Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 149
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Тест за човешки папилома вирус.
А каква операция ви препоръчват?
Във Вита преглежда Карагьозов и той е много добър избор. За да запишете час за него обаче, трябва да се абонирате в супердок, за да ви извести, когато се освободи час при него.

# 226
  • Ланкър, планините Овнерог
За по-тегави случаи може да се звънне в кабинета - има варианти за вмъкване бързо. Друг вариант е да се иде пред кабинета и да се примолите за преглед. Понеделник, сряда и петък след 14ч е на кабинет той.

# 227
Тест за човешки папилома вирус.
А каква операция ви препоръчват?
Във Вита преглежда Карагьозов и той е много добър избор. За да запишете час за него обаче, трябва да се абонирате в супердок, за да ви извести, когато се освободи час при него.
Благодаря на всички отговорили ...
Гинеколога който прави биопсията ,препоръчва направо операция ..но ние мислим да си направим консултация с още поне минимум един специалист..!?Ще изберем Вита ,виждам че препоръчвате тази болница ,пък и доколкото четем и ние  там има обособен център само за дисплазия и явно са добри ..Не знам в Майчин Дом какви специалисти има...

# 228
Не отговорихте каква операция препоръчват.

# 229

Здравейте, да търся ли мнение на АГ, или да си купя някакви глобули за ваг- флора? Благодаря.

# 230
Явно препоръчват хистеректомия, което е доста странно, ако проблемът е само цин 2.
Непременно се консултирайте с още един лекар .
Не препоръчваме просто Вита, а конкретен лекар от там. Има разлика.
От Майчин дом аз нямам наблюдения.

# 231
Явно препоръчват хистеректомия, което е доста странно, ако проблемът е само цин 2.
Непременно се консултирайте с още един лекар .
Не препоръчваме просто Вита, а конкретен лекар от там. Има разлика.
От Майчин дом аз нямам наблюдения.

Да де, но яйчници остават ли, махат ли се и те...

Все пак предвид възрастта аз сякаш бих махнала всичко, вместо да треперя от риска да се изроди.

# 232

Здравейте, да търся ли мнение на АГ, или да си купя някакви глобули за ваг- флора? Благодаря.

Според резултата вероятно имаш БВ. Разбира се, че трябва да го обсъдиш с АГ. То по принцип трябва са ти вземе и МД да се види какво е точно.
А и в повечето случаи се изписва АБ и през устата, не просто глобули за вагиналната флора. С Интимохелп и подобни неща няма да се оправиш.

# 233
Здравейте момичета забравих да пиша след втората конизация всичко е чисто .Взех праховете иги занесох за второ мнение и пак ми казаха че е изрязано до здраво пием с мъжът ми ahcc  слагам и папилокер но докторката нени дава секс без презерватив заради hpv To Нормално ли е това

# 234
Не отговорихте каква операция препоръчват.
Препоръчват да се извади матката !!! Това са думите на гинеколога ..Но ще направим изследване за човешки папиломен вирус ,и ако се окаже че няма ,то тогава как така има дисплазия..Преди две години тя беше гледана просто
профилактично  и резултата от цитонамазката беше чист !!

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 21:20 от Royalty3

# 235
Защо са тези удивителни?
Направете си втора ако трябва и трета консултация, и си решете.
Писах го веднъж, ще го напиша пак...бих махнала матката аз, ако има риск от развитие на нещо злокачествено, да.

# 236
Благодаря ви,но защо се захващате сега за едните удивителни...не знам защо ги сложих ,не им обръщайте внимание

# 237
Дисплазия може да има и без HPV.
Това е предраково състояние и не е за подценяване. Изобщо не си губете времето, а консултация с втори лекар и предприемете нужните стъпки.
Не е задължително непременно да се реже всичко, но оперативна намеса е абсолютно наложителна. Дали ще е конизация или друг вид операция, то е по преценка на лекаря.

# 238
Здравейте! След посещения при няколко специалиста, получих различни мнения. Единият дори не видя изменението… другите трима бяха на мнение да се направи биопсия и после да се предприемат действия, НО и тримата казват, че Цин1 и 2 се третират чрез “горене” с разни киселини предполагам, в кабинета… Хора, това истина ли е… как така? Не се ли прави конизация при който и да било Цин…?

Иначе днес АГ ми взе биопсия и каза, че участъкът е толкова малък, че го е отстранил целият и дори да е Цин1 или 2, няма да “горим” и правим нищо повече, да приема, че всичко е махнато и е наред… Е, аз как да бъда сигурна… Чакам резултатът от биопсията, но какъвто и да е той какво да правя аз от тук натам, дайте съвет?

ПП. Понеже наскоро се коментираше колко боли биопсията, да дам отзив и аз, че почти нищо не усетих, ако на някой му предстои и се притеснява. Разтварянето със спекулума боли повече, а и аз имам нисък праг на болка.

# 239
  • София
Горенето с киселина при мен беше довело до запушени жлези. През годините са ми правили и с киселина, и с лазер, и бримково изрязване - и трите в кабинета.

Иначе и аз съм чела, а и лекар ми е казвал, че когато участъкът е толкова малък, самата биопсия се води оздравителна процедура. Тя го щипва цялото.

Доверете се на лекаря си!

Общи условия

Активация на акаунт