Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 819
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Привет 😊 ние сме на 4 месеца и 2 седмици и започнахме със захранване от вчера с картофче. Добре приема малката новата храна,увеличавам постепенно количеството всеки ден и забелязвам,че все повече има интерес към нашата храна 😍

# 661
Ами и аз тези, но нищо не става. Знам, че трябва половината течност за бебета да сложа, ама не вкарах цялото докрай, че ме беше страх, а и тя се дърпаше. Пръцка си, няма дискомфорт, но пък в събота ѝ беше последното акане. Вчера имаше малко по памперса и това беше. Знам ли и аз вече.. Педиатърът ми каза да взема клизма, щом са минали 48 часа, а на други места чета, че и по 10 дни можеи няма проблеми. 🙄
Колкото и да те е страх се налага хубаво да го пъхнеш докрай. Ако може някой да ти помогне и да й държи крачетата, ще ти е малко по-лесно.
За мен също е абсурдно 10 дена да не ака. При нас рекорда беше 7 дни и тогава вече й направих клизма. Опитай наистина със сок от круша ( минимум 50 процента да е), поне литър изпий за деня. И сушени сливи може да хапнеш, както и супи.  Би трябвало да помогне.
Както писах, при нас още на следващия ден се оправи, а преди това плачеше докато ака и ми беше много криво…

# 662
Мерила, мисля, че един см от накрайника на клизмичката стига и половинка от една тубичка. Защото коментирате нещо да е докрай, не разбрах какво.

# 663
Момичета, какво конкретно ви притеснява в захранването? Първите храни на бебето са наистина базови и безопасни - картоф, морков, тиква. Аз вече дадох и плодов сок - много се хареса на детето, колкото и да се отрича даването на сокове от съвременните разбиратели в сферата на бебешкото хранене.

Поне предполагам, че никой няма да си захрани бебето с ягоди и фъстъци, поради което не виждам нищо притеснително. Това просто е нов и наистина вълнуващ етап. Моят син не хареса картофчето, но вече обожава тиква.

# 664
  • София
Аз не давам сокове, защото дори и на мен ми дразнят стомаха, а не мога да си представя на бебето какво му е. Иначе бебетата са си човечета с предпочитания и някои храни ще им харесват, други не, това се разбира с течение на времето.
Сара се обръща от гръб по корем, но от корем на гръб не. Също забива някак петички и се върти в кръг, опитва се да е седнала в мен, като я сложа да легне на мен се изправя и подпира на ръчички и така ме гледа и ми говори. Много ми е мило като ме търси с поглед из стаята и като ме види веднага се усмихва, или си личи как някак ѝ олеква. Сестра ѝ се беше научила да ме “ вика” с едно въпросително Гу? Много сладки моменти предстоят.

# 665
Magrat говоря за накрайника. Поне от написаното в листовката, останах с впечатление, че трябва да се вкара целия накрайник. Аз също давам половин доза, както е описано.

# 666
Именно. Пише докрай да се вкара, но аз не успях. Все пак течността си влезе, но засега нищо. Никъде не мога да прочета кога мога да повторя лекарството. Иначе вече изпих два компота домашни от круша и сливи. Simple Smile) Ако и утре няма нищо, ще ѝ сложа пак, този път както трябва, но да, сама не мога и ще изчакам с баща ѝ двамата да я мъчим. Няма само аз. Sad Понякога имам чувството, че само мен не ме харесва. На всички се хили като зелка, а с мен е сериозна. 😑 Последните дни ми е доста тежко, днес вече бях на предела на силите си. Зъбите я мъчат, спането се обърква тотално. Спи ѝ се, яде ѝ се, ама нищо не се получава като хората. Днес я кърмих ходейки... Седна ли - реве. И на целия този ужас след вечерния ритуал с банята, масажа, книжката, гушкането, не пожела да яде, аз пак се напрегнах и я оставих в леглото докато приготвя за вечеря, а тя заспа супер бързо и сама за първи път. Това никога не се беше случвало, а сега стана и то без да правя нищо. И пореден шок за мен как така стана 😵🙄 Болният ми мозък хем се радва, хем се чуди защо. Честно казано много се радвам, че съм в тази тема, споделяме си какво се случва и т.н., а бях много анти всякакви форуми и социални мрежи. Благодаря ви! 💗🙏

# 667
Нирвана, надявам се да не те напрегна, но въпреки широкото прокламиране на вечерни ритуали точно в описания от теб вид, аз съм на мнение, че това нещо просто не работи. Къпането - супер! Вечеря - чудесно. С книжката обаче превъзбуждаш детето. Ако след вечеря го оставиш в леглото да се настрои за сън или просто го гушкаш тихо, съм сигурна, че приспиването ще ти е по-лесно. Моята философия е, че за малките човеци всичко е съвършено ново, непознато и интересно. При това с всеки ден зрението им се подобрява и стават все по-любопитни. Поради това, ако искаш детето ти да се успокои и заспи, нужно е да премахнеш всички стимули. (Без шума, защото иначе на по-късен етап ще береш други ядове.)

А книжката ще е най-интересна сутрин като започвате деня Simple Smile

# 668
Magrat говоря за накрайника. Поне от написаното в листовката, останах с впечатление, че трябва да се вкара целия накрайник. Аз също давам половин доза, както е описано.

Аз не го виждам това написано изрично - да се вкара накрайника докрай (но чета само в инет, нямам листовката пред мен). Пише да се натисне докрай, но тава е ако се прилага цялата доза. Ако е половин доза, както при кърмаче, трябва просто да се задържи натиснато, за да не се всмукне обратно в тубичката.

За 1 см го знам от форума на аптека Фрамар, най-горния коментар в продукта за деца. Доколкото знам, там отговарят фармацевти.

# 669
  • Пловдив
Ивайло е вече 6,5кг, батко му по това време е бел 7.5кг.
Захранването ще го започна от януари по някое време като си изготвя пак схема. Аз батко му го захраних и с ягоди преди годинката, имахме домашни в сезон. Фъстъци и ядки ги мелих и пак ги залагах в хранения. Но пък сокове не съм давала, не заради препоръки или нещо подобно. Това нали по време на захранването. Каши също не съм давала.

# 670
  • София
A как се захранва, ако не може да стои в седнала позиция? 🤔

# 671
Да ви похваля Леонче-Бонбонче, от вчера има обръщания от корем по гръб. Опитва се и от гръб да се върти, успява на една страна да се обърне, или да се извие, както и да се върти като по часовник. А междувременно свикна и да стои по корем повечко. За другите като нас да дам идея - сложила съм му огледало насреща и като е по корем се гледа и гледа и мен в огледалото и е доволен.

Аз също давах ягоди рано-рано, бяха ни сред първите плодове, ядки давах също от рано от ядкови масла тип тахан. И бадеми и кашу и фъстъци съм давала така в зеленчуково пюре. Сокове не съм давала при захранването, те за нас ги водят празни калории, та за бебе ми се струва ненужно.

# 672
A как се захранва, ако не може да стои в седнала позиция? 🤔

Столчето за хранене освен напълно изправена позиция, има и полулегнала - на 45 градуса и легнала - не напълно водоравна, но да кажем 10-15 градуса наклон. Та аз ползвам 45 градуса за хранене с пюре и легналата, когато го храня от шише, но примерно е рано сутрин и не си вярвам, че няма да заспя и да го изтърва. Засега така ползвам стола, има време и за напълно изправената позиция. Когато купувах много държах на регулируемата облегалка, понеже за мен е безсмислено да вземам един прост стол само че в умален размер. Столът трябва да се нагажда по детето, а не обратното.

# 673
  • София
Ще видим със столa как е. Чакаме си Пег Перегото да пристигне и позволява промяна на наклона. Взех и към него възглавница, ако се налага.
Е, значи скоро ще се престраша.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 08:59 от NadezhdaML

# 674
Ако имаш предвид едно нещо, играещо функцията на омекотяваща подложка - да, ще се налага. Аз вече го прах 2 пъти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт