Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 820
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Сваляш евротръст, пишеш в гугъл Ездраве и следваш стъпките за издаване на ПИК чрез евротръст. Не е нужно да ходиш никъде.

# 646
  • София
Кукличка, може ли линк към сайта за столчето. И аз обмислям сериозно точно този модел. Уж гледам страницата на прима папа, но там намирам само Zero 3 модела. То не, че има кой знае каква разлика между двете столчета,но сякаш ми се иска да е follow me варианта.

Ние поръчахме от сайта, ето този:
https://primapapa.com/bg/stolove-za-khranene/11-prima-pappa-zero-3.html
На кутията и таблата пише “Follow me”, не знам каква е разликата.

Също да спомена, че в зелено, оранжево и сиво е готината тъкан, която е устойчива на петна, дишаща и т.н. Иначе аз се изкушавах да взема розовото, но поръчахме сиво.
Скрит текст:
Скрит текст:
”Prima Pappa WONDER:
Новата, устойчива на замърсявания нанотехнологична тъкън.

Лесна за почистване, дишаща и много комфортна!”

# 647
Имам същото в мента и го намирам за изключително обемно, но ние сме в малко жилище.

# 648
Нашето столче също е Peg Perego, купувано е преди 7 години, изгледало 2 деца и сега предстои 3то 🤣. Оригинално беше с  кожена тапицерия, но когато започнах да го ползвам почна да се бели и я смених с нова, поръчана от вносителят им за БГ. Самото столче го сгъвам и разгъвам ежедневно по няколко пъти  и е перфектно, много удобно за детето. Препоръчвам !

6700, 66см на 4 месеца и половина, качил е 300-400 грама и 5 см. Струва ми се доста малко на тегло. И следващия месец имаме ваксина, не сме пропускали, но явно има разминаване в схемите на педиатрите.

# 649
На тези, които им предстоят още ваксини може ли да споделите кои са и дали се е наложило поради някаква причина да са след 4ти месец?
Искам да си сверя часовника, понеже ние сме ги слагали по календар и след 4ти месец не би следвало да имат ако не са отлагани. Но може и да слагате някои допълните, за които да не съм наясно (освен ротавирусната).
Аз съм решила от допълнителните и за Варицела да сложа, ни тя е чак след годинка.

# 650
На тези, които им предстоят още ваксини може ли да споделите кои са и дали се е наложило поради някаква причина да са след 4ти месец?
Искам да си сверя часовника, понеже ние сме ги слагали по календар и след 4ти месец не би следвало да имат ако не са отлагани. Но може и да слагате някои допълните, за които да не съм наясно (освен ротавирусната).
Аз съм решила от допълнителните и за Варицела да сложа, ни тя е чак след годинка.

След Нова година ще му сложат втората срещу стрептококи. Просто прецениха да не са двете едновременно с шествалентната, но на бебока му избиват две зъбчета и може би заради това.

Иначе Андрей на 4 месеца тежи 8.5кг и е 68см. Захранване като стане на 5 месеца с пюрета по Маги Пашова/Ирина Владимирова/каквото е казала доки.

# 651
Ние не сме отлагали ваксини, а сега последния път му сложиха 2.
 Лятото сложих на каката за Варицела, сега трябваше 2ра доза, но тя е малко болна и ще отложим за след НГ. Дано е ОК тогава, защото ще я пускам на ясла.

# 652
Ние продължаваме да нямаме никаква ваксина … освен тези в родилното. Надявам се сега след НГ всичко да е наред и да започнем. Нашият господин е на 4м и 5дни ,тежи 6800 и е висок 64см.
Ние взехме стол от Хиполенд на LORELLI Premium. На външен вид изобщо не е моят стол, но ми допада ,че е с колелца ,сгъва се ,има кош за играчки ,както и регулиране на седалката и облегалката.

# 653
Няма логика да има разминаване при педиатрите. Ваксините зависят от възрастта на бебето. 🙄
Някой от вас ползвал ли е микроклизма за бебето? Аз сложих преди час, но още нищо. 🥺

# 654
Нирвана ние сме ползвали на Melilax. Почти веднага подейства при нас и се изака.
Моето бебенце, когато има запек пия повече сок от круша и компот от сливи. Също много помагат и имаше ефект на следващия ден.

# 655
Ами и аз тези, но нищо не става. Знам, че трябва половината течност за бебета да сложа, ама не вкарах цялото докрай, че ме беше страх, а и тя се дърпаше. Пръцка си, няма дискомфорт, но пък в събота ѝ беше последното акане. Вчера имаше малко по памперса и това беше. Знам ли и аз вече.. Педиатърът ми каза да взема клизма, щом са минали 48 часа, а на други места чета, че и по 10 дни можеи няма проблеми. 🙄

# 656
По бг календар, старата версия, преди май месец 2024 ваксините са: след навършени 2 месеца: шествалевтна, срещу пневмококи (синфлорикс), ротавирусна (по желание); след навършени 3 месеца: шествалентна, ротавирусна; след навършини 4 месеца: шествалентна, срещу пневмококи (синфлорикс), ротавирусна. Месец разстояние между дозите за ваксините, които са всеки месец. От май 2024 има нов календар, който е изтеглен с 2 седмици по-рано. Навършени 6, 10, 14 седмици. Има сайт на министерството - plusmen там можете да видите. Като не е необходимо да се слагат в един и същи ден, но обикновено ги слагат на куп заедно с консултацията.

Ние разделихме последния прием на сифлорикс от шествалентната и ротавирусната. Сега след нг живот и здраве, са те... Но при нас просто така се получи заради предишни отлагания и заради празниците сега. Ако не бяха празниците, сигурно нямаше да ги разделя.

От позицията на времето, бих казала, че е най-добре първите дози да се разделят, защото реакцията на имунната система сякаш е най-бурна, а бебетата са още малки. Ето ние имахме възможност да сложим свещичка с парацетамол, защото беше на 2 месеца и половина при първите дози и вдигна темп, а ако беше на 6 седмици и плюеше панадола, не знам какво щях да правя, защото е малък за свещичка... Като са по-големи обаче сякаш повече помнят стреса от ваксината, от самото боцкане и после са по-неспокойни

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 19:35 от Magrat

# 657
Ние вървим с месец назад с ваксините, понеже на втория месец малката имаше секрет от нослето и лекувахме стафилококова инфекция. На третия месец сложихме първа доза шествалентна и първа ротавирусна. На четвъртия месец - втора ротавирусна + първа пневмококова. Малко се учудих, но според официалните препоръки, шествалентната може да се постави и само в две дози, ако са през два месеца.

За съжаление, сме слагали мелилакс. Ефект имаше след около най-много 20 мин. Абсурдно е бебе да не се изхожда 10 дни.

За столче се колебаем. Симпатични са ми тези на Пег Перего, мъжът ми харесва тези тип Stokke, но ми изглеждат много неудобни. Също ще захранвам от средата на януари, тогава беба ще е на 5м и половина.

# 658
Включвам се само да ви кажа, че от днес имаме първо ЗЪБЧЕ!

# 659
Честито зъбче Simple Smile

Все се каня да ви питам какво правите за хигиената на устната кухина?

Столче още не съм избрала, нито едно не ми хваща окото...

Килимчето още не съм постлала, бях го сложила веднъж на йога постелка и си дрънна кратунката и никога не ми се е струвала йога постелка толкова тънка, а подът толкава корав. Направо ми стана лошо.

Педиатърката каза да му помагаме да се върти, защото още не се обръща сам и също каза да правим гимнастика и масажи, защото не показа добра опора на крачетата, като го задържиш изправен... Тъпо ми е, че захранването сякаш го забавям прекалено, и аз мисля след НГ, при навършени 5 месеца, горе-долу сигурно ще дойде 5 месеца и 2 седмици, но с тези почивни дни на всички и всичко сякаш не смея. Но ще гледам да се напъна и да почна по-рано, че вече наистина май не се наяжда с АМ.

И ние сме слагали мелилакс и веднага подейства.

Общи условия

Активация на акаунт