Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 808
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Същото, да. Добре че поръчах, не е било излишно. Тези дни са големи напъни да се изправя и го прави до някакво положение и е много смешен как сам се набира. 😅

# 676
  • Sofia
Момичета извинявам се че нямам време да чета много в темата, но бихте ли споделили кои столчета имат регулируеми облегалки за бебета на 4+ месеца които още не могат да сядат?

# 677
Момичета извинявам се че нямам време да чета много в темата, но бихте ли споделили кои столчета имат регулируеми облегалки за бебета на 4+ месеца които още не могат да сядат?

https://kindermarket.bg/bebeshko-stolche-za-hranene-lorelli-dulc … -teddy-bear-12676

# 678
Незнам дали има нещо общо с позицията на разположението на бебето, но при нас забелязах, че има тенденция, когато бебка е в шезлонга, акането почти на 100 % е гарантирано. Също така я храня в скута си леко повдигната и в повечето случаи винаги след хранене веднага има акане. В други случаи при нас няма изненади, т.е не се е случвало никога в количката например по време на разходка, по време на сън и т.н, освен когато е била на 1 месец, там е ясно, че изхожданията са повече. Тези напъни за акане ги прави и ги пробва след като се нахрани, поне при нас е така.

# 679
Lenka_09 и при нас е така. Ако я сложим в люлката е почти сигурно, че ще се изака. Както и докато се храни или се е нахранила.
Момичета вие изпитвате ли тревожност и притеснения? От както се е родила, постоянно се притеснявам и мисля за нещо… дали е добре, да не й е топло/ студено, да не е настинала и дали правя най-доброто за нея…
Днес например бяхме при педиатърката и късно видях, че прозореца е отворен близо до повивалника, на който я мери, а тя беше само по памперс… от тогава не мога да спра да мисля дали не е настинала и дали всичко ще е наред… Много ме измъчват всички тези мисли и не знам как да се отърся от тях и да не мисля толкова много.

# 680
  • София
При нас акането е винаги след сън, след нощния на сутринта и след първата дрямка.
Относно шезлонга, ММ го нарича “изходителя”. Joy
Още като имаше колики винаги на него пръцкаше и акаше, доста помагаше за облекчение.

# 681
Тъкмо си говорим за шезлонга и резултатът е налице. Аз имам тази тревожност и притеснения от втория месец и не мога да я намаля по никакъв начин. Замислям се сериозно за консултация с психолог. Моите притеснения не се изразяват в това дали ще му е студено на детето или е гладно. Много съм притеснена относно менталното и физическо развитие на детето, незнам защо се фокусирах само върху това, вторачвам се във всяко движение и действие на детето. Това толкова ме напряга и тормози, въобще не мога да се отпусна. Знам къде се крие причината за притеснения ми, но въпреки това пак не ме отпуска нищо. И аз днес за пореден път обикалям педиатри, всички ми казват, че всичко е наред с бебето, но аз както се казва търся "под вола теле", много ме е страх и живея в него доста време. Педиатърката днес ме насочи да чета френска литература за отглеждането на деца (спомена, че в тази държава отглеждането на дете се счита за най-тежкия физически и психически труд) и даде доста съвети, надявам се малко да се успокоя занапред, ще трябва и да положа усилия.

# 682
И при нас акането е или докато яде, или след като се наяде сутрин 😄.
Тревожността при мен също преобладава в 80% от времето. Говорех наскоро с леля на мъжът ми, която е психолог и ме успокои, че тази тревожност се появява почти при всяка родилка, но продължава около месец след раждането, а при хора, които трудно са забременели, трудна бременност или усложнения при бебето след раждането, чакали са много дълго за това и когато им се случи те го възприемат като нещо нереално и точно при тях продължава по-дълго време тревожността. Аз съм една от тези хора, като в днешно време май-повечето сме така. Нямахме време просто да си говорим повече по темата, тъй като бързах да я успивам, но определено мисля да говоря с нея. Опитвам се да се успокоявам сама, че всичко е наред, но постоянно се притеснявам дали не греша някъде, защо вчера се усмихваше повече, а днес не толкова, защо се изкашля сега пък, дали този памперс не я стяга и затова не си яде крачето, а по принцип нонстоп ги яде?! Милион глупави въпроси по цял ден се въртят в главата ми.. Яде си ръцете и се маже с плюнки по лицето и избива с пъпки, бърша я постоянно или мия личицето и мажа с крем, но все си мисля да не е избила от друго и варя лайка и бърша с памук и даже бяхме специално заради това при педиатъра, а на следващия ден бяхме и защото на стъпалото ми се видя леко зачервено като топче, а то докато стигнем до там изчезна, защото просто било от чорапчето. Искам да съм по спокойна, но не се получава. Ясно е, че на времето не сме расли така, но в други времена живеем сега…

# 683
При нас акането не съм забелязала да е свързано с нещо конкретно. Ака веднъж на ден или през ден, но доста течно. Продължава да е течно.. водих го на лекар, пускахме фекална проба, пробиотик и нищо.. Лекарката иска да започнем захранване с оризова каша към млякото, което не ми се иска…
Вашите кърмени бебета как акат? Започвам да се притеснявам.
Дали може да има лактозна непоносимост? Няма колики, спокоен е, но докато му давах БиоАмика акаше нормално.

Вчера реших да пробвам huckleberrу, много яко приложение наистина. Чак се замислям дали да не си платя абонамент.

# 684
NI_CI, какво значи, че с био амика е било нормално?

Доста е сходно това, което описваш, както при него. Понякога е по-жълтеникаво и с не толкова гаден мирис, понякога е по-зеленикаво, по-течно и с по-вкиснал
мирис, примерно като е през ден. Не сме правили курс с пробиотик досега. То вече не е ли разрешена оризовата каша така или иначе?

# 685
Знам ли…нали разгражда лактозата биоАмиката.
Чудя се защо 2 месеца акаше нормално и после стана…течна жълто-зелена красота.

# 686
Моята си ака течно от раждането, на консултацията с Хедра я питах и каза, че е нормално за кърмено бебе.
Според мен с добавките които си давала е имала някаква промяна, а пък по принцип си е нормално да е течно.
Аз май нямам време за тревожност, с първото беше зле, сега просто няма за кога да се панирам и вглеждам.
Лео на колко стана? Нашата девойка утре прави 4м, времето по корем още е мъка, не се обръща.. много и е трудно милата, а постоянно я мъча и не виждам да има кой знае какъв прогрес. Не иска да държи ръце под себе си, дори като и ги наместя, пусна ли я веднага ги пери настрани и се мъчи много, не знам вече..огледало имам точно от плексиглас голямо, което седи на пода, интересно и е, но просто няма сила.

Сокове и аз не пия, баткото от лятото(2.5г) от време на време пие, защото гледа другите деца и иска. Но определено отричането им е с причина, дразнят стомаха и на по-късен етап-развалят зъбите, по-добре цял плод.
За хигиена на зъбите зъболекарката ни препоръча още при първото зъбче да започнем с миенето. В началото без паста, само с вода и накрайник за пръст, а после като се понаредят с четка и детска паста.

# 687
При нас от три дни е някакъв ужас с нощния сън, буди се постоянно и дори има +1 ядене… не разбирам какво се случва Cry
Ние даваме все още био амика, но не мисля, че е фактор за акането.

# 688
  • София
Ние сме спрели биоамиката и си ака едно и също.
Позицията при нас не оказва влияние върху акането.

Столчето ни е тук заедно с възглавничката и плей бара. Много си заслужава, хареса му, беше му много интересно да гледа. 😃
Скрит текст:

# 689
Наде, от кога мислиш да започнеш да го слагаш в столчето? Аз вече също обмислям след НГ да го сложим , но не знам не е ли рано .

Общи условия

Активация на акаунт