Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 503
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, момичета,

чета всеки ден, но нямам време да пиша.

Слава Богу бебето не се разболя или поне не разбрахме, а всички вкъщи изкарахме вирус, включително и майка ми, която дойде да помага.

При нас на 3м и няколко дни Момчил го измериха 6150 и 64 см, бая дългичък е. Качил е 900 грама за 1 месец и няколко дни, дано малко да забави темпото, че не знам как ще го вдигам след 1-2 месеца. Добре понесе ваксината, Ротавирусната си я изяде с кеф, а след другата естествено се разплака. Куул патч ние слагаме 1 час след поставянето на ваксината, като преди това куул патча е бил в хладилника. Такива са ни инструкциите от педиатърката. Пак не дадох Панадол профилактично и не е вдигал температура. За разлика от миналия месец, този месец не е бил по-сънлив в деня на ваксината.

Благодаря на Мама за споделеното за бебешкото СПА, ние също ще го посетим. Скъпо е, но мисля, че ще е страхотно забавление за всички ни. А и се оказа, че ни е съвсем наблизо.

Момчил напоследък слага буквално всичко, до което се докопа, в устата. Много често си смуче палците на ръцете. Вашите бебета правят ли го? Старая се да му мием ръцете всеки ден с измивния гел, защото го къпем през ден, но това непрекъснато лапане на ръцете ме притеснява.

Друга новост е, че явно откри, че има глас защото започна да крещи доста силно. Вече не плаче за храна, ами направо крещи! Вашите бебчета крещят ли?

От 1 седмица го слагам на килимчето (взех от ХРЕ пяна) и там прекарва по няколко часа на ден. Не мога да дам отзиви за килимчето защото е ново. Харесва ми, че е шарено и не събира прах. Но всеки косъм си личи...Освен това се хлъзга за бебето и не знам долколко ще може да се упражнява да пълзи върху него. Обаче той и на пода ще се хлъзга като се замисля.

В това лошо време излизането е трудно, обличането на бебето си е приключение. Той е много недоволен като го обличам, а веднъж готов трябва по най-бързия начин да излезнем защото вътре ще се свари така опакован.

Като бяхме още бременни обсъждахме, че поръчвате дрехи за себе си от Shein. Поръчвате ли и нещо за бебетата? По принцип смятам, че са евтинджоси с лошо качество, но ми се иска да взема бюджетно коледно костюмче и може би ще пробвам. Някой с отзиви?

Аз преди месец поръчах спално чувалче от Шейн и останах приятно изненадана. Гледах да е с ципове отстрани. Отделно, че и ръкавите са с цип и се свалят. Винаги гледам материята, за детето задължително памук. Поръчвах и от тези пухените ескимосчета-на ципа има плат, което предпазва от одраскване и е с тип ръкавички за ръцете. Доволна съм. И са на добри цени. Винаги гледам отзиви и снимки в коментарите.

# 31
И моята сладурка си държи главичката без никакъв проблем и без наша помощ вече цял месец, крясъците са главно с баща ѝ, много му се кара и на една кукла ДОЛИ с нейното име на рокличката ѝ, обожава я защото има и дрънкалка в нея и много пищи като я гледа 🤣, гука си с мен, смее се много и любимото ѝ нещо е банята. 50% от времето, в което е будна е на килимчето и активната гимнастика, а в останалите 50% време е на ръце и обикаляме стаите и се оглежда всичко детайлно. Направих календар 2025 с нейни снимки в Empik Foto и поръчах за баби, дядовци и вуйчовци 😁 - мога да кажа че са уникалаани персонализирани календари само за 8..9лв -размер 30х30 (идея за коледни подаръци).

# 32
Малко ъпдейт от мен за разранената гърда: малкият повърна мляко в кафяв цвят със съсиреци. Спирам да го храня от нея. Ходих сега да взема АМ,ако не ми смогне другата гърда, но понеже съм смотана, взех обикновено,а той е с диария и е трябвало безлактозно, ама кой да знае. Ще видя как ще е положението тази вечер,стискайте палци. Малко съм се филмирала, понеже днес направи 2 много дълги дневни дремки от по 2ч30мин,а третата беше 1ч и то го събудих,понеже беше вече 18:30. Иначе спи по 30 минути и има още 4-5 дремки, но днес ми идват много рязко новости и се чудя дали е просто,защото от коремчето и диарията не спа почти през нощта,дали расте и минава на 3 дремки или е нещо от боледуването...
Иначе големия син го научихме да заспива сам с cry-it-out, но по-щадящия, в който се влиза на 2,после на 5 мин. И т.н и се гушка. Изобщо не исках да стигам до там,но бях пробвала всичко и всъщност се научи точно за 2 дена,така че бях много доволна,общо взето имаше 3-4 големи рева,като всеки ставаше все по-малък,последният беше 30 минути,с гушкане през време. Накрая като го сложих и заспа на 5-тата минута. Знам,че е много гадно да плаче, но и да не спи добре 1 година не беше добре за нервната му система,така че ме е яд,че не го направих по-рано. После започна като с магическа пръчка да си спи по цяла нощ от третия ден. С втория вече знаех за интервалите на будуване повече и го слагах навреме,забелязах,че един ден,заспа докато ме гледаше легнал и започнах да го слагам в леглото с асоциация и постепенно свикна и започна да си заспива сам,но той беше на 4 месеца,както казах и си търсеше нощни хранения. Чак като си махна сам храненето и той към 11м тогава започна да спи по цяла нощ.

# 33
Ох и интервали следя и го слагам .. мърмори 5-6 минути и после почва рев.Съответно опитвам , галене , перне .. не и не.Заспива ма ръце -като го оставя , трагедия.В количката горе-долу спи и в раницата.Ама до там.Покрай големите нямам време да се заинатя и да го помъча.

# 34
Аз Стефан го научих,че като го сложа по корем в кошарата ще спи. Понякога започва да протестира,тогава го тупам по дупето и шъшкам и 90% от пътите се успокоява, това са му асоциациите,като понякога минава само с леко потупване и го оставям сам да заспи,друг път сам си заспива без тупането, а в някои случаи гон тупам докато заспи. Но по гръб няма шанс, рев до откат,ще видя дали ще работи този метод,като започне да се обръща от корем по гръб или ще се опитам с друга асоциация.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 22:05 от Gamora

# 35
Здравейте!Моето бебче е на 3 месеца (без7 дни)
И ака тъмно зелено от 2 месеца,педито каза,че е заради забавения метаболизъм и честите хранения на малкия и е нормално (7.300кг сме),но воднистата част е от скоро.
От една седмица,може и малко повече се храни на 5/6 часа(АМ)!!Това ме много притеснява.
И когато се храни не е спокоен.
Новородено,като беше имаше запек и сменихме 4 хумани.
Мио мио
Нан1
Фризолак
Бебелан АР
Спряхме се на Хип комфортис и още сме с нея "За Запушени" бебета преведено на Немски.
Обмислям смяна на Хуманата с Аптамил защото мисля причината за това да е от нея?
Вие какво ще кажете?

# 36
Герка, радвам се, че се включи, тези дни си мислех за теб, че се загуби. Накратко по твоите въпроси: не се притеснявам, че бебето си пъха ръцете постоянно в устата, още повече че тепърва ще пъха какво ли не. От Shein поръчвах дрехи и за двете деца, и за коледни снимки реших тази година бели пуловери да взема от там. Специално костюмчетата е хубаво да гледаш снимки от ревюта ако държиш на материал, аз не се притеснявам тези костюмчета ги обличат по един път за снимки и толкова. За баткото бях поръчала коледни от PatPat (което си е същата китайска работа като Shein), имам едно от много смотан материал и едно дебело памучно ужасно топло. За малкия са големи и му поръчах сега нови. И не само костюмчета за Коледа, някои неща си им взимам спокойно от там. Зимно чувалче за количката също взех сега от там. Слагам пример за дрешка на бебето в скрития текст, този тип цели гащеризончета са ми много удобни, отдолу с боди и сме доволни и двамата. През деня си кара най-често с такъв тип и с боси крачета, за да усеща и с крачетата. За нощем слагам пижамка с крачета.
Скрит текст:

Регресиите с баткото ми минаваха достатъчно леко, не съм имала такива хорор преживявания каквито масово се описват. По-тежки моменти съм имала при скоковете за мляко и то както сега за по някой и друг ден само, иначе (за сега и двамата) спят добре и минават леко през промени.

# 37
Има коледни дрешки в Лидъл сега.

# 38
Аз дрешки в тесния смисъл на думата не съм поръчвала от Shein. Скоро поръчах и очаквам да пристигнат по-плътни одеалца, терлички и едно бебешко чаршафче (малко са им странни размерите и искам да се уверя, че ще пасне на матрака). За мое спокойствие му вземам само неща, които нямат кой знае колко допир до кожата, или поне не е чак толкова непосредствен. Иначе, предвид произхода, като пристигнат всичко ще мине през пералнята с дезинфектант и след това допълнително изплакване. На картинка, поръчаното е супер. На живо - предстои да видя как ще е.

Иначе, взех едно сладко коледно гащеризонче на български производител, 74 размер, за да съм сигурна, че ще му стане като дойде момента. Вече не съм сигурна, че няма да му е малко Simple Smile

Подариха ми доста дрешки и ми прави впечатление, че българските са видимо по-широки при сходен размер и дължина. И определено материите са по-добри: кройките са по-адекватни, не се свиват при пране, по-лесно се гладят и определено по-добре си запазват вида. Това, което съм вземала от Пепко и Синсей също е памучно, но българските дрешки са качествено много, много по-добри. Разбира се, и цената им е различна: няма как да се конкурираме по цена на труда с китайци и турци.

# 39
Здравейте, момичета! Бих искала да ви попитам дали ви се възстанови цикълът? Аз родих на 18.09, имах дълго време лохии (спираха и тръгваха отново, като напълно спряха преди около 10 дни). Но от днес отново имам кървене, наподобяващо начало на цикъл. Струва ми се доста рано, а и кърмя. С първия ми син цикълът ми дойде на 4-тия месец (отново кърмейки). Тогава усетих намаляване на кърмата около цикъла, сега се надявах да не избързва толкова много, за да няма намаляване на кърмата. Бях на ехограф преди 10 дни и всичко изглеждаше наред.

# 40
Ние ще правим коледна фотосесия и тъкмо поръчах по един сив пуловер за всички, ако ще правите снимки вижте първо декорите, на мен ми идва много претрупано с червени декори и коледни дрехи. А и да купя нещо само за снимка, наистина трябва да е евтино тип синсей,пепко, че иначе една фотосесия ще излезе доста солено.. от шейн не съм поръчвала нищо за децата, аз гледам все памучно, а като знам нощниците за бременни от “памук” какви бяха, не ми се рискува.

Вкъщи става все по-зле със съня, гледам че това си коментирате.. последните три дни заспива само на гърда, спи по 30мин с пет събуждания да си доцокне или заспива в раницата НАВЪН и там може да откара час(ако съм в движение, разбира се). Кучето намаза от тая работа, ама аз съм вече на ръба, нищо не мога да свърша. От постоянното висене на гърда пък едната ми стана на буци нощес, а тя нощем цока само от едната и то супер вяло, та вадих помпата(с която нищо не направих) и вече се чудя дали да не пийна един нурофен, защото започна много да ме наболява..
Гамора, аз в блога на хедра съм чела, че не е проблем да спираш да кърмиш с кървящи зърна, но дразни корема допълнително, открихте ли причина за разстройството? И как изглежда разстройство при кърмено бебе, че моята мацка си ака течно от както се е родила (по 3-4 пъти на ден дори сега)

# 41
  • Пловдив
Специално не съм ги учила децата да заспиват сами, просто това е времето, когато таткото си е в нас или имаме гости и най-логично е като приключи с храненето да го сложа в леглото му. Всичко около него си е както по принцип светната лампа, шумове и подобни. В един момент просто си заспива, като не го будя за ядене и си спи цяла нощ.
Баткото и до днес спи ли му се - заспива без значение от мястото. Надявам се и Ивайло така да си продължи.
С баткото съм имала няколко вечери общо, където е било страшно със заспиването. Единия път си спомням, по малките часове на нощта, в колата, карах буквално с 20-30км., прибрахме се да речем след час и в момента, в който го свалих от кошницата и всичко започна от начало, но подобни ситуаци, наистина са били единични.

От Шейн не съм пазарувала, основно му взимам дрехи втора употреба и не виждам смисъл за онлайн покупки.

# 42
Вече почват намаленията за черен петък и виждам намалени килимчета. Чудя се дали ecoplay или Kilimche.bg? Вие на какво сте се спрели?

А иначе аз да се включа по темата за бебетата, че последния скок на растежа не си познах детето. Отново вещерски час всеки ден привечер истеричен рев, хранене на 40 мин/ час и в никакъв случай записване сама, а само гушкане.
Ползвам ето този сайт, за да следя кога е периода, но и без него силно си личи по поведението на детето. 

https://naninanibebe.com/polezno/kalendar-za-rastezhni-skokove/? … th=08&c_year=2024

# 43
  • София
По този календар уж сме в спокоен момент, но от няколко дни нощния сън е ужас. Не се буди и да седи будна с часове, но се пробужда и мрънка, или трябва да посуче или да ѝ подам ръка и биба, за да заспи отново след 10-15мин. Това е на всеки час.. моят сън е мираж. Днес през деня пък е решила да яде на всеки час и половина и след това заспива. Спи час, след това да сменим памперс, нещо подобно и пак се писва за храна и после пак заспива. Направо нямам идея какво става, ама нямам и сили да търся инфо, за да разбера. Добре, че имам добричък мъж, който е поел грижите днес и ми я дава само за кърмене, през останалото време почивам. Disappointed Relieved

Утре сме на ваксина, дано се държи добре.

# 44
Miliva, диарията при бебе е много, много течно(като исканда пръцне и се чува как потича направо). Отделно е с много тъмно зелен цвят(даже в тъмното се изплаших,че е черно и светнах лампата)мирише неприятно и изхожданията от този тип са чести: от 6 до 8 сутринта имаше 4-5 от този тип. Отделно имаше на всяко хранене поне по 1 такова изхождане, понякога и 2, все едно е новородено. Давах адирекс за бебе и се оправи,сега и зеленият цвят изсветлява, имаше и малко оранжевко тази сутрин,така че съм на прав път. За самата диария имам предположение,че беше на макситрол,които са антибиотични капки,понеже имаше много гъсти секрети в носа,които бяха започнали да слизат надолу и пвдиатърката хич не го хареса как диша. Всичко добре,но забравих,че трябва да давам и пробиотик и си мисля,че е от това, друг вариант е да е от разранената гърда. Днес изхвърлих няколко шишета с изцедена кърма, не виждах кръв,но не знаех дали да рискувам. Мъжът ми беше ларж-"хвърляй",вика, на мен ми се късаше сърцето Grinning Иначе се  пооправих, ще изцедя още 1-2 пъти и мисля през нощта да си го пробвам пак на гърда. Много е гадно с тези шишета и цедене...

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 15:14 от Gamora

Общи условия

Активация на акаунт