Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 33 910
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Дубай
Ще тръгва кампания срещу превеса на рака на маточната шийка и гърдата... Някой има ли повече информация?!

# 196
Здравейте, някой бил ли е при д-р Иван Крумов - Вита?

# 197
Аз,на 07. 11 питайте,ако Ви интересува нещо.Иначе колпоскоп,цитонамазка, микробиология, тест за ЧПВ е 346лв.
Не ме прегледа с ехограф не знам защо. Между другото аз ходя и при един доцент той също не ме гледа на ехограф🙄🤔

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 14:26 от Iva_aa

# 198
Е как няма да гледа??

# 199
Е как няма да гледа??
Не знам и аз.По принцип със сигурност гледат,но мен не са.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 13:53 от Iva_aa

# 200
Ехографът не е хубаво да се пропуска. Оглеждат се яйчници и матка за евентуални кисти, образувания и т.н.
Все пак не само шийката на матката може да заболее...

# 201
Аз,на 07. 11 питайте,ако Ви интересува нещо.Иначе колпоскоп,цитонамазка, микробиология, тест за ЧПВ е 346лв.
Не ме прегледа с ехограф не знам защо. Между другото аз ходя и при един доцент той също не ме гледа на ехограф🙄🤔
Колебая се между Крумов и Владимир Веселинов

# 202
Възможно ли е да имам дисплазия, а тест за ЧПВ във Вита - отрицателен? Имам доказана дисплазия и четох, че се поражда от ЧПВ, та не знам какво да мисля.

# 203
Принципно възможно. Не всяка досплазия е в резултат на HPV.
А и не е ясно кои щамове са изследвани. А и има щамове, които не са в стандартните пакети, които се предлагат от лабораториите.
Така или иначе - дисплазия = предракови клетки - следва да се премахне/изгори.
Във Вита работят с лазери, което за мен лично е най-доброто.

# 204
И двамата са много добри и човечни. Преглеждат много детайлно и обясняват на разбираем език, отговарят на всякакви въпроси.
На Крумов може би бих му дала бонус точка заради лабораторията на Вита, Иванов праща пробите в Лорамед (ако става въпрос за кабинет на Люлин мед).

Колебая се между Крумов и Владимир Веселинов

# 205
Веселинов в Люлин мед ли?

# 206
Веселинов в Люлин мед ли?

Извинявам се, имената са подобни с Веселин Иванов и съм се объркала (https://superdoc.bg/lekar/d-r-venelin-ivanov-1810)

# 207
Днес говорих с АГ, който ми каза, че очаква от биопсията ми или ..нещо си…папилом (в момента забравих името), или Цин1, като и двете се “горяли” в амбулаторни условия. Това вярно ли е? Цин1 да се “гори” в кабинета???
А и другото - папилом, гори ли се?

# 208
Здравейте, в лабораторията са написали резултата от цитонамазката на ръка и с краката си - не се чете. На диагноза пише st. gyn.normalis, което аз чета като нормалем гинекологичен статус.
След това пише Pv II, a I. Идеи какво ще рече?

# 209
Днес говорих с АГ, който ми каза, че очаква от биопсията ми или ..нещо си…папилом (в момента забравих името), или Цин1, като и двете се “горяли” в амбулаторни условия. Това вярно ли е? Цин1 да се “гори” в кабинета???
А и другото - папилом, гори ли се?
Здравейте! Моя резултат е папилом от биопсия без Цин, но ще горим след празниците. Много се притеснявам... ще е в кабинета, да. Док каза , че ще ми сложи обезболяващо гелче,  макар че по принцип шийката няма нервни окончания, т е не би трябвало да има болка , а само чувство за допир или натиск. Биопсията ми я взеха след колпоскоп, т е беше прицелна на момента . Бях с ужасна нагласа , стана ми лошо по време на взимането, аз лично усещах болка в този момент, но се надявам при горенето да няма.

Общи условия

Активация на акаунт