Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 807
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
От 2дни яде на 3 часа, като новородено..от снощи в 12 часа до днес в 12 на
обяд е ял 5 пъти 😵💫
Не мога да му насмогна 🫣

NadezhdaML, играчката за стола от къде е ?

# 691
  • София
Симба, днес го сложих за малко в полулегнало положение, но като за начало наистина малко. След това ще увеличавам с повече. Според мен не е рано, с уговорката, че не е изцяло седнал.

Иначе яде понякога през час, два през деня. Три часа е много и е абсурд да издържи, но той е така от самото начало.
Просто си е такова детето.
Вечер е различно - може да се събуди 1-2 пъти да яде и пак заспива или пък изобщо не се буди. Общо взето всяка вечер е различна.
През деня си прави много хубави дремки.

NI_CI, играчката е от primapapa.com

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 14:59 от NadezhdaML

# 692
Наде, много е хубаво столчето. Може ли линк, знам, че бяхте коментирали, но да не ровя. Аз не разбирам много, но не е ли по-добре столчето за хранене да се асоциира само с храна, а не и с игра. Те сега много се разсейват така или иначе.

NI CI, аз помислих, че био амиката е пробиотик. Ние дамахме колактаза, същия принцип, нямаше разлика в консистенцията и цвета. Но те вече би трябвало да си произвеждат сами ензима и затова този род капки са до 4ти месец.

# 693
  • София
Ние имаме същото столче и си я слагам доста в него. Седи си при мен в кухнята и ме гледа, доста ѝ харесва и ѝ е интересно. Гледах видео, че е грешка да тупнеш детето в стола и директно да го храниш. Трябва да има период на адаптация, да свикне със столчето и след това да му дадеш и празните прибори и купички за игра. Аз мисля така да направя.

През деня си яде на три часа, понякога с дълъг сън и на повече.
Акото от началото си е полутечно и сега си е така, по 2-3 пъти на ден, оранжево.

# 694
Явно съм много по-спокоен родител, отколкото си мислех. При първите консултации педиатърът изписа Линекс бейби - пробиотик. Давах го всичко на всичко 2 седмици като впечатлението ми беше, че без него детето се чувства по-добре и коликите (ако въобще ги е имало) бяха по-малко. Спрях пробиотика през втория месец и от тогава нищо не съм му давала. Яде си детето с апетит, изхожда се нормално по веднъж на ден  (т.е. едно и също си е на вид и мирис  всеки път, с инцидентни изключения). За себе си не виждам причина да давам пробиотици. Друг е въпросът, ако се наложи прием на антибиотик и стомахчето се разстрои. Но предполагам, че и тогава първо бих дала морков и банан, и едва ако не помогнат - тогава лекарства и лекарствени средства. Ужасява ме обаче мисълта за висока температура: след една ваксина вдигна малко температура и се поду крачето. Дадох Панадол и го изплю с рев. Нямам никаква идея как бих овладяла температура, ако куул пачовете не помогнат.

# 695
Вятър, има свещички Ефералган за бебета за плюещите панадола. Моето нали си изплю първата доза ротатек, после изплю панадола, но със свещичка бях по-спокойна. Втората доза ротатек си я изпи нормално, но вече съм наплашена с плюенето на панадол и направо свещичка, ако се наложи..

Аз явно съм много проста и не разбирам логиката на схемата за захранване на Хип. Чак сега я виждам. Каква е идеята и ползата от тези многокомпонентни пюрета с 5 зеленчука - че и карфиол и броколи заедно. Аз като ям зеленчуци що годе си ги деля по вкус и вид. Разбирам защо да смеся картоф с тиква, но защо смесват всичко в тоя миш маш към 20тия ден. Някой има ли логично обяснение?

# 696
  • София
Маги, ето линк: https://primapapa.com/bg/stolove-za-khranene/11-1804-prima-pappa … -hi_tech_licorice

Това е конкретно нашето.

Гледах на Хип схемата и нищо не разбирам, признавам. 😄

Но пък си поръчах разни книги и се надявам да ми остане време за тях някога.

# 697
Аз също гледах схемата, но не я разбирам много много Heart Eyes
Мислите ли да мешате с мляко или директно пасиран картоф (примерно) ще давате ?

# 698
Симбо, Маги Пашова обясни, че АМ кърма се добавят, за да омазнят зеленчука, можело да се добави и студено пресовано масло от не помня какво точно. Но в схемата на ХИП пише рапично олио. Ние вкъщи не ядем рапично олио. Вие?

# 699
Ние не консумираме рапично олио, но го има в състава на АМ виждам.

# 700
Miliva, Лео навърши 4 месеца на 4ти. Струва ми се, че ей сега от скоро започна да търпи повече, въпреки че пак не е много.

Не съм гледала схемата на хип, но има логика да препоръчват рапично олио, те са немска фирма, а тук това си харесват по принцип.

За температура при нас от начало дават свещички парацетамол, по-нататък идват сиропи и ибупрофен.

# 701
Днес ни е 6-ти ден захранване. Началото давах картоф с АМ, после картоф с няколко лъжици тиква и АМ, с мисълта че е малкопо-познат вкуса. Днес за пръв път реших да пробва тази комбинация на купено пюре и в чист вид не му хареса и се намръщи, смесих пак с АМ и с радост си изяде всичко.
Иначе относно ХИП схемата, то си пише следващите седмици едно, дву или многокомпонентно пюре вече като са въведени, като аз също не мисля да правя чак такива комбинации.

# 702
Аз също не мисля да правя чак такива комбинации. Просто като ориентир ще ми бъде схемата на Хип, а аз си избирам колко зеленчука да миксирам, имаме цялото време да миксираме бавно и постепенно. Просто от там ще си гледам идеи и кое, кога мога да добавям и по колко. Всяка моя позната се води по тази схема и аз мисля да заложа на нея.

Относно сядането- ще взимате ли барбарони?  

Ние точно на 1.01.25 ще правим 5 месеца и ще звъня пак за часове при Фурлакис за Февруари, когато има пълни 6м. То е голям зор с това желание за сядане вече.. Днес ѝ купихме люлееща се овчица с панделка за под елхата, пробвахме я просто за 5 секунди - ами тя е готова да седи там 🤦🏻♀ 😃. Взех и книжка с приказки с рими на Fisher price, натиска сама бутоните, за да се включи приказката и се ядосва като спре 😃, как да не купува човек като има такива реакции от среща - пълни ти душата ❤🥹.

# 703
Ние сме на етап обръщане от гръб по корем и то не много често. Напъни за сядане изобщо няма.
Ще захранвам от Януари по някое време по схемата на Владимирова(отново), ясна ми е, логична ми е и знам, че работи. Няма да може да сяда, но в столчето на Peg Perego може да се нагласи в по-излегната позиция и не е проблем.

# 704
Забравих да допълня, че столче имаме, но още не го ползваме. Засега го храня на шезлонга в леко по-изправена позиция и се получава някак. Иначе страшно много иска да седи вече и се бута да се изправи като го държа, да гледа , да не лежи.

Общи условия

Активация на акаунт