. Аз бях 3Б група. След нея се видя и Cin 3. Направиха конизация изрязана в здраво. 6 месеца след това съм 2 А група. Доктора каза, че мога да си износя още едно дете без проблем.

И аз се тревожех, но момичетата тук ми дадоха надежда и се успокоих. ❤️

# 166
Здравейте,
На моя близка ще и вземат биопсия ,след направена цитонамазка,по препоръка на гинеколог.Понеже тя пие лекарства за разреждане на кръвта  Еликвис ,във връзка с прекарано заболяване,трябва ли да спре тези лекарства ,до деня на вземането на пробата,и както каза единия кардиолог,да ги замени с инжекции фраксипарин до биопсията или не е нужно да ги спира ( препоръка от друг ) Ако някой може да бъде полезен ?

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 18:49 от Royalty3

# 167
  • Ланкър, планините Овнерог
Мен лично не са ме питали пия ли някакви лекарства, биопсията не беше предварително планувана.

# 168
Здравейте на всички. Включвам се и аз в темата. Накратко: hpv 16, pap 3b, биопсия CIN2 до CIN3 и последвала конизация с хистология резекционни линии чисти. Доцентът ми каза на 05.12 на контролен. Отивам в онкологията в Бургас - не можело по-рано да се запише час, звъннете на 29ти и звъня днес и казват няма часове.  Въпросът ми е какъв точно е контролния преглед и може ли да е при друг доктор? Благодаря и само хубави резултати на всички ❤

# 169
  • Варна
Nanennce, контролният преглед е да видят как се е възстановила тъканта след конизацията.

Аз пък пиша да Ви споделя пак моите притеснения за детето. 1 година точно мина от колпоскопската находка с ЦИН 2, положително изследване за ЧПВ 16 и 42, ПАП-3А,  LEETZ в Плевен и уж всичко е наред.
Вирусите вече са отрицателни, но пак нашата АГ вижда нещо на колпоскопа, на друго място този път. Декември ще прави нова биопсия и ми е много притеснено да не би отново да има изменения. Възможно ли е след отрицателни ЧПВ?

# 170
Здравейте и от мен.Пуснаха ми цитонамазка и излезе 3а група.Пуснахме високорисковите за hpv и всичко е отрицателно.Нищо не ми е изписано и казаха да отида другия месец да пуснем нова цитонамазка.Много ми е напрегнато и не знам какво да очаквам от тая група,ще чета тепърва първия пост,но исках да питам дали е възможно да спадне тая група сама,че 2 месеца нямах цикъл най-вероятно заради ИР,който ми откриха и поне ми дойде вече.Та не знам дали не се получават по-високи групи като не ти е идвало повече време.

# 171
здравейте,
   само искам да изразя възмущението си от това, че в последните постове все чета, че докторите искат 2ра цитонамазка през много кратък интервал от време

Скрит текст:
При цитонамазка четчицата обира клетките от външната част на маточната шийка и цервикалния канал.
ако преди 1 месец "лошите" клетките са "обрани", то след 1 месец е нормално да няма "лоши" клетки, съответно цитонамазката ще има фалшиво хубав резултат ...
А също така (според моята АГ) не се отразява добре на тъканта да се "обира" толкова често с интрумента ...

# 172
  • София
Борислава, правен ли ви е колпоскопски преглед? Той е много по-необходим от втора цитонамазка в рамките на месец.
elle, рядко, но възможно. Аз не съм имала положителен hpv до момента, но имам две конизации.

# 173
Не ми е правено,не ми е и предложено...

# 174
  • Дубай
Борислава направете тогава, на него се вижда дали има някакви изменения. Възможно е просто да имате някакво възпаление и затова групата да е такава,но ние това няма как да го знаем...Втора цито след месец не е вариант и за мен, защото може да е с лъжливо-добър резултат.
Моят съвет е, да напривете колпоскоп и според резултатите от него, да се лекувате и тогава нова цито.

Наненце, съветвам Ви да намерите друг онкоспециалист, този явно не му се занимава...
Изключително безотговорно от негова страна, иначе, да, може друг да  види как заздравява тъканта след конизацията.

# 175
Здравейте! Извинявам се ако въпросът ми не е за тук. Някой може ли да разчете резултата от цитонамазката? По- точно това,което пише най- долу.

# 176
Общо взето - нормални неща. Изглежда имаш някакво леко възпаление. Правила ли си си МБ?

# 177
Общо взето - нормални неща. Изглежда имаш някакво леко възпаление. Правила ли си си МБ?
Благодаря за бързия отговор! Какво може да е това възпаление? Не съм правила МБ.

# 178
Всякакво. Може да е гъбичка, може да е бактерия, може да е разбъркана флора, ППБ. Въпреки че едва ли е последното.
Направи си и една МБ, така или иначе трябва и това да правиш профилактично веднъж в годината.

# 179
Здравейте момичета,
Пак съм аз и моля за съвет, тъй като вече главата ми ще гръмне от страх, притеснение и объркване.
Накратко предистория: цитонамазка Пап2, възпалителни промени
ЧПВ тест: положителен за 16&31
Микробиология чиста
Тест за хламидии, микоплазми и тн- чист
На колпоскопския преглед се вижда изменен участък около 2 см, с изразен съдов рисунък - с една дума не изглежда добре. Взимам и противозачатъчни ясмин от 8 г заради ПКЯ.

На прегледа с колпоскоп лекарката пусна тези всички неща и каза, ако всичко е чисто, ще влезна в болница за 2 дни и ще ми вземе биопсия от няколко места с венозна упойка.
Днес излезнаха всички изследвания и се оказа, че тя е мислела в болницата да ми направи директно изрязване с ел бримка (пак я нарече биопсия, но забравих самия термин). Каза, че се надява с това проблемът изцяло да се реши и да не се налагат повече манипулации. Мен това леко ме шокира, тъй като си мислех, че става въпрос за “нормална” щипкова биопсия - каза, че такава може да ми направи директно в кабинета. Сега съм супер объркана какво да правя. От една страна умирам от страх от щипковата биопсия заради болката (прагът ми е много нисък). От друга страна ако ми направи тази с ел бримка и се окаже, че проблемът в по-дълбок, ще се наложи още една операция.
Направо съм в шаш и паника и ще съм благодарна на всякакъв съвет!

Общи условия

Активация на акаунт